0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ορισμένα επιχειρήματα είναι ολίγον παιδιάστικα.. του στυλ "στον 21ο αιώνα χωρίς την πληροφορική δεν υπάρχει τίποτα", ή "χωρίς χημεία και βιολογία θα αποδεκατιστούμε από αρρώστιες " κλπ (έχω παραφράσει απόψεις, για να φτάσω στο συμπέρασμά μου).Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετικής.. χάρη στις θετικές επιστήμες ανακαλύπτονται φάρμακα, αλλά και με τη βοήθεια της κυβερνητικής και των υπολογιστών (βλ. μελέτη, προσομοιώσεις και υπολογισμοί για να κατασκευαστεί μια χημική ουσία κ.ο.κ.).Επομένως όλα είναι αλληλένδετα πια, και όλα (οκ σχεδόν όλα) έχουν θέση στην εκπαίδευση, αρκεί να γίνονται με σωστό τρόπο, σε κατάλληλο όγκο (ύλης, ωρών) και ακολουθώντας ορισμένες εκπαιδευτικές προτεραιότητες.
οχι μωρε απλως βιαζόμουν,... η ζωή βλέπεις!μονο τον εαυτο΄μου εκπροσωπώ. αν καποιοσ με χρησιμοποιησει σαν κακο΄παραδειγμα βιολογου για να κατηγορησει το κλαδο των βιολογων, θα κανει το λαθος να προσωποποιει΄μια ολοκληρη επιστημη, που ελεγα...
animanim, νομίζω μπερδεύεις την επιστήμη με πρόσωπα. Η Επιστήμη είναι απρόσωπη. Η ανικανότητα των ελληνικών υπηρεσιών και των ελληναράδων να εκπληρωσουν κάποιες προυποθέσεις, ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ με την επιστήμη τους. Διαχέεται σε όλες τις επιστήμες. Δεν βρίσκω κανένα έρεισμα σε αυτά που γράφεις που να απαξιώνει το κλάδο της Πληροφορικής για την προσφορά του! ΚΑι την χρησιμότητά του στην Εκπαίδευση. Αναγκαιότητα μάλλον. Εχω κουραστεί επίσης και να λέω και να διαβάζω ότι η κακή επαφή που έχουμε μερικοί με τους υπολογιστές δεν είναι πληροφορική, ούτε μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτή την κακή εικόνα (άγνοια/παρεξήγηση) για να εμποδίσουμε την ανάπτυξη (έκρηξη καλύτερα) μιας επιστήμης.
H συζητηση για την πληροφορική σε αυτο το τοπικ ξεκινησε απο τον trobadouro. Και εγω την θεωρω off topic. Το topic δεν ανηκει στους βιολογους ουτε σε μενα, οποτε ουδεμια ευθύνη φέρω για την διαχειρησή του. Εχω ηδη πει τι πιστευω οτι δειχνει αυτη η παρεκκλιση. Δεν μου αρεσουν οι αναφορές, ουτε να λεω στον άλλον τι μπορει να πει. Προτιμω να μην δωσω προσωπικά τοσο σημασια στα εκτος θεματος παρά να σβηστούν. Ας υπαρχουν για να τα αξιολογησει καθενας κατα την κρίση του.Εγώ δεν εκανα καμιά αναφορά. Πάλι νομίζω με μπερδέυεις με κάποιο συνολο. Ειναι το ιδιο που ελεγα με την προσωποποιηση της επιστημης και του κλάδου!
Θεωρώ ότι ήταν λίγα αυτα που έγραψα και προσωπικές εκτιμήσεις. Άποψη έχω όπως όλοι. Δεν θεωρώ ότι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή διαφημιση καθώς επεκτείνονται σε όλες τις επιστημες στην αρχη. Μπορώ να αντικαταστήσω στη συνεχεια την λέξη πληροφορική (και υπολογιστές) με βιολογια στο πρώτο παράθεμα.Επίσης μην ξεχνάς να διαβάζεις την υπογραφή μου από εδώ κάτω!
Οχι δα! και τι να κάνουμε αν ο trobadouros θελει να συζητάει αυτό το θέμα στο topic? να του πούμε σταμάτα!? δεν έχω τέτοιο δικαίωμα!
απαιτειται επιστημονας βιολογος να τα διδασκειβεβαιως εχει πολλη θεωρια,οποτε και η