0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Χριστίνα στις Νοεμβρίου 29, 2010, 06:31:17 pmΑν μπορείς να διατηρήσεις ανοιχτό το μυαλό σου και να έχεις καλή διάθεση θα σου το αποδείξει απο μόνο του. Αυτό είπα απο την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο μου σε κάποιους γονείς που είχαν τις ίδιες επιφυλάξεις με εσένα και ήδη έρχονται (ούτε 3 μήνες μετά) και μου λένε πόσο ενθουσιασμένα είναι τα παιδιά τους και πόσο δίκαιο είχα. Όπως και να έχει μια θετική αντιμετώπιση θα κάνει και τις ίδιες τις ειδικότητες να νιώσουν πραγματικά ενταγμένοι στο σχολικό περιβάλλον και να δώσουν οτι καλύτερο μπορούν. Με όλη την καλή διάθεση, Χριστίνα μου, (χωρίς ειρωνία πραγματικά) νομίζεις πως οι παιδαγωγοί έχουν άδικο; Υπάρχει μήπως κάποια άλλη επιστημονική αποψη που δεν την γνωρίζω;
Αν μπορείς να διατηρήσεις ανοιχτό το μυαλό σου και να έχεις καλή διάθεση θα σου το αποδείξει απο μόνο του. Αυτό είπα απο την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο μου σε κάποιους γονείς που είχαν τις ίδιες επιφυλάξεις με εσένα και ήδη έρχονται (ούτε 3 μήνες μετά) και μου λένε πόσο ενθουσιασμένα είναι τα παιδιά τους και πόσο δίκαιο είχα. Όπως και να έχει μια θετική αντιμετώπιση θα κάνει και τις ίδιες τις ειδικότητες να νιώσουν πραγματικά ενταγμένοι στο σχολικό περιβάλλον και να δώσουν οτι καλύτερο μπορούν.
Α και κάτι ακόμα αν έχεις την καλοσύνη να απαντήσεις (εσύ ή και οποίοσδήποτε άλλος γονιός). Έχω μια μεγάλη απορία....γιατί αυτή η "αρνηση" είναι πολύ μεγαλύτερη ως προς τους Πληροφορικούς;;Δεν βλέπω κάτι τέτοιο να γίνεται (ευτυχώς!) με τους συναδέρφους των Εικαστικών και της Θεταρικής Αγωγής που μπήκαν στο πρωινό πρόγραμμα. Τους θεωρούν οι γονείς πιο καταρτισμένους παιδαγωγικά, τα μαθήματα τους πιο χρήσιμα, τι ακριβώς;; Απλά για μένα είναι κρίμα να μην έχει αντιληφθεί ένας γονιός το πόσο σημαντικό είναι για το παιδί του να μπεί απο νωρίς και με τον σωστό τρόπο στον κόσμο των υπολογιστών, των επικοινωνιών και της πληροφορίας. Μόνο και μόνο την ασφάλεια του να σκεφτεί και την δυνατότητα που θα αποκτήσει στο να σταθεί όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στο κοινωνικό του περιβάλλον αυριο - μεθαύριο...δεν νομίζω οτι χρειάζεται κάτι άλλο. Γιατί έτσι θα είναι το περιβάλλον των παιδιών μας τα επόμενα χρόνια...μας αρέσει δεν μας αρέσει. Παράθεση από: papia στις Νοεμβρίου 29, 2010, 06:48:55 pmΠαράθεση από: Χριστίνα στις Νοεμβρίου 29, 2010, 06:31:17 pmΑν μπορείς να διατηρήσεις ανοιχτό το μυαλό σου και να έχεις καλή διάθεση θα σου το αποδείξει απο μόνο του. Αυτό είπα απο την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο μου σε κάποιους γονείς που είχαν τις ίδιες επιφυλάξεις με εσένα και ήδη έρχονται (ούτε 3 μήνες μετά) και μου λένε πόσο ενθουσιασμένα είναι τα παιδιά τους και πόσο δίκαιο είχα. Όπως και να έχει μια θετική αντιμετώπιση θα κάνει και τις ίδιες τις ειδικότητες να νιώσουν πραγματικά ενταγμένοι στο σχολικό περιβάλλον και να δώσουν οτι καλύτερο μπορούν. (Με όλη την καλή διάθεση, Χριστίνα μου, (χωρίς ειρωνία πραγματικά) νομίζεις πως οι παιδαγωγοί έχουν άδικο; Υπάρχει μήπως κάποια άλλη επιστημονική αποψη που δεν την γνωρίζω; Οι Παιδαγωγοί υποστηρίζουν πως το μάθημα της Πληροφορικής πρέπει να το διδάσκουν δάσκαλοι;;Ή να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για τα μαθήματα τους;;Να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο. Δεν έχουν δικαίωμα να διδάξουν πληροφορική διότι δε γνωρίζουν (άσχετα αν μερικοί πιστεύουν πως τα μάθανε όλα έχοντας γνώσεις επιπέδου ΕCDL). Το θέμα όμως είναι πως πρέπει να διδάσκεται η πληροφορική στο δημοτικό; ή μόνο η χρήση υπολογιστή και όχι ως επιστημονοκός κλάδος;
