*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 693916 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vicsk

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #1918 στις: Ιουνίου 18, 2009, 02:13:22 pm »
Εγώ φέτος συμπλήρωσα 14 χρόνια διδασκαλίας και έδωσα για πρώτη φορά Ασεπ. Άρχισα το διάβασμα τον Οκτώβριο.

Κανείς μας δεν υποτιμά, νομίζω, την αξία της προσωπικής μελέτης, χωρίς την οποία καμιά διδακτική εμπειρία δεν επαρκεί. Στο γνωστικό, η διδακτική εμπειρία πολύ λίγο με βοήθησε. Αυτό που αναγνωρίζω ότι μου προσέφερε είναι ένας μεγαλύτερος βαθμός βεβαιότητας σε ορισμένες ερωτήσεις που γνώριζα λόγω διδασκαλίας του αντικειμένου και όχι μελέτης για τον Ασεπ.

Στη διδακτική, όμως, δε νομίζω ότι θα μπορούσα να αντεπεξέλθω χωρίς την εμπειρία (επέλεξα διδακτική Νέων), δεδομένου και ότι δεν παρακολούθησα φροντιστηριακά μαθήματα. Μου συνέβη αυτό που ανέφερε και η LK, δηλαδή τοποθέτησα τον εαυτό μου (αυθόρμητα) σε συνθήκες τάξης και "δίδαξα" το μάθημα, σχεδόν χωρίς να σκέφτομαι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:45:21 »

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1919 στις: Ιουνίου 18, 2009, 05:06:45 pm »
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος frerar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1921 στις: Ιουνίου 18, 2009, 05:28:23 pm »
marion και frerar, αυτό πιστεύω κι εγώ.
Είναι πιο εφικτό να γράψεις ειδική διδακτική μην έχοντας διδάξει ποτέ παρά να γράψεις γνωστικό έχοντας χρόνια διδακτικής εμπειρίας.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:45:21 »

Αποσυνδεδεμένος frerar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1922 στις: Ιουνίου 18, 2009, 05:47:32 pm »
Και για να τα λέμε και καθαρά και σταράτα, να βάλω τον εαυτό μου παράδειγμα, μπορώ εγώ να πετύχω στον ΑΣΕΠ με τη διδακτική μου εμπειρία μόνο, τη στιγμή που στην ύλη υπάρχει βυζαντινή ιστορία και δεν έχω διδάξει ποτέ αφού διδάσκω μόνο λύκειο; Τα βασικά όπως είδα φέτος που έδωσα πρώτη φορά ΑΣΕΠ (μετα δέκα χρόνια διδασκαλίας σε φροντιστήριο) τα ξέρουμε από βυζαντινή, φιλόλογοι είμαστε...Αυτοί όμως δε ζητούν βασικά, στηρίζονται στη λεπτομέρεια. Σε τι ακριβώς θα με βοηθούσε η διδακτική μου εμπειρία να απαντήσω; (10 ερωτήσεις ήταν!). Άμα δεν το πάρεις απόφαση να διαβάσεις τι να σου κάνει η εμπειρία...

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1923 στις: Ιουνίου 18, 2009, 05:55:46 pm »
Εγώ να ρωτήσω κάτι; Δε σας γλίτωσε (όσους έχετε διδακτική πείρα) η πείρα σας από διάβασμα;
Εγώ δεν κοίταξα καν τον Κρητικό, τον Παπαδιαμάντη, το

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1924 στις: Ιουνίου 18, 2009, 05:59:35 pm »
Και για να τα λέμε και καθαρά και σταράτα, να βάλω τον εαυτό μου παράδειγμα, μπορώ εγώ να πετύχω στον ΑΣΕΠ με τη διδακτική μου εμπειρία μόνο, τη στιγμή που στην ύλη υπάρχει βυζαντινή ιστορία και δεν έχω διδάξει ποτέ αφού διδάσκω μόνο λύκειο; Τα βασικά όπως είδα φέτος που έδωσα πρώτη φορά ΑΣΕΠ (μετα δέκα χρόνια διδασκαλίας σε φροντιστήριο) τα ξέρουμε από βυζαντινή, φιλόλογοι είμαστε...Αυτοί όμως δε ζητούν βασικά, στηρίζονται στη λεπτομέρεια. Σε τι ακριβώς θα με βοηθούσε η διδακτική μου εμπειρία να απαντήσω; (10 ερωτήσεις ήταν!). Άμα δεν το πάρεις απόφαση να διαβάσεις τι να σου κάνει η εμπειρία...
Την ιστορία μην τη χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα, γιατί τα θέματα που βάζουν είναι θεόκουφα. Πάντως στις ερωτήσεις της γλώσσας δυσκολεύτηκες κάπου; Στις ερωτήσεις στ' αρχαία (σε όλες) δυσκολεύτηκες κάπου (εκτός από ελάχιστες πολλαπλής;). Δε γλίτωσες χρόνο διαβάσματος που τον χρησιμοποίησες για να διαβάσεις ιστορία π.χ.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος frerar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1925 στις: Ιουνίου 18, 2009, 06:18:15 pm »
Εγώ να ρωτήσω κάτι; Δε σας γλίτωσε (όσους έχετε διδακτική πείρα) η πείρα σας από διάβασμα;
Εγώ δεν κοίταξα καν τον Κρητικό, τον Παπαδιαμάντη, το

