0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
1. Για να μάθει κάποιος σωστά Φυσική, Χημεία και
Στο ηλίθιο στερεότυπο: "Οι μαθητές μαθαίνουν μόνο στο φροντιστήριο" απαντώ εγώ με τα εξης 2 επιχειρήματα:1. Για να μάθει κάποιος σωστά Φυσική, Χημεία και
Panos2 χωρίς να διαφωνώ σε αυτά που λες, θα προσθέσω μερικά σημεία ακόμα:1. σε πόσα απο τα σχολεία που έχουν εργαστήρια, γίνονται πειράματα και εργαστηριακές ασκήσεις ώστε να βοηθηθούν πράγματι οι μαθητές; 2. το δεύτερο επιχείρημά σου, που αφορά στις επιδόσεις των μαθητών στις πανελλαδικές, σωστό βεβαίως είναι, αλλά δεν αποδεικνύει και το αντίθετο - ότι το σχολειο δηλ.κάνει τόσο σωστά τη δουλειά του ώστε τα παιδιά να γράφουν καλά στις εξετάσεις. Αντίθετα, τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αποδεικνύουν περίτρανα ότι κανένα απο τα δύο δεν κάνει αυτό που πρέπει, όπως πρέπει...Η δική μου άποψη πάντως εκφράζεται απόλυτα στο εξής λινκ- ειδικά στο σημείο που λέει : teachers make a god damn difference - what about YOU? http://www.youtube.com/watch?v=RxsOVK4syxU&NR=1
πάντως killbill δε μας έχεις πει είσαι υπέρ ή κατά της ύπαρξης φροντιστηρίων ;;
Πανο2 να σου πω και γω την αποψη μου στο ερωτημα σου, γιατι τα παιδια γραφουν στις πανελληνιες κατω απο τη βαση.εκτος απο αυτα που αναφερθηκαν ειναι και η επιφαση που δινουν οι καθηγητες μεσω του "υψηλου" βαθμου που βαζουν στους μαθητες τους.παραδειγμα΅εκανα μαθημα σε ΄μαθητρια Γ'Γυμνασου. Δεν ηξερε να κλινει σωστα οχι μονο ενα ουσιαστικο α΄κλισης αλλα ουτε καν τις πτωσεις, τα αρθρα!!!! Ονομαστικη "ο", Γενικη "την"....καπως ετσι.Φοιτα στη Ραλλειο. Ξερεις τι βαθμο μου εφερε ? Αρχαια 17 !!! Αυτο το παιδι, οπως και το καθε παιδι και καθε γονιος, υπολογιζει το βαθμο που παιρνει στο σχολειο και οχι στο ιδιαιτερο ή στο φροντιστηριο. εκτιμα λαθος τις δυνατοτητες του, παει στις αργοτερα πανελληνιες και βλεπει τα χάλια του!
Η "τιμωρία" του θα είναι να διατηρεί τον μισθό του εκπαιδευτικού...