*

Αποστολέας Θέμα: Τέλος στους διορισμούς εκπαιδευτικών ΠΕ19, ΠΕ20  (Αναγνώστηκε 23063 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Τέλος στους διορισμούς εκπαιδευτικών ΠΕ19, ΠΕ20
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 24, 2007, 06:46:38 pm »
Εγώ είμαι σύμφωνος με  την τοποθέτηση στην εκπαίδευση των αποφοίτων ΤΕΙ αφού έγινε και το δικαστήριο, αλλά νομίζω οτί τώρα θα μπουν στην εκπαίδευση (είναι ζήτημα χρόνου), και οι αποφοιτοι ΙΕΚ-με κρατική πιστοποίηση, καθώς και των κολλεγίων που δεν έχουν όμως κανένα κρατικό έλεγχο. Η Ε.Ε. δεν αστειευεται και εφόσον υπάρχει και το προηγούμενο, ο διορισμός πλέον για κάποιο νέο θα είναι πολύ δύσκολος με τόση πληθώρα αποφοίτων(ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΤΕΙ και κολλέγια)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:53:29 »

Αποσυνδεδεμένος Zafiris

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 24, 2007, 08:40:37 pm »
@John-pe20

Προς τι το μένος;
Δε μίλησα με τέτοιο ύφος και νομίζω ότι έκανα σαφές ότι δεν έχω πρόβλημα μεγάλο, μίλησα κυρίως μισθολογικά και για μερικά ΤΕΙ που ΔΕΝ προσφέρουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών. Και είμαι σίγουρος ότι αν ήσουν στη θέση μου το ίδιο θα έλεγες. Αν μη τι άλλο έτσι γίνεται στο δημόσιο τομέα, κάτι που δεν το λέει το δικαστήριο.
Στα χρόνια τα δικά μου ΑΕΙ/ΤΕΙ είχαν άλλη διάρκεια, και τα θέματα του ΑΣΕΠ το 2005 που βλέπω, έχεις δίκιο αλλάζει η σειρά και λείπουν μερικές ερωτήσεις. Δεν ήξερα και μετανοώ...

Σου ξαναλέω ότι ΔΕΝ έχω πρόβλημα, με ΠΕ20 απαρίζεται η παρέα των συναδέλφων μου, ξέρουν τις απόψεις μου και σε πληροφορώ συμφωνούν. Όλοι να δουλέψουμε θέλουμε!
Αλλά και πάλι πολύ μίσος βρε αδερφέ! Χαλάρωσε!

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 12:43:22 am »
@John-pe20

Προς τι το μένος;
Δε μίλησα με τέτοιο ύφος και νομίζω ότι έκανα σαφές ότι δεν έχω πρόβλημα μεγάλο, μίλησα κυρίως μισθολογικά και για μερικά ΤΕΙ που ΔΕΝ προσφέρουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών. Και είμαι σίγουρος ότι αν ήσουν στη θέση μου το ίδιο θα έλεγες. Αν μη τι άλλο έτσι γίνεται στο δημόσιο τομέα, κάτι που δεν το λέει το δικαστήριο.
Στα χρόνια τα δικά μου ΑΕΙ/ΤΕΙ είχαν άλλη διάρκεια, και τα θέματα του ΑΣΕΠ το 2005 που βλέπω, έχεις δίκιο αλλάζει η σειρά και λείπουν μερικές ερωτήσεις. Δεν ήξερα και μετανοώ...

Σου ξαναλέω ότι ΔΕΝ έχω πρόβλημα, με ΠΕ20 απαρίζεται η παρέα των συναδέλφων μου, ξέρουν τις απόψεις μου και σε πληροφορώ συμφωνούν. Όλοι να δουλέψουμε θέλουμε!
Αλλά και πάλι πολύ μίσος βρε αδερφέ! Χαλάρωσε!

