Σύνολο ψηφοφόρων: 380
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: vasbio στις Ιουλίου 24, 2011, 04:36:22 pmΓια πολλά χρόνια στην Ελλάδα η εκπαίδευση δεν ήταν τόσο ταξική. ...... Σ' αυτό να προσθέσουμε τη δυνατότητα σπουδών στο εξωτερικό , που την έχουν οι οικονομικά ισχυρότεροι. 1.Για πολλα χρονια στην Ελλαδα η εκπαιδευση ηταν ταξικη. Τα τελευταια 30+ χρονια δεν ειναι.2. ποιος το λεει? ενας μικρο-μασαιος ανετότατα εστελνε το παιδι του στο εξωτερικο.(και ισως ακομα) Ξερω εκατονταδες παραδειγματα!
Για πολλά χρόνια στην Ελλάδα η εκπαίδευση δεν ήταν τόσο ταξική. ...... Σ' αυτό να προσθέσουμε τη δυνατότητα σπουδών στο εξωτερικό , που την έχουν οι οικονομικά ισχυρότεροι.
Μονο με γραπτο διαγωνισμο!!!Ας πουνε καποιοι πως αποκτησανε την προυπηρεσια ..... γιατι εμεις δε μπορεσαμε να την αποκτησουμε ...Οταν ειχαν κολλητους διευθυντες δευτεροβαθμιας και μετεπειτα διευθυντες σχολειων και τους περνανε για ΠΔΣ ηταν σωστο??? Η αλλο σκλανδαλο με τη Σιβιτανιδειο ...!!! Γινοτανε καποτε πανικος και μη κωφευετε για αυτο!!!
Τη γνώση τη πήραμε απο το πανεπιστήμιο, μόνο με διάβασμα και χωρίς τύχη.
Εδώ παράγουμε άνεργους πτυχιούχους. Καταφέραμε κάτι που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν πρέπει να έχει καταφέρει: Να υπάρχει μια θέση στο πανεπιστήμιο για το 100% των μαθητών!Και μετά όλοι θέλουν να διοριστούν στο δημόσιο! Ε, αυτά δεν γίνονται
και θεωρείς τον διαγωνισμό αυτόν αντιπροσωπευτικό και λογικό; όταν τα ίδια τα φροντιστήρια βγαίνουν και δίνουν διαφορετικές απαντήσεις στα παιδαγωγικά, όταν οι ερωτήσεις είναι τόσο μπερδεμένες, όταν το κομμάτι της διδακτικής είναι τόσο υποκειμενικό και δεν ξέρεις τι θέλουν. Αυτό είναι λοταρία όχι διαγωνισμός.Αυτή η ψηφοφορία θα έπρεπε να είχε πιο συγκεκριμένες επιλογές και όχι να αναφέρεται στο παλιό στο νέο στη βελτίωση του νέου στη βελτίωση του παλιού. Αυτά είναι γενικόλογα.Εγώ αυτό που έχω πει και στο παρελθόν, είναι οι προσλήψεις να γίνονται καθαρά με ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ακριβώς όπως και σε όλον τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα δηλαδή:βαθμός πτυχίουδεύτερο πτυχίο συναφές με τη θέσηδεύτερο πτυχίο μη συναφές με τη θέσημεταπτυχιακό συναφές με το γνωστικόμεταπτυχιακό σε άλλον κλάδομεταπτυχιακό στα παιδαγωγικάμεταπτυχιακό στην διδακτική του γνωστικούπρουπηρεσίαξένες γλώσσεςκοινωνικά κριτήρια (έγγαμος, παιδιά, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μεσογειακή αναιμία κλπ)Με άλλα λόγια να διορίζεσαι με τα προσόντα που απέκτησες και όχι με το αν σου έκατσαν τα θέματα του ΑΣΕΠ, ούτε να έρχεται να σε αμφισβητεί και να σε βάζει να δίνεις εξετάσεις στο αντικείμενό σου που είναι παράλογο αφού το ότι έχεις γνώσεις το αποδεικνύεις με το πτυχίο που έχεις.
Μονο με γραπτο διαγωνισμο!!!
Γνωση και παρα πολυ τυχη χρειαζεται ...
Τη γνώση τη πήραμε απο το πανεπιστήμιο