0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: ioanna89 στις Σεπτεμβρίου 08, 2010, 12:14:07 pmΚατά τη γνώμη μου, ακόμα και να γίνονταν όλα αυτά που προτείνετε -με πολλά από τα οποία δε συμφωνώ- τα παιδιά (τουλάχιστον τα περισσότερα) θα εξακολουθούσαν να πηγαίνουν φροντιστήριο ή να κάνουν ιδιαίτερα.Νομίζω πως ο κυριότερος λόγος ύπαρξης των φροντιστηρίων δεν είναι κανένας από τους δύο που αναφέρθηκαν, αλλά ο ανταγωνισμός και η μεγάλη ζήτηση για ανώτατες σπουδές. Γι΄αυτό, άλλωστε, κάνουν ιδιαίτερα και οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, παρότι εκεί δε χάνονται ώρες λόγω συνελεύσεων, καταλήψεων κλπ. Δεν συμφωνώ και τόσο μαζί σου, γιατί φροντιστήριο πάνε όλοι (εκτός από όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα) με την πλειοψηφία να είναι μαθητές με μέτρια και χαμηλή απόδοση. Αυτοί που ανταγωνίζονται να μπουν Ιατρική και Νομική, σε μια τάξη φροντιστηρίου είναι συνήθως 1 ή κανένα άτομο. Η μάζα είναι οι μέτριοι και αδύνατοι μαθητές. Εξάλλου, γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και στο εξωτερικό τότε αν ισχύει αυτό που λες; Εκεί δεν θέλουν να σπουδάσουν; Εκει να δεις ανταγωνισμός! όμως η λέξη φροντιστήριο είναι άγνωστη. Το πρόβλημα στην Ελλάδα, εντοπίζεται στην αδυναμία του εκπαιδευτικού μας συστήματος να προετοιμάσει σωστά έναν μαθητή και να τον φτάσει στο επίπεδο των πανελλαδικών εξετάσεων, όταν οι ώρες διδασκαλίας που του παρέχει δεν επαρκούνΑπό εκεί ξεκινούν όλα και η μπάλα τους εχει πάρει όλους: αδύνατους, μέτριους, άριστους....
Κατά τη γνώμη μου, ακόμα και να γίνονταν όλα αυτά που προτείνετε -με πολλά από τα οποία δε συμφωνώ- τα παιδιά (τουλάχιστον τα περισσότερα) θα εξακολουθούσαν να πηγαίνουν φροντιστήριο ή να κάνουν ιδιαίτερα.Νομίζω πως ο κυριότερος λόγος ύπαρξης των φροντιστηρίων δεν είναι κανένας από τους δύο που αναφέρθηκαν, αλλά ο ανταγωνισμός και η μεγάλη ζήτηση για ανώτατες σπουδές. Γι΄αυτό, άλλωστε, κάνουν ιδιαίτερα και οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, παρότι εκεί δε χάνονται ώρες λόγω συνελεύσεων, καταλήψεων κλπ.
@Angelica: Εντάξει αυτά που παραθέτεις είχαν ειπωθεί σε άλλο topic (τιμές για ιδιαίτερα) και όχι εδώ. Ναι όντως η υλικοτεχνική υποδομή, οι ωραίες και φρεσκοβαμμένες αίθουσες των φροντιστηρίων μπορεί να μην επηρεάζουν εμένα στο να αποδώσω ποιοτικά και να κάνω καλό μάθημα, όμως σίγουρα επηρεάζουν έναν μαθητή στο να νιώθει ευχάριστα και να παρακολουθεί καλύτερα το μάθημα.Απλά τα ανέφερα γιατί είπες οτι χρωστάς την ύπαρξή σου στους μη ποιοτικούς εκπαιδευτικούς του δημοσίου και τους ευχαριστούσες που δεν κάνουν καλό μάθημα (εντάξει το τόνισες όχι όλοι). Και εγώ σου παρέθεσα αυτά περί υλικοτεχνικής υποδομής για να σου πω ότι αυτά είναι το δόλωμα για τους μαθητές και γονείς για να φέρνουν πελατία!
τότε γιατί να μην γίνει αυτό που λες από την Α Λυκείου; Το λύκειο να είναι μόνο μαθήματα κατεύθυνσης και τίποτα άλλο! ακόμα καλύτερα!! ΑστιεύομαιΠαντού στο εξωτερικό, από όσα κράτη ξέρω τουλάχιστον, η δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση διαρκεί 6 χρόνια και όχι 5. Πουθενά στον κόσμο δεν παίρνει κάποιος απολυτήριο στα 5 χρόνια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Λες η Ελλάδα να ξεχωρίσει ; Πολύ αισιόδοξο μου ακούγεται.. (τώρα μπορεί να μου την πει η emmaki βέβαια με την
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου επίσης στο ότι αν η ύλη ηταν 10 σελίδες πάλι όλοι θα πήγαιναν φροντιστήριο. Σίγουρα κάποιοι θα το σκεφτόταν να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν έβλεπαν ότι και με το σχολείο τους βγαίνει η ύλη μια χαρά. Θα έλεγαν για τόσο μικρή ύλη να πάω φροντιστήριο;
Παράθεση από: killbill στις Σεπτεμβρίου 09, 2010, 11:06:51 amΔεν θα συμφωνήσω μαζί σου επίσης στο ότι αν η ύλη ηταν 10 σελίδες πάλι όλοι θα πήγαιναν φροντιστήριο. Σίγουρα κάποιοι θα το σκεφτόταν να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν έβλεπαν ότι και με το σχολείο τους βγαίνει η ύλη μια χαρά. Θα έλεγαν για τόσο μικρή ύλη να πάω φροντιστήριο;δεν εχει μονο σημασια η ποσότητα...σε 30 μαθητων τμηματα μπορει ο καθηγητης να κανει οπως πρεπει το μαθημα; και θα σου πω και ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα...