*

Αποστολέας Θέμα: Πλαστά μεταπτυχιακά με 8.000  (Αναγνώστηκε 43382 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Πλαστά μεταπτυχιακά με 8.000
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 12, 2011, 10:40:02 pm »
Συναδελφε green νομίζω ότι η απάντηση του marko πιο πριν,πρεπει να σε καλύψει!
Όχι, δεν με κάλυψε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:19:29 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 12, 2011, 11:00:18 pm »
 Κάποιος που έχει διδακτορικό στην διδακτική συγκεκριμένης επιστήμης, έχει αντικειμενικά ένα προβάδισμα στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στα παιδαγωγικά και την διδακτική, έναντι των "απλών" πτυχιούχων... Το ίδιο ισχύει και για το γνωστικό αντικείμενο...
Γιατί υπάρχει επιπλέον η προσαύξηση των 5 μορίων;;
Αυτές οι προσαυξήσεις θα είχαν περισσότερο νόημα, αν οι προσλήψεις γινόνταν με μοριοδότηση και όχι με διαγωνισμό.
Έχει δίκαιο Μάρκος με την εκτίμησή του πως οι όποιες προσαυξήσεις είναι κάπως "υπερτιμημένες"...

ΥΓ. Όλες αυτές οι συζητήσεις πέρυσι είχαν δυστυχώς καλυφθεί από τις κραυγές και την κατανοητή  αγωνία ορισμένων να μην μπει άμεσα σαν προυπόθεση για τον όποιο διορισμό (για μόνιμο ή αναπληρωτή) η τουλάχιστον μία επιτυχία στον διαγωνισμό... Αλήθεια, που είναι όλοι αυτοί που φώναζαν πέρυσι στο pde;
Διορίστηκαν και χάθηκαν;

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 12, 2011, 11:19:38 pm »
Λογοκλοπή? :-[ Copy/paste το άρθρο από το site είναι το post. Ίσως είναι παράλειψή μου που δεν έβαλα και τον αντίστοιχο σύνδεσμο... Εντάξει, ίσως μου τη λες επειδή μάλλον δεν είναι και πολύ σόι το άρθρο που έβαλα, αλλά βρήκα και το αρχικό άρθρο του Έθνους (τώρα που είχα χρόνο).. Οπότε βάζω το σύνδεσμο από το star και βάζω και του Έθνους και είμαστε όλοι ok πιστεύω.

Τεσπα, σχετικά με το topic, νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα μεταπτυχιακά αυτά (τα μαϊμού) είναι αντίστοιχα με τα πτυχία (τα μαϊμού) που έχουν φέρει πολλοί εκπαιδευτικοί (και όχι μόνο) απ' έξω, αλλά αφού δεν τους το έκοψε κανείς από την αρχή ας τους τρώμε όλους αυτούς στη μάπα πλέον και σε διευθυντικές θέσεις >:(

Πάντως, όντως έχεις δίκιο για το ότι και οι ελληνικοί τίτλοι δεν πρέπει να θεωρούνται υπεράνω υποψίας γιατί σίγουρα και οι δικοί μας δεν είναι και τίποτα παναγίτσες ;D Αφού βλέπουμε σημεία και τέρατα κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, γιατί να μην συμβαίνει και κάτι αντίστοιχο κατά τις μεταπτυχιακές?

ΥΓ.:Δεν ξέρω αν είναι σχετικό, αλλά έχω μια απορία. Γιατί σε άλλα ελληνικά ΑΕΙ τα μεταπτυχιακά είναι δωρεάν και σε άλλα πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου? Στο τι είναι καλύτερο δηλαδή το ένα από το άλλο...? ???

Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 12, 2011, 11:36:52 pm »
Συμφωνώ συναδελφε marko!Αν θέλουμε βέβαια να μιλάμε για δίκαια πραγματα σε αυτον τον διαγωνισμο(και να μην κοιταει ο καθενας τον εαυτο του και τα προσοντα του),το μονο που θα επρεπε να μετραει ειναι το τι θα γραψει ο καθενας μας!5 διδακτορικα,5μεταπτυχιακα,10 ξενες γλωσσες κλπ δεν με κανουν καλυτερο καθηγητη σε σχεση με καποιον που δεν τα εχει.
Αλλά δεν κάνουν και χειρότερο αυτόν που τα έχει,
γιατί τα έχουμε ακούσει όλα σ'αυτή τη ζωή.  ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:19:29 »

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 12, 2011, 11:39:36 pm »
Γενικά αν παρατηρήσεις συνάδελφε pano, όσοι διορίζονται, μετακομίζουν σιγά-σιγά από εδώ...( αρκετοί, όχι όλοι ). Ίσως μετά το διορισμό να μην έχουν να συζητήσουν και πολλά με εμάς τους πτωχούς πλην τίμιους αδιόριστους καθηγητές... ;)

