0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
τωρα μου τα χαλας.. δηληδη ειναι θεμα τησ βιολογιας οι δεσμοι υδρογονου ή οι φωσφοδιεστερικοι δεσμοι ή οι αντλιες καλιου νατριου;; να μην πω για κυκλους αζωτου ή ανθρακα;;ειμαστε η αρχη ερχοσαστε και πατατε σε μας...
Επίσης είδα και ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο, που είναι on topic, αλλά θα μπορούσε να μπει και σε άλλα."Θα έπρεπε το μάθημα των θρησκευτικών να είναι δίωρο και στις τρεις τάξεις του λυκείου.Ιδιαίτερα στη γ τάξη,όπου γίνονται σαφέστατες αναφορές σε θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τους νέους,όπως η μάστιγα των ναρκωτικών,αυτοκτονία,αυτοθυσία,τεχνητή γονιμοποίηση,δωρεά οργάνων,θανατική ποινή,διαφυλικές σχέσεις,αντιμετώπιση της πλύσης εγκεφάλου που επιχειρούν τα Μ.Μ.Ε.κλπΚαι μάλιστα τα παραπάνω θέματα τα διδάσκουν θεολόγοι σύγχρονοι πλεον,καταρτισμένοι σαν επιστήμονες και ευαίσθητοι σαν παιδαγωγοί και άνθρωποι,μα πάνω απο όλα συναδελφικοί……" Ειλικρινά δεν ξέρω από που να αρχίσω. Ελπίζω να με βοηθήσετε.
Παράθεση από: BILL231 στις Αυγούστου 14, 2013, 12:51:08 pmτωρα μου τα χαλας.. δηληδη ειναι θεμα τησ βιολογιας οι δεσμοι υδρογονου ή οι φωσφοδιεστερικοι δεσμοι ή οι αντλιες καλιου νατριου;; να μην πω για κυκλους αζωτου ή ανθρακα;;ειμαστε η αρχη ερχοσαστε και πατατε σε μας...Θεωρεις οτι δεν ειναι θεμα της βιολογιας οι αντλιες καλιου-νατριου ή οι βιογεωχημικοι κυκλοι; (δε λεγονται τυχαια
Όταν μιλάς έτσι για την Χημεία μάλλον δεν έχεις και πολλές γνώσεις για αυτήν.
Συναδελφοι, επεσα 100% μεσα στην προβλεψη μου: συνειδητοποιησαν οτι πηγαν να κανουν τεραστια γκαφα βγαζοντας τη βιολογια απο την Α'γυμνασιου οταν ειχαν ηδη τυπωσει τα βιβλια κι ετσι δεν την εβγαλαν. (εν τω μεταξυ, βιβλιο για τη μονοωρη φυσικη δεν υπαρχει) Μην ξεγελιεστε, ομως: του χρονου θα τη βγαλουν κι ετσι θα μειωθουν οι ωρες μας στο μισο. Αποδειξη οτι εσπασαν το διωρο της Γ' γυμνασιου σε δυο μονοωρα, υποβαθμιζοντας το μαθημα. Το συντεχνιακο τους σχεδιο ειναι: τα γυμνασια θα ειναι για φυσικους, ενω τα λυκεια για φυσικους και χημικους (και βιολογους αν δημιουργηθει τμημα κατευθυνσης).
Φαινεται οτι είχες δίκαιο.
Τα παιδιά στο γυμνάσιο λατρεύουν να βρίσκονται στο εργαστήριο και να μαθαίνουν την πραγματική χημεία και βιολογία!
Πέρα από αυτά, είναι σημαντικό να ανέβει και το θεωρητικό επίπεδο των 3 μαθημάτων θετικών επιστημών στο γυμνάσιο, ειδικά της χημείας και της βιολογίας. Και το κυριότερο, πρέπει να μπουν "έξτρα" ώρες για υποχρεωτικά εργαστήρια φυσικής, χημείας και βιολογίας τόσο στο γυμνάσιο, όσο και στο λύκειο.