*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 694187 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 22, 2007, 05:23:25 pm »
Επειδή δεν έχω τελειώσει το κλασικό, στα αρχαία κ ιδιαίτερα στο άγνωστο έχω πρόβλημα....
Τα φροντιστήρια εμβαθύνουν καθόλου σε άγνωστα κειμενα; Γενικά απο που διαβάσατε για άγνωστο κ πως;
Φετος, που πρωτη φορά έδωσα ΑΣΕΠ, δεν έβαλαν γραμματικη κ συντκτικό στα αρχαία σε σχέση με άλλες χρονιες, αυτο θα ισχυει κ για τους επόμενους;;;;
Καλησπέρα. Πιστεύω ότι το άγνωστο δε μαθαίνεται. Η καθημερινή τριβή στο φροντιστήριο ή στα ιδιαίτερα είναι η καλύτερη μάθηση. Δεν άνοιξα βιβλίο στο άγνωστο. Το διδάσκω 16 χρόνια. Από εκεί ξέρω τις ιδιαιτερότητες του κάθε συγγραφέα. Γιατί εκτός από πολύ καλή γραμματική και συντακτικό πρέπει κάποιος να γνωρίζει τι ιδιαιτερότητες έχει ο κάθε πεζογράφος. Αυτά έρχονται με την εξάσκηση. Όσο για το άλλο ερώτημα κανείς δε νομίζω ότι μπορεί να σου απαντήσει, Εύα, αν θα βάλουν ή όχι ανάλογα  θέματα. Πάντως καλό θα είναι για αρχή να μάθεις απέξω τη γραμματική και το συντακτικό, κυρίως τις εξαιρέσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:41:08 »

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 22, 2007, 05:25:22 pm »
Γεια σας. Εδωσα κι εγώ στον ασεπ χωρίς να διαβάσω καθόλου. Σκεφτομαι όμως να προσπαθήσω για τον επόμενο διαγωνισμό. Διάβασα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις συμβουλές σας και πιστεύω ότι με βοήθησαν πολύ γιατί ήμουν στα χαμένα! Θέλω να σας ρψτήσω για το βιβλίο του καθηγητή, από πού μπορώ να το πάρω; Μου είπαν ότι δεν το δίνουν στα σχολεία. Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε;

Αν μπεις στη σελίδα του παιδαγωγικού ιντιστούτου θα τα βρεις όλα.

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 22, 2007, 05:43:22 pm »
Ευχαριστώ Pariel. Λέω να αρχίσω να συγκεντρώνω βιβλία, να μειώσω τη δουλεία και από Ιανουάριο να αρχίσω σιγά-σιγά το διάβασμα. Και συγχαρητήρια σε εσάς που περάσατε...είναι άθλος... και μπράβο σας που βοηθάτε σε αντίθεση με άλλους...
 Ελπίζω με προσωπικό διάβασμα και χωρίς φροντιστήριο να καταφέρω κάτι γιατί σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ασεπ δεν ξέρω πού πανε τα τέσσερα!!!(ντροπή μου, βέβαια)

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 22, 2007, 05:48:36 pm »
εγω δεν εχω τοσο μεγαλη εμπειρια στο αγνωστο.ασχολουμαι εδω και 2 χρονια.νομιζω οτι για τετοιες περιπτωσεις σαν κι εμενα η προσωπικη εξασκηση εχει σημασια και αν δεν σουβρεθειει κανενα ιδιαιτερο β και γ λυκειου τοτε ο,τι κανεις μονος σου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:41:08 »

Αποσυνδεδεμένος Fridadida

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 22, 2007, 06:48:48 pm »
Πιστεύω ότι το άγνωστο δε μαθαίνεται. Η καθημερινή τριβή στο φροντιστήριο ή στα ιδιαίτερα είναι η καλύτερη μάθηση. Δεν άνοιξα βιβλίο στο άγνωστο. Το διδάσκω 16 χρόνια. Από εκεί ξέρω τις ιδιαιτερότητες του κάθε συγγραφέα. Γιατί εκτός από πολύ καλή γραμματική και συντακτικό πρέπει κάποιος να γνωρίζει τι ιδιαιτερότητες έχει ο κάθε πεζογράφος.
Σίγουρα η δική μου εμπειρία των 2 ετών ιδιαίτερα δε μπορεί να συγκριθεί με την δική σου 16 χρονη πορεία κ δυστυχώς μέχρι τον επόμενο ΑΣΕΠ δε θα προλάβω να "ειδικευτώ" στο άγνωστο μέσα απο τα ιδιαιτερα μου....οπότε πρέπει να διαβάσω περισσότερο....Ευχαριστω για τις συμβουλές!

