0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η όλη συζήτηση μεταξύ των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα του νέου σχολείου έχει εξελιχθεί, αν δεν υπήρξε εξαρχής, σε μία "μάχη" συντεχνιών και κλάδων για το ποιού τα κεκτημένα (βλέπε διορισμοί και ώρες διδασκαλίας) δεν θα θιγούν και ποιός θα μπορέσει να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από τη νέα πίτα. Οπότε όλα αυτά τα χαριτωμένα και τα ηρωικά περί του "καλού και του ωφέλιμου για τα παιδιά" ας λείπουν, γιατί δεν είναι για κανένα το βασικό κριτήριο αυτή τη στιγμή. Μεταξύ μας τουλάχιστον ας είμαστε ειλικρινείς...
Παράθεση από: rouso στις Οκτωβρίου 05, 2010, 10:46:38 amΔεν ξέρω γιατί όλα είναι τόσο μαύρα εδώ μέσα. Γιατί μερικοί είναι επαγγελματίες καχύποπτοι και επιμένουν να βλέπουν συνέχεια τα αρνητικά παρά τα θετικά. Λες και το Λύκειο έτσι όπως λειτουργεί τώρα είναι τέλειο και δεν χρειάζεται καμία αλλαγή. Είναι κλασικό φαινόμενο στην Ελλάδα όλοι να φωνάζουν ότι δεν τους αρέσει η τάδε κατάσταση, όμως όταν επιχειρείται μια αλλαγή σε αυτή φωνάζουν εναντίον αυτής της αλλαγής.
Δεν ξέρω γιατί όλα είναι τόσο μαύρα εδώ μέσα.
Παράθεση από: Green στις Οκτωβρίου 05, 2010, 09:27:42 amΗ όλη συζήτηση μεταξύ των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα του νέου σχολείου έχει εξελιχθεί, αν δεν υπήρξε εξαρχής, σε μία "μάχη" συντεχνιών και κλάδων για το ποιού τα κεκτημένα (βλέπε διορισμοί και ώρες διδασκαλίας) δεν θα θιγούν και ποιός θα μπορέσει να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από τη νέα πίτα. Οπότε όλα αυτά τα χαριτωμένα και τα ηρωικά περί του "καλού και του ωφέλιμου για τα παιδιά" ας λείπουν, γιατί δεν είναι για κανένα το βασικό κριτήριο αυτή τη στιγμή. Μεταξύ μας τουλάχιστον ας είμαστε ειλικρινείς...Ουστ ρε απο εδω μεσα,εδω διαλυεται το συμπαν και εσυ μα λες τωρα για συντεχνιες.ουτε διορισμενος ειμαι ουτε προκειται.Ας το κανουν παιδικη χαρα το σχολειο με αυτα τα μαθηματα που θα διδασκονται.
Θα συμφωνήσω Landau μερικώς με τα λεγόμενά σου, αλλά οσο το σχολείο και τα Πανεπιστήμια δεν συνδέονται με την τάση και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας τόσο θα βγαίνουν στρατιές ανέργων στη κοινωνία. Δστυχώς κατά την άποψή μου αυτές οι γενικότητες μας έχουν φτάσει εδώ...Όσον αφορά το νέο Λύκειο δεν θεωρώ ότι το δικαίωμα στο μαθητή να επιλέγει αυτό που θέλει και τον ενδιαφέρει υποβαθμίζει την παιδεία. Ίσα ίσα που πιθανόν να του δώσει και κίνητρο. Είναι κάτι καινούργιο και κακώς το πολεμάμε όλοι κατά την άποψή μου σκεφτόμενοι περισσότερο αναλόγα τον κλάδο που ευνοεί ή όχι.
ουσιαστικά αμόρφωτων πολιτών, επικίνδυνων για τη διαμόρφωση της πολιτικής ζωής του τόπου.
...ώστε να προστατέψουμε και το δημοκρατικό πολίτευμα;