0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συναδελφε green νομίζω ότι η απάντηση του marko πιο πριν,πρεπει να σε καλύψει!
Συμφωνώ συναδελφε marko!Αν θέλουμε βέβαια να μιλάμε για δίκαια πραγματα σε αυτον τον διαγωνισμο(και να μην κοιταει ο καθενας τον εαυτο του και τα προσοντα του),το μονο που θα επρεπε να μετραει ειναι το τι θα γραψει ο καθενας μας!5 διδακτορικα,5μεταπτυχιακα,10 ξενες γλωσσες κλπ δεν με κανουν καλυτερο καθηγητη σε σχεση με καποιον που δεν τα εχει.
Γενικά αν παρατηρήσεις συνάδελφε pano, όσοι διορίζονται, μετακομίζουν σιγά-σιγά από εδώ...( αρκετοί, όχι όλοι ). Ίσως μετά το διορισμό να μην έχουν να συζητήσουν και πολλά με εμάς τους πτωχούς πλην τίμιους αδιόριστους καθηγητές...
Παράθεση από: semeli ΠΕ02 στις Μαρτίου 12, 2011, 11:39:36 pmΓενικά αν παρατηρήσεις συνάδελφε pano, όσοι διορίζονται, μετακομίζουν σιγά-σιγά από εδώ...( αρκετοί, όχι όλοι ). Ίσως μετά το διορισμό να μην έχουν να συζητήσουν και πολλά με εμάς τους πτωχούς πλην τίμιους αδιόριστους καθηγητές... Προβλέπω πως εμείς θα φύγουμε από εδώ μαζί με το ΔΝΤ... το '13... ;
Παράθεση από: irenead στις Μαρτίου 12, 2011, 08:06:43 pmΣυμφωνώ συναδελφε marko!Αν θέλουμε βέβαια να μιλάμε για δίκαια πραγματα σε αυτον τον διαγωνισμο(και να μην κοιταει ο καθενας τον εαυτο του και τα προσοντα του),το μονο που θα επρεπε να μετραει ειναι το τι θα γραψει ο καθενας μας!5 διδακτορικα,5μεταπτυχιακα,10 ξενες γλωσσες κλπ δεν με κανουν καλυτερο καθηγητη σε σχεση με καποιον που δεν τα εχει.Αλλά δεν κάνουν και χειρότερο αυτόν που τα έχει,γιατί τα έχουμε ακούσει όλα σ'αυτή τη ζωή.
Κάποιος που έχει διδακτορικό στην διδακτική συγκεκριμένης επιστήμης, έχει αντικειμενικά ένα προβάδισμα στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στα παιδαγωγικά και την διδακτική, έναντι των "απλών" πτυχιούχων... Το ίδιο ισχύει και για το γνωστικό αντικείμενο...Γιατί υπάρχει επιπλέον η προσαύξηση των 5 μορίων;;Αυτές οι προσαυξήσεις θα είχαν περισσότερο νόημα, αν οι προσλήψεις γινόνταν με μοριοδότηση και όχι με διαγωνισμό.Έχει δίκαιο Μάρκος με την εκτίμησή του πως οι όποιες προσαυξήσεις είναι κάπως "υπερτιμημένες"... ΥΓ. Όλες αυτές οι συζητήσεις πέρυσι είχαν δυστυχώς καλυφθεί από τις κραυγές και την κατανοητή αγωνία ορισμένων να μην μπει άμεσα σαν προυπόθεση για τον όποιο διορισμό (για μόνιμο ή αναπληρωτή) η τουλάχιστον μία επιτυχία στον διαγωνισμό... Αλήθεια, που είναι όλοι αυτοί που φώναζαν πέρυσι στο pde;Διορίστηκαν και χάθηκαν;
αλιμονο αν δεν τα ακουγαμε ολα.Αλλα να σου πω, εγω με διδακτορικο στην ειδικη διδακτικη που θα παω να κατσω στο θρανιο των εξετασεων και θα εχω να συναγωνιστω (ανταγωνιστω ειναι το σωστο) με συναδελφους που δεν εχουν διδακτορικο στην ειδικη διδακτικη, ρωταω λοιπον, δεν ειναι σιγουρο πως θα γραψω καλυτερα απο καποιους αλλους? βεβαιοτατα ναι θα μου πεις (αφου ειμαι καλυτερος). Ε, λοιπον, ισως να μη γραψω. Αρα παλι τιποτα δε λεει το πτυχιο μου.Θα μου πεις ειναι η τυχη, ειναι η στιγμη. Ναι, συμφωνω. Γιαυτο σου λεει η διαμαντοπουλου παρε 3 μορια, αλλα μη ζητας Μαρκο και 13 επειδη εχεις το χαρτι. Παντως προσωπικα η γνωμη μου ειναι μονο 100% με γραπτο διαγωνισμο. και ο,τι προσοντα εχει ο καθενας μας ας προσπαθησει να τα δειξει εκει, στο θρανιο των εξετασεων. Ισως και πρεπει να μετρουν αυτα σε αλλου ειδους επιλογες θεσεων στην εκπαιδευση.Τελικα το προηγουμενο συστημα ηταν σαφως καλυτερο και ισως πιο δικαιο.
Λογοκλοπή? Copy/paste το άρθρο από το site είναι το post. Ίσως είναι παράλειψή μου που δεν έβαλα και τον αντίστοιχο σύνδεσμο... Εντάξει, ίσως μου τη λες επειδή μάλλον δεν είναι και πολύ σόι το άρθρο που έβαλα, αλλά βρήκα και το αρχικό άρθρο του Έθνους (τώρα που είχα χρόνο).. Οπότε βάζω το σύνδεσμο από το star και βάζω και του Έθνους και είμαστε όλοι ok πιστεύω.
ΥΓ.:Δεν ξέρω αν είναι σχετικό, αλλά έχω μια απορία. Γιατί σε άλλα ελληνικά ΑΕΙ τα μεταπτυχιακά είναι δωρεάν και σε άλλα πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου? Στο τι είναι καλύτερο δηλαδή το ένα από το άλλο...?