0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτός ο.. διδάκτωρ της ΕΛΜΕ ξέρει κάποια ξένη γλώσσα και προτείνει 2 ξένες γλώσσες στα ταλαίπωρα παιδάκια του δημοτικού; Μια και πολύ είναι. Ας τους μάθουν καλύτερα ελληνικά (ελπίζω να έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας) και ας αφήσουν τις 500 ξένες γλώσσες για μετά.
Eισαγωγή σε τμήμα, όχι σχολή ή ΑΕΙ: Το υπ. Παιδείας αλλάζει σχεδιασμό, καθώς δεν βρέθηκε λύση για τη διασφάλιση του αδιαβλήτουΤου Αποστολου ΛακασαΟι απόφοιτοι λυκείου θα συνεχίσουν και μετά το 2014 να εισάγονται, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, σε τμήματα και όχι σε σχολές ή και ΑΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας εγκαταλείπει το σχέδιο για εισαγωγή των υποψηφίων σε σχολές ή ιδρύματα (πανεπιστήμια ή ΤΕΙ) και παραμένει στο σημερινό καθεστώς, καθώς δεν βρέθηκε λύση για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της επιλογής των υποψηφίων από τα ίδια τα ΑΕΙ. Το σχέδιο αυτό επρόκειτο να εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2014, δηλαδή για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ λυκείου το σχολικό έτος 2011-2012.Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», ο σχεδιασμός του υπουργείου για τον τρόπο εισαγωγής των αποφοίτων λυκείου στα ΑΕΙ, αλλάζει. Αρχική πρόθεση ήταν οι υποψήφιοι να εισάγονται σε σχολές ή ΑΕΙ και όχι σε τμήματα. Για παράδειγμα, οι υποψήφιοι θα εισάγονταν στη Νομική Σχολή Αθηνών και αφού ολοκλήρωναν το πρώτο έτος σπουδών θα κατανέμονταν στα τρία τμήματα της σχολής (στο Νομικό, στο Πολιτικό και στο Οικονομικό Τμήμα). Το ίδιο θα γινόταν για τις σχολές ΑΕΙ, που έχουν μία μόνο γενική κατεύθυνση (π.χ. Οικονομικό Αθηνών, Γεωπονικό Αθηνών, Οικονομικό Πειραιά). Στόχος ήταν οι εισακτέοι στα ΑΕΙ να αποφασίζουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, αφού αποκτήσουν -κατά το πρώτο έτος σπουδών- μια γενική εικόνα των μαθημάτων και των προοπτικών που προσφέρει κάθε τμήμα. Ομως, ο σχεδιασμός... κόλλησε στον τρόπο κατανομής των δευτεροετών στα τμήματα. Και αυτό διότι δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων -όπως συμβαίνει με το σημερινό σύστημα των πανελλαδικών-, εάν τις εξετάσεις αναλάβουν τα ίδια τα ΑΕΙ. Επίσης, το υπό εξέταση σύστημα δεν διασφάλιζε, κατά περίπτωση, την αρχή της ισότιμης πρόσβασης των υποψηφίων. Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Κ», αποφασίστηκαν τα εξής:l Οι εισακτέοι κατά το πρώτο έτος θα διδάσκονται κοινά μαθήματα γενικού περιεχομένου για όλη τη σχολή.l Ομως, τα μόρια που θα έχει συγκεντρώσει κάθε εισακτέος από τις πανελλαδικές εξετάσεις θα έχουν προκαθορίσει το τμήμα στο οποίο θα φοιτήσει κατά το δεύτερο έτος σπουδών.Με την αλλαγή αυτή, η ηγεσία του υπουργείου επιτυγχάνει τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ, αλλά και τη μείωση του φόρτου εργασίας των υποψηφίων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε το νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων στην ανώτατη εκπαίδευση να βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:1) Οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξάγονται κεντρικά υπό την ευθύνη του υπουργείου Παιδείας.2) Τα θέματα θα είναι σταθμισμένης δυσκολίας, για να αποφεύγονται οι διακυμάνσεις από χρονιά σε χρονιά. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και Τράπεζα Θεμάτων.3) Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε 4 βασικά μαθήματα (από 6 σήμερα) και τα ΑΕΙ θα καθορίζουν τον συντελεστή βαρύτητας των μαθημάτων αυτών, ώστε να συμμετέχουν τα ίδια στα κριτήρια επιλογής των μελλοντικών φοιτητών τους. Τα 4 μαθήματα θα αποφασιστούν κατόπιν διαλόγου.kathimerini
LandauΑυτός ο.. διδάκτωρ της ΕΛΜΕ ξέρει κάποια ξένη γλώσσα και προτείνει 2 ξένες γλώσσες στα ταλαίπωρα παιδάκια του δημοτικού; Μια και πολύ είναι. Ας τους μάθουν καλύτερα ελληνικά (ελπίζω να έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας) και ας αφήσουν τις 500 ξένες γλώσσες για μετά.
Ομως, ο σχεδιασμός... κόλλησε στον τρόπο κατανομής των δευτεροετών στα τμήματα. Και αυτό διότι δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων -όπως συμβαίνει με το σημερινό σύστημα των πανελλαδικών-, εάν τις εξετάσεις αναλάβουν τα ίδια τα ΑΕΙ. Επίσης, το υπό εξέταση σύστημα δεν διασφάλιζε, κατά περίπτωση, την αρχή της ισότιμης πρόσβασης των υποψηφίων. Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Κ», αποφασίστηκαν τα εξής:
Μου αρεσει που συμφωνειτε κιολας!! Εγω λεω να καταργησουμε γενικα το δημοσιο σχολειο μια που εχουμε παρει φορα γιατι δεν βλεπω φως. Μαλλον οχι λαθος κανω, μονο η διδασκαλια της ξενης γλωσσας ειναι αναποτελεσματικη,τα ελληνικα, τα μαθηματικα, τη φυσικη, τα παιδια τα παιζουν στα δαχτυλα γι'αυτο και κανεις δε παει φροντιστηριο.
