*

Αποστολέας Θέμα: Νέες μέθοδοι πειθαρχίας;  (Αναγνώστηκε 26667 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Νέες μέθοδοι πειθαρχίας;;;;;;;!!!!!!!!!
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 04, 2011, 11:00:22 pm »
ένα γερό βρωμόξυλο γιατρεύει όλα τα προβλήματα...ρίξε τους μερικές ξυλιές στα πισινά με τη λουρίδα και θα δεις για πότε θα στανιάρουν............

Μάλλον, αποτυχημένος εκπαιδευτικός ή και γονιός; Δεν είσαι μόνος/η... Είσαστε αρκετοί...
Να το πω ευγενικά...ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!  >:(
Ή μήπως το σχόλιό σου ήταν ειρωνικό; Αν  ναι, καλώς ήρθες στο PDE... :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:20:42 »

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 04, 2011, 11:31:39 pm »
ένα γερό βρωμόξυλο γιατρεύει όλα τα προβλήματα...ρίξε τους μερικές ξυλιές στα πισινά με τη λουρίδα και θα δεις για πότε θα στανιάρουν............

Μάλλον, αποτυχημένος εκπαιδευτικός ή και γονιός; Δεν είσαι μόνος/η... Είσαστε αρκετοί...

+1 (είτε ισχύει το πρώτο, είτε το δεύτερο  ;D)

Δεν κατάλαβα γιατί να μην γίνεται απόλυση.. Δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού η απόλυση, όταν γίνεται για τέτοιους λόγους (άλλωστε προβλέπεται σε ακραίες περιπτώσεις, κι αν δεν είναι αυτό ακραία περίπτωση.. πρέπει να προβλεφθεί!). Σιγά μην την επιβραβεύσουν με τοποθέτηση σε γραφείο! Στα γραφεία να κάθονται ΜΟΝΟ διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα..

Δεν νομίζω ότι η δουλειά στο γραφείο είναι επιβράβευση!
Ίσα-ίσα είναι απαιτητική και αγχωτική καθώς έχεις να αντεπεξέλθεις σε διάφορα καθήκοντα μέσα σε ορισμένες ημερομηνίες.
Ας μην την υποτιμούμε!
Όσο για την τοποθέτηση υπαλλήλων σε διοικητικές θέσεις, δεν υπάρχει σάλιο για νέες προσλήψεις εδώ και πολύ καιρό.
Γι αυτό καταφεύγουμε στη λύση των μετατάξεων ή στη τοποθέτηση εκπαιδευτικών που δεν επιτελούν διδακτικά καθήκοντα, για διάφορους λόγους.

Συμφωνώ με Landau ότι για γραφεία καταλλότεροι είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Και αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει χρόνια τώρα, αλλά με την τωρινή κατάσταση τέτοια ώρα, τέτοια λόγια... >:(

Ωστόσο, από την άλλη, από το να μπαίνουν σε γραφειοκρατικές θέσεις οι μηχανοδηγοί και οι αεροσυνοδοί (που είναι παντελώς άσχετοι βρε παιδί μου με την εκπαίδευση) καλύτερα να μπαίνουν εκπαιδευτικοί, που για κάποιο λόγο δεν κάνουν για την τάξη. Αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο, ότι όποιος είναι άχρηστος στη διδασκαλία να πάει στα γραφεία (γιατί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό γίνεται). Μην γίνουν οι πρωτοβάθμιες/δευτεροβάθμιες άσυλα βλαμένων (σόρυ για την έκφραση). Δεν θέλω να το γενικεύσω, αλλά άνθρωποι που δεν ξέρουν/δεν έχουν τη λογική πως να φερθούν στα παιδιά συνήθως είναι έτσι και στην υπόλοιπη ζωή τους. Και όταν κάποιος θα χρειάζεται κάτι από τα γραφεία (εκπαιδευτικός, γονιός κτλ), θα έχει να κάνει με αυτούς τους τρελάρες και άντε να βγάλει άκρη μετά. Οπότε πάλι εδώ θα είμαστε να συζητάμε στο θέμα "Νέες μέθοδοι εξυπηρέτησης στα γραφεία"... ;D ;D
Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 04, 2011, 11:49:37 pm »