Οχι δεν υπάρχει καθόλου μίσος.Το δικό σου μήνυμα ήταν ιδιαίτερα προκλητικό.Απλά δεν νομίζω οτι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.Τι κάνατε εσείς των ΑΕΙ παραπάνω απο εμάς;Τι ξέρετε παραπάνω εσείς δηλαδή;
Και κάτι άλλο...τι εννοείς με το "αλλάζει η σειρά και λείπουν μερικές ερωτήσεις";

Αποσυνδεδεμένος Zafiris

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 12:51:28 pm »
@john-pe20

Απαντώ και η συζήτηση τελειώνει, δεν έχει νόημα.
Επαναλαμβάνω ΔΕΝ έχω πρόβλημα με τα παιδιά, αλλά αν κι εσύ ξεσκιζόσουν να περάσεις ΑΕΙ τη δεκαετία του 90 θα καταλάβαινες. Είναι η ρημάδα η αξιοκρατία που σε τρώει σα σαράκι, λες γιατί οι άλλοι κι όχι εγώ. Ειδικά οι μηχανικοί τρελαίνονται...
Όσο για το πόσο διαφέρουν ΑΕΙ και ΤΕΙ δε θέλω να μπλέξω, έχω περάσει από διάφορα τμήματα ως διδάσκων και άστο... ΔΕ μιλάω για τα καθαρά ΤΕΙ Πληροφορικής, ξέρω τι παίζει εκεί εκ των έσω. Για τα άλλα μιλάω που δεν έχουν προσανατολισμό καθαρό (ολίγον από λογιστική και ολίγον από πληροφορική) -κι από κει πέρασα. Και μόνο προγράμματα σπουδών να δεις και ερευνητικά θα καταλάβεις. Κάποτε θα γίνει εδώ και η ρημάδα η αξιολόγηση και θα γελάσουμε όλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ...

Όσο για τα θέματα αγαπητέ συνάδελφε, νομίζω ήμουν σαφής. Δες εδώ http://www.asep.gr/1p_2005/8emej_1P-2005.htm και θα καταλάβεις, τα θέματα έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ σειρά! Και η ερώτηση πχ 45 περί Prolog δεν υπάρχει στα θέματα των ΠΕ20. Κατά τα άλλα όπως σου έχω πει έχεις δίκιο, παρόμοια είναι.

Λοιπόν, κακώς απάντησα στην ερώτηση εξαρχής, το ήξερα ότι πηγαίναμε για flamewar και δε γουστάρω.
Τέλος λοιπόν, και καλά να είμαστε όλοι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:53:29 »

Αποσυνδεδεμένος Empire

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 02:10:59 pm »
Ειδικά οι μηχανικοί τρελαίνονται...
Όσο για το πόσο διαφέρουν ΑΕΙ και ΤΕΙ δε θέλω να μπλέξω, έχω περάσει από διάφορα τμήματα ως διδάσκων και άστο... ΔΕ μιλάω για τα καθαρά ΤΕΙ Πληροφορικής, ξέρω τι παίζει εκεί εκ των έσω. Για τα άλλα μιλάω που δεν έχουν προσανατολισμό καθαρό (ολίγον από λογιστική και ολίγον από πληροφορική) -κι από κει πέρασα. Και μόνο προγράμματα σπουδών να δεις και ερευνητικά θα καταλάβεις. Κάποτε θα γίνει εδώ και η ρημάδα η αξιολόγηση και θα γελάσουμε όλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ...

Άντε να δούμε πότε θα γίνει και αυτή η ρημάδα η αξιολόγηση όμως,για να γελάσουμε(όπως λες) και σ'αυτό θα συμφωνήσω όπως και με το συνδυαστικό που προανέφερες που είναι λίγο απο λογιστική,λίγο απο τοπογραφία,λίγο απο διοίκηση και πάει λέγοντας.....και χωρίς συνδυαστικά!!!!Ας ελπίσουμε απλά,αυτή τη φορά να γίνει <<καθαρή>> αξιολόγηση...που όλα τουλάχιστον έτσι δείχνουν!!!

