*

Ψηφοφορία

Συμφωνείς με το νέο σύστημα διορισμών ?

Ναι , είναι πιο δίκαιο από το προηγούμενο
48 (12.5%)
Ναι , αν και θα το ήθελα ακόμα πιο αξιοκρατικό
71 (18.5%)
Όχι , γιατί η μεταβατική περίοδος είναι μικρή
56 (14.6%)
Όχι . Είμαι υπέρ της επετηρίδας .
40 (10.4%)
Όχι , το προηγούμενο σύστημα διορισμών ήταν πιο δίκαιο
115 (30%)
Όχι. Να διοριστούν ΟΛΟΙ όσοι έχουν έστω και 1 ώρα υπηρεσίας.
53 (13.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 380

Αποστολέας Θέμα: νέο σύστημα διορισμών - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ  (Αναγνώστηκε 69734 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: νέο σύστημα διορισμών - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
« Απάντηση #140 στις: Ιουλίου 24, 2011, 04:59:14 pm »
κοιτα, το κοστος πλεον ακομα και για το εξωτερικο ειναι αν οχι λιγο κατωτερο τουλαχιστον ισο με το να σπουδαζει καποιος σε ελληνικο, δεδομενου οτι ειναι μακρια απο το σπιτι του. Το πιστευω αυτο, γιατι το κοστος ζωης στην Ελλαδα και η παραταση των σπουδων απαιτουν πολυ περισσοτερο χρημα. Εξω, αν δε τους κανεις ....εφυγες. Αν τους κανεις, μενεις και σε 3 χρονια πρεπει να εχεις τελειωσει.

για το 1ο ζητημα συμφωνουμε. ;)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:38:25 »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Ιουλίου 24, 2011, 04:59:48 pm »
Για  πολλά  χρόνια  στην  Ελλάδα  η  εκπαίδευση  δεν  ήταν  τόσο  ταξική. ......

Σ'  αυτό  να  προσθέσουμε  τη  δυνατότητα  σπουδών  στο  εξωτερικό , που  την  έχουν  οι  οικονομικά  ισχυρότεροι.

1.Για πολλα χρονια στην Ελλαδα η εκπαιδευση  ηταν ταξικη. Τα τελευταια 30+ χρονια δεν ειναι.
2. ποιος το λεει? ενας μικρο-μασαιος ανετότατα  εστελνε το παιδι του στο εξωτερικο.(και ισως ακομα) Ξερω εκατονταδες παραδειγματα!

Σωστά. Μάλιστα θεωρούνταν αυτονόητο ότι το παιδί θα σπουδάσει κάπου ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης του γονιού. Δεν έδινε δηλαδή κανείς τα εύσημα στο γονιό που το κατάφερνε (κακώς βέβαια). Αντίθετα, θεωρώ, ότι στα χρόνια που έρχονται ο γονιός ο οποίος θα καταφέρει να σπουδάσει το παιδί/ά του θα θεωρείται ήρωας.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Ιουλίου 24, 2011, 06:39:16 pm »
Αν δεν πας καθόλου φροντιστήριο στα 3 χρόνια του Λυκείου, και αποταμιεύσεις τα λεφτά σου, τότε σίγουρα είναι φθηνότερο να πας κατευθείαν εξωτερικό και να μην μπλέξεις με το Ελληνικό σύστημα όπου πρεπει να σκάσεις 1000+ ευρώ το μήνα σε φροντιστήρια και πολύ περισσότερα σε ιδιαίτερα, για να μπεις σε μια σχολή που θα σου πάρει ένα σωρό χρόνια να την τελειώσεις λόγω καταλήψεων φοιτητών, απεργιών καθηγητών και ανοργανωσιάς.

Στο θέμα μας όμως, τι γίνεται στο εξωτερικό ; τι σύστημα έχουν για τους διορισμούς; αν γνωρίζει κανείς ας καταθέσει.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Ιουλίου 24, 2011, 07:29:25 pm »
πράγματι οι σπουδές στο εξωτερικό είναι φθηνότερες από ό,τι στην Ελλάδα. Τρία χρονια σπουδών στην
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:38:25 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Ιουλίου 24, 2011, 11:20:52 pm »
thank you!

Να μην ξεχνάμε ότι από όλα αυτά που ανέφερες εμείς οι Ελληνάρες (πάντα κουτοπόνηροι και ρουσφετολόγοι), κρατάμε και προβάλλουμε τον μισθό των 2300 λιρών! αλλά για τα υπόλοιπα ούτε λόγος φυσικά!

