*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 694916 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pd

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #1764 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 10:13:22 am »
Συμφωνω  με  maryk  , και  με  μικροσκοπιο να τα εψαχνες  δεν θα τα εβρισκες..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:40:35 »

Αποσυνδεδεμένος Alkioni

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1765 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 10:48:00 am »
Φαίδρα, το 2005 πράγματι όλες οι απαντήσεις της ιστορίας υπήρχαν στα σχολικά, όλες μα όλες, και συγκεκριμένα στους 2 τόμους του λύκειου (Σκουλάτου & Κόνδη, νομίζω). Οπότε αλήθεια λέει η φίλη σου.

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #1766 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:48:45 pm »
Έδινα πρώτη φορά απροετοίμαστη οπότε δεν μπορώ να αξιολογήσω τα θέματα...ειδικά στην ιστορία.
Μία φίλη μου η οποία πέρασε το 2005 στον ασέπ υποστηρίζει με πάθος ότι όλα τα θέματα της ιστορίας βρίσκονται μέσα στα σχολικά και ότι αν διαβάσεις μόνο αυτά αρκεί.

Εσείς που διαβάσατε και έχετε άποψη πιστεύετε ότι ισχύει αυτό?
Και με μικροσκόπιο να ψάξεις τα σχολικά δε θα βρεις τα θέματα!Εδώ εγώ πλέον πιστεύω ότι δεν αρκεί μόνο ένα επιστημονικό εγχειρίδιο!
θα συμφωνησω, ειδικα για την βυζαντινη. αλλα στην νεωτερη υπηρχαν αρκετα στα σχολικα. απλα θελει το απστευτο ξεψαχνισμα. τα σχολικα και τα βιβλια καθηγητη ειναι ο βασικος οδηγος αλλα χρειαζεται επιπλεον μελετη απο εξειδικευμενη βιβλιογραφια

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1767 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 08:59:55 pm »
θα συμφωνησω, ειδικα για την βυζαντινη. αλλα στην νεωτερη υπηρχαν αρκετα στα σχολικα. απλα θελει το απστευτο ξεψαχνισμα. τα σχολικα και τα βιβλια καθηγητη ειναι ο βασικος οδηγος αλλα χρειαζεται επιπλεον μελετη απο εξειδικευμενη βιβλιογραφια
Swtia τα φετινα της νεότερης δε νομίζω να υπήρχαν όλα στα σχολικά...
Στον προηγούμενο μπορούσαμε να βρούμε αρκετά αλλά στον φετινό δε νομίζω.
Καλά για βυζαντινή δεν το συζητώ...εκεί το διάβασμά μου μόνο απο τα σχολικά δεν είναι...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:40:35 »

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #1768 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 11:46:05 am »
Swtia τα φετινα της νεότερης δε νομίζω να υπήρχαν όλα στα σχολικά...
Στον προηγούμενο μπορούσαμε να βρούμε αρκετά αλλά στον φετινό δε νομίζω.
Καλά για βυζαντινή δεν το συζητώ...εκεί το διάβασμά μου μόνο απο τα σχολικά δεν είναι...
οχι ολα αλλα τα περισσοτερα. και για τον παπαγο το αναφερει, και για τις βουλγαρικες διεκδικησεις σε πηγη, και για τους ορους ορισμου του νεου βασιλια και για τα δανεια. τον μορκενταου δεν νομιζω να τον ειχε αν και δεν ειχα διαβασει πολυ καλα της θεωρητιης και δεν ξερω αν το ελεγε καμια πηγη. εγω παντως κατα βαση απο το 1900 κ. εξ. ειχα διαβασει μονο σχολικα και απο κει τις απαντησα σχεδον ολες. τον σβολοπουλο τον ειδα πανω πανω τις γιορτες μετα την αναβολη.

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1769 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 02:33:20 pm »
O Mορκενταου υπάρχει σε πηγή στο ΚΕΕ- πηγή 2 σελ.193
http://www.kee.gr/attachments/file/2287.pdf
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 19, 2009, 03:12:02 pm από Supreme »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1770 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 09:51:41 am »
συμπερασμα :  μεγαλη προσοχη στις πηγες. να διαβαζουμε τα παντα!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Evian_02