Υ.Γ.
Μετά και την τελεσίδικη-οριστική απόφαση για το ΠΔ268 που πήγαν-εξαφανίστηκαν τα παιδιά που φώναζαν μέχρι πριν λίγους μήνες για τους διορισμούς τους....αυτό ήταν( ; ),μέχρι εκεί κατέληγε η όλη <<κινητοποίηση>>( ; ),αυτή ήταν η όλη ουσία του θέματος( ; )....με το μέλλον του κλάδου στην εκπαίδευση τι θα γίνει,κάποια κίνηση-πρόταση-<<κινητοποίηση>> αντίστοιχη δεν θα υπάρξει ;;;;

Αποσυνδεδεμένος amstrad

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 03:35:24 pm »
Ειδικά οι μηχανικοί τρελαίνονται...

Άντε να δούμε πότε θα γίνει και αυτή η ρημάδα η αξιολόγηση όμως,για να γελάσουμε(όπως λες) και σ'αυτό θα συμφωνήσω όπως και με το συνδυαστικό που προανέφερες που είναι λίγο απο λογιστική,λίγο απο τοπογραφία,λίγο απο διοίκηση και πάει λέγοντας.....και χωρίς συνδυαστικά!!!!Ας ελπίσουμε απλά,αυτή τη φορά να γίνει <<καθαρή>> αξιολόγηση...που όλα τουλάχιστον έτσι δείχνουν!!!

Υ.Γ.
Μετά και την τελεσίδικη-οριστική απόφαση για το ΠΔ268 που πήγαν-εξαφανίστηκαν τα παιδιά που φώναζαν μέχρι πριν λίγους μήνες για τους διορισμούς τους....αυτό ήταν( ; ),μέχρι εκεί κατέληγε η όλη <<κινητοποίηση>>( ; ),αυτή ήταν η όλη ουσία του θέματος( ; )....με το μέλλον του κλάδου στην εκπαίδευση τι θα γίνει,κάποια κίνηση-πρόταση-<<κινητοποίηση>> αντίστοιχη δεν θα υπάρξει ;;;;

Σε πληροφορώ ότι εδώ είμαστε και δώσαμε βροντερό παρών! Αυτό θα έχει και μέλλον , όπως είναι η δημιουργία της ΕΤΕΠ με πάρα πολλές αιτήσεις εγγραφής! Αντιθέτως , που είναι όλοι αυτοί που δημιούργησαν αυτή την αρνητική ιστορία? Ούτε ένα συγγνώμη δεν βγήκαν να πουν για όλη την ταλαιπωρία που σκόπιμα προκάλεσαν σε χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ε , φυσικά Ελλάδα είμαστε... Το δικαστήριο τελείωσε οριστικά , τώρα πρέπει να φαγωθούμε για κάτι άλλο εμείς οι Πληροφορικοί...
Ξυπνήστε! Αντί να πιέζουν οι σύλλογοι και οι ενώσεις για αύξηση ωρών σε γυμνάσια , Λύκεια και ΕΠΑΛ καθώς και σε δημοτικά , εμείς μαλώνουμε για το αν παίρνουμε ίδια λεφτά , πως περάσαμε στις Πανελλήνιες κλπ...

Και να πω κάτι?
Μερικά από τα άτομα  που υπέγραφαν την προσφυγή και είναι απόφοιτοι του "καθαρού" τμήματος Πληροφορικής ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ήταν μαθητές στα λεγόμενα παλιά Τ.Ε.Λ που παιρνούσες στα ΤΕΙ απλά με τον βαθμό της Γ ΛΥΚΕΙΟΥ...Το ίδιο και στα πολυκλαδικά!
Αφήστε λοιπόν τις Πανελλήνιες , τους βαθμούς Γ ΛΥΚΕΙΟΥ , την λογιστική και τοπογραφία και κοιτάξτε τους ευατούς σας και πως θα καταφέρετε να κάνετε την Πληροφορική  , αρωγό και όχι ουραγό!