Δεν υπάρχει απεργία που να μην έχω δει σαν αίτημα να παίρνουμε όσα και ο καθηγητής στο εξωτερικό, αγνοώντας φυσικά όλα τα άλλα. Εμείς θέλουμε μόνο τα 2300 αλλά όχι και το 9-5 ωράριο που ανέφερες (εδώ γίνεται σκοτωμός γιατί με έβαλες 1η ώρα και γιατί με έβαλες 7η και γιατί έχω 3 ώρες συνεχόμενες), όχι και να υλοποιούμε ένα κάρο προγράμματα, όχι και να με κρατάνε μόνο αν ειμαι καλός και φυσικά όχι και να ξεκινάμε 16 Αυγούστου την εργασία μας, ούτε από 1 Σεπτ μέχρι 15 Ιουλίου, ούτε να επικοινωνούμε με τους γονείς τόσο συχνά (μην το χε$ου!!με κιόλας).

Γειά σου ρε Έλληνα μάγκα τσίφτη καραμπουζουκλή!

Α, και ξέχασα, λείπει μια επιλογή από την ψηφοφορία ίσως η σημαντικότερη που ταιριάζει στο προφιλ και την νοοτροπία του Ελληνα: Να διορίζονται ΟΛΟΙ με το που τελειώνουν το πανεπιστήμιο!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 24, 2011, 11:28:16 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος sxedia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Ιουλίου 25, 2011, 12:12:02 am »
Μονο με γραπτο διαγωνισμο!!!

Ας πουνε καποιοι πως αποκτησανε την προυπηρεσια ..... γιατι εμεις δε μπορεσαμε να την αποκτησουμε ...

Οταν ειχαν κολλητους διευθυντες δευτεροβαθμιας και μετεπειτα διευθυντες σχολειων και τους περνανε για ΠΔΣ ηταν σωστο???   Η αλλο σκλανδαλο με τη Σιβιτανιδειο ...!!! Γινοτανε καποτε πανικος και μη κωφευετε για αυτο!!!

xriana1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #146 στις: Ιουλίου 25, 2011, 12:22:44 am »

Ας πουνε καποιοι πως αποκτησανε την προυπηρεσια ..... γιατι εμεις δε μπορεσαμε να την αποκτησουμε ...

Οταν ειχαν κολλητους διευθυντες δευτεροβαθμιας και μετεπειτα διευθυντες σχολειων και τους περνανε για ΠΔΣ ηταν σωστο???   Η αλλο σκλανδαλο με τη Σιβιτανιδειο ...!!! Γινοτανε καποτε πανικος και μη κωφευετε για αυτο!!!

Τι διαγωνισμό;;; Όχι στημένο;;; Σίγουρα......

Αποσυνδεδεμένος sxedia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Ιουλίου 25, 2011, 12:24:43 am »
Δε ξερω τι εννοεις στημενο .... !!!!

Γνωση και παρα πολυ τυχη χρειαζεται ...

Αποσυνδεδεμένος loukritiα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Ιουλίου 25, 2011, 01:26:08 am »
Τη γνώση τη πήραμε απο το πανεπιστήμιο, μόνο με διάβασμα και χωρίς τύχη.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Ιουλίου 25, 2011, 10:42:34 am »
και θεωρείς τον διαγωνισμό αυτόν αντιπροσωπευτικό και λογικό; όταν τα ίδια τα φροντιστήρια βγαίνουν και δίνουν διαφορετικές απαντήσεις στα παιδαγωγικά, όταν οι ερωτήσεις είναι τόσο μπερδεμένες, όταν το κομμάτι της διδακτικής είναι τόσο υποκειμενικό και δεν ξέρεις τι θέλουν. Αυτό είναι λοταρία όχι διαγωνισμός.

Αυτή η ψηφοφορία θα έπρεπε να είχε πιο συγκεκριμένες επιλογές και όχι να αναφέρεται στο παλιό στο νέο στη βελτίωση του νέου στη βελτίωση του παλιού. Αυτά είναι γενικόλογα.

Εγώ αυτό που έχω πει και στο παρελθόν, είναι οι προσλήψεις να γίνονται καθαρά με ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ακριβώς όπως και σε όλον τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα δηλαδή:
βαθμός πτυχίου
δεύτερο πτυχίο συναφές με τη θέση
δεύτερο πτυχίο μη συναφές με τη θέση
μεταπτυχιακό συναφές με το γνωστικό
μεταπτυχιακό σε άλλον κλάδο
μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά
μεταπτυχιακό στην διδακτική του γνωστικού
προυπηρεσία
ξένες γλώσσες
κοινωνικά κριτήρια (έγγαμος, παιδιά, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μεσογειακή αναιμία κλπ)

Με άλλα λόγια να διορίζεσαι με τα προσόντα που απέκτησες και όχι με το αν σου έκατσαν τα θέματα του ΑΣΕΠ, ούτε να έρχεται να σε αμφισβητεί και να σε βάζει να δίνεις εξετάσεις στο αντικείμενό σου που είναι παράλογο αφού το ότι έχεις γνώσεις το αποδεικνύεις με το πτυχίο που έχεις.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Ιουλίου 25, 2011, 10:55:55 am »
Τη γνώση τη πήραμε απο το πανεπιστήμιο, μόνο με διάβασμα και χωρίς τύχη.