Ναι κανεις δε το ειπε αλλα μονο για τις ξενες γλωσσες γινεται πογκρομ....
Παλιά ήταν τα Γαλλικά και το πιάνο Τώρα είναι τα Αγγλικά και οι υπολογιστές Στην Ενωμένη Ευρώπη η Γερμανία είναι η ισχυρή χώρα, άρα Γερμανικά πρέπει να γνωρίζουν οι αυριανοί δουλοπάροικοι!
Παράθεση από: dessi στις Ιουλίου 10, 2011, 02:39:34 pmΠαλιά ήταν τα Γαλλικά και το πιάνο Τώρα είναι τα Αγγλικά και οι υπολογιστές Στην Ενωμένη Ευρώπη η Γερμανία είναι η ισχυρή χώρα, άρα Γερμανικά πρέπει να γνωρίζουν οι αυριανοί δουλοπάροικοι!Δεν γίνεται όλοι να είναι με Γαλλικά και πιάνο Τα Γερμανικά είναι πολύ χρήσιμη γλώσσα για όσους ασχοληθούν με φιλοσοφία, ιατρική και θετικές επιστήμες(π.χ φυσική).
Παράθεση από: stargate στις Ιουλίου 10, 2011, 02:55:12 pmΠαράθεση από: dessi στις Ιουλίου 10, 2011, 02:39:34 pmΠαλιά ήταν τα Γαλλικά και το πιάνο Τώρα είναι τα Αγγλικά και οι υπολογιστές Στην Ενωμένη Ευρώπη η Γερμανία είναι η ισχυρή χώρα, άρα Γερμανικά πρέπει να γνωρίζουν οι αυριανοί δουλοπάροικοι!Δεν γίνεται όλοι να είναι με Γαλλικά και πιάνο Τα Γερμανικά είναι πολύ χρήσιμη γλώσσα για όσους ασχοληθούν με φιλοσοφία, ιατρική και θετικές επιστήμες(π.χ φυσική).Μπα.. πλέον ΟΛΗ η βιβλιογραφία φυσικής υπάρχει ΚΑΙ στα αγγλικά. Ακόμα και παλιά γερμανικά/ρωσικά περιοδικά και βιβλία έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, οπότε δύσκολα να βρεις κάτι που δεν έχει μεταφραστεί.
Παράθεση από: Landau στις Ιουλίου 10, 2011, 02:57:19 pmΠαράθεση από: stargate στις Ιουλίου 10, 2011, 02:55:12 pmΠαράθεση από: dessi στις Ιουλίου 10, 2011, 02:39:34 pmΠαλιά ήταν τα Γαλλικά και το πιάνο Τώρα είναι τα Αγγλικά και οι υπολογιστές Στην Ενωμένη Ευρώπη η Γερμανία είναι η ισχυρή χώρα, άρα Γερμανικά πρέπει να γνωρίζουν οι αυριανοί δουλοπάροικοι!Δεν γίνεται όλοι να είναι με Γαλλικά και πιάνο Τα Γερμανικά είναι πολύ χρήσιμη γλώσσα για όσους ασχοληθούν με φιλοσοφία, ιατρική και θετικές επιστήμες(π.χ φυσική).Μπα.. πλέον ΟΛΗ η βιβλιογραφία φυσικής υπάρχει ΚΑΙ στα αγγλικά. Ακόμα και παλιά γερμανικά/ρωσικά περιοδικά και βιβλία έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, οπότε δύσκολα να βρεις κάτι που δεν έχει μεταφραστεί.Διαφωνώ! Στην αρχαιολογία τα σοβαρά περιοδικά είναι στα Γερμανικά, ειδικά αυτά που αναφέρονται στην Κλασική περίοδο.
Παράθεση από: dessi στις Ιουλίου 10, 2011, 03:04:14 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιουλίου 10, 2011, 02:57:19 pmΠαράθεση από: stargate στις Ιουλίου 10, 2011, 02:55:12 pmΠαράθεση από: dessi στις Ιουλίου 10, 2011, 02:39:34 pmΠαλιά ήταν τα Γαλλικά και το πιάνο Τώρα είναι τα Αγγλικά και οι υπολογιστές Στην Ενωμένη Ευρώπη η Γερμανία είναι η ισχυρή χώρα, άρα Γερμανικά πρέπει να γνωρίζουν οι αυριανοί δουλοπάροικοι!Δεν γίνεται όλοι να είναι με Γαλλικά και πιάνο Τα Γερμανικά είναι πολύ χρήσιμη γλώσσα για όσους ασχοληθούν με φιλοσοφία, ιατρική και θετικές επιστήμες(π.χ φυσική).Μπα.. πλέον ΟΛΗ η βιβλιογραφία φυσικής υπάρχει ΚΑΙ στα αγγλικά. Ακόμα και παλιά γερμανικά/ρωσικά περιοδικά και βιβλία έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, οπότε δύσκολα να βρεις κάτι που δεν έχει μεταφραστεί.Διαφωνώ! Στην αρχαιολογία τα σοβαρά περιοδικά είναι στα Γερμανικά, ειδικά αυτά που αναφέρονται στην Κλασική περίοδο.Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις.. αλλά εγώ - αν προσέξεις τι έγραψα - αναφερόμουν στη φυσική