*

Αποστολέας Θέμα: Αλλαγές στο Λύκειο  (Αναγνώστηκε 236381 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DM

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αλλαγές στο Λύκειο
« Απάντηση #798 στις: Απριλίου 04, 2011, 10:08:05 pm »
Ένα άρθρο για το νέο Λύκειο που αξίζει να το διαβάσετε.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=6051

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:13:27 »

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #799 στις: Απριλίου 04, 2011, 10:51:06 pm »

Εγώ λέω οι βιολόγοι και συναφείς ειδικότητες να αναλάβουν το project για να κλωνοποιήσουν τον gianno γιατί πιστεύω ότι είναι ο μόνος από τους τεχνολόγους που τρέχει το project στο αίμα του.
Τα giannos-copy-numberXXXXXX να αναλάβουν το μάθημα project στα λύκεια και να έχουμε το κεφάλι μας ήσηχο

Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί και πιστεύω ότι ο giannos έτσι όπως περιγράφει την δουλειά του είναι ότι καλύτερο αλλά δυστυχώς για αυτόν πιστεύει ότι και οι υπόλοιποι του κλάδου του είναι ίδιοι με αυτόν.

χα, χα με κάνεις και γελάω. Ωραίο αυτό πάντως με την κλωνοποίηση
Μιλάω για να είναι όλοι σε εγρήγορση, δυστυχώς δεν υπάρχουν σε αυτό το forum άτομα που να διδάσκουν Τεχνολογία.

Έχω μιλήσει σε άλλο forum μαζί τους και ετοιμάζουν ή κάποιοι κλάδοι έχουν στείλει ήδη επιστολή στο Υπουργείο, ¨οπως είναι ο δικός μου.

Δεν με νοιάζει πραγματικά αν οι υπόλοιποι ενδιαφέρονται τόσο, που να είσαι σίγουρος ότι ενδιαφέρονται

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #800 στις: Απριλίου 04, 2011, 10:54:23 pm »
Λοιπόν, ας καταλήξουμε: το project να το πάρουν οι καθηγητες Τεχνολογίας, άντε να πούμε και τίποτα άλλο.

Σωστή και έτσι πρέπει
Δεν θελω να το συνεχισω giannios.. αλλα δεν μπορω να σε ακουω να υποστηριζεις κατι μονο και μονο γιατι "κλαιγεσαι" για το ωραριο σου..!!ελεος...!!ασε δε που παρουσιαζεις τον εαυτο σου σαν τον μοναδικο επιστημονα εδω μεσα λες και οι υπολοιποι ειμαστε του δημοτικου...!!
Αυτα...και τωρα για να γυρισουμε στο θεμα..νομιζω πως με την ανακοινωση και του νεου εξεταστικου στη Γ λυκειου μονο τοτε θα μας λυθουν οι αποριες και ο τροπος επιλογης των μαθηματων στο νεο λυκειο...

Δεν κλαίγομαι για τίποτα. Απλά υποστηρίζω τα αυτονόητα. Ελάτε τώρα που μου το παίζετε όλοι υπεράνω και ότι δεν κλαίγεστε, κατά βάθος σας καίει το αν βρείτε δουλειά του χρόνου (εκτός από τους μονίμους)

Εμένα με ενδιαφέρει ακόμα πιο πολύ, μιας και το νέο μάθημα διδάσκεται εδώ και χρόνια από το κλάδο μου. Αν εσύ κατάλαβες ότι με ενδιαφέρουν τα ωράρια, είσαι λάθος. Η ουσία με ενδιαφέρει

Αποσυνδεδεμένος m_rebel

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #801 στις: Απριλίου 05, 2011, 11:25:56 am »
«Η Παιδεία θα πρέπει να είναι ακριβώς ο τομέας της πολιτική όπου μπορούμε να υπερβούμε εαυτούς υπέρ των παιδιών μας», τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αναφερόμενη στις ερευνητικές εργασίες που θα εκπονούν οι μαθητές στο νέο Λύκειο, σημείωσε ότι οι εργασίες δε θα γίνονται στο σπίτι, αλλά στην τάξη και οι μαθητές θα εργάζονται σε ομάδες και ο καθηγητής θα επιβλέπει και θα βοηθάει τα παιδιά στην εκπόνηση της εργασίας.