Αποσυνδεδεμένος frerar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1926 στις: Ιουνίου 18, 2009, 06:31:15 pm »
Την ιστορία μην τη χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα, γιατί τα θέματα που βάζουν είναι θεόκουφα. Πάντως στις ερωτήσεις της γλώσσας δυσκολεύτηκες κάπου; Στις ερωτήσεις στ' αρχαία (σε όλες) δυσκολεύτηκες κάπου (εκτός από ελάχιστες πολλαπλής;). Δε γλίτωσες χρόνο διαβάσματος που τον χρησιμοποίησες για να διαβάσεις ιστορία π.χ.
και μιλάω για αιφνιδιασμό συσχετίζοντάς το με την ψυχολογία που ανέφερε πριν η marion.  Στα αρχαία δε δυσκολεύτηκα καθόλου στις πολλαπλής (μόνο σε αυτή με τη στατιστική μέθοδο), όμως ούτε μία απάντηση δεν ήρθε από εμπειρία διδασκαλίας αλλά από απλή συσσώρευση γνώσεων στο σκληρό...δέχομαι φυσικά και τις υπόλοιπες απόψεις, το δικό μου παράδειγμα μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό, τη γνώμη μου λέω...

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1927 στις: Ιουνίου 18, 2009, 06:31:52 pm »
Kατάλαβα, παιδιά, τι λέτε. Εγώ έχω διδάξει σε όλες τις τάξεις όλα τ' αντικείμενα και αυτό επί 7 χρόνια. Φυσικά, και το να εξειδικεύεσαι δε σε βοηθάει στον ΑΣΕΠ, αλλά εγώ μιλούσα για διδακτική πείρα με αυτή την έννοια. Αν είσαι εκθεσάς, τότε δε διαφέρεις και πολύ με κάποιον που τέλειωσε τώρα το πανεπιστήμιο. Το ίδιο διάβασμα θέλεις! ;)

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1928 στις: Ιουνίου 18, 2009, 06:37:29 pm »
Kατάλαβα, παιδιά, τι λέτε. Εγώ έχω διδάξει σε όλες τις τάξεις όλα τ' αντικείμενα και αυτό επί 7 χρόνια. Φυσικά, και το να εξειδικεύεσαι δε σε βοηθάει στον ΑΣΕΠ, αλλά εγώ μιλούσα για διδακτική πείρα με αυτή την έννοια. Αν είσαι εκθεσάς, τότε δε διαφέρεις και πολύ με κάποιον που τέλειωσε τώρα το πανεπιστήμιο. Το ίδιο διάβασμα θέλεις! ;)

Άρα, όλες (LK, frerar, marion, vicsk, bikini) το ίδιο πράγμα εννοούσαμε τόση ώρα!  :D  :)
Φιλόλογοι... Εραστές του λόγου που δεν μπορούν να συνεννοηθούν!  ;D  ;D  ;D

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1929 στις: Ιουνίου 18, 2009, 06:50:07 pm »
Γι αυτό ξεσπούν τόσες παρεξηγήσεις μεταξύ φιλολόγων, bikini μου, στο φόρουμ! Πάντως, θυμάστε ο Σωκράτης να κατέληγε σε κάποιο συμπέρασμα με τους συνομιλητές του στους πλατωνικούς διαλόγους; Όλο γι αργότερα το μετέθεταν το ζήτημα. Εμείς, μετά από τόση συζήτηση τα καταφέραμε και χωρίς ανακλιντρα, κεκραμένον οίνον και παντοδαπά  θεάματα.  ;D ;D ;D

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1930 στις: Ιουνίου 18, 2009, 07:04:42 pm »
Γι αυτό ξεσπούν τόσες παρεξηγήσεις μεταξύ φιλολόγων, bikini μου, στο φόρουμ! Πάντως, θυμάστε ο Σωκράτης να κατέληγε σε κάποιο συμπέρασμα με τους συνομιλητές του στους πλατωνικούς διαλόγους; Όλο γι αργότερα το μετέθεταν το ζήτημα. Εμείς, μετά από τόση συζήτηση τα καταφέραμε και χωρίς ανακλιντρα, κεκραμένον οίνον και παντοδαπά  θεάματα.  ;D ;D ;D

;D  ;D  ;D  ;D

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος frerar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1931 στις: Ιουνίου 18, 2009, 10:08:34 pm »

;D  ;D  ;D  ;D
Εμείς τουλάχιστον την ψάχνουμε τη ρημάδα τη μία και μοναδική αλήθεια την αναλλοίωτη που δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες και δεν εξαρτάται από τον άνθρωπο...όση ώρα και να πάρει...και το απολαμβάνουμε κιόλας, που να δείτε να έχεις σύζυγο μαθηματικό μέσα στο σπίτι τι παθαίνεις ;D ;D ;D ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182524
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)