0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα!εδωσα κι εγω στον προηγούμενο ΑΣΕΠ και δεν ημουν στους επιτυχόντες λόγω της Ιστορίας. Αν μπορεί κάποιος να μου πει αν θελω να ξεκινήσω διαβασμα τώρα με τι μπορω να ξεκινήσω?υπαρχουν κάποιες χρονικές περίοδοι που είναι πάντα στην ύλη?π.χ η νεότερη ιστορια ή κατι άλλο?ευχαριστώ
Χρυσουλα, αστους να κανουν τα μπανια τους και μετα κατα τον οκτωβριο πανε πιασε τους παλι μπας και δωσουν την υλη.αυτη τη φορα φοβαμαι δεν θα βγουμε τυχεροι οπως την προηγουμενη που την ελαττωσαν. θα μας γονατησουν !!!!
Μια μικρή συμβουλή που μου ήρθε τώρα, κυρίως για όσους θα δώσουν για πρώτη φορά:Επειδή η ύλη είναι τεράστια, ένας καλός τρόπος να την "περιορίσεις" είναι να ξεκαθαρίσεις από νωρίς ποιά διδακτική θα επιλέξεις και να μην χαραμίσεις χρόνο (αλλά και χώρο στο σκληρό δίσκο!) με ανούσιες λεπτομέρειες και στα 3 αντικείμενα. Π.χ. αν δε σκοπεύεις να γράψεις ειδ. διδακτική Νέων δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να διαβάσεις ανλύσεις όλων των κειμένων/ποιημάτων που είναι στην υλη, εφόσον στο γνωστικό Νέων οι ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και δε θα σου ζητηθεί πουθενά ανάλυση...Το ίδιο λίγο - πολύ ισχύει και για τα άλλα 2 αντικείμενα: εγώ π.χ. που ήμουν αποφασισμένη φέτος να γράψω διδακτική Ιστορίας έριξα το βάρος ακριβώς εκεί, πράγμα που απέδωσε καρπούς και στο γνωστικό - στο οποίο τα τελευταία χρόνια γίνεται σφαγή (έγραψα 80) - και στη διδακτική (επίσης 80!), ενώ Αρχαία και Νέα διάβασα τα πολύ βασικά (κυρίως γραμματολογίες). Στα Αρχαία μάλιστα δεν έχασα αυτή τη φορά καθόλου χρόνο στις μεταφράσεις των γνωστών, μιας και κατάλαβα ότι ποτέ δε θα σου ζητήσουν να μεταφράσεις π.χ. Αντιγόνη ώστε να χρειάζεται να ξέρεις λέξη προς λέξη τη μετάφραση κάθε στίχου (!) Για το γνωστικό Αρχαίων αρκεί δηλ. να είσαι σε θέση να κατανοήσεις το κείμενο που σου δίνουν, πράγμα που φαντάζομαι ισχύει για τους περισσότερους έτσι κι αλλιώς σε ό,τι αφορά τα κείμενα που είναι στην ύλη!Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλουν να είναι προετομασμένοι και για τις 3 διδακτικές ώστε να μπορούν να επιλέξουν εκείνη την ώρα, αλλά προσωπικά με βοήθησε πολύ η...περικοπή της ύλης που περιγράφω. Ελπίζω σε κάποιους να φανεί χρήσιμη η συμβουλή μου, γιατί πραγματικά γλιτώνεις πολύ χρόνο κι έχεις και πιο καθαρό μυαλό
ελπίζω όμως να βοηθήσει έστω και λίγους να πάνε να δώσουν πιο χαλαρά την επόμενη φορά - και ποτέ δεν ξέρεις