Ωστόσο, από την άλλη, από το να μπαίνουν σε γραφειοκρατικές θέσεις οι μηχανοδηγοί και οι αεροσυνοδοί (που είναι παντελώς άσχετοι βρε παιδί μου με την εκπαίδευση) καλύτερα να μπαίνουν εκπαιδευτικοί, που για κάποιο λόγο δεν κάνουν για την τάξη. Αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο, ότι όποιος είναι άχρηστος στη διδασκαλία να πάει στα γραφεία (γιατί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό γίνεται). Μην γίνουν οι πρωτοβάθμιες/δευτεροβάθμιες άσυλα βλαμένων (σόρυ για την έκφραση). Δεν θέλω να το γενικεύσω, αλλά άνθρωποι που δεν ξέρουν/δεν έχουν τη λογική πως να φερθούν στα παιδιά συνήθως είναι έτσι και στην υπόλοιπη ζωή τους. Και όταν κάποιος θα χρειάζεται κάτι από τα γραφεία (εκπαιδευτικός, γονιός κτλ), θα έχει να κάνει με αυτούς τους τρελάρες και άντε να βγάλει άκρη μετά. Οπότε πάλι εδώ θα είμαστε να συζητάμε στο θέμα "Νέες μέθοδοι εξυπηρέτησης στα γραφεία"... ;D ;D

Δεν ήθελες να το γενικεύσεις και τελικά το γενίκευσες...  ;D
Επειδή δυστυχώς μπαίνω σιγά - σιγά   :P σε ώριμη ηλικία στην δημόσια εκπαίδευση, θα ήθελα μετά από χ χρόνια να έχω την δυνατότητα να βρεθώ σε κάποιο γραφειάκι, όταν νοιώσω πως κάνω "ζημιά" στην τάξη. Την δυνατότητα της παραίτησης δεν θα την έχω, γιαί οι "τσούπες" μου θα είναι ακόμη σχετικά μικρές και θα σπουδάζουν ακόμη... :(  Θα έχω και τα έξοδα για τους γάμους...  Αγχώθηκα τώρα...

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 05, 2011, 12:37:25 am »
Σε διοικητική θέση πηγαίνει αυτός που έχει κάποιο πρόβλημα ΠΡΙΝ κάνει κάτι που είναι επικίνδυνο. Αν το κάνει και μετά, υπάρχει άλος δρόμος.

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες!
Αν τυχόν γίνουν απολύσεις στην εκπαίδευση θα γίνουν για οικονομικούς λόγους και όχι για κάτι διαφορετικό. Με το παραμικρό παράπτωμα θα απολύουν για να γλυτώσουν το μισθό μας.

Αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο, ότι όποιος είναι άχρηστος στη διδασκαλία να πάει στα γραφεία (γιατί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό γίνεται). Μην γίνουν οι πρωτοβάθμιες/δευτεροβάθμιες άσυλα βλαμένων (σόρυ για την έκφραση).

Δηλαδή όποιος δουλεύει σε γραφείο εκπαίδευσης είναι βλαμμένος????
Τι μαθαίνει κανείς!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:20:42 »

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 05, 2011, 12:39:56 am »
Χαχα όντως το γενίκευσα τώρα που το ξαναβλέπω ::) Αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι για πληθώρα περιπτώσεων έχω και τόσο άδικο  8) 8)

Κοίτα ούτε το να είναι μόνο διοικητικοί υπάλληλοι μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα σωστό. Προφανώς πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι εκπαιδευτικοί που ξέρουν και τα της τάξης, οι οποίοι θα υπάρχουν σε συγκεκριμένα πόστα που δεν μπορεί να είναι ένας πιο άσχετος διοικητικός. Πρέπει να βρεθεί η μαγική συνταγή για αυτό και κυρίως να υπάρχει ένα μέτρο. Δεν διαφωνώ, να μπορείς και εσύ panos2 όταν δεν θα αντέχεις για το χ λόγο στην τάξη, να μπεις σε γραφειάκι (να κάνεις και τους γάμους βρε αδερφέ  ;D 8)). Αλλά και πάλι, ίσως ούτε και αυτό να είναι λύση γιατί θα πει κάποιος, τι μόνο οι γέροι εκπαιδευτικοί μπορούν να μπουν σε γραφείο; (η ταμπέλα του ΚΑΠΗ θα λείπει στο τέλος ;D ;D). Για μένα το καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση είναι σύνταξη και  παράλληλα μπορούν να κάνουν κάτι άλλο π.χ. να κάνουν επιμορφωτικά σεμινάρια σε νέους εκπαιδευτικούς ώστε να μην είναι και η φάση 'πήραν από τα 45-50 σύνταξη και κ@λ@βαράνε'. Μπορεί να μην μπορείς πλέον σε τάξη, αλλά κάπως να συνεχίσεις να συνεισφέρεις στην εκπαίδευση, δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή.