Παράθεση από: Χριστίνα στις Νοεμβρίου 29, 2010, 06:31:17 pmΑν μπορείς να διατηρήσεις ανοιχτό το μυαλό σου και να έχεις καλή διάθεση θα σου το αποδείξει απο μόνο του. Αυτό είπα απο την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο μου σε κάποιους γονείς που είχαν τις ίδιες επιφυλάξεις με εσένα και ήδη έρχονται (ούτε 3 μήνες μετά) και μου λένε πόσο ενθουσιασμένα είναι τα παιδιά τους και πόσο δίκαιο είχα. Όπως και να έχει μια θετική αντιμετώπιση θα κάνει και τις ίδιες τις ειδικότητες να νιώσουν πραγματικά ενταγμένοι στο σχολικό περιβάλλον και να δώσουν οτι καλύτερο μπορούν. (Με όλη την καλή διάθεση, Χριστίνα μου, (χωρίς ειρωνία πραγματικά) νομίζεις πως οι παιδαγωγοί έχουν άδικο; Υπάρχει μήπως κάποια άλλη επιστημονική αποψη που δεν την γνωρίζω; Οι Παιδαγωγοί υποστηρίζουν πως το μάθημα της Πληροφορικής πρέπει να το διδάσκουν δάσκαλοι;;Ή να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για τα μαθήματα τους;;
Αν μπορείς να διατηρήσεις ανοιχτό το μυαλό σου και να έχεις καλή διάθεση θα σου το αποδείξει απο μόνο του. Αυτό είπα απο την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο μου σε κάποιους γονείς που είχαν τις ίδιες επιφυλάξεις με εσένα και ήδη έρχονται (ούτε 3 μήνες μετά) και μου λένε πόσο ενθουσιασμένα είναι τα παιδιά τους και πόσο δίκαιο είχα. Όπως και να έχει μια θετική αντιμετώπιση θα κάνει και τις ίδιες τις ειδικότητες να νιώσουν πραγματικά ενταγμένοι στο σχολικό περιβάλλον και να δώσουν οτι καλύτερο μπορούν. (Με όλη την καλή διάθεση, Χριστίνα μου, (χωρίς ειρωνία πραγματικά) νομίζεις πως οι παιδαγωγοί έχουν άδικο; Υπάρχει μήπως κάποια άλλη επιστημονική αποψη που δεν την γνωρίζω;
Το θέμα όμως είναι πως πρέπει να διδάσκεται η πληροφορική στο δημοτικό; ή μόνο η χρήση υπολογιστή και όχι ως επιστημονοκός κλάδος;
ΠαράθεσηΤο θέμα όμως είναι πως πρέπει να διδάσκεται η πληροφορική στο δημοτικό; ή μόνο η χρήση υπολογιστή και όχι ως επιστημονοκός κλάδος;Πες τα στο ΜΙΤ media lab που καθήσανε και κάνανε γλώσσα προγραμματισμού για τις ηλικίες 6-16 http://el.wikipedia.org/wiki/Γλώσσα_προγραμματισμού_Scratchhttp://en.wikipedia.org/wiki/Scratch_(programming_language)
Η δικαιολογία ήταν ότι δεν πρέπει να εθίζονται από μικρά στον υπολογιστή αλλά μετά τα 14 χρόνια τους.Τι λέτε γι αυτά; έχουν κάποια δώση αλήθειας; Γνωρίζει κάποιος πληροφορικός από περιοδικά της επιστήμης σας αν αυτά στέκουν;
ΠαράθεσηΗ δικαιολογία ήταν ότι δεν πρέπει να εθίζονται από μικρά στον υπολογιστή αλλά μετά τα 14 χρόνια τους.Τι λέτε γι αυτά; έχουν κάποια δώση αλήθειας; Γνωρίζει κάποιος πληροφορικός από περιοδικά της επιστήμης σας αν αυτά στέκουν;Papia φυσικά και είναι λανθασμένα και αυθαίρετα τα συγκεκριμένα συμπεράσματα. Τα παιδιά χρησιμοποιούν τους υπολογιστές στο σπίτι τους πολύ περισσότερες ώρες απ' ότι τους χρησιμοποιούν στο σχολείο (2 ώρες τη βδομάδα !!! ) και μάλιστα με την επίβλεψη ειδικού και για συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς σκοπούς. Επειδή βλέπω ότι ασχολείσαι με έρευνα (ίσως στα πλαίσια κάποιου μεταπτυχιακού) ξέρεις ότι δεν γίνεται να δεχόμαστε αβίαστα συμπεράσματα από έρευνες που δεν ξέρουμε τι σκοπούς εξυπηρετούν και μέσω ποιων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών διαμορφώθηκαν. Πρέπει να τα τοποθετούμε πάντα στα δικά μας δεδομένα ...