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 12, 2011, 11:49:31 pm »
Συναδελφε stargate οπως θα διαβασες κανενας δεν ειπε οτι σε κανουν χειροτερο!Ο Marko και ο Panoς με εχουν καλυψει απολυτα
και δεν βλεπω να επιχειρηματολογεις για αυτα!Η απλη παραθεση αποψεων χωρις επιχειρηματα δεν συνεισφερει στο διαλογο!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 12, 2011, 11:51:48 pm »
Γενικά αν παρατηρήσεις συνάδελφε pano, όσοι διορίζονται, μετακομίζουν σιγά-σιγά από εδώ...( αρκετοί, όχι όλοι ). Ίσως μετά το διορισμό να μην έχουν να συζητήσουν και πολλά με εμάς τους πτωχούς πλην τίμιους αδιόριστους καθηγητές... ;)

Προβλέπω πως εμείς θα φύγουμε από εδώ μαζί με το ΔΝΤ...   :(  το    '13... ;   8)

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 12, 2011, 11:56:39 pm »
Προβλέπω πως εμείς θα φύγουμε από εδώ μαζί με το ΔΝΤ...   :(  το    '13... ;   8)
Έτσι όπως το λες υπάρχει η αισιόδοξη πλευρά (το 2013) και η απαισιόδοξη (σε 13 χρόνια, το 2113)  :)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 13, 2011, 12:04:21 am »
Συμφωνώ συναδελφε marko!Αν θέλουμε βέβαια να μιλάμε για δίκαια πραγματα σε αυτον τον διαγωνισμο(και να μην κοιταει ο καθενας τον εαυτο του και τα προσοντα του),το μονο που θα επρεπε να μετραει ειναι το τι θα γραψει ο καθενας μας!5 διδακτορικα,5μεταπτυχιακα,10 ξενες γλωσσες κλπ δεν με κανουν καλυτερο καθηγητη σε σχεση με καποιον που δεν τα εχει.
Αλλά δεν κάνουν και χειρότερο αυτόν που τα έχει,
γιατί τα έχουμε ακούσει όλα σ'αυτή τη ζωή.  ;)

αλιμονο αν δεν τα ακουγαμε ολα.
Αλλα να σου πω, εγω με διδακτορικο στην ειδικη διδακτικη που θα παω να κατσω στο θρανιο των εξετασεων και θα εχω να συναγωνιστω (ανταγωνιστω ειναι το σωστο) με συναδελφους που δεν εχουν διδακτορικο στην ειδικη διδακτικη, ρωταω λοιπον, δεν ειναι σιγουρο πως θα γραψω καλυτερα απο καποιους αλλους? βεβαιοτατα ναι θα μου πεις (αφου ειμαι καλυτερος). Ε, λοιπον, ισως να μη γραψω. Αρα παλι τιποτα δε λεει το πτυχιο μου.Θα μου πεις ειναι η τυχη, ειναι η στιγμη. Ναι, συμφωνω. Γιαυτο σου λεει η διαμαντοπουλου παρε 3 μορια, αλλα μη ζητας Μαρκο και 13 επειδη εχεις το χαρτι.
Παντως προσωπικα η γνωμη μου ειναι μονο 100% με γραπτο διαγωνισμο. και ο,τι προσοντα εχει ο καθενας μας ας προσπαθησει να τα δειξει εκει, στο θρανιο των εξετασεων.
Ισως και πρεπει να μετρουν αυτα σε αλλου ειδους επιλογες θεσεων στην εκπαιδευση.
Τελικα το προηγουμενο συστημα ηταν σαφως καλυτερο και ισως πιο δικαιο. 
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2011, 12:22:24 am από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 13, 2011, 12:09:04 am »
Κάποιος που έχει διδακτορικό στην διδακτική συγκεκριμένης επιστήμης, έχει αντικειμενικά ένα προβάδισμα στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στα παιδαγωγικά και την διδακτική, έναντι των "απλών" πτυχιούχων... Το ίδιο ισχύει και για το γνωστικό αντικείμενο...
Γιατί υπάρχει επιπλέον η προσαύξηση των 5 μορίων;;
Αυτές οι προσαυξήσεις θα είχαν περισσότερο νόημα, αν οι προσλήψεις γινόνταν με μοριοδότηση και όχι με διαγωνισμό.
Έχει δίκαιο Μάρκος με την εκτίμησή του πως οι όποιες προσαυξήσεις είναι κάπως "υπερτιμημένες"...

ΥΓ. Όλες αυτές οι συζητήσεις πέρυσι είχαν δυστυχώς καλυφθεί από τις κραυγές και την κατανοητή  αγωνία ορισμένων να μην μπει άμεσα σαν προυπόθεση για τον όποιο διορισμό (για μόνιμο ή αναπληρωτή) η τουλάχιστον μία επιτυχία στον διαγωνισμό... Αλήθεια, που είναι όλοι αυτοί που φώναζαν πέρυσι στο pde;
Διορίστηκαν και χάθηκαν;

καλα τους την "ελεγα" τοτε,και γινομουν κακός,....νομιζαν πως τρωμε κουτοχορτο.....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 13, 2011, 12:19:50 am »
2013;;; Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω !!!  ;D