Σίγουρα όχι με προστριβές και κόντρες...
The poet and the pendulum...

Αποσυνδεδεμένος Empire

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 04:28:42 pm »
Σε πληροφορώ ότι εδώ είμαστε και δώσαμε βροντερό παρών! Αυτό θα έχει και μέλλον , όπως είναι η δημιουργία της ΕΤΕΠ με πάρα πολλές αιτήσεις εγγραφής!
Πέρα απο τις πολλές αιτήσεις εγγραφής,ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις,γιατί καλές οι εγγραφές απο εκεί και πέρα όμως;;;

Αντιθέτως , που είναι όλοι αυτοί που δημιούργησαν αυτή την αρνητική ιστορία? Ούτε ένα συγγνώμη δεν βγήκαν να πουν για όλη την ταλαιπωρία που σκόπιμα προκάλεσαν σε χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Εγώ φίλε μου,ήμουν κάπου στη μέση της όλης φαγωμάρας,δεν μ'αρέσουν τα άκρα γι'αυτό....και όποιος κατάλαβε...κατάλαβε.Αναφορικά με τα συγγνώμη,εγώ σίγουρα κανένα συγγνώμη δεν χρωστάω σε κανέναν,αντιθέτως μην χρειαστούν στους μελλοντικούς αποφοίτους των τμημάτων πληροφορικής πολλά συγγνώμη για το κορεσμό του κλάδου μέσα σε ελάχιστα χρόνια,που σημαίνει ότι θα τους στερήσουν ακόμα και το δικαίωμα να δώσουν για εκπαιδευτικοί(βλέπε τον τελευταίο ΑΣΕΠ).Πίστεψε με,πιο πολύ απ'όλα μ'ενδιαφέρει το μέλλον και η συνέχεια που θα έχει η πληροφορική στην εκπαίδευση και όχι οι περιστασιακές φαγωμάρες-δικαιώσεις οποιουδήποτε.

Ε , φυσικά Ελλάδα είμαστε... Το δικαστήριο τελείωσε οριστικά , τώρα πρέπει να φαγωθούμε για κάτι άλλο εμείς οι Πληροφορικοί...
Εμένα σε πληροφορώ δεν με χαλάει καθόλου να με αξιολογήσουν σαν τμήμα στην επερχόμενη αξιολόγηση των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,αρκεί να γίνει σωστα και καθαρά(που όλα έτσι δείχνουν) και αν δεν γίνει ανώτατο το τμήμα μου(πανεπιστημιακής μορφής),θα το δεχτώ και δε θα κλαφτώ καθόλου,δεν ξέρω αν άλλοι φοβούνται την αξιολόγηση που έρχεται....( ; )!!!

Ξυπνήστε! Αντί να πιέζουν οι σύλλογοι και οι ενώσεις για αύξηση ωρών σε γυμνάσια , Λύκεια και ΕΠΑΛ καθώς και σε δημοτικά , εμείς μαλώνουμε για το αν παίρνουμε ίδια λεφτά , πως περάσαμε στις Πανελλήνιες κλπ...
Σ'αυτό μαζί σου...με χίλια μάλιστα!!!!!!

