0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εἰναι προφανές ότι δεν υπάρχει νόμος ή κανονισμός που να καλύπτει λεπτομερώς το πότε θα γίνεται η συνεδρίαση. Αφήνεται λοιπόν στην κρίση του διευθυντή. Επίσης είναι ελάχιστα τα σχολεία (μην πω κανένα) στα οποία κάποιος καθηγητής έχει παρουσία 30 ώρες κάθε βδομάδα. Εστιάζοντας λοιπόν στην ουσία του μηνύματος του killbill, πιστεύω ότι εφόσον ο διευθυντής δείχνει ελαστικότητα ως προς την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ παρουσία των εκπαιδευτικών, έτσι και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δείχνουν ελαστικότητα ως προς την παρουσία τους σε συνεδριάσεις που γίνονται μια στο τόσο για λόγους συναδελφικότητας και καλής λειτουργίας του σχολείου. Κάθε άλλη συμπεριφορά όπως τα παραδείγματα που περιέγραψε ο killbill δείχνει μιζέρια και μικροψυχία που δυστυχώς έχω παρατηρήσει σε αρκετούς συναδέλφους μας. Για αυτούς που θέλουν να είναι καλυμένοι με νόμο, να ξέρουν ότι αν αλλάξει ο νόμος προς το χειρότερο θα πάει.
killbill εσύ στο μήνυμά σου προσπάθησες να ερμηνεύσεις τον νόμο με βάση τις προσωπικές σου πεποιθήσεις και να τον φέρεις στα μέτρα σου. ....
Ακριβώς!!! Το πιο σωστό πράγμα που έχω ακούσει σε αυτό το forum. Αυτή η σκέψη τα λέει όλα! Συμφωνώ 1000%.Αυτό ακριβώς ήθελα να εκφράσω και εγώ με το προηγούμενο μήνυμά μου, όπου ουσιαστικά έδειχνα την πραγματικότητα στα σχολεία, όπου κάνουμε την πάπια όταν το 95% των ημερών που πάμε σχολείο ΔΕΝ κάνουμε 6ωρο, αλλά όταν πρόκειται για σύλλογο που γίνεται μία στο τόσο επαναστατούμε αν καθίσουμε 1 ώρα παραπάνω. Το δημόσιο δεν θα φτιάξει ποτέ!
Αγαπητοί μου, ο νόμος (ΠΔ 1566/85 Κεφ Δ΄άρθρο 11) είναι σαφής: Οι συνεδριάσεις γίνονται μέσα στο ωράριο εργασίας και σε καμία περίπτωση σε ώρες διδασκαλάις των μαθημάτων. (σελ. 44). Ο νόμος είναι ανώτερος από τα ΠΔ ή τις ΥΑ. Κύριε Διευθυντή, καλείς σε συνεδρία το Σύλλογο μετά τις 14:00 παραβαίνεις το νόμο και ό,τι αποφάσεις παρθούν ακυρώνονται στο δικαστήριο ως ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. Οι κουβέντες λοιπόν είναι περιττές. Αν θέλουν, ας αλλάξουν το νόμο. Είναι τυχαίο που κανένας Διευθυντής Εκπ/σης δε δίνει εγγράφως άδεια για συνεδρίση του Συλλόγου μετά τις 14:00;
Αφού είναι σαφής, πες μου τότε πότε θα κάνουμε σύλλογο όταν η 7η ώρα τελειώνει 13:45; Πως θα γίνει σύλλογος ώστε να είναι μέσα στο ωράριο εργασίας (όχι μετά τις 2 επομένως) και σε καμία περίπτωση εις βάρος ωρών διδασκαλίας;Απότι είχε ειπωθεί αρκετές σελίδες πισω σε αυτό το θέμα, ο νόμος είναι πολύ παλιός και γράφτηκε σε εποχή που υπήρχαν πολλά 5ωρα και δεν έχει αναθεωρηθεί. Μέχρι πέρυσι η Β Λυκείου είχε κάθε μέρα 7ωρο. Από φέτος έχει και η Α Λυκείου κάθε μέρα 7ωρο. Πότε θα γίνει ο σύλλογος επομένως χωρίς να είναι εις βάρος διδακτικών ωρών και να είναι και μέσα στο ωράριο εργασίας;Είναι σαν να θέλεις να έχεις και την πίτα αφάγωτη και το σκυλί χορτάτο.Γιατί για μένα δεν είναι καθόλου σαφής ο νόμος... Δεν βλέπω πως μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.Δεν έχω πάρει μια απάντηση σε αυτό, πέρα από το να κόψουμε τη διάρκεια των διδακτικών ωρών αυτήν την μέρα ώστε να εξοικονομηθεί ένα μισαωράκι. Μα πάλι κάνεις κάτι εις βάρος των διδακτικών ωρών. Κάτω τα χέρια από τις διδακτικές ώρες!!! Κάτω τα χέρια από το ωράριο εργασίας μας! Βρείτε μου λοιπόν πότε θα γίνει ο σύλλογος!
Παράθεση από: killbill στις Μάρτιος 04, 2014, 07:34:16 πμΑκριβώς!!! Το πιο σωστό πράγμα που έχω ακούσει σε αυτό το forum. Αυτή η σκέψη τα λέει όλα! Συμφωνώ 1000%.Αυτό ακριβώς ήθελα να εκφράσω και εγώ με το προηγούμενο μήνυμά μου, όπου ουσιαστικά έδειχνα την πραγματικότητα στα σχολεία, όπου κάνουμε την πάπια όταν το 95% των ημερών που πάμε σχολείο ΔΕΝ κάνουμε 6ωρο, αλλά όταν πρόκειται για σύλλογο που γίνεται μία στο τόσο επαναστατούμε αν καθίσουμε 1 ώρα παραπάνω. Το δημόσιο δεν θα φτιάξει ποτέ!Αν νομίζεις ότι το παραπάνω που γράφω είναι μια καθαρά προσωπική εμπειρία και όχι η πραγματικότητα στο σύνολο των σχολείων της Ελληνικής επικράτειας, τότε είμαι όντως η εξαίρεση.Αν στο σχολείο σου είστε όλοι κάθε μέρα 8-2 και συμπληρώνετε κάθε μέρα το 6ωρο (δηλ το 30ωρο εβδομαδιαίως) τότε πολύ καλά κάνετε και δεν κάθεστε ούτε δευτερόλεπτο πέρα από τις 2 όταν έχετε σύλλογο.