0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γνωριζει κανεις πως μπορει καποιος να επικοινωνησει με την συγκεκριμενη ομαδα?
http://pekp.gr/?p=54156
https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%A0%CE%95-7050-%CE%A0%CE%95-6050-%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%91%CE%95-%CE%BC%CE%B5-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%A3%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B5%CF%82/1452823031621949Απ ό,τι φαίνεται το υπουργείο προωθεί τον κατακερματισμό της Ειδικής Αγωγής με κωδικούς και προθέματα .50/61/71 και 101! Π.χ. ΠΕ 02.50, ΠΕ 61/ΠΕ 60.50-ΠΕ71/ΠΕ 70.50-γελοιότητα!Έτσι, επιδιώκει την αποδυνάμωση των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και την αποκοπή τους από τη Γενική (με πρόσχημα τα μεταπτυχιακά και τις μοναδικές παγκοσμίως αυτόνομες σχολές Ε.Α. Μακεδονίας και
Οι κωδικοί είναι οι παγίδες! Το άρθρο είναι ξεκάθαρο. Αύριο βγαίνει ο υπουργούλης μας και λέει : καταργώ τον κλάδο (που έχει γίνει πια αυτόνομος) ΠΕ 70.50 γιατί έτσι είπε ο Τόμσεν (λες να τον στηρίξουν οι ΠΕ 70?-τουλάχιστον θα προσπαθήσουν, αλλά δε θα σκάσουν κιόλας).Παρομοίως : καταργώ τον κλάδο ΠΕ 03. 50 γιατί έχω έλλειμμα. Λες να τον στηρίξουν οι ΠΕ 03? Μακάρι. Μικρές ομάδες βάλλονται πιο εύκολα, παρά μεγαλύτερες. Εγώ είμαι και θέλω να παραμείνω ΠΕ 70, ούτε .50, ούτε 71, ούτε 1001. Συνάδελφε πρέπει να είμαστε διορατικοί!Διαίρει και βασίλευε! Το ρητό που απογείωσε την πρώην βρετανική αυτοκρατορία. Άντε καλό βράδυ!
Για την ιστορία πάντως οι κλάδοι που βγήκαν στην διαθεσιμότητα από την τεχνική εκπαίδευση υπήρχαν μόνιμοι συνάδελφοι της ειδικής που δούλευαν στα ειδικά σχολεία. Γιαυτούς είναι να βγει σε επόμενο νομοσχέδιο τροπολογία για επανασύσταση των θέσεων τους ως .50 και να εξαιρεθούν της διαθεσιμότητας και να γυρίσουν στα σχολεία τους. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα ΕΔΩ. Όπως βλέπεις στην συγκεκριμένη περίπτωση το .50 θα επαναφέρει τους συναδέλφους ανάποδα δηλαδή με αυτό που λες ότι θα γίνει.
Απ ό,τι φαίνεται το υπουργείο προωθεί τον κατακερματισμό της Ειδικής Αγωγής με κωδικούς και προθέματα .50/61/71 και 101! Π.χ. ΠΕ 02.50, ΠΕ 61/ΠΕ 60.50-ΠΕ71/ΠΕ 70.50-γελοιότητα!Έτσι, επιδιώκει την αποδυνάμωση των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και την αποκοπή τους από τη Γενική (με πρόσχημα τα μεταπτυχιακά και τις μοναδικές παγκοσμίως αυτόνομες σχολές Ε.Α. Μακεδονίας και
Αμ δε.Στην πλήρη εφαρμογή του νόμου το Υπουργείο παιδείας θα μπορεί να ανακυκλώνει το εργασιακό δυναμικό σχεδόν στο σύνολο του κάθε 2 με 4 χρόνια και χωρίς καμία ελπίδα για διορισμό ή για να μην γίνομαι και υπερβολικός χωρίς σχεδόν καμία ελπιδα για διορισμό .Δυστυχώς οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί και αυτός που θα έρθει αύτο λένε και μόνο ,όλα τα άλλα απλά τυράκι
Αυτό δε μου λέει τίποτα! Έτσι, εύκολα που επανασυστήνονται κατακερματισμένες θέσεις (ακόμαααααα!), πιο εύκολα καταργούνται. Άσε, το ζήσαμε το παραμύθι.Και αλήθεια! Γιατί να ξεχωρίζει ο εκπαιδευτικός ειδικής από αυτόν της γενικής? Τόσα χρόνια που δεν υπήρξε διαχωρισμός έγινε κάτι? Όμως τώρα στην εκπαίδευση καιροφυλακτεί το φάντασμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων για όλους.Επαναλαμβάνω : όχι κωδικοί. Κωδικοί=απολύσεις! Ενιαία εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί. Ας μη βγάλουμε μόνοι τα ματάκια μας. Πάντως θαυμάζω την άγνοια κινδύνου που έχεις kinegeiros!