0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
@John-pe20Προς τι το μένος;Δε μίλησα με τέτοιο ύφος και νομίζω ότι έκανα σαφές ότι δεν έχω πρόβλημα μεγάλο, μίλησα κυρίως μισθολογικά και για μερικά ΤΕΙ που ΔΕΝ προσφέρουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών. Και είμαι σίγουρος ότι αν ήσουν στη θέση μου το ίδιο θα έλεγες. Αν μη τι άλλο έτσι γίνεται στο δημόσιο τομέα, κάτι που δεν το λέει το δικαστήριο.Στα χρόνια τα δικά μου ΑΕΙ/ΤΕΙ είχαν άλλη διάρκεια, και τα θέματα του ΑΣΕΠ το 2005 που βλέπω, έχεις δίκιο αλλάζει η σειρά και λείπουν μερικές ερωτήσεις. Δεν ήξερα και μετανοώ... Σου ξαναλέω ότι ΔΕΝ έχω πρόβλημα, με ΠΕ20 απαρίζεται η παρέα των συναδέλφων μου, ξέρουν τις απόψεις μου και σε πληροφορώ συμφωνούν. Όλοι να δουλέψουμε θέλουμε!Αλλά και πάλι πολύ μίσος βρε αδερφέ! Χαλάρωσε! Οχι δεν υπάρχει καθόλου μίσος.Το δικό σου μήνυμα ήταν ιδιαίτερα προκλητικό.Απλά δεν νομίζω οτι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.Τι κάνατε εσείς των ΑΕΙ παραπάνω απο εμάς;Τι ξέρετε παραπάνω εσείς δηλαδή;Και κάτι άλλο...τι εννοείς με το "αλλάζει η σειρά και λείπουν μερικές ερωτήσεις";
Ειδικά οι μηχανικοί τρελαίνονται...Όσο για το πόσο διαφέρουν ΑΕΙ και ΤΕΙ δε θέλω να μπλέξω, έχω περάσει από διάφορα τμήματα ως διδάσκων και άστο... ΔΕ μιλάω για τα καθαρά ΤΕΙ Πληροφορικής, ξέρω τι παίζει εκεί εκ των έσω. Για τα άλλα μιλάω που δεν έχουν προσανατολισμό καθαρό (ολίγον από λογιστική και ολίγον από πληροφορική) -κι από κει πέρασα. Και μόνο προγράμματα σπουδών να δεις και ερευνητικά θα καταλάβεις. Κάποτε θα γίνει εδώ και η ρημάδα η αξιολόγηση και θα γελάσουμε όλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ...
Παράθεση από: aspidara στις Νοεμβρίου 25, 2007, 12:51:28 pmΕιδικά οι μηχανικοί τρελαίνονται...Όσο για το πόσο διαφέρουν ΑΕΙ και ΤΕΙ δε θέλω να μπλέξω, έχω περάσει από διάφορα τμήματα ως διδάσκων και άστο... ΔΕ μιλάω για τα καθαρά ΤΕΙ Πληροφορικής, ξέρω τι παίζει εκεί εκ των έσω. Για τα άλλα μιλάω που δεν έχουν προσανατολισμό καθαρό (ολίγον από λογιστική και ολίγον από πληροφορική) -κι από κει πέρασα. Και μόνο προγράμματα σπουδών να δεις και ερευνητικά θα καταλάβεις. Κάποτε θα γίνει εδώ και η ρημάδα η αξιολόγηση και θα γελάσουμε όλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ... Άντε να δούμε πότε θα γίνει και αυτή η ρημάδα η αξιολόγηση όμως,για να γελάσουμε(όπως λες) και σ'αυτό θα συμφωνήσω όπως και με το συνδυαστικό που προανέφερες που είναι λίγο απο λογιστική,λίγο απο τοπογραφία,λίγο απο διοίκηση και πάει λέγοντας.....και χωρίς συνδυαστικά!!!!Ας ελπίσουμε απλά,αυτή τη φορά να γίνει <<καθαρή>> αξιολόγηση...που όλα τουλάχιστον έτσι δείχνουν!!!Υ.Γ.Μετά και την τελεσίδικη-οριστική απόφαση για το ΠΔ268 που πήγαν-εξαφανίστηκαν τα παιδιά που φώναζαν μέχρι πριν λίγους μήνες για τους διορισμούς τους....αυτό ήταν( ; ),μέχρι εκεί κατέληγε η όλη <<κινητοποίηση>>( ; ),αυτή ήταν η όλη ουσία του θέματος( ; )....με το μέλλον του κλάδου στην εκπαίδευση τι θα γίνει,κάποια κίνηση-πρόταση-<<κινητοποίηση>> αντίστοιχη δεν θα υπάρξει ;;;;
Σε πληροφορώ ότι εδώ είμαστε και δώσαμε βροντερό παρών! Αυτό θα έχει και μέλλον , όπως είναι η δημιουργία της ΕΤΕΠ με πάρα πολλές αιτήσεις εγγραφής!
Αντιθέτως , που είναι όλοι αυτοί που δημιούργησαν αυτή την αρνητική ιστορία? Ούτε ένα συγγνώμη δεν βγήκαν να πουν για όλη την ταλαιπωρία που σκόπιμα προκάλεσαν σε χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ε , φυσικά Ελλάδα είμαστε... Το δικαστήριο τελείωσε οριστικά , τώρα πρέπει να φαγωθούμε για κάτι άλλο εμείς οι Πληροφορικοί...
