0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και για να τα λέμε και καθαρά και σταράτα, να βάλω τον εαυτό μου παράδειγμα, μπορώ εγώ να πετύχω στον ΑΣΕΠ με τη διδακτική μου εμπειρία μόνο, τη στιγμή που στην ύλη υπάρχει βυζαντινή ιστορία και δεν έχω διδάξει ποτέ αφού διδάσκω μόνο λύκειο; Τα βασικά όπως είδα φέτος που έδωσα πρώτη φορά ΑΣΕΠ (μετα δέκα χρόνια διδασκαλίας σε φροντιστήριο) τα ξέρουμε από βυζαντινή, φιλόλογοι είμαστε...Αυτοί όμως δε ζητούν βασικά, στηρίζονται στη λεπτομέρεια. Σε τι ακριβώς θα με βοηθούσε η διδακτική μου εμπειρία να απαντήσω; (10 ερωτήσεις ήταν!). Άμα δεν το πάρεις απόφαση να διαβάσεις τι να σου κάνει η εμπειρία...
Εγώ να ρωτήσω κάτι; Δε σας γλίτωσε (όσους έχετε διδακτική πείρα) η πείρα σας από διάβασμα; Εγώ δεν κοίταξα καν τον Κρητικό, τον Παπαδιαμάντη, το
Την ιστορία μην τη χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα, γιατί τα θέματα που βάζουν είναι θεόκουφα. Πάντως στις ερωτήσεις της γλώσσας δυσκολεύτηκες κάπου; Στις ερωτήσεις στ' αρχαία (σε όλες) δυσκολεύτηκες κάπου (εκτός από ελάχιστες πολλαπλής;). Δε γλίτωσες χρόνο διαβάσματος που τον χρησιμοποίησες για να διαβάσεις ιστορία π.χ.
Kατάλαβα, παιδιά, τι λέτε. Εγώ έχω διδάξει σε όλες τις τάξεις όλα τ' αντικείμενα και αυτό επί 7 χρόνια. Φυσικά, και το να εξειδικεύεσαι δε σε βοηθάει στον ΑΣΕΠ, αλλά εγώ μιλούσα για διδακτική πείρα με αυτή την έννοια. Αν είσαι εκθεσάς, τότε δε διαφέρεις και πολύ με κάποιον που τέλειωσε τώρα το πανεπιστήμιο. Το ίδιο διάβασμα θέλεις!
Γι αυτό ξεσπούν τόσες παρεξηγήσεις μεταξύ φιλολόγων, bikini μου, στο φόρουμ! Πάντως, θυμάστε ο Σωκράτης να κατέληγε σε κάποιο συμπέρασμα με τους συνομιλητές του στους πλατωνικούς διαλόγους; Όλο γι αργότερα το μετέθεταν το ζήτημα. Εμείς, μετά από τόση συζήτηση τα καταφέραμε και χωρίς ανακλιντρα, κεκραμένον οίνον και παντοδαπά θεάματα.
Παράθεση από: LK στις Ιουνίου 18, 2009, 06:50:07 pmΓι αυτό ξεσπούν τόσες παρεξηγήσεις μεταξύ φιλολόγων, bikini μου, στο φόρουμ! Πάντως, θυμάστε ο Σωκράτης να κατέληγε σε κάποιο συμπέρασμα με τους συνομιλητές του στους πλατωνικούς διαλόγους; Όλο γι αργότερα το μετέθεταν το ζήτημα. Εμείς, μετά από τόση συζήτηση τα καταφέραμε και χωρίς ανακλιντρα, κεκραμένον οίνον και παντοδαπά θεάματα.