Πάντως (για την ιστορία) στο προηγούμενο μήνυμα μίλησα για αυτούς που έχουν γερά 'θεματάκια' και όχι για κάποιον που λόγω π.χ. ηλικίας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με ένα τσούρμο 5χρονα ή 16χρονα. Να μην στέλνονται ντε και καλά σε γραφεία επειδή είναι ανίκανοι για διδασκαλία γιατί στο τέλος μαζεύονται εκεί μόνο άτομα με τα οποία δεν μπορείς να συνεννοηθείς και να κάνεις και τη δουλειά σου σαν άνθρωπος (κάτι σαν τις γραμματείες των πανεπιστημίων ::) ::)).
Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 05, 2011, 12:52:30 am »

Αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο, ότι όποιος είναι άχρηστος στη διδασκαλία να πάει στα γραφεία (γιατί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό γίνεται). Μην γίνουν οι πρωτοβάθμιες/δευτεροβάθμιες άσυλα βλαμένων (σόρυ για την έκφραση).

Δηλαδή όποιος δουλεύει σε γραφείο εκπαίδευσης είναι βλαμμένος????
Τι μαθαίνει κανείς!!!!!

Συγνώμη, αλλά αυτό κατάλαβες ότι είπα; :o  ???
Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 05, 2011, 01:19:38 am »
Ναι!

Αποσυνδεδεμένος Aristocrat

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 05, 2011, 01:28:33 am »

oυτε το ενα ειμαι ουτε το αλλο..........απλα a)ειμαι ενας ταλαιπωρημενος φορολογουμενος που δεν αντεχει να πληρωνει τα ωραια του λεφτουδακια  για τα μυξιαρικα του καθε loser.........

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 05, 2011, 04:47:48 am »
oυτε το ενα ειμαι ουτε το αλλο..........απλα a)ειμαι ενας ταλαιπωρημενος φορολογουμενος που δεν αντεχει να πληρωνει τα ωραια του λεφτουδακια  για τα μυξιαρικα του καθε loser.........

Αυτά θα τα πληρώνεις είτε οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν βία είτε όχι.
Άρα το μήνυμά σου δεν εξηγεί τη στάση σου.

Αν θές να μην πληρώνεις φόρους για τα "μυξιάρικα" πρέπει να βρείς μια τριτοκοσμική κοινωνία
στην οποία δεν υπάρχουν φόροι... (ίσως ουτε καν χρήματα)

Υ.Γ.1: Όταν ήσουν εσύ το "μυξιάρικο" και πληρώναν οι άλλοι "ταλαιπωρημένοι" φορολογούμενοι για σένα ήταν καλά;

Υ.Γ.2: Αν τώρα πάθεις κάτι σοβαρό και αρχίσει να σε πληρώνει η ασφάλεια σου (ΙΚΑ κλπ) για τόσα χρόνια ωστε τα έξοδα
να ξεπεράσουν τις συνολικές σου εισφορές δεν θα είναι άλλοι αυτοί που θα πληρώνουν για σένα τα ωραια τους λεφτουδάκια;

Συμπέρασμα: Όπως και να έχει είσαι τουλάχιστον άδικος απέναντυ στους άλλους και υπέρμετρα εγωιστής.

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:14:02 am »
ειμαι ενας ταλαιπωρημενος φορολογουμενος που δεν αντεχει να πληρωνει τα ωραια του λεφτουδακια  για τα μυξιαρικα του καθε loser.........