Ξυπνήστε! Αντί να πιέζουν οι σύλλογοι και οι ενώσεις για αύξηση ωρών σε γυμνάσια , Λύκεια και ΕΠΑΛ καθώς και σε δημοτικά , εμείς μαλώνουμε για το αν παίρνουμε ίδια λεφτά , πως περάσαμε στις Πανελλήνιες κλπ...
Και να πω κάτι?Μερικά από τα άτομα που υπέγραφαν την προσφυγή και είναι απόφοιτοι του "καθαρού" τμήματος Πληροφορικής ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ήταν μαθητές στα λεγόμενα παλιά Τ.Ε.Λ που παιρνούσες στα ΤΕΙ απλά με τον βαθμό της Γ ΛΥΚΕΙΟΥ...Το ίδιο και στα πολυκλαδικά! Αφήστε λοιπόν τις Πανελλήνιες , τους βαθμούς Γ ΛΥΚΕΙΟΥ , την λογιστική και τοπογραφία και κοιτάξτε τους ευατούς σας και πως θα καταφέρετε να κάνετε την Πληροφορική , αρωγό και όχι ουραγό!
Σίγουρα όχι με προστριβές και κόντρες...
Απλά δεν νομίζω οτι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.Τι κάνατε εσείς των ΑΕΙ παραπάνω απο εμάς;Τι ξέρετε παραπάνω εσείς δηλαδή;
Εγώ είμαι σύμφωνος με την τοποθέτηση στην εκπαίδευση των αποφοίτων ΤΕΙ αφού έγινε και το δικαστήριο, αλλά νομίζω οτί τώρα θα μπουν στην εκπαίδευση (είναι ζήτημα χρόνου), και οι αποφοιτοι ΙΕΚ-με κρατική πιστοποίηση, καθώς και των κολλεγίων που δεν έχουν όμως κανένα κρατικό έλεγχο. Η Ε.Ε. δεν αστειευεται και εφόσον υπάρχει και το προηγούμενο, ο διορισμός πλέον για κάποιο νέο θα είναι πολύ δύσκολος με τόση πληθώρα αποφοίτων(ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΤΕΙ και κολλέγια)
Και όμως η πιστοποίηση δηλ. το πτυχίο, από τα ΙΕΚ (δημόσια και ιδιωτικά) δίνεται από το υπουργείο Παιδείας με την κρατική βούλα.Το γνωρίζατε ότι απόφοιτοι ισότιμου ιδρύματος ΙΕΚ της Ε.Ε. αυτή τη στιγμή μπορούν να διοριστούν ως ΠΕ (θεωρούνται ισότιμα με τα ΤΕΙ στην Ε.Ε.) ?Επειδή απόφοιτοι ελληνικών ΙΕΚ δεν έχουν όμως αυτό το δικαίωμα τώρα προετοιμάζεται η εξίσωση και το δικαιωμα διορισμού μέσω Ε.Ε.Στα κολλέγια δεν αναγνωρίζεται ακαδημαική επάρκεια μεν , αλλά θα αναγνωριστεί (έχει ήδη γίνει τα διαδικαστικά απομένουν) η επαγγελαματική. Η ακαδημαική αναγνώριση από το ελληνικό κράτος είναι κενό γράμμα, δεν σημαίνει τιποτα, αφού οι απόφοιτοι αυτοί θα μπορούν να διοριστούν κανονικά (επαγγελματική εξίσωση)
Πράγματι, εδώ που τα λέμε δεν κάνουν κάτι παραπάνω τα ΑΕΙ από τα ΤΕΙ. Πάνω κάτω τα ίδια. Μάλιστα θα πρότεινα όσοι από εδώ είστε καθηγητές να συμβουλεύετε τους μαθητές σας ότι είναι πράγματι χαζό να δηλώνουν σχολές όπως ΗΜΜΥ, ΑΕΙ Πληροφορικής από τη στιγμή που αυτέςδεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν από τα αναβαθμισμένα ΤΕΙ. Γιατί τα παιδιά να κουραστούν και να τρέχουν σε φροντιστήρια για να πιάσουν 19000 και 18000 μόρια όταν μπορούν να μπουν σε ένα καλό ΤΕΙ με 11-12000 μόρια? Κορόιδα είναι? ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ --- ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗΥΓ. Άλλωστε αυτοί που τελειώνουν ΑΕΙ δεν ξέρουν να πιάσουν ούτε κατσαβίδι, δεν έχουν στη σχολή μάθημα "Αρχές κατσαβιδικής" όπως στα ΤΕΙ.Άσε που οι φοιτητές των ΤΕΙ από ότι κατάλαβα είναι και αυτοί πολύ καλοί απλά τους ήρθε κάποια σκοτοδίνη τη στιγμή που έγραφαν και δεν πρόλαβαννα γράψουν τα πρώτα 4 θέματα. Ατυχία ρε γαμώτο. Παλιοεξετάσεις. Έχουν καταστρέψει τόσο κόσμο. Να μη μπορεί ο μπαμπάς να βάλει βύσμα να μπει το παιδί στη σχολή.Καταραμένη αξιοκρατία.Παράθεση από: john-pe20 στις Νοεμβρίου 25, 2007, 12:43:22 amΑπλά δεν νομίζω οτι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.Τι κάνατε εσείς των ΑΕΙ παραπάνω απο εμάς;Τι ξέρετε παραπάνω εσείς δηλαδή;