Επίσης, σημείωσε ότι τα παιδιά δε θα παρουσιάζουν απλώς ένα θέμα, αλλά θα απαντούν και σε ερωτήματα πάνω στο θέμα τους, τα οποία χρειάζονται κριτική σκέψη.

«Θα είναι τέτοια η μορφή της ερευνητικής εργασίας τέτοια που δεν επιτρέπει εύκολα αντιγραφές», τόνισε.

http://www.skai.gr/news/greece/article/166453/i-e-hristofilopoulou-gia-tin-ereunitiki-ergasia-sto-lukeio/

Τα λέει για να αποτινάξει κατηγορίες περί άνθισης των φροντιστηρίων ή το πιστεύει;;
Σε 30άρια τμήματα;; Με ποιο τρόπο;; Θα έχει ο μαθητής διαθέσιμο υπολογιστή και διαδίκτυο;; Θα έχει πρόσβαση σε εργαστήριο;; Στο σπίτι δεν θα χρειάζεται επεξεργασία;;
Μεγάλα παχιά λόγια... Πάλι εμείς θα κάνουμε τους σαλτιμπάγκους...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:13:27 »

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #802 στις: Απριλίου 05, 2011, 01:01:24 pm »

Αναφερόμενη στις ερευνητικές εργασίες που θα εκπονούν οι μαθητές στο νέο Λύκειο, σημείωσε ότι οι εργασίες δε θα γίνονται στο σπίτι, αλλά στην τάξη και οι μαθητές θα εργάζονται σε ομάδες και ο καθηγητής θα επιβλέπει και θα βοηθάει τα παιδιά στην εκπόνηση της εργασίας.

και το διαγωνισμα στο σχολειο μεσα στην ταξη γραφεται αλλα εχει προηγηθει φροντιστηριακη προετοιμασια τις προηγουμενες μερες...ετσι θα γινει και  τωρα...

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #803 στις: Απριλίου 05, 2011, 05:04:21 pm »

και το διαγωνισμα στο σχολειο μεσα στην ταξη γραφεται αλλα εχει προηγηθει φροντιστηριακη προετοιμασια τις προηγουμενες μερες...ετσι θα γινει και  τωρα...

Αυτά που είπε η υφυπουργός είναι πολύ σωστά. Δεν γίνεται να πέσει αντιγραφή, αν γίνεται το μεγαλύτερο μέρος στη τάξη, από τη στιγμή που που το μάθημα αρχίσει από το Σεπτέμβριο, ώστε να υπάρχει άπλετος χρόνος για δραστηριότητες μέσα στη τάξη. Δεν έχουν καμία σχέση τα φροντιστήρια με τις ερευνητικές εργασίες. Αυτό έχει δείξει η εμπειρία μου από το μάθημα της Τεχνολογίας, εφόσον το κάνεις σωστά.

Το μάθημα της Τεχνολογίας, αξιολογήθηκε παλιά ως το πιο δύσκολο μάθημα για ένα καθηγητή, λόγω των βιωματικών μεθόδων προσέγγισης που παρουσιάζει
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2011, 05:07:48 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #804 στις: Απριλίου 05, 2011, 05:45:20 pm »
Παρατηρώ τόσες μέρες αυτή την ανησυχία και την έντονη προθυμία να αναλάβουν όλοι, όλων των κλάδων τις "ερευνητικές εργασίες". Και να χύνονται κροκοδείλια δάκρυα για το ποιος αξίζει περισσότερο και ποιος λιγότερο.
Να προτείνω στην ΑΔ να γίνεται ανάθεση αυτών των "ερευνητικών εργασιών" (ο Λαντάου να τις κάνει ερευνητικές βέβαια) εκτός του κανονικού ωραρίου (δηλ. χωρίς να προστίθενται σαν ώρες διδασκαλίας), να δούμε πόσοι εθελοντές θα βρεθούν για το καλό των μαθητών... Τι είναι 1-2 ώρες επιπλέον μέσα στη βδομάδα; Εκεί που θα σχολάει μετά την 4η ώρα κάποιος, ας κάτσει 1 ωρίτσα να ασχοληθεί με κάτι δημιουργικό με τα παιδιά. Ε;  :)
Δεν μας είπες όμως, εσύ που το προτείνεις αυτό το έχεις κάνει ποτέ; Να είσαι σίγουρος ότι αν εφαρμοστεί η πρότασή σου, θα έχει μεγάλη ανταπόκριση, όπως άλλωστε είχε μέχρι σήμερα από χιλιάδες συναδέλφους δευτεροβάθμιας που συμμετείχαν κάθε χρόνο στα προγράμματα καινοτόμων δράσεων.