μια διορθωση :  γνωση  παίρνεις και απο το πανεπιστημιο, αλλά σιγουρα ΔΕΝ φτανει. Προσωπικη μελετη και διαρκη ενημερωση ειναι αυτα που χρειαζονται.

Το πλεον τραγικο απ ολα ειναι πως ο ρολος του εκπ/κου εχει υποβαθμιστει στις συνειδησεις του κοσμου.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Ιουλίου 25, 2011, 11:39:55 am »
Εδώ παράγουμε άνεργους πτυχιούχους. Καταφέραμε κάτι που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν πρέπει να έχει καταφέρει: Να υπάρχει μια θέση στο πανεπιστήμιο για το 100% των μαθητών!
Και μετά όλοι θέλουν να διοριστούν στο δημόσιο! Ε, αυτά δεν γίνονται

Όλα τα παιδιά στο πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα διορισμός όλων των πτυχιούχων γίνεται ?   Δεν γίνεται .  Απλή λογική .  Και όμως κάποιοι ( όχι λίγοι ) το υποστηρίζουν σθεναρά αυτό . 

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Ιουλίου 25, 2011, 12:04:26 pm »
και θεωρείς τον διαγωνισμό αυτόν αντιπροσωπευτικό και λογικό; όταν τα ίδια τα φροντιστήρια βγαίνουν και δίνουν διαφορετικές απαντήσεις στα παιδαγωγικά, όταν οι ερωτήσεις είναι τόσο μπερδεμένες, όταν το κομμάτι της διδακτικής είναι τόσο υποκειμενικό και δεν ξέρεις τι θέλουν. Αυτό είναι λοταρία όχι διαγωνισμός.

Αυτή η ψηφοφορία θα έπρεπε να είχε πιο συγκεκριμένες επιλογές και όχι να αναφέρεται στο παλιό στο νέο στη βελτίωση του νέου στη βελτίωση του παλιού. Αυτά είναι γενικόλογα.

Εγώ αυτό που έχω πει και στο παρελθόν, είναι οι προσλήψεις να γίνονται καθαρά με ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ακριβώς όπως και σε όλον τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα δηλαδή:
βαθμός πτυχίου
δεύτερο πτυχίο συναφές με τη θέση
δεύτερο πτυχίο μη συναφές με τη θέση
μεταπτυχιακό συναφές με το γνωστικό
μεταπτυχιακό σε άλλον κλάδο
μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά
μεταπτυχιακό στην διδακτική του γνωστικού
προυπηρεσία
ξένες γλώσσες
κοινωνικά κριτήρια (έγγαμος, παιδιά, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μεσογειακή αναιμία κλπ)

Με άλλα λόγια να διορίζεσαι με τα προσόντα που απέκτησες και όχι με το αν σου έκατσαν τα θέματα του ΑΣΕΠ, ούτε να έρχεται να σε αμφισβητεί και να σε βάζει να δίνεις εξετάσεις στο αντικείμενό σου που είναι παράλογο αφού το ότι έχεις γνώσεις το αποδεικνύεις με το πτυχίο που έχεις.

Πρώτον τα κοινωνικά κριτήρια γιατί να μετράνε για έναν διορισμό καθηγητή; Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό. Με απόλυτο σεβασμό στους έχοντες οικογένειες, ερωτώ γιατί ο γάμος και τα παιδιά να δίνουν μόρια; Ήταν προσωπική επιλογή τους και δεν σχετίζεται με τη θέση που πρόκειται να καταλάβουν. Αντιθέτως αν έχεις 2, 3, 4 ή περισσότερα παιδιά αυτό μάλλον αγχωμένο εργαζόμενο θα σε έκανε κι όχι δικαιωματικά άξιο, και μάλιστα καθηγητή. Σε όλα τα άλλα κριτήρια θα συμφωνούσα και με το παραπάνω, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και πάλι θα είχαμε μηδέν στο πηλίκο, καθώς θα ξεφύτρωναν παντού ακριβοπληρωμένα προγράμματα από κάθε φορέα ιδιωτικό ή δημόσιο. Για να μην αναφέρω τις φάμπρικες πτυχίων, μεταπτυχιακών, τίτλων κλπ. που απλώς πληρώνεις και παίρνεις το χαρτί (βλ. τι έγινε με τους πλαστούς τίτλους των υποψηφίων διευθυντών). Χαμός θα γινόταν. Στην Ελλάδα ζούμε!