Παράθεση από: kshl στις Νοεμβρίου 29, 2010, 07:17:35 pmΠαράθεσηΤο θέμα όμως είναι πως πρέπει να διδάσκεται η πληροφορική στο δημοτικό; ή μόνο η χρήση υπολογιστή και όχι ως επιστημονοκός κλάδος;Πες τα στο ΜΙΤ media lab που καθήσανε και κάνανε γλώσσα προγραμματισμού για τις ηλικίες 6-16 http://el.wikipedia.org/wiki/Γλώσσα_προγραμματισμού_Scratchhttp://en.wikipedia.org/wiki/Scratch_(programming_language) Πολύ ωραία αυτά, αλλά πείτε μου σας παρακαλώ γιατί δεν αποτελούν μέρος αναλυτικών προγραμμάτων των δημοτικών των ευρωπαικών χωρών; (αυτό το γνωρίζω πολύ καλά).Πολλοί λένε ότι αυτά είναι μόνο για εξωσχολικές δραστηριότητες στα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά πλαίσια εταιριών (και δεν τα "δέχεται" η παιδαγωγική). Ακόμη διάβαζα πριν λίγο καιρό ένα άρθρο για τα νέα σχολεία της Αμερικής (ΠΑΝΆΚΡΙ
Παράθεση από: papia στις Νοεμβρίου 29, 2010, 07:49:14 pmΠαράθεση από: kshl στις Νοεμβρίου 29, 2010, 07:17:35 pmΠαράθεσηΤο θέμα όμως είναι πως πρέπει να διδάσκεται η πληροφορική στο δημοτικό; ή μόνο η χρήση υπολογιστή και όχι ως επιστημονοκός κλάδος;Πες τα στο ΜΙΤ media lab που καθήσανε και κάνανε γλώσσα προγραμματισμού για τις ηλικίες 6-16 http://el.wikipedia.org/wiki/Γλώσσα_προγραμματισμού_Scratchhttp://en.wikipedia.org/wiki/Scratch_(programming_language) Πολύ ωραία αυτά, αλλά πείτε μου σας παρακαλώ γιατί δεν αποτελούν μέρος αναλυτικών προγραμμάτων των δημοτικών των ευρωπαικών χωρών; (αυτό το γνωρίζω πολύ καλά).Πολλοί λένε ότι αυτά είναι μόνο για εξωσχολικές δραστηριότητες στα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά πλαίσια εταιριών (και δεν τα "δέχεται" η παιδαγωγική). Ακόμη διάβαζα πριν λίγο καιρό ένα άρθρο για τα νέα σχολεία της Αμερικής (ΠΑΝΆΚΡΙ
Παράθεση από: gpapage στις Νοεμβρίου 29, 2010, 01:50:52 pmΠαράθεση από: helen23 στις Νοεμβρίου 29, 2010, 12:39:45 amΑπλά θέλω να ενημερώσω μερικούς συναδέλφους ότι κι εμείς οι δάσκαλοι ξέρουμε να χειριζόμαστε πολύ καλά τον Πέρι και Κάτια και πολλά άλλα λογισμικά που κυκλοφορούν για το δημοτικό και επ' ουδενί λόγο δε σας αντιμετωπίζουμε έτσι όπως αναφέρεται, ειδικά σα βοηθούς. με συγχωρείτε για τον απότομο τόνο, αλλά έχω εκνευριστεί πολύ μ' αυτά που διαβάζω. έλεος!!! και σ' εσάς φταίει ο δάσκαλος?!?!?!?!?!?!?! κι αν σας έχουν αντιμετωπίσει όντως έτσι σε κάποια σχολεία που υπηρετήσατε, είναι σωστό να καταδικάζετε όλους??? σε κανέναν δεν έτυχε ένα καλό σχολείο? σε κανέναν δεν έτυχαν 2-3 καλοί συνάδελφοι δάσκαλοι? ή ο καθένας κοιτάει πλέον την πάρτυ του και ψάχνει απεγνωσμένα τον αποδιοπομπαίο τράγο για όλα τα δεινά της εκπ/σης??? πραγματικά συνάδελφοι έτσι δε λύνονται τα προβλήματα κι επίσης πραγματικά λυπάμαι... Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα... Ότι μας αντιμετωπίζετε ως "χειριστές προγραμμάτων", ενώ δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Και εγώ έχω τελειώσει το δημοτικό με 10 σε όλα τα μαθήματα. Έπαιζα το "εμείς και ο κόσμος" στα δάχτυλά μου. Αυτό δεν με κάνει ικανό να το διδάξω. Ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε ένα εκπαιδευτικό λογισμικό ο σκοπός δεν είναι να μάθουν τα παιδιά να το χειρίζονται. Αλλά μέσα από αυτό να μάθουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία της επιστήμης μας. Όλα αυτά τα λέω χωρίς δόση ειρωνείας. Η πραγματική ειρωνεία από την άλλη είναι ότι και η ίδια η υπουργός έχει αυτή τη λανθασμένη αντίληψη...Διάβασε σε παρακαλώ ένα τουλάχιστον σοβαρό βιβλίο (π.χ.Α.Ράπτης - Α.Ράπτη "μάθηση και διδασκαλία στην εποχή της πληροφορίς", Αθήνα 2007). Δεν γίνεται επιτέλους να θεωρεί ο καθένας σωστό μόνο αυτό που τον συμφέρει. Αφήστε τους δασκάλους να κάνουν τη δουλειά τους (οριζόντια διδασκαλία των νέων τεχνολογιών).
