0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
η υλη θα αλλαξει? τα βιβλια θα αλλαξουν? δηλαδη θα χριεαστει ξανα απο την αρχη σημειωσεις-διαβασμα??? αν ειναι δυνατον!!!
εμ δεν ειναι προβλημα? με παιδια πεθερικα γονεις συν ενα καρο δουλεια?μαλλον εισαι πιτσιρικος και τα χεις μπροστα σου ακομα
Παράθεση από: Landau στις Μαρτίου 30, 2011, 08:29:47 pmΓια τα μπάζα το νέο πρόγραμμα!Αλλαγές εντυπωσιασμού, αλλά από ουσία μηδέν και μείον. Και αυτά θα φανούν σύντομα και στην πράξη (αν τελικά εφαρμοστεί).Διαφωνώ. Θα ήθελα σαν ΠΕ04 που είσαι να σχολιάσεις το πρόγραμμα φυσικής - χημείας - βιολογίας και να το συγκρίνεις με το υπάρχων. Δεν αναβαθμίστηκαν τα μαθήματά μας;
Για τα μπάζα το νέο πρόγραμμα!Αλλαγές εντυπωσιασμού, αλλά από ουσία μηδέν και μείον. Και αυτά θα φανούν σύντομα και στην πράξη (αν τελικά εφαρμοστεί).
Και κάτι τελευταίο: Στα μαθήματα των φυσικών επιστημών και ιδιαίτερα στο μάθημα της Φυσικής και της Χημείας πρέπει να εισαχθεί ένα υποχρεωτικό εργαστήριο ανά εβδομάδα και τα πειράματα να τα διεξάγει κάποιος αποκλειστικά υπεύθυνος για το εργαστήριο μαζί με τον εκάστοτε υπεύθυνο καθηγητή.Κάποια στιγμή στον 21ο αιώνα πρέπει να ξεκινήσουν επιτέλους και οι Έλληνες μαθητές να κάνουν πειράματα! Αν σχεδιαστεί κάτι τέτοιο πρέπει να δούμε και πως θα χωρίζονται τα πολυπληθή τμήματα και αν χρειάζονται επιπλέον ώρες ή να μειωθεί η ύλη…
Παράθεση από: panos2 στις Μαρτίου 31, 2011, 09:59:01 pmΚαι κάτι τελευταίο: Στα μαθήματα των φυσικών επιστημών και ιδιαίτερα στο μάθημα της Φυσικής και της Χημείας πρέπει να εισαχθεί ένα υποχρεωτικό εργαστήριο ανά εβδομάδα και τα πειράματα να τα διεξάγει κάποιος αποκλειστικά υπεύθυνος για το εργαστήριο μαζί με τον εκάστοτε υπεύθυνο καθηγητή.Κάποια στιγμή στον 21ο αιώνα πρέπει να ξεκινήσουν επιτέλους και οι Έλληνες μαθητές να κάνουν πειράματα! Αν σχεδιαστεί κάτι τέτοιο πρέπει να δούμε και πως θα χωρίζονται τα πολυπληθή τμήματα και αν χρειάζονται επιπλέον ώρες ή να μειωθεί η ύλη…Αυτό το τελευταίο πότε θα γίνει άραγε στην Ελλάδα; Τι πιο εύκολο να υπάρχει στο πρόγραμμα 1 ώρα τη βδομάδα υποχρεωτικά και αποκλειστικά για το αντίστοιχο εργαστήριο (στο Γυμνάσιο και για
Στην πραγματικότητα δεν ευνοήθηκαν οι φυσικοί, θα μειωθεί το σύνολο των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος σε ένα σχολείο γιατί πλέον περιορίζεται μόνο σε μια κατεύθυνση και στην β και την γ λυκείου. Ως αντιστάθμισμα στις χαμένες ώρες έρχεται ί η αύξηση των ωρών και η ειδίκευση στο μάθημα.Παρόλο που θα υπάρχει μια μείωση στις ώρες και θα μειωθούν ίσως και θέσεις απ’ τους φυσικούς, νομίζω ότι το νέο σύστημα έχει θετικά στοιχεία. Για παράδειγμα, δεν θα διδάσκονται φυσική στην Γ λυκείου παρά όσοι έχουν μια κλήση προς τις θετικές και συναφείς σπουδές. Και καλύτερα. Αυτό που γίνονταν με μαθητές που εξ’ ανάγκης ακολουθούσαν την τεχνολογική κατεύθυνση και δεν καταλάβαιναν τίποτα στο μάθημα, μερικές χρονιές μάλιστα εμφάνισαν ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις 70%...Σε τελική ανάλυση η ειδίκευση λειτουργεί και σαν κίνητρο να κάνει κανείς σωστή δουλειά για να υπάρχει ενδιαφέρον επιλογής απ΄ τους μαθητές. Πχ αν σαν κλάδος οι φυσικοί δεν καταφέρουν να προσελκύουν τα παιδιά τότε θα χάσουν πάρα πολλές ώρες επιπλέον…