Όταν έτυχε να διδάξω σε δημόσιο σχολείο, υπάρχουν και τα λεγόμενα εργαστήρια στον κλάδο ΠΕ04. Ήθελα να τους κάνω κάποια εργαστηριακή άσκηση σε έξτρα ώρα, γιατί δεν υπήρχε χρόνος κλπ την ώρα του μαθήματος (το πως και γιατί, μην ρωτάς, είναι μεγάλο θέμα), αλλά που να βρεθεί ελεύθερη ώρα και βούληση από μαθητές και διεύθυνση..
Εργαστηριακή άσκηση σε σχολείο που ακούστηκε  ;)
Πιο εύκολα κάνεις εξορκισμό.
 :)

Όσο για το project πιστεύω ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την χαλαρή (και αρκετές φορές αδιάφορη) δουλειά που γινόταν στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας.
Φοβάμαι ότι θα γίνει φάμπρικα σαν κάτι εργασίες/εργαστήρια σε σχολές που υπάρχουν φροντιστήρια που τις αναλαμβάνουν. Αλλά και αυτό να μην θέλουμε να γίνει ...το θέμα είναι ποια μέσα θα διαθέτουν καθηγητής και μαθητές  για να την κάνουν σωστά. Και για αυτό δεν γίνεται καμία κουβέντα  ;)
π.χ αν αποφασίσουν η εργασία να είναι το "στήσιμο" ενός μικρού μετεωρολογικού σταθμού και η επεξεργασία των μετρήσεων από τους μαθητές κατά τη διάρκεια του τετραμήνου, πιστεύει κανείς ότι θα δώσει το κράτος χρήματα για τα υλικά ή μια μικρή βιβλιογραφία;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #805 στις: Απριλίου 05, 2011, 06:48:15 pm »

Φοβάμαι ότι θα γίνει φάμπρικα σαν κάτι εργασίες/εργαστήρια σε σχολές που υπάρχουν φροντιστήρια που τις αναλαμβάνουν. Αλλά και αυτό να μην θέλουμε να γίνει ...το θέμα είναι ποια μέσα θα διαθέτουν καθηγητής και μαθητές  για να την κάνουν σωστά. Και για αυτό δεν γίνεται καμία κουβέντα  ;)
π.χ αν αποφασίσουν η εργασία να είναι το "στήσιμο" ενός μικρού μετεωρολογικού σταθμού και η επεξεργασία των μετρήσεων από τους μαθητές κατά τη διάρκεια του τετραμήνου, πιστεύει κανείς ότι θα δώσει το κράτος χρήματα για τα υλικά ή μια μικρή βιβλιογραφία;

στην περίπτωση αυτή νομίζω δε θα πρέπει να είναι και ανεδαφικά τα θέματα των projects τα οποία θα προτείνουν οι εκπ/κοί...Λίγο πολύ ξέρεις τι υλικοτεχνική υποδομή έχεις από την αρχή της χρονιάς, όπως ξέρεις αν ας πούμε μπορείς να βρεις χορηγούς (εμεις είχαμε κάτι ντόπιες επιχειρήσεις και βοηθουσε πολύ και ο δήμος τότε).
απ την άλλη ένα γενικότερο update υλικού, λογισμικών και hardware δε θα ήταν άσχημη ιδέα....Σ αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #806 στις: Απριλίου 05, 2011, 07:16:34 pm »

στην περίπτωση αυτή νομίζω δε θα πρέπει να είναι και ανεδαφικά τα θέματα των projects τα οποία θα προτείνουν οι εκπ/κοί...Λίγο πολύ ξέρεις τι υλικοτεχνική υποδομή έχεις από την αρχή της χρονιάς, όπως ξέρεις αν ας πούμε μπορείς να βρεις χορηγούς (εμεις είχαμε κάτι ντόπιες επιχειρήσεις και βοηθουσε πολύ και ο δήμος τότε).
απ την άλλη ένα γενικότερο update υλικού, λογισμικών και hardware δε θα ήταν άσχημη ιδέα....Σ αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου.