Παράθεση από: helen23 στις Νοεμβρίου 29, 2010, 12:39:45 amΑπλά θέλω να ενημερώσω μερικούς συναδέλφους ότι κι εμείς οι δάσκαλοι ξέρουμε να χειριζόμαστε πολύ καλά τον Πέρι και Κάτια και πολλά άλλα λογισμικά που κυκλοφορούν για το δημοτικό και επ' ουδενί λόγο δε σας αντιμετωπίζουμε έτσι όπως αναφέρεται, ειδικά σα βοηθούς. με συγχωρείτε για τον απότομο τόνο, αλλά έχω εκνευριστεί πολύ μ' αυτά που διαβάζω. έλεος!!! και σ' εσάς φταίει ο δάσκαλος?!?!?!?!?!?!?! κι αν σας έχουν αντιμετωπίσει όντως έτσι σε κάποια σχολεία που υπηρετήσατε, είναι σωστό να καταδικάζετε όλους??? σε κανέναν δεν έτυχε ένα καλό σχολείο? σε κανέναν δεν έτυχαν 2-3 καλοί συνάδελφοι δάσκαλοι? ή ο καθένας κοιτάει πλέον την πάρτυ του και ψάχνει απεγνωσμένα τον αποδιοπομπαίο τράγο για όλα τα δεινά της εκπ/σης??? πραγματικά συνάδελφοι έτσι δε λύνονται τα προβλήματα κι επίσης πραγματικά λυπάμαι... Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα... Ότι μας αντιμετωπίζετε ως "χειριστές προγραμμάτων", ενώ δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Και εγώ έχω τελειώσει το δημοτικό με 10 σε όλα τα μαθήματα. Έπαιζα το "εμείς και ο κόσμος" στα δάχτυλά μου. Αυτό δεν με κάνει ικανό να το διδάξω. Ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε ένα εκπαιδευτικό λογισμικό ο σκοπός δεν είναι να μάθουν τα παιδιά να το χειρίζονται. Αλλά μέσα από αυτό να μάθουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία της επιστήμης μας. Όλα αυτά τα λέω χωρίς δόση ειρωνείας. Η πραγματική ειρωνεία από την άλλη είναι ότι και η ίδια η υπουργός έχει αυτή τη λανθασμένη αντίληψη...
Απλά θέλω να ενημερώσω μερικούς συναδέλφους ότι κι εμείς οι δάσκαλοι ξέρουμε να χειριζόμαστε πολύ καλά τον Πέρι και Κάτια και πολλά άλλα λογισμικά που κυκλοφορούν για το δημοτικό και επ' ουδενί λόγο δε σας αντιμετωπίζουμε έτσι όπως αναφέρεται, ειδικά σα βοηθούς. με συγχωρείτε για τον απότομο τόνο, αλλά έχω εκνευριστεί πολύ μ' αυτά που διαβάζω. έλεος!!! και σ' εσάς φταίει ο δάσκαλος?!?!?!?!?!?!?! κι αν σας έχουν αντιμετωπίσει όντως έτσι σε κάποια σχολεία που υπηρετήσατε, είναι σωστό να καταδικάζετε όλους??? σε κανέναν δεν έτυχε ένα καλό σχολείο? σε κανέναν δεν έτυχαν 2-3 καλοί συνάδελφοι δάσκαλοι? ή ο καθένας κοιτάει πλέον την πάρτυ του και ψάχνει απεγνωσμένα τον αποδιοπομπαίο τράγο για όλα τα δεινά της εκπ/σης??? πραγματικά συνάδελφοι έτσι δε λύνονται τα προβλήματα κι επίσης πραγματικά λυπάμαι...