0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με τόσες πρόβες dinos_ μήπως θα έπρεπε να εξετάσεις το ενδεχόμενο να γίνεις ηθοποιός?
Αν νομίζεις ότι θα γίνεις εκπαιδευτικός «κλέβοντας» δυο κουβέντες από εδώ και δυο από εκεί ή «τσιμπώντας» και αναμασώντας τι λένε ή αναπαριστώντας πως συμπεριφέρονται κάποιοι γιατί έτσι σου φαίνεται πως είναι το σωστό, είσαι γελασμένος. Όταν παριστάνουμε κάτι που δεν είμαστε,, δεν το έχουμε επεξεργαστεί και κατανοήσει όσο καλύτερα γίνεται είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια ότι θα αποτύχουμε. Καταλήγοντας είτε γραφικοί, είτε γελοίοι. Αλλά αν θέλεις και ένας ηθοποιός ακόμη όταν υποδύεται ή μιμείται ένα πρόσωπο πάνω στη σκηνή έχει ελάχιστες πιθανότητες να επιτύχει, αν πρώτα δεν έχει επεξεργαστεί και κατανοήσει πλήρως τι "παριστάνει'.
Ευτυχώς που είναι καλοκαίρι και τα βλέπουμε με άλλη διάθεση, αλλά για πόσο ακόμα;
Sofie,και σι,αρχάρηα ; ...
Ναι Dino, κι ακριβώς επειδή είμαι αρχάρια...σηκώνω τα χέρια ψηλά!
Επιστρέφοντας στο σχόλιό. Οι γονείς πολύ συχνά "κακομαθαίνουν" τα παιδιά τους. Όχι όμως γιατί εφαρμόζουν μια σύγχρονη παιδαγωγική μέθοδο. Κανείς τους δεν έχει διαβάσει ένα παιδαγωγικό βιβλίο για τα παιδιά τους. Οι πιο πολλοί, όμως, διαβάζουν το εγχειρίδιο χρήσης της σύγχρονης καφετιέρας που μόλις πήρανε, ώστε να την προσέξουν και να μην χαλάσει. (Η αναλογία είναι χαρακτηριστική. Πολλοί δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην καφετιέρα από ότι στα παιδιά τους).Εμείς όμως, οι Δάσκαλοι, έχουμε την ευθύνη για την εκπαίδευση των παιδιών, λιγότερο απέναντι στους γονείς και περισσότερο απέναντι τους ίδιους τους μαθητές μας. Διαβάζουμε, παρατηρούμε, συζητάμε και τελικά διαμορφώνουμε καλύτερη άποψη τι είναι καλό και τι κακό και ανάλογα διαμορφώνουμε τη διδακτική μας μέθοδο και τη συμπεριφορά μας προς τους μαθητές μας. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να με κατηγορήσει ένας γονιός ότι φταίω εγώ, επειδή δεν έκανα πράξη τις λανθασμένες υποδείξεις ενός γονιού (και με έχουν κατηγορήσει μέχρι τώρα γονείς στην καριέρα μου). Με ενδιαφέρει όμως σε μερικά χρόνια, που οι μαθητές μου θα έχουν μεγαλώσει και θα έχουν συνειδητοποιήσει πολύ περισσότερα, να αναγνωρίζουν ότι: α)προσπάθησα στο έργο μου (για όλους τους μαθητές μου)β) η διδασκαλία μου ήταν αποτελεσματική (για τους περισσότερους μαθητές μου)γ) τους επηρέασα θετικά σαν ανθρώπους για τη συνέχεια της ζωής τους (όσους κατάφερα να επηρεάσω).