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 13, 2011, 01:10:44 am »
αλιμονο αν δεν τα ακουγαμε ολα.
Αλλα να σου πω, εγω με διδακτορικο στην ειδικη διδακτικη που θα παω να κατσω στο θρανιο των εξετασεων και θα εχω να συναγωνιστω (ανταγωνιστω ειναι το σωστο) με συναδελφους που δεν εχουν διδακτορικο στην ειδικη διδακτικη, ρωταω λοιπον, δεν ειναι σιγουρο πως θα γραψω καλυτερα απο καποιους αλλους? βεβαιοτατα ναι θα μου πεις (αφου ειμαι καλυτερος). Ε, λοιπον, ισως να μη γραψω. Αρα παλι τιποτα δε λεει το πτυχιο μου.Θα μου πεις ειναι η τυχη, ειναι η στιγμη. Ναι, συμφωνω. Γιαυτο σου λεει η διαμαντοπουλου παρε 3 μορια, αλλα μη ζητας Μαρκο και 13 επειδη εχεις το χαρτι.
Παντως προσωπικα η γνωμη μου ειναι μονο 100% με γραπτο διαγωνισμο. και ο,τι προσοντα εχει ο καθενας μας ας προσπαθησει να τα δειξει εκει, στο θρανιο των εξετασεων.
Ισως και πρεπει να μετρουν αυτα σε αλλου ειδους επιλογες θεσεων στην εκπαιδευση.
Τελικα το προηγουμενο συστημα ηταν σαφως καλυτερο και ισως πιο δικαιο.
Σ'αυτό έχω απαντήσει ήδη λίγο πιο πίσω.  Προσωπικά και εγώ συμφωνώ για 100% μόνο με γραπτό διαγωνισμό, γιατί παρά τα όποια μειονεκτήματά του ένα απρόσωπο σύστημα αξιολόγησης τους αντιμετωπίζει όλους ίσα.
Αν "εκτιμάς" κάποια προσόντα που έχει ένας εκπαιδευτικός φροντίζεις να τα δείχνεις με την αμοιβή και την εξέλιξη που θα έχει στο χώρο εργασίας. Σίγουρα κάποια προσόντα θα έπρεπε να είχαν μια μικρή μοριοδότηση αλλά όχι σε βάρος του γραπτού διαγωνισμού (π.χ θα μπορούσε να υπάρχει ένα max μοριοδότησης για να μην αδικούνται άλλοι υποψήφιοι).Ίσως να αντιμετωπίζουν και οι διαφορετικές γενιές εκπαιδευτικών διαφορετικά τι σπουδές (π.χ πιο παλιά ήταν πιο δύσκολη η πρόσβαση σε κάποιο μεταπτυχιακό/διδακτορικό τώρα υπάρχουν περισσότερες επιλογές) δημιουργείται ένα "χάσμα".  Σε κάθε περίπτωση οι σπουδές δεν είναι απλά ένα "χαρτί" και όσοι έχουν δουλέψει και αφιερώσει ένα κομμάτι της ζωής τους σ'αυτές είμαι σίγουρος ότι θα τις αντιμετωπίζουν πάντα διαφορετικά. Η απαξίωση καμία φορά αρχίζει από εμάς.   

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 13, 2011, 01:17:17 am »
Λογοκλοπή? :-[ Copy/paste το άρθρο από το site είναι το post. Ίσως είναι παράλειψή μου που δεν έβαλα και τον αντίστοιχο σύνδεσμο... Εντάξει, ίσως μου τη λες επειδή μάλλον δεν είναι και πολύ σόι το άρθρο που έβαλα, αλλά βρήκα και το αρχικό άρθρο του Έθνους (τώρα που είχα χρόνο).. Οπότε βάζω το σύνδεσμο από το star και βάζω και του Έθνους και είμαστε όλοι ok πιστεύω.
Δεν είχα καμία πρόθεση να στην "πω" εσύ καλά έκανες και το ανέβασες.
Λίγο πλάκα έκανα με το star που δεν έχει συνήθως σοβαρή θεματολογία.

ΥΓ.:Δεν ξέρω αν είναι σχετικό, αλλά έχω μια απορία. Γιατί σε άλλα ελληνικά ΑΕΙ τα μεταπτυχιακά είναι δωρεάν και σε άλλα πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου? Στο τι είναι καλύτερο δηλαδή το ένα από το άλλο...? ???
Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με την προσφορά και τη ζήτηση. Συνήθως αυτά που έχουν δίδακτρα είναι π.χ σε οικονομικά.  Τα υπόλοιπα π.χ θετικών επιστημών με το ζόρι οι υποψήφιοι καλύπτουν τις προσφερόμενες θέσεις.

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 13, 2011, 02:08:35 am »
stargate δεν αναφερόμουν σε σένα και τόσο :) αλλά κυρίως στον/στην surviving innovation (που πιστεύω καλοπροαίρετα το σχολίασε για τη 'λογοκλοπή' :))

Σχετικά με τα δίδακτρα, το είπα γιατί και σε εμάς σε κάποιες παιδαγωγικές σχολές υπάρχουν δίδακτρα για ΠΜΣ, όπως π.χ. στο
Hello!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182594
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144