Να σαι καλά! Μ έκανες και γέλασα!
Δυστυχώς, αγαπητοί συνάδελφοι, έτσι σκέφτονται οι απλοί φορολογούμενοι για τους ζωηρούς μαθητές και κατ επέκταση για τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό σύστημα.
Γι αυτό σε προηγούμενο post μου έγραψα ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η παροχή εξειδικευμένης βοήθειας από τα ΚΕΔΔΥ ή άλλους ειδικούς σε παιδιά και γονείς όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο από εκπαιδευτικούς ή σχολικούς συμβούλους. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι γονείς δεν πρέπει να κάνουν τον Κινέζο!!!

Υ.Γ.2: Αν τώρα πάθεις κάτι σοβαρό και αρχίσει να σε πληρώνει η ασφάλεια σου (ΙΚΑ κλπ) για τόσα χρόνια ωστε τα έξοδα
να ξεπεράσουν τις συνολικές σου εισφορές δεν θα είναι άλλοι αυτοί που θα πληρώνουν για σένα τα ωραια τους λεφτουδάκια;

Είδατε εσείς πουθενά σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το κράτος???
Χρωστάει σε όλους τους γιατρούς και όλους τους φαρμακοποιούς.
Γιαυτό και κάθε τρεις και λίγο σταματά η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη (μιλάω για τον ΟΠΑΔ).
Επίσης, και κάτι που δεν ήξερα : ακόμα και να έχει ξοφλήσει ο ΟΠΑΔ κάποια από τα οφειλόμενα σε γιατρούς, δεν δικαιούμαστε πάνω από δύο επισκέψεις το μήνα στην ίδια ειδικότητα.
Μου έτυχε κάτι σοβαρό πριν από κάποιους μήνες και ευτυχώς ο γιατρός δεν πήρε λεφτά για κάποιες επιπλέον επισκέψεις που χρειάστηκα.
Τόσα χρόνια πληρώνουμε, και όταν κάτι μας τύχει είμαστε στο έλεος!!!!

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 05, 2011, 12:06:48 pm »
Ειλικρινά χαίρομαι που βρίσκω συναδέλφους-γονείς που είναι υπέρ της απομάκρυνσης εκπαιδευτικών από τα καθήκοντά τους όταν παραφέρονται. Θα σας αναφέρω τι συνέβη φέτος στο σχολείο του γιου μου: από το φθινόπωρο άρχισαν τα παράπονα για μια δασκάλα ειδικότητας η οποία χτυπούσε τα παιδιά! Ρώτησα τον γιο μου αν τον άγγιξε (πάει Α δημοτικού) αλλά το παιδί είπε όχι. Μου είπε, βέβαια, ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός ούρλιαζε όταν οι μαθητές έκαναν φασαρία και τραβούσε μπλούζες, μαλλιά, έσπρωχνε κλπ. Πίστεψα ότι η κατηγορία για "χαστούκια" ήταν υπερβολή των μαμάδων. Τελικά συνέβη και στο παιδί της κολλητής μου. Χαστούκισε τον γιο της (Α δημοτικού)! Να μην τα πολυλογώ, όταν κάποια στιγμή τον χειμώνα μας κάλεσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων να συζητήσουμε το θέμα, μάθαμε ότι το έκανε 3-4 φορές αλλά περισσότερο με εξέπληξε η αντίδραση της προέδρου: μας είπε ότι ναι μεν ήταν κατά του ξύλου αλλά να μην είμαστε οι μαμάδες "μη μου άπτου" και υπερπροστατευτικές και ότι δεν έγινε και τίποτα αν τραβάει μαλλιά, σπρώχνει κλπ! Έπεσα από τα σύννεφα! Ένιωσα ότι ζούσαμε σε άλλες εποχές. Όταν κάποια μητέρα μίλησε για καταγγελία και απομάκρυνση της εκπαιδευτικού, η πρόεδρος μας είπε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο! Το ωραίο είναι ότι το ένα περιστατικό συνέβη στην τάξη του παιδιού της αλλά είπε ότι στο συγκεκριμένο τμήμα είναι τόσο ανάγωγο όσο δεν πάει! Ως ένα σημείο την δικαιολογούσε.
Ζούμε σε μεγάλο αστικό κέντρο και δεν πίστευα ποτέ ότι υπάρχουν ακόμα εκπαιδευτικοί που σηκώνουν χέρι και γονείς που το δικαιολογούν. Απ'ότι φαίνετα, όλοι μα όλοι (γονείς, εκπαιδευτικοί, παιδιά) είμαστε για ψυχολόγο. Το ωραίο είναι ότι όταν τα σχολεία καλούν ψυχολόγους (μέσα από προγράμματα των δήμων), οι γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν κάποια θέματα δεν πάνε να ενημερωθούν. Τι στο καλό, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου;
Όσον αφορά τα νήπια και το πόσο ζωηρά είναι, θα σας πω ότι στο τμήμα του μικρού μου υπάρχουν παιδιά που με τα ψαλίδια έκοψαν τις κουρτίνες, το φόρεμα ενός κοριτσιού, τα παπούτσια του γιου μου, κάρφωσαν πινέζες στις σόλες ενός άλλου παιδιού και τρύπησαν το ποδαράκι του κλπ. Είναι όμως παιδιά. Άλλοι φταίνε..... Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα...... δυστυχώς....

