*

Αποστολέας Θέμα: Πού είναι τα βιβλία;  (Αναγνώστηκε 92884 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Πού είναι τα βιβλία;
« Απάντηση #434 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 04:32:25 pm »

Το ότι έχουν ξαναγίνει ή ακόμα και αν γίνονται συχνά δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τα ανεχόμαστε ή να μην τα κατακρίνουμε.

Συμφωνώ και επαυξάνω! Απλά με.. εκπλήσει η έκπληξη πολλών για μια τέτοια είδηση (τελικά έχει ή δεν έχει σχέση ο άντρας της με την εταιρία αυτή; αυτό έμεινε στο φλου..  ???)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:54:48 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #435 στις: Οκτωβρίου 26, 2011, 01:36:29 pm »
Σοβαρές καταγγελίες έκανε στη

Αποσυνδεδεμένος miska

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #436 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:40:14 pm »
Αναδημοσίευση από το  http://topontiki.gr/article/24266

Της Τζένης Κ.
Να χαρώ εγώ διαφάνεια, αντικειμενικότητα και ολίγη από σωτηρία της χώρας! Αν τα στοιχεία που μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν στην πιάτσα των Eκτυπώσεων και τελικά αφίχθησαν στις 25/10  –δια στόματος Αργύρη Ντινόπουλου- στη

Αποσυνδεδεμένος ericPaker

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #437 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 07:32:22 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2012, 11:32:22 am από ericPaker »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:54:48 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #438 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 09:57:04 pm »
γιατί τόσος θόρυβος με αυτά τα βιβλία;
Αντι να λέμε και ευχαριστώ που είμαστε η μοναδική χώρα που μας παρέχονται τσάμπα, διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν μπορούμε να διαβάζουμε από φωτοτυπίες;

Στη Γερμανία (και σε πολλές άλλες χώρες τις οποίες νοσταλγούμε σε κάθε απεργία μας για τους υψηλούς μισθούς των εκπαιδευτικών) τα βιβλία ή τα πληρώνουν τα παιδιά ή είναι υποχρεωμένα να τα επιστρέφουν στο τέλος της χρονιάς.
Εμείς το πλούσιο κράτος που έχουμε την πολυτέλεια να μας τα παρέχουν δωρεάν, να τα χάνουμε και να τα ζητάμε από 2-3 φορές το καθένα, και στο τέλος να τα σκίζουμε και να τα καίμε, κλαιγόμαστε γιατί τελείωσε το πάρτι;

Μην είμαστε και αχάριστοι! Ας βάλουμε μυαλό επιτέλους.  Εξίσωση με τους Ευρωπαίους δεν ζητάμε; Όχι ότι μας συμφέρει
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 12, 2011, 10:05:22 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος ericPaker

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #439 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 10:54:18 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2012, 11:32:49 am από ericPaker »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #440 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 02:34:15 am »
Αντι να λέμε και ευχαριστώ που είμαστε η μοναδική χώρα που μας παρέχονται τσάμπα, διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν μπορούμε να διαβάζουμε από φωτοτυπίες;

Στη Γερμανία (και σε πολλές άλλες χώρες τις οποίες νοσταλγούμε σε κάθε απεργία μας για τους υψηλούς μισθούς των εκπαιδευτικών) τα βιβλία ή τα πληρώνουν τα παιδιά ή είναι υποχρεωμένα να τα επιστρέφουν στο τέλος της χρονιάς.
Εμείς το πλούσιο κράτος που έχουμε την πολυτέλεια να μας τα παρέχουν δωρεάν, να τα χάνουμε και να τα ζητάμε από 2-3 φορές το καθένα, και στο τέλος να τα σκίζουμε και να τα καίμε, κλαιγόμαστε γιατί τελείωσε το πάρτι;

Μην είμαστε και αχάριστοι! Ας βάλουμε μυαλό επιτέλους.  Εξίσωση με τους Ευρωπαίους δεν ζητάμε; Όχι ότι μας συμφέρει

Ποια είναι η εξίσωση με τους Ευρωπαίους; Να πληρώνει ο καθηγητής των 900
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #441 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 07:36:58 am »

εγω δεν εκαψα ποτε βιβλιο, εχω τα βιβλια μου 30 χρονια μετα, το ιδιο θα κανω και με τα παιδια μου, θα τους μαθω να σεβονται και να αγαπουν τα βιβλια, πρεπει να τιμωρηθω γιατι καποιοι δεν εχουν παιδεια; αυτα που λες ειναι σα δικαιολογιες του υπουργειου,αν υπηρχε εκπροσωπος τυπου ετσι θα δικαιολογουσε τα τραγικα τους λαθη, φορτωνοντας τα στους αλλους

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #442 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 09:42:20 am »

εγω δεν εκαψα ποτε βιβλιο, εχω τα βιβλια μου 30 χρονια μετα, το ιδιο θα κανω και με τα παιδια μου, θα τους μαθω να σεβονται και να αγαπουν τα βιβλια, πρεπει να τιμωρηθω γιατι καποιοι δεν εχουν παιδεια; αυτα που λες ειναι σα δικαιολογιες του υπουργειου,αν υπηρχε εκπροσωπος τυπου ετσι θα δικαιολογουσε τα τραγικα τους λαθη, φορτωνοντας τα στους αλλους

Έτσι!
Κι εγώ έχω τα σχολικά μου βιβλία ακόμα (κι ας είμαι πιο νέος  ;D), τουλάχιστον των θετικών επιστημών και τις γραμματικές κλπ (τα υπόλοιπα τα έστειλα ανακύκλωση μετά από μετακόμιση, δεν έκαψα ποτέ ούτε σελίδα).