Παράθεση από: joap στις Μαρτίου 31, 2011, 09:12:31 amΣτην πραγματικότητα δεν ευνοήθηκαν οι φυσικοί, θα μειωθεί το σύνολο των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος σε ένα σχολείο γιατί πλέον περιορίζεται μόνο σε μια κατεύθυνση και στην β και την γ λυκείου. Ως αντιστάθμισμα στις χαμένες ώρες έρχεται ί η αύξηση των ωρών και η ειδίκευση στο μάθημα.Παρόλο που θα υπάρχει μια μείωση στις ώρες και θα μειωθούν ίσως και θέσεις απ’ τους φυσικούς, νομίζω ότι το νέο σύστημα έχει θετικά στοιχεία. Για παράδειγμα, δεν θα διδάσκονται φυσική στην Γ λυκείου παρά όσοι έχουν μια κλήση προς τις θετικές και συναφείς σπουδές. Και καλύτερα. Αυτό που γίνονταν με μαθητές που εξ’ ανάγκης ακολουθούσαν την τεχνολογική κατεύθυνση και δεν καταλάβαιναν τίποτα στο μάθημα, μερικές χρονιές μάλιστα εμφάνισαν ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις 70%...Σε τελική ανάλυση η ειδίκευση λειτουργεί και σαν κίνητρο να κάνει κανείς σωστή δουλειά για να υπάρχει ενδιαφέρον επιλογής απ΄ τους μαθητές. Πχ αν σαν κλάδος οι φυσικοί δεν καταφέρουν να προσελκύουν τα παιδιά τότε θα χάσουν πάρα πολλές ώρες επιπλέον…Παιδιά το πρόγραμμα για το λύκειο είναι για πρώτη φορά έντιμο προς τους μαθητές αλλά και προς τους εκπαιδευτικούς.Το βλέπω απ’ την σκοπιά των φυσικών αναγκαστικά αφού είναι η ειδικότητά μου αλλά κάνω όσο μπορώ μια συνολική αποτίμηση. Οι φυσικοί πχ στην Γ λυκείου είχαν 3 ώρες στην θετική και τεχνολογική κατεύθυνση σε μάθημα που επέλεγε τα 2/3 των μαθητών περίπου 60.000. ενώ έκαναν και 1 ώρα φυσική γενικής που αναγκαστικά το έπαιρναν όλοι δηλαδή περίπου 90.000 μαθητές της τρίτης τάξης. Τώρα με το νέο σύστημα οι ώρες της φυσικής γίνονται 5 + 2 εμβάθυνση και θα αφορούν πιθανά την παλιά θετική κατεύθυνση που αντιστοιχούσε στο 1/9 των μαθητών της γ λυκείου, δηλαδή κάπου 10.000 μαθητές και την ας πούμε(λίγο αυθαίρετα) μισή πρώην τεχνολογική κατεύθυνση δηλαδή κάπου 20.000 ακόμη μαθητές( αν και διαισθάνομαι ότι θα είναι λιγότεροι) δηλαδή με το νέο σύστημα θα δηλώνουν , μια χοντρική υπόθεση, κάπου 30.000 μαθητές δηλαδή το 1/3 της γ λυκείου.Έτσι με αναγωγή στην μέθοδο των τριών ( αφήνω τις ενδιάμεσες πράξεις και δίνω κατευθείαν το αποτέλεσμα) αφορά συνολική μείωση 22% (τουλάχιστον) σε σύνολο μαθητών επί ώρες διδασκαλίας. Και αυτό σημαίνει μια μείωση και σε τμήματα σε μικρότερο ποσοστό αλλά θα είναι σημαντική.Για την β λυκείου με αντίστοιχους συλλογισμούς προκύπτει ότι θα υπάρχει μείωση κατά 25% τουλάχιστον…Αυτά για να μην νομίζουν ορισμένοι, δήθεν συνάδελφοι που βιάζονται να μιλήσουν για συντεχνίες, ότι οι απόψεις που καταθέτουμε δημόσια έχουν ιδιοτελή και μόνο κίνητρα. Είναι αργά σε αυτή την φάση να εξαπατούμε για πολλοστή φορά τους εαυτούς μας…