0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να κάνω μια ερώτηση παιδιά... Πέρυσι πήραν συνολικά νομίζω γύρω στους 1950 ΠΕ19-20.. αν παρακολουθήσει κάποιος τους πίνακες κάποια νούμερα από τον πίνακα έχουν προσπεραστεί... Αυτοί δεν είχαν δηλώσει ΑΜΩ κ γιαυτό ή κάτι άλλο??? Πιστεύετε ότι φέτος θα πάρει άτομα με μηδενική προϋπηρεσία???(Ρωτάω για ένα φίλο μου...που πέρυσι ήταν σειρά πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας 253 ενώ φέτος 428...έχει ελπίδες?)
Παράθεση από: Martsw στις Σεπτεμβρίου 03, 2011, 01:13:31 pmΝα κάνω μια ερώτηση παιδιά... Πέρυσι πήραν συνολικά νομίζω γύρω στους 1950 ΠΕ19-20.. αν παρακολουθήσει κάποιος τους πίνακες κάποια νούμερα από τον πίνακα έχουν προσπεραστεί... Αυτοί δεν είχαν δηλώσει ΑΜΩ κ γιαυτό ή κάτι άλλο??? Πιστεύετε ότι φέτος θα πάρει άτομα με μηδενική προϋπηρεσία???(Ρωτάω για ένα φίλο μου...που πέρυσι ήταν σειρά πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας 253 ενώ φέτος 428...έχει ελπίδες?)Πέρυσι είχε γίνει και ένα μπέρδεμα με πολλούς να μην δηλώνουν περιοχές της α/θμιας παρά μόνο της β/θμιας με αποτέλεσμα να μένουν στην απόξω γι' αυτό και φτάσανε να καλούν και από τον πίνακα της μηδενικής προϋπηρεσίας. Φέτος, και με το κλείσιμο εκατοντάδων ολοήμερων σχολείων, πιστεύω πως οι ΑΜΩ θα είναι μειωμένοι από 30% μέχρι 50%. Προσωπική εκτίμηση βέβαια ...
Όποιος δηλώνει ΑΜΩ θα πρέπει να σκέφτεται λίγο και το ευρύτερο μέλλον.Τι είναι οι ΑΜΩ; Ουσιαστικά Part Time εκπαιδευτικοί.Μην φανείς, λοιπόν, παράξενο αν σε λίγα χρόνια υπάρχουν και Part Time μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αφού είναι μια κατάσταση που τη δεχόμαστε και θέλουμε να υπάρχει (δηλώνουμε και πηγαίνουμε να δουλέψουμε, άρα την επικροτούμε).Οι κινήσεις του υπουργείου είναι με σχεδιασμό για το μέλλον. Προσοχή μην γίνεται τα πιόνια του σε αυτό που θέλει να περάσει...Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις προσωπικές του επιλογές, αλλά μετά να μην διαμαρτύρεται.........
Το να δηλώσει ΑΜΩ κάποιος δίπλα στο σπίτι του το καταλαβαίνω. Μόνο στη διεύθυνση στην οποία κατοικεί....θεωρώ οτι υπάρχει λογική. Είναι πράγματι μια ημιαπασχόληση δίπλα απο το σπίτι σου, όπως ήταν η ωρομισθία. Δεν σου εξασφαλίζει τα προς το ζήν, αλλά αντί πχ να πας στην καφετέρια, γιατί να μην δουλεύεις σε σχολείο; Και που να βρεις και δουλειά στην καφετέρια τώρα;;;Και η λογική του αν δεν έβαζε κανείς θα παίρνανε μόνο ΑΚΩ είναι σωστή. Αλλά δεν γίνεται ποτέ! Όλο και κάποιοι θα δηλώσουν. Άρα το παιχνίδι είναι χαμένο απο αυτή την άποψη και είναι ουτοπικό να πιστεύουμε οτι μπορεί να γίνει. Αν γινόταν....θα το είχαμε κάνει σαν ωρομίσθιοι που ήταν πολύ πιο άθλιες οι συνθήκες. Μια ώρα να μην έκανες δεν την πληρωνόσουνα. Στην αρχή όταν απεργούσες έχανες τα μόρια κλπ κλπ....Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι να δηλώνουν ΑΜΩ σε περιοχές μακριά απο το σπίτι...πόσο μάλλον σε άλλο νομό. Είναι πραγματικά τελείως αψυχολόγητο με τα τωρινά δεδομένα. Και το αποτέλεσμα σε πολλούς που το κάνανε είναι να μην πηγαίνουν, να τρώνε την ποινή και να στερούν και απο τον ντόπιο την ευκαιρία να δουλέψει.
Με πήραν ΑΜΩ μακρυά από το νομό μου, αλλά δεν θα παρουσιαστώ. Αν θεωρείς αψυχολόγητο το να κάνουμε την αίτηση τον Ιούνιο με άλλομισθολόγιο και τώρα να μας καλούν με διαφορετικές συνθήκες, τι να πω...(έχουν διαφορά τα 780e από τα 500e)
Το αν ειναι μακριά η κοντά στο σπίτι σου εξαρτάται και απο το μέγεθος γεωγραφικά του νομού που ανήκεις.Επίσης όταν δηλώνεις Αθμια ΑΜΩ, δεν έχει περιοχές και διαλέγεις όλο τον νομό.
Για να σε παρηγορήσω λίγο θα σου πω το εξής. Έστω ότι δεν υπήρχε ποινή. τι κερδίζεις? Να σε καλούν κάθε χρόνο ΑΜΩ μακρυά από την περιοχή σου και να μη πηγαίνεις. Λέτε του χρόνου να γίνει κάποια σημαντική αλλαγή και όποιον κάλεσαν ΑΜΩ μακρυα φέτος, του χρόνου να τον καλέσουν ΑΜΩ στο σπίτι του?Με τα σημερινά δεδομένα σου εύχομαι να μη σου βγει σε κακό τελικά. Αλλά δεν εύχομαι αυτή η κατάσταση στον κλάδο μας να συνεχιστεί, παρόλο που τελειώνει το ΕΣΠΑ και η κατάσταση ίσως και να χειροτερέψει. Μη στεναχωριέσαι πάντως, υπάρχει πιθανότητα να μην έχασες τίποτα.