Δεύτερον, είναι ένας τεράστιος κύκλος που αναλύοντάς τον καταλήγω ότι το κράτος με κορόιδεψε. Γιατί μου δημιούργησε και σε μένα και στους γονείς μου και στους παππούδες την ψευδαίσθηση ότι περνώντας σε ένα καλό πανεπιστήμιο θα έχω μία καλύτερη ζωή. Κι ερωτώ γιατί αυτό είναι απαραίτητα κακό; Δεν είναι ο διορισμός που αποζητούμε (αναφέρομαι καθαρά στους καθηγητές), αλλά η καλύτερη εργασία από αυτήν που είχανε οι γονείς μας και όλες οι προηγούμενες γενιές. Για να σας το αποδείξω, αν ξαφνικά όλα τα σχολεία γίνονταν ιδιωτικά με ό,τι συνεπάγεται ο ιδιωτικός τομέας, θα σταματούσαμε να επιθυμούμε μία θέση στο χώρο της εκπαίδευσης; Όχι βέβαια! Καταλήγω λοιπόν, ότι ναι, από τη στιγμή που σπούδασα (κι ένα σωρό άλλα μετά το πτυχίο) απαιτώ μία θέση εργασίας ανάλογη των προσόντων μου ή έστω την εντιμότητα από μέρους της κεντρικής διοίκησης να μου πει εκ των προτέρων τις πραγματικές πιθανότητες να εργαστώ στον κλάδο μου. Όταν μου βάζεις ΑΣΕΠ αυτό είναι η μεγαλύτερη ατιμία διότι μου λες "δεν υπάρχει θέση για σένα, αλλά μη χάνεις την ελπίδα σου, μπορεί να είσαι από τους Χ χιλιάδες ο ένας που θα διοριστεί...στο κάτω κάτω για να δούμε έχεις και τις γνώσεις". Συνάδελφοι ο ΑΣΕΠ είναι η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών. Θαυμάζω όσους διορίστηκαν με αυτό το απαράδεκτο σύστημα, αλλά η επετηρίδα ήταν το πιο δίκαιο σύστημα διότι μπορούσε κάποιος πολύ πριν επιλέξει πανεπιστήμιο να δει τις προοπτικές. Εφόσον φτάσαμε σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει κανένα σύστημα που να δικαιώνει. Και για να μην με φάτε, με την επετηρίδα εγώ προσωπικά θα διοριζόμουν σε 40 χρόνια, αλλά θα το ήξερα και θα κατηγορούσα μόνο τον εαυτό μου, αν βέβαια είχα επιλέξει τη συγκεκριμένη σχολή, που πολύ αμφιβάλω.

Τέλος όσον αφορά στις επιλογές της ψηφοφορίας στην παρούσα φάση θεωρώ ότι καμία δεν με αντιπροσωπεύει. Θεωρώ ότι έχασα και χάνω τη ζωή μου κάθε μέρα που περνάει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2011, 01:56:04 pm από Lucinda »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Ιουλίου 25, 2011, 01:08:02 pm »
Γνωση και παρα πολυ τυχη χρειαζεται ...
Τη γνώση τη πήραμε απο το πανεπιστήμιο

Ναι , αλλά είμαστε πάρα πολλοί  οι  πτυχιούχοι με τις πολλές μας γνώσεις .
Άρα αναγκαστικά πρέπει να επιλεγούν από τους καλούς οι καλύτεροι .
Οπότε αναγκαστικά θα υπάρχει ΑΣΕΠ τα επόμενα 50 χρόνια .
Και αν θέλουμε να επανέλθει σε 50 χρόνια οι επετηρίδα θα πρέπει να γίνει από τώρα ένας προγραμματισμός μειωμένων εισακτέων στα Πανεπιστήμια ώστε σε 50 χρόνια να βγάζουμε όσους χρειαζόμαστε ( άντε και λίγους παραπάνω ) .
Αλλά η μείωση εισακτέων είναι ένα ταξικό μέτρο ε ?
Ε , τότε  ΑΣΕΠ  για πάντα .
Απλή λογική .

Υ.Γ.  θέλει και τύχη πράγματι .  αλλά αυτή κάποια στιγμή θα χαμογελάσει   ( μιλάω εκ πείρας …. ) 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)