Μην το ψάχνεις.. το "επάγγελμα" του εκπροσώπου τύπου είναι δημοφιλές τελευταία. Οι νεοφιλελεύθερες απόψεις άλλωστε έχουν ποτίσει αρκετά μυαλά δυστυχώς και μάλλον θα χρειαστούμε σύντομα έναν νέο Ηρακλή να καθαρίσει τους σύγχρονους "στάβλους του Αυγεία".
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #443 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 11:05:44 am »
killbill ντροπή :) Εσύ συνήθως τα καταφέρνεις καλύτερα στα επιχειρήματα.
Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι ότι και τα "βιβλία" που ζητάμε , φωτοτυπίες είναι. Απλά είναι έγχρωμες, παράγονται μαζικά, πιο εύκολα, πιο γρήγορα και ΚΥΡΙΩΣ πιο οικονομικά. Και φυσικά, εσύ πρώτος απ όλους θα ξέρεις ότι οι φωτοτυπίες που βγάζεις σε κάθε διάλλειμα είναι πληρωμένες από τα παιδιά και τους γονείς τους, μέσω των φόρων τους, και είναι φυσικά πολύ πιο ακριβές από τα κανονικά βιβλία.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #444 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 03:00:37 pm »
Δυστυχώς όμως κανείς δεν καταλαβαίνει ότι ειναι πληρωμένα από τους ίδιους του φορολογούμενους, αλλά όλοι νομίζουν ότι είναι τσάμπα και για αυτό παίρνει ο καθένας από 2-3 φορές το κάθε βιβλίο ή το σκίζει και το καίει.
Γιατί να μην τα επιστρέφουν όπως γίνεται σε όλες τις χώρες;
Δηλαδή η Ελλάδα είναι το πλούσιο κράτος που καθε χρόνο τυπώνει ξανά από την αρχή 1000άδες αντίτυπα;

Και δεν αναφέρομαι μόνο στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές! Δεν θα ξεχάσω στην αρχή της χρονιάς όταν έρχονταν τα βιβλία, συναδέλφους που ορμούσαν σαν τα κοράκια να παίρνουν από 4-5 αντίτυπα καβάτζα για να τα δώσουν στα ιδιαίτερά τους.

Ποια είναι η εξίσωση με τους Ευρωπαίους; Να πληρώνει ο καθηγητής των 900

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #445 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 03:25:42 pm »

Αυτό που κατάλαβα εγώ και δεν είμαι ο μόνος πιστεύω, είναι ότι χρησιμοποιείς υπερβολές ή ακραία παραδείγματα για να καταλήξεις σε  κάποια συμπεράσματα που δεν ισχύουν. Ακόμα θέτεις κάποιες ερωτήσεις στις οποίες απαντάς μόνος σου, κάτι που δυσχεραίνει το διάλογο.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος gng

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #446 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 05:13:04 pm »

4. Κάθε σχολείο δέχεται σπόνσορες πχ διαφημίσεις της Coca Cola στον χώρο του σχολείου ώστε να έχει οικονομικούς πόρους. Το θέλουμε εμείς; ΟΧΙ!

Έλεος!  Είσαι σίγουρα εκπαιδευτικός;
Κι όσο για το αν δουλεύουμε στο σπίτι... Δεν ξέρω τι ειδικότητα είσαι, αλλά ως φιλόλογος σε διαβεβαιώνω πως δουλεύω σε καθημερινή βάση 4 με 5 ώρες στο σπίτι για να προετοιμάσω το μάθημα, να φτιάξω υλικό , να διορθώσω. Και σίγουρα δεν είμαι η μόνη.... Πολλοί ευσυνείδητοι συνάδελφοι, διαφόρων ειδικοτήτων, κάνουν ακριβώς το ίδιο και μάλιστα χωρίς καμία “έκπτωση” λόγω περικοπών...Ναι, σίγουρα θα ήθελα να παίρνω 2000 ευρώ το μήνα και να γυρνάω σπίτι μου στις 4 και να μην έχω τίποτε άλλο να κάνω. Αλλά να έχω και μια πολιτεία που θα μου επιτρέπει με αξιοπρέπεια να κάνω τη δουλειά μου!

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
« Απάντηση #447 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 05:43:26 pm »
Ζήτω ο νεοφιλελευθερισμός!
Μίλησε κανείς για δημόσια δωρεάν παιδεία;;;

Τον τελευταίο λόγο για την εκπαίδευση των παιδιών μας θα έχει η Coca cola!
Και για το διορισμό των καθηγητών μη σου πω...

Α, και στα κενά τους οι εκπαιδευτικοί θα μοιράζουν φυλλάδια Roma Pizza, αλλιώς κομμένα και τα 800 που χαραμοφάικα ληστεύουν από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (γιατί εκεί ανθεί η ελεύθερη οικονομία και η ανταγωνιστικότητα!!!!!)

Ω τι μιξερ στα μυαλά μας....
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30