0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και εδώ, για τις δικαστικές αποφάσεις:http://www.enet.gr/online/online_hprint?&id=46830580
Το ένα εξάμηνο παλαιότερα ή ο ένας χρόνος σήμερα στην ΑΣΠΑΙΤΕ δεν σε μαθαίνει να είσαι Δάσκαλος. Σου δίνει σίγουρα μια θεωρητική κατάρτιση. Την οποία όμως με τον τρόπο που μας ζητάνε να την αποδείξουμε στο ΑΣΕΠ αυτοί που δεν έχουν πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ την απέδειξαν εξίσου και μάλιστα με πολύ υψηλά επίπεδα βαθμολογίας. Τίποτα λοιπόν περισσότερο δεν έχουμε με αυτή την έννοια οι έχοντες πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ από αυτούς που δεν έχουν. Και σε καμιά περίπτωση οι μεν δεν είναι καλύτεροι ή χειρότεροι από τους δε. Όσο ανίδεος και ανυποψίαστος είναι ο εκπαιδευτικός που μπαίνει για πρώτη φορά σε μια τάξη και ο οποίος έχει τυπικά αυτή τη περιβόητη παιδαγωγική επάρκεια άλλο τόσο άσχετος είναι και αυτός που δεν την έχει.Το "παιχνίδι" για το αν κάνεις ή όχι, ή αν θα μάθεις ή όχι να κάνεις για δάσκαλος κρίνετε εν τέλει μόνο μέσα στην τάξη όπως έχουν πει κι άλλοι συνάδελφοι από άλλους κλάδους. Γι αυτό νομίζω ότι, αυτό που πρέπει να διεκδικήσουν σήμερα οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί είναι μια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση (και κατ' επέκταση αξιολόγηση) αφού πρώτα έχουν προσληφθεί.Ας διεκδικήσουμε λοιπόν αυτό που πραγματικά μας αξίζει και μας αξίζουν τα καλύτερα από αυτά που μας πετάνε στη μούρη.
Αν και μπαίνω στη συζήτηση από το πουθενά (ΠΕ60), θα ήθελα να πω ένα μόνο πράγμα. Από το 2004 που άρχισα να προετοιμάζομαι για τον πρώτο μου ΑΣΕΠ και κοιτάζοντας και λίγο γύρω μου (τους άλλους κλάδους, τις δυσκολίες σας να διοριστείτε λόγω του μικρού αριθμού διοριζόμενων κτλ), νομίζω ότι πέρα από τα λόγια θα έπρεπε να γίνει ένα απλό πράγμα, που αναφέρθηκε πολλές φορές στο topic, αλλά θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα διαφορετικό topic, διαφορετικό ζήτημα και διεκδίκηση: Να ζητήσουν οι σχολές που είναι ενταγμένες στους συμμετέχοντες στον ΑΣΕΠ για το διορισμό στη