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 05, 2011, 12:24:59 pm »
.....Όσον αφορά τα νήπια και το πόσο ζωηρά είναι, θα σας πω ότι στο τμήμα του μικρού μου υπάρχουν παιδιά που με τα ψαλίδια έκοψαν τις κουρτίνες, το φόρεμα ενός κοριτσιού, τα παπούτσια του γιου μου, κάρφωσαν πινέζες στις σόλες ενός άλλου παιδιού και τρύπησαν το ποδαράκι του κλπ. Είναι όμως παιδιά. Άλλοι φταίνε..... Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα...... δυστυχώς....

Η νηπιαγωγος που ηταν? δηλαδη αν εβγαζε το ματι ενα παιδακι σε ενα αλλο θα λεγαμε παιδια ειναι?!! Η παρουσια της νηπιαγωγου ειναι απαραιτητη συνεχως.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 05, 2011, 01:35:11 pm »
Ναι!

Ε τότε κάνε μια προσπάθεια να το ξαναδιαβάσεις ή αν έχω κάποιο λάθος διατύπωσης πες μου να το διορθώσω :)
Δεν είπα ότι όποιος δουλεύει σε γραφείο εκπαίδευση είναι βλαμμένος. Αν όμως θεωρείται ως λύση, ο καθένας που είχε ανάρμοστη συμπεριφορά στην τάξη (και αντικειμενικά ρε παιδί μου ο άνθρωπος αυτός έχει πρόβλημα φυσιολογικής συνύπαρξης με άλλους), να στέλνεται σε κάποιο γραφείο, τότε ως επακόλουθο ναι θα γίνουν τα γραφεία άσυλα (όπως θες ονόμασέ τα).  Δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο.

Άντε καλή μας μέρα :)
Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 05, 2011, 01:37:19 pm »
Παιδιά...εγώ αυτό που ξέρω είναι πως πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία του εκπαιδευτικού με τους γονείς...
Για το τι είναι τα παιδιά και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία πάντα οι γονείς ευθύνονται...
Εαν χρειάζεται να πουν στον γονέα πως το παιδί του είναι ανάγωγο ή επιθετικό ή θρασύ (γιατί έχει και πολλά τέτοια) να το λέει κατάμουτρα χωρίς φόβο και πάθος ο εκπαιδευτικός...όχι όμως για να τους προσβάλλει, αλλά για να τους το επισημάνει!
 Είναι απαράιτητο αυτό...γιατί πολλές φορές καλούμαστε να γίνουμε θηριοδαμαστές επειδή κάποιοι δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν γίνει γονείς...
Όχι όμως να ξεσπάμε στα παιδιά...στα παιδιά υπάρχουν άλλοι τρόποι να τα βάλουμε σε μια σειρά,όχι το ξύλο...και μάλιστα για τις δασκάλες είναι πιο εύκολο...είναι πιο εύπλαστα τα μικρά...στη
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 05, 2011, 01:39:08 pm από ΛΩΡΑ »
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681