Το παράδειγμα που έδωσα δεν ήταν τυχαίο ούτε κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Έχω δει να το κάνουν σχολεία (ιδιωτικά και ένα δημόσιο σχολείο!) αλλά εκεί υπήρχε μια "άνεση" στα χρήματα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #807 στις: Απριλίου 05, 2011, 07:40:29 pm »
ε τότε λογικό να έγινε στις περιπτώσεις αυτές. Αυτό ακριβώς λέω...αν είσαι πχ (τυχαίο το παράδειγμα το τονιζω )στο λύκειο Ανάφης και έχεις έναν υπολογιστή με windows 98, δέκα παιδιά και σπάνια πετρέλαιο για θέρμανση, τι μετεωρολογικό σταθμό να στήσεις;   :P :P
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #808 στις: Απριλίου 05, 2011, 08:08:32 pm »
Παρατηρώ τόσες μέρες αυτή την ανησυχία και την έντονη προθυμία να αναλάβουν όλοι, όλων των κλάδων τις "ερευνητικές εργασίες". Και να χύνονται κροκοδείλια δάκρυα για το ποιος αξίζει περισσότερο και ποιος λιγότερο.
Να προτείνω στην ΑΔ να γίνεται ανάθεση αυτών των "ερευνητικών εργασιών" (ο Λαντάου να τις κάνει ερευνητικές βέβαια) εκτός του κανονικού ωραρίου (δηλ. χωρίς να προστίθενται σαν ώρες διδασκαλίας), να δούμε πόσοι εθελοντές θα βρεθούν για το καλό των μαθητών... Τι είναι 1-2 ώρες επιπλέον μέσα στη βδομάδα; Εκεί που θα σχολάει μετά την 4η ώρα κάποιος, ας κάτσει 1 ωρίτσα να ασχοληθεί με κάτι δημιουργικό με τα παιδιά. Ε;  :)
Δεν μας είπες όμως, εσύ που το προτείνεις αυτό το έχεις κάνει ποτέ; Να είσαι σίγουρος ότι αν εφαρμοστεί η πρότασή σου, θα έχει μεγάλη ανταπόκριση, όπως άλλωστε είχε μέχρι σήμερα από χιλιάδες συναδέλφους δευτεροβάθμιας που συμμετείχαν κάθε χρόνο στα προγράμματα καινοτόμων δράσεων.

Όταν έτυχε να διδάξω σε δημόσιο σχολείο, υπάρχουν και τα λεγόμενα εργαστήρια στον κλάδο ΠΕ04. Ήθελα να τους κάνω κάποια εργαστηριακή άσκηση σε έξτρα ώρα, γιατί δεν υπήρχε χρόνος κλπ την ώρα του μαθήματος (το πως και γιατί, μην ρωτάς, είναι μεγάλο θέμα), αλλά που να βρεθεί ελεύθερη ώρα και βούληση από μαθητές και διεύθυνση..
Εργαστηριακή άσκηση σε σχολείο που ακούστηκε  ;)
Πιο εύκολα κάνεις εξορκισμό.
 :)

Όσο για το project πιστεύω ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την χαλαρή (και αρκετές φορές αδιάφορη) δουλειά που γινόταν στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας.

Μου αρέσει που δεν έχεις διδάξει ποτέ σου Τεχνολογία και δεν έχεις ιδέα και μιλάς για και καλά "χαλαρή δουλειά".

Στα αλήθεια από που συμπέρανε τη χαλαρή δουλειά και απαξιώνεις έτσι το μάθημα;;

Το μάθημα που λες ότι είχε αδιάφορη δουλειά, είναι το νέο μάθημα που μπαίνει στο Λύκειο.

Θα παρακαλούσα να μην πετάτε ανοησίες 'όταν δεν γνωρίζετε καν με τι ασχολείται το μάθημα Τεχνολογία.

Δεν είναι το θέμα η δουλειά των μαθητών, αλλά η προσωπική δουλειά που θα καταβάλει ο διδάσκοντας.

Επαναλαμβάνω ότι δεν έχουν καμία σχέση τα φροντιστήρια, μιλάτε για τελείως διαφορετικό πράγμα. 
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2011, 08:13:54 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος antonis2200

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #809 στις: Απριλίου 05, 2011, 08:16:27 pm »
giannios..μου θυμιζεις τον ποντιο στο ανεκδοτο που οδηγει αναποδα στην εθνικη και πιστευει οτι ολοι οι αλλοι πανε αναποδα!!!ετσι κι εσυ..ενω ολοι οι αλλοι υποστηριζουν κατι που φαινεται λογικο να συμβει,οτι δηλ το project αφορα ολους με τον τροπο που το παρουσιαζουν οι συναδελφοι, εσυ επιμενεις στα δικα σου!!απορω γιατι...ξερεις κατι που δε ξερουμε εμεις απο το υπουργείο?εκτος κι αν μας θεωρεις ολους χαζους και δε μπορουμε να σε καταλαβουμε..!!!