Και να πω κάτι?
Μερικά από τα άτομα  που υπέγραφαν την προσφυγή και είναι απόφοιτοι του "καθαρού" τμήματος Πληροφορικής ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ήταν μαθητές στα λεγόμενα παλιά Τ.Ε.Λ που παιρνούσες στα ΤΕΙ απλά με τον βαθμό της Γ ΛΥΚΕΙΟΥ...Το ίδιο και στα πολυκλαδικά!
Αφήστε λοιπόν τις Πανελλήνιες , τους βαθμούς Γ ΛΥΚΕΙΟΥ , την λογιστική και τοπογραφία και κοιτάξτε τους ευατούς σας και πως θα καταφέρετε να κάνετε την Πληροφορική  , αρωγό και όχι ουραγό!
Η ανωνυμία των forum σε κάνει πολλές φορές να βγάζεις λάθος συμπεράσματα για τα άτομα στα οποία αναφέρεσαι-μιλάς,δεν πειράζει όμως έχει και αυτό την δικιά του αξία-<<ομορφιά>>,γι'αυτό άλλωστε είναι και αυτός ένας λόγος ύπαρξης των forum.Εγώ προσωπικά είμαι απόφοιτος γενικού λυκείου,ούτε έχω σχέση με το τει θεσσαλονίκης,αλλά και απόφοιτος γενικού λυκείου να μην ήμουν δεν θα έβαζα ταμπέλες σε αποφοίτους Τ.Ε.Λ ή πολυκλαδικού π.χ.,γιατί μπορεί ν'αποδεικνύοταν καλύτεροι απο μένα κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους σ'ένα ΤΕΙ-ΑΕΙ....έχω άλλωστε πολλά παραδείγματα απο την δικιά μου εμπειρία να σου παραθέσω.

Σίγουρα όχι με προστριβές και κόντρες...
Σίγουρα όχι,αλλά θα πρέπει να βάλουμε-συμπληρώσουμε και άλλα "σίγουρα όχι"....!!!!

Υ.Γ.
Όλα τα προαναφερόμενα πάντα καλοπροαίρετα!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2007, 05:30:23 pm από Empire »

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • There is no royal road to geometry.
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 06:07:21 pm »
  Πράγματι, εδώ που τα λέμε δεν κάνουν κάτι παραπάνω τα ΑΕΙ από τα ΤΕΙ. Πάνω κάτω τα ίδια. Μάλιστα θα πρότεινα όσοι από εδώ είστε
καθηγητές να συμβουλεύετε τους μαθητές σας ότι είναι πράγματι χαζό να δηλώνουν σχολές όπως ΗΜΜΥ, ΑΕΙ Πληροφορικής από τη στιγμή που αυτές
δεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν από τα αναβαθμισμένα ΤΕΙ. Γιατί τα παιδιά να κουραστούν και να τρέχουν σε φροντιστήρια για να πιάσουν 19000 και 18000 μόρια όταν μπορούν να μπουν σε ένα καλό ΤΕΙ με 11-12000 μόρια? Κορόιδα είναι?
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ --- ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ
ΥΓ. Άλλωστε αυτοί που τελειώνουν ΑΕΙ δεν ξέρουν να πιάσουν ούτε κατσαβίδι, δεν έχουν στη σχολή μάθημα "Αρχές κατσαβιδικής" όπως στα ΤΕΙ.
Άσε που οι φοιτητές των ΤΕΙ από ότι κατάλαβα είναι και αυτοί πολύ καλοί απλά τους ήρθε κάποια σκοτοδίνη τη στιγμή που έγραφαν και δεν πρόλαβαν
να γράψουν τα πρώτα 4 θέματα. Ατυχία ρε γαμώτο. Παλιοεξετάσεις. Έχουν καταστρέψει τόσο κόσμο. Να μη μπορεί ο μπαμπάς να βάλει βύσμα να μπει το παιδί στη σχολή.
Καταραμένη αξιοκρατία.