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 22, 2007, 07:48:03 pm »
 Marika σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.(συγγνώμη για την καθυστέρηση)

Αποσυνδεδεμένος NASOS

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 22, 2007, 08:45:59 pm »
Ευχαριστώ Pariel. Λέω να αρχίσω να συγκεντρώνω βιβλία, να μειώσω τη δουλεία και από Ιανουάριο να αρχίσω σιγά-σιγά το διάβασμα. Και συγχαρητήρια σε εσάς που περάσατε...είναι άθλος... και μπράβο σας που βοηθάτε σε αντίθεση με άλλους...
 Ελπίζω με προσωπικό διάβασμα και χωρίς φροντιστήριο να καταφέρω κάτι γιατί σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ασεπ δεν ξέρω πού πανε τα τέσσερα!!!(ντροπή μου, βέβαια)

ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΓΧΩΣΩ, ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑ

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 22, 2007, 09:06:07 pm »
 Naso να 'σαι καλά για την απάντησή σου αλλά εγώ δεν έχω πρόβλημα με το άγνωστο αλλά με το γνωστό!!! Ιδιαίτερα με τα νέα  -μεγάλο πρόβλημα- και την ειδική διδακτική. Εκεί τα πήγα πολύ χάλια. Πιστεύεις ότι πρέπει να αρχίσω από τώρα το διάβασμα;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 22, 2007, 09:25:36 pm »
Μάλλον σε μένα ανεφέρεσαι Naso..
Το έχω του Μπαχαράκη, φανταστικό συντακτικό, δεν έχω πρόβλημα με συντακτικό κ γραμματική αλλά με άγνωστες λέξεις που μπορεί τυχόν θα έχω.
Αυτές οι θεματογραφίες θα έχουν κ ανάλυση κειμένων κλπ.;
Κ κάτι ακόμη, αν κατάλαβα καλά όταν στην ύλη δίνουν τα ονόματα των αρχαίων π.χ. Θουκίδιδη, απο αυτούς πέφτουν τα άγνωστα,ετσι δεν είναι;

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 22, 2007, 09:27:07 pm »
ariadni,εγω λεω να μην αγχωνεσαι και τοσο πολυ.ισως να τα πηγες τοσο χαλια οσο λες,αν απαντησες και σε ερωτησεις που δεν ησουν σιγουρη και απαντησες το λαθος.εγω το εσωσα βαζοντας δεν ξερω αλλιως ειμαι βεβαιη οτι θα πατωνα.οχι οτι διοριζομαι αλλα ειμαι οκ.διαβασε γραμματολογιες που θελοντας και μη θα τις βρουμε μπροστα μας(πολιτη-νεα)κι εγω απο τα σιγουρα θα αρχισω,παιδαγωγικα και γραμματολογιες.

Αποσυνδεδεμένος NASOS

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 22, 2007, 09:47:30 pm »

EVA O2, υπάρχουν θεματογραφίες με λεπτομερή συντακτική ανάλυση, λεξιλογικά, μετάφραση. Το άγνωστο μπορεἰ να είναι οποιοδήποτε πεζὀ κεἰμενο στην αττική διάλεκτο. Δεν είναι απαραίτητο ο συγγραφέας να είναι στην ύλη.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 22, 2007, 09:54:16 pm »
Α ωραία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δηλαδή πρέπει να έχω μια ιδεα από όλους τους αττικούς;;;;!!!!
Ευχαριστω βρε NASO, γιατι θα έκανα γκάφα...

Αποσυνδεδεμένος NASOS

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 22, 2007, 09:56:11 pm »

ARIADNI, συγγνώμη, σε μπέρδεψα με την Εva.

Αποσυνδεδεμένος lia2007

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 22, 2007, 09:57:27 pm »
καλησπέρα. παρακολουθώ τις συζητήσεις σας και καταλαβαίνω την αγωνία σας. έδωσα φέτος πρώτη φορα σοβαρά και διορίζομαι με σειρά κάτω από 40. αυτό που προτείνω εγώ είναι να διαβάσετε πολύ καλά γραμματολογίες, όχι μόνο από ένα βιβλίο, πχ για τα αρχαία εγώ διάβασα του Κακριδή, του Γεωργοπαπαδάκου και της Romilly, να κρατάτε σημειώσεις και να προσέξετε πολύ τα σχολικά. για την διδακτική προτείνω τα βιβλία του καθηγητή που μπορείτε να τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182531
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)