0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ωραίο το λεκτικό ξύλο που πέφτει, αλλά θα ήθελα να μου πει κάποιος ποια πιστεύει ότι θα είναι τα 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα από κάθε κατεύθυνση για να γελάσουμε
Συγνωμη , εδω ειναι το θεμα που γραφουμε ποσο καταπληκτικα ειναι τα γερμανικα και ποσο αχρηστα τα υπολοιπα??Εχω τρελαθει, καταλαβαινω οτι λιγο η ζεστη , λιγο η θαλασσα ,λιγο το κρασι ,λιγο το αγορι μου, φλυαρουμε εκτος θεματος,αλλα το θεμα ειναι οι αλλαγες στο Λυκειο -λεμε τωρα.Και τελος, αν θελω να επιχειρηματολογησω κι εγω για τη χρησιμοτητα του ταδε η του δεινα μαθηματος, εχει να πει πολλα το στομα μου.....Η ουσια ειναι οτι σε ενα φορουμ εκπαιδευτικων εγω το θεωρω ντροπη -ναι ντροπη- να λεγεται οτι η μια γλωσσα πρεπει να διδασκεται και η αλλη οχι, η οτι προκοψαμε εν ολιγοις με τη διδασκαλια και των αγγλικων ακομα.Εγω δεν εμαθα χριστο απο κατι καραγκιοζηδες μαθηματικους που ειχα , δε θα υποστηριξω οτι δεν εχουν λογο υπαρξης στο σχολειο.
Παράθεση από: mariefrance στις Ιουλίου 10, 2011, 06:45:15 pmΣυγνωμη , εδω ειναι το θεμα που γραφουμε ποσο καταπληκτικα ειναι τα γερμανικα και ποσο αχρηστα τα υπολοιπα??Εχω τρελαθει, καταλαβαινω οτι λιγο η ζεστη , λιγο η θαλασσα ,λιγο το κρασι ,λιγο το αγορι μου, φλυαρουμε εκτος θεματος,αλλα το θεμα ειναι οι αλλαγες στο Λυκειο -λεμε τωρα.Και τελος, αν θελω να επιχειρηματολογησω κι εγω για τη χρησιμοτητα του ταδε η του δεινα μαθηματος, εχει να πει πολλα το στομα μου.....Η ουσια ειναι οτι σε ενα φορουμ εκπαιδευτικων εγω το θεωρω ντροπη -ναι ντροπη- να λεγεται οτι η μια γλωσσα πρεπει να διδασκεται και η αλλη οχι, η οτι προκοψαμε εν ολιγοις με τη διδασκαλια και των αγγλικων ακομα.Εγω δεν εμαθα χριστο απο κατι καραγκιοζηδες μαθηματικους που ειχα , δε θα υποστηριξω οτι δεν εχουν λογο υπαρξης στο σχολειο.Εσύ αυτό κατάλαβες? Προφανώς δεν κατάλαβες ότι όλοι εδώ δουλεύουμε για εσάς, τους Ξενόγλωσσους που διδάσκουν δεύτερη ξένη γλώσσα στα σχολεία (Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά).Όλοι προσπαθούμε να πείσουμε τον Landau που θέλει να παρακάμψουμε όλες τις άλλες γλώσσες και να διαβάζουμε τις μεταφράσεις των κειμένων που έχουν γραφτεί σε αυτές μόνο στα Αγγλικά. Με άλλα λόγια διά της πλαγίας οδού θέλει να σας εξοβελίσει από το εκπαιδευτικό σύστημα Να υπάρχουν μόνο τα Αγγλικά. Είναι και αυτό μια άποψη. Ζούμε στο παγκοσμιοποιημένο χωριό
η έκθεση να φύγει από εκεί που δεν χρειάζεται.Μαθητής θετικής κατεύθυνσης τα έγραψε όλα 20 στις πανελλήνιες και πήρε έκθεση 13. Δεν είναι άξιος να γίνει γιατρός δηλαδή;Άλλος έγραψε μαθηματικά 3 και έκθεση 19 και μπαίνει Μαθηματικός!Πείτε μου είναι δικαιο αυτό;Αυτά πρέπει να τελειώσουν και να διακρίνεται ο πραγματικά άξιος για μια σχολή.
Παράθεση από: killbill στις Ιουλίου 26, 2011, 11:09:20 amη έκθεση να φύγει από εκεί που δεν χρειάζεται.Μαθητής θετικής κατεύθυνσης τα έγραψε όλα 20 στις πανελλήνιες και πήρε έκθεση 13. Δεν είναι άξιος να γίνει γιατρός δηλαδή;Άλλος έγραψε μαθηματικά 3 και έκθεση 19 και μπαίνει Μαθηματικός!Πείτε μου είναι δικαιο αυτό;Αυτά πρέπει να τελειώσουν και να διακρίνεται ο πραγματικά άξιος για μια σχολή.Η έκθεση (όπως έχω προτείνει και σε άλλο θέμα) πρέπει να είναι υποχρεωτική για όλους (φυσικά μιλάμε για πραγματική έκθεση ιδεών, και όχι όπως γίνεται τώρα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα).Και όσον αφορά το παράδειγμά σου με αυτόν που μπαίνει μαθηματικό γράφοντας 3 στα μαθηματικά.. τέτοιες στρεβλώσεις λύνονται πολύ εύκολα με τον εξής απλό τρόπο:βάση 10 σε όλα τα μαθήματα, και στο μάθημα βαρύτητας ελάχιστος βαθμός (π.χ. 15 και άνω)
Η έκθεση (όπως έχω προτείνει και σε άλλο θέμα) πρέπει να είναι υποχρεωτική για όλους (φυσικά μιλάμε για πραγματική έκθεση ιδεών, και όχι όπως γίνεται τώρα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα).Και όσον αφορά το παράδειγμά σου με αυτόν που μπαίνει μαθηματικό γράφοντας 3 στα μαθηματικά.. τέτοιες στρεβλώσεις λύνονται πολύ εύκολα με τον εξής απλό τρόπο:βάση 10 σε όλα τα μαθήματα, και στο μάθημα βαρύτητας ελάχιστος βαθμός (π.χ. 15 και άνω)
Η έκθεση (όπως έχω προτείνει και σε άλλο θέμα) πρέπει να είναι υποχρεωτική για όλους (φυσικά μιλάμε για πραγματική έκθεση ιδεών, και όχι όπως γίνεται τώρα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα).Παράθεση από: spasiklaki στις Ιουλίου 26, 2011, 08:38:52 pmΜπορεί ο τρόπος που διδάσκεται και εξετάζεται η έκθεση να είναι απαράδεκτος αλλά ως μάθημα παραμένει το πιο χρήσιμο κατά τη γνώμη μου.
Μπορεί ο τρόπος που διδάσκεται και εξετάζεται η έκθεση να είναι απαράδεκτος αλλά ως μάθημα παραμένει το πιο χρήσιμο κατά τη γνώμη μου.