Απλά δεν νομίζω οτι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.Τι κάνατε εσείς των ΑΕΙ παραπάνω απο εμάς;Τι ξέρετε παραπάνω εσείς δηλαδή;
"A mathematician is a device for turning coffee into theorems."
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 08:49:52 pm »
Εγώ είμαι σύμφωνος με  την τοποθέτηση στην εκπαίδευση των αποφοίτων ΤΕΙ αφού έγινε και το δικαστήριο, αλλά νομίζω οτί τώρα θα μπουν στην εκπαίδευση (είναι ζήτημα χρόνου), και οι αποφοιτοι ΙΕΚ-με κρατική πιστοποίηση, καθώς και των κολλεγίων που δεν έχουν όμως κανένα κρατικό έλεγχο. Η Ε.Ε. δεν αστειευεται και εφόσον υπάρχει και το προηγούμενο, ο διορισμός πλέον για κάποιο νέο θα είναι πολύ δύσκολος με τόση πληθώρα αποφοίτων(ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΤΕΙ και κολλέγια)
ΙΕΚ και κολλέγια ΔΕΝ ανήκουν στο υπουργείο παιδείας...

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 09:05:21 pm »
Παρακαλώ δημοσίως ΟΛΟΥΣ όσους ανήκουν στον κλάδο ΠΕ19-ΠΕ20 να δώσουν χέρια και να αγωνιστούν μαζί για το καλό της πληροφορικής!
ΕΙΡΗΝΗ
ΣΕ
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2007, 09:23:42 pm από psych@ra »

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 26, 2007, 02:10:15 am »
Και όμως η πιστοποίηση δηλ. το πτυχίο, από τα ΙΕΚ (δημόσια και ιδιωτικά) δίνεται από το υπουργείο Παιδείας με την κρατική βούλα.
Το γνωρίζατε ότι απόφοιτοι ισότιμου ιδρύματος ΙΕΚ της Ε.Ε. αυτή τη στιγμή μπορούν να διοριστούν ως ΠΕ (θεωρούνται ισότιμα με τα ΤΕΙ στην Ε.Ε.) ?
Επειδή απόφοιτοι ελληνικών ΙΕΚ δεν έχουν όμως αυτό το δικαίωμα τώρα προετοιμάζεται η εξίσωση και το δικαιωμα διορισμού μέσω Ε.Ε.
Στα κολλέγια δεν αναγνωρίζεται ακαδημαική επάρκεια μεν , αλλά θα αναγνωριστεί (έχει ήδη γίνει τα διαδικαστικά απομένουν) η επαγγελαματική. Η ακαδημαική αναγνώριση από το ελληνικό κράτος είναι κενό γράμμα, δεν σημαίνει τιποτα, αφού οι απόφοιτοι αυτοί θα μπορούν να διοριστούν κανονικά (επαγγελματική εξίσωση)

Αποσυνδεδεμένος eDimitris

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 26, 2007, 02:54:44 am »
Και όμως η πιστοποίηση δηλ. το πτυχίο, από τα ΙΕΚ (δημόσια και ιδιωτικά) δίνεται από το υπουργείο Παιδείας με την κρατική βούλα.
Το γνωρίζατε ότι απόφοιτοι ισότιμου ιδρύματος ΙΕΚ της Ε.Ε. αυτή τη στιγμή μπορούν να διοριστούν ως ΠΕ (θεωρούνται ισότιμα με τα ΤΕΙ στην Ε.Ε.) ?
Επειδή απόφοιτοι ελληνικών ΙΕΚ δεν έχουν όμως αυτό το δικαίωμα τώρα προετοιμάζεται η εξίσωση και το δικαιωμα διορισμού μέσω Ε.Ε.
Στα κολλέγια δεν αναγνωρίζεται ακαδημαική επάρκεια μεν , αλλά θα αναγνωριστεί (έχει ήδη γίνει τα διαδικαστικά απομένουν) η επαγγελαματική. Η ακαδημαική αναγνώριση από το ελληνικό κράτος είναι κενό γράμμα, δεν σημαίνει τιποτα, αφού οι απόφοιτοι αυτοί θα μπορούν να διοριστούν κανονικά (επαγγελματική εξίσωση)

Αυτό που θα γίνει με το προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί (αν) θα κριθεί αντισυνταγματικό και για το άρθρο 16 του συντάγματος καθώς και για ότι είναι αντίθετο με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Θα γίνει κάτι ανάλογο με τα ΠΣΕ.