• Νέο μέλος
  • *
  • ..Είμαστε λαός από τυχοδιώχτες που όλο περπατεί...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1771 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 10:25:33 am »
Συμφωνώ ότι ο ΑΣΕΠ απαιτεί έξυπνο διάβασμα αλλά΄πρέπει  ταυτόχρονα να είναι και πολύ.
Προσωπικά έδινα 2η φορά. Την πρώτη φορά είχα ασχοληθεί αρκετά σοβαρά. Πήγα φροντηστήριο, σταμάτησα τη δουλειά μου, για ένα διάστημα σταμάτησα και τη ζωή μου και για το επίπεδό μου τα πήγα αρκετά καλά. Όταν λέω το επίπεδό μου εννοώ ότι έχω τελειώσει ΦΠΨ και μέχρι τότε δεν είχα μπει ποτέ σε σχολείο ή φροντιστήριο άρα το γνωστικό, μου ήταν παντελώς άγνωστο πεδίο.Είχα αξιώσεις στη δεύτερη θεματική.[ Ωστόσο με εκνευρίζει που και εκεί εξετάζουν γνωστικό.] Το φροντιστήριο με οργάνωσε στο γνωστικό και πέρυσι με κάλεσαν ωρομίσθια.
Φέτος δεν διάβασα πολύ γιατί δεν είχα χρόνο αλλά έχω να καταθέσω τα εξής:
1.Οι σημέιώσεις απ' το φροντιστήριο ήταν πολύ σημαντικές γιατί είχα σχεδόν ότι χρειαζόμουν, αν όμως έχει κανείς ούτως ή άλλως επαφή με το αντικείμενο δεν είναι κάτι που δε μπορεί να βρει.
2.
Ας αφήσουμε τα λουλούδια ν' ανθίσουν στις εφόδους του μέλλοντος για να πάρουν εκδίκηση οι επιθυμίες και τα όνειρά μας.

Αποσυνδεδεμένος goldy

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1772 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 12:08:26 pm »
Παραθέτω από wikipedia: "Το 1923 ιδρύθηκε αυτόνομος οργανισμός με την επωνυμία «Επιτροπή αποκατάστασης Προσφύγων (ΕΑΠ)», με έδρα την Αθήνα υπό την εποπτεία της ΚτΕ και υπό την προεδρία του Αμερικανού διπλωμάτη Ερρίκου Μοργκεντάου με τετραμελές συμβούλιο, και με σκοπό την οριστική στέγαση και την απασχόληση των προσφύγων. Για την περίθαλψή τους διατέθηκαν πόροι του Ελληνικού κράτους, συνεισέφεραν ιδιωτικές οργανώσεις και βοήθησαν οργανισμοί όπως ο

Αποσυνδεδεμένος zulte

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • dato tempore
    • Προφίλ
« Απάντηση #1773 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 12:35:53 pm »
Απο αυτα που λετε,παιδια, και απο προσωπικη εμπειρια τριων Ασεπ πανω απο 60, συμπεραινω οτι το βασικο συστατικο για επιτυχια στον Ασεπ δεν ειναι το διαβασμα αλλα η Τυχη!! Η θεα Τυχη!! (απο τη στιγμη βεβαια που δεν υπαρχει καθορισμενη βιβλιογραφια). Και ο Κακριδης να εδινε, τον οποιο θεωρω αυθεντια, δεν θα χρειαζοταν λιγη τυχη για να τις απαντησει ολες σωστα? Κανεις δε μπορει να ξερει τα παντα γι αυτο και υπαρχει η βιβλιογραφια σε ολες τις εξετασεις παγκοσμιως!!!! Οποτε καταρριψαμε αλλο ενα ρεκορ ως χωρα......"διαβαστε απο οπου θελετε αλλα εμεις θα λαβουμε ως σωστη μονο μια απαντηση και απο οποιο βιβλιο εμεις θελουμε. Απο ποιο? ψαξε, ψαξε, δεν θα το βρεις" !!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1774 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 03:24:39 pm »
Παραθέτω από wikipedia: "Το 1923 ιδρύθηκε αυτόνομος οργανισμός με την επωνυμία «Επιτροπή αποκατάστασης Προσφύγων (ΕΑΠ)», με έδρα την Αθήνα υπό την εποπτεία της ΚτΕ και υπό την προεδρία του Αμερικανού διπλωμάτη Ερρίκου Μοργκεντάου με τετραμελές συμβούλιο, και με σκοπό την οριστική στέγαση και την απασχόληση των προσφύγων. Για την περίθαλψή τους διατέθηκαν πόροι του Ελληνικού κράτους, συνεισέφεραν ιδιωτικές οργανώσεις και βοήθησαν οργανισμοί όπως ο

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1775 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 12:35:18 am »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1776 στις: Φεβρουαρίου 23, 2009, 02:02:45 pm »
παιδια, κυκλοφορει ενα βιβλιο με τιτλο "  α χ ρ η σ τ ε ς    γ ν ω σ ε ι ς " της Λιζας Παπαδοπουλου.
Αυτο να διαβασουμε πολυ καλα την επομενη φορα.....οπως και να εχει,καλυτερα θα παμε.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος sharon

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1777 στις: Φεβρουαρίου 23, 2009, 02:18:16 pm »
εσύ το διάβασες Μαρκο?τι λέει?
Ξέρει κάποιος που μπορούμε να βρούμε τα κριτήρια του ΚΕΕ για ιστορία κατεύθυνσης?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182547
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)