0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ωραία ας πούμε ότι είναι ταξική και ότι το λέει και η κοινωνιολογία και τι καταλάβαμε που το μάθαμε ? τώρα νιώθουμε καλύτερα ? εκτός και πρέπει να κάνουμε την επανάσταση και να τελειώσουμε με τις τάξεις. δηλαδή δεν καταλαβαίνω κάποιες φορές γιατί επαναλαμβάνουμε καραμέλες μια άλλης εποχής και ιδεολογήματα που δεν προσφέρουν πραγματικές λύσεις σε αυτό τον καταραμένο πραγματικό κόσμο.
Α μπράβο, δεν είμαι μόνο εγώ ηλίθια, καλά κατάλαβα δηλαδή.
Επίσης συνάδελφοι,φτάνει να σκεφτούμε ότι ακόμα και η επιλογή του τι θα σπουδάσει κάποιος είναι απόφαση πολιτική και όχι ατομική.
Ξεκινώντας,από έρευνες της Κοιν. της Εκπαιδ.,που πιστοποιούν αυτό το δεδομένο,ότι δηλ.η εκπαίδευση είναι ταξική και άνιση.Το δίλλημα για το αν πρέπει να διαχωρίζουμε τους μαθητές ή όχι ανάλογα με το επίπεδό τους,είναι διχαστικό.Φτάνει να σκεφτούμε ότι άλλες δυνατότητες έχει το παιδί ενός π.χ.γιατρού και άλλες το παιδί ενός π.χ.αγρότη.Ολες οι έρευνες δείχνουν ότι οι μαθητές από οικομικά εύπορες οικογένειες έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα σε σχέση με μαθητές των οποίων οι γονείς δεν είναι εύποροι.Αρα ο διαχωρισμός των μαθητών ανάλογα με το γνωστικό τους επίπεδο συντηρεί αυτή την ανισότητα.Επίσης συνάδελφοι,φτάνει να σκεφτούμε ότι ακόμα και η επιλογή του τι θα σπουδάσει κάποιος είναι απόφαση πολιτική και όχι ατομική.Αυτές οι απόψεις εντάσονται στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Παιδαγωγικής,όπως αυτή έχει αναπτυχθεί κυρίως στη Γαλλία(δεν είναι ούτε ιδεολογήματα,καραμέλες κ.τ.λ.).Οποιος δεν γνωρίζει καλύτερα να σιωπά,παρά να λέει ανακρίβειες.
Παράθεση από: irenead στις Οκτωβρίου 04, 2011, 10:58:30 pmΕπίσης συνάδελφοι,φτάνει να σκεφτούμε ότι ακόμα και η επιλογή του τι θα σπουδάσει κάποιος είναι απόφαση πολιτική και όχι ατομική.Εμένα ήταν απόφαση ατομική πάντως.
βρε παιδιά δεν αφήνουμε τα γενικόλογα και τις φλυαρίες;θα καταθέσει κανείς από εσας τους υποστηριχτές του αλφαβητικού χωρισμού των τμημάτων συγκεκριμένα ένα σχέδιο διδασκαλίας (στα Μαθηματικά κατά προτίμηση) που να ικανοποιεί τόσο έναν άριστο μαθητή όσο και έναν που δεν ξέρει να κάνει ομώνυμα δύο κλάσματα; Α, και να είναι Γ ΛΥκείου κατεύθυνσης όπου η ύλη είναι τεράστια και ο χρόνος τρέχει.ή στα αρχαία κατεύθυνσης που να ικανοποιεί 100% τόσο τον άριστο μαθητή όσο και έναν που δεν ξέρει ούτε ορθογραφιαγιατί στα λόγια όλοι καλοί είμαστεευχαριστω και περιμένω ε;