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #810 στις: Απριλίου 05, 2011, 08:43:39 pm »
giannios..μου θυμιζεις τον ποντιο στο ανεκδοτο που οδηγει αναποδα στην εθνικη και πιστευει οτι ολοι οι αλλοι πανε αναποδα!!!ετσι κι εσυ..ενω ολοι οι αλλοι υποστηριζουν κατι που φαινεται λογικο να συμβει,οτι δηλ το project αφορα ολους με τον τροπο που το παρουσιαζουν οι συναδελφοι, εσυ επιμενεις στα δικα σου!!απορω γιατι...ξερεις κατι που δε ξερουμε εμεις απο το υπουργείο?εκτος κι αν μας θεωρεις ολους χαζους και δε μπορουμε να σε καταλαβουμε..!!!

Διαμαρτυρήθηκα εγώ για το project?
Είπα εγώ ότι δεν μπορείς;;

Μάλλον δεν προσέχεις τι λέω.

Αναφέρθηκα στην άποψη που εκφράστηκε και έλεγε ότι τι μάθημα της Τεχνολογίας ήταν αδιάφορο, εγώ μιλάω με στοιχεία. Αν είναι ας μου παραθέσει στοιχεία γιατί ήταν αδιαφορο.

Και εγώ πετάω και λέω ότι η φυσική είναι ηλίθιο μάθημα. Το βλέπεις λογικό ως επιχείρημα;; Eσύ που είδες τους κλάδους που μίλησα;;;

Eννοείται ότι όταν διδάσκεις ως κλάδος αποκλειστικά εσύ το μάθημα Τεχνολογία, μάλλον κάτι ξέρει το Υπουργείο και το δίνει σε συγκεκριμένους κλάδους και όχι όλους, όταν το μάθημα τόσα χρόνια ήταν ερευνητική εργασία. Μάλλον δεν έχετε καταλαβείότιο η Τεχνολογία τόσα χρόνια ήταν ερευνητική εργασία. Σε συνέδριο που είχε γίνει παραδέχθηκαν οι περισσότεροι ειδικοί ότι κακώς ονομάστηκε Τεχνολογία στην Α Λυκείου. Η επίσημη ονομασία του θα έπρεπε να ήταν έρευνα και πειραματισμός, η οποία υπάρχει και μέσα στο ίδιο το βιβλίο.

Είναι πολύ λογικό επομένως να εκφράζω την αποψή μου, όταν πάνε και άλλοι κλάδοι να εισχωρήσουν.

Δηλαδή τους φυσικούς του αρέσει που οι χημικοί διδάσκουν φυσική;

Tους βιολόγους θα τους άρεσε ή τους αρέσει που οι χημικοί κάνουν βιολογία;

Έχω εκφραστεί ότι δεν είμαι αντίθετος και πολύ σε αυτό, αρκεί να τηρηθούν τα αυτονόητα

Το ότι διορθώνω, αυτά που ακούγονται εδώ, δεν σημαίνει ότι είμαι ο μέγας, αλλά έχω εμπειρία από ερευνητικές εργασίες μιας και αυτό διδάσκω και ξέρω πως γίνονται. Είναι κακό αυτό;; 

Eσύ πόσες ερευνητικές εργασίες έχεις κάνει με τους μαθητές σου ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου;;;

Αν εγώ έλεγα πράγματα πιου δεν ισχύουν σε ένα μάθημα που διδάσκεις, δεν θα με διόρθωνες;;

Όσο για το Υπουργείο, δεν ξέρω κάτι, αλλά τις επιστολές του τις έχει πάρει και τις παίρνει ακόμα
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2011, 08:55:12 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #811 στις: Απριλίου 05, 2011, 09:24:40 pm »
Σας παρακαλούμε να μένετε εντός θέματος και να λύνετε προσωπικές αντιπαραθέσεις με πμ.

Ευχαριστούμε πολυ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144