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 10:22:41 pm »
  Πράγματι, εδώ που τα λέμε δεν κάνουν κάτι παραπάνω τα ΑΕΙ από τα ΤΕΙ. Πάνω κάτω τα ίδια. Μάλιστα θα πρότεινα όσοι από εδώ είστε
καθηγητές να συμβουλεύετε τους μαθητές σας ότι είναι πράγματι χαζό να δηλώνουν σχολές όπως ΗΜΜΥ, ΑΕΙ Πληροφορικής από τη στιγμή που αυτές
δεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν από τα αναβαθμισμένα ΤΕΙ. Γιατί τα παιδιά να κουραστούν και να τρέχουν σε φροντιστήρια για να πιάσουν 19000 και 18000 μόρια όταν μπορούν να μπουν σε ένα καλό ΤΕΙ με 11-12000 μόρια? Κορόιδα είναι?
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ --- ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ
ΥΓ. Άλλωστε αυτοί που τελειώνουν ΑΕΙ δεν ξέρουν να πιάσουν ούτε κατσαβίδι, δεν έχουν στη σχολή μάθημα "Αρχές κατσαβιδικής" όπως στα ΤΕΙ.
Άσε που οι φοιτητές των ΤΕΙ από ότι κατάλαβα είναι και αυτοί πολύ καλοί απλά τους ήρθε κάποια σκοτοδίνη τη στιγμή που έγραφαν και δεν πρόλαβαν
να γράψουν τα πρώτα 4 θέματα. Ατυχία ρε γαμώτο. Παλιοεξετάσεις. Έχουν καταστρέψει τόσο κόσμο. Να μη μπορεί ο μπαμπάς να βάλει βύσμα να μπει το παιδί στη σχολή.
Καταραμένη αξιοκρατία.

Απλά δεν νομίζω οτι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.Τι κάνατε εσείς των ΑΕΙ παραπάνω απο εμάς;Τι ξέρετε παραπάνω εσείς δηλαδή;

Εκεί που τελειώσαμε τις διαφωνίες μας με τον aspidara και συμφωνήσαμε να σταματήσουμε το θέμα ΕΔΩ,τσούπ,να και η ατάκα του jaffar.Καλωσήρθες στην παρέα μας jaffar.
Αρχικά,Το θέμα μας δεν είναι με ποιόν τρόπο μπαίνει κάποιος σε μία σχολη,αλλά το τι έχει κάνει βγαίνοντας απο αυτή.Άρα εδω είσαι εκτος θέματος.
Αν επιτρέπεται κύριε καθηγήτα jaffar,μήπως μπορείς να μας πείς ποιά σχολή ΑΕΙ έχεις τελειώσει;
Όσο για τις "αρχές κατσαβιδικής",ρίξε μια ματιά λιγάκι στους οδηγούς σπουδών των ΤΕΙ και θα καταλάβεις τι διδάσκεται και τι όχι.Και κάτι άλλο...Στο εξάμηνο πράκτικης των ΤΕΙ,κάποιος φοιτητής είτε θα πάει σε εταιρεία για προγραμματισμό,είτε θα πάει ως τεχνικός σε άλλη εταιρεία είτε θα τα συνδιάσει και τα δύο.Εκεί ναι,σχεδόν όλοι θα ξέρουν να ανοίγουν την κεντρική μονάδα και να αφαιρούν ένα εξάρτημα η και να στήσουν ένα δίκτυο.Τουλάχιστον θα γίνει και κάτι το πρακτικό.Αρα κύριε jaffar οι των ΤΕΙ θα ειναί καλύτεροι στην αγορά εργασίας γιατί θα ξέρουν να δούλεύουν το κατσαβίδι ενώ εσύ δεν θα ξέρεις.Γι'αυτο έχεις ως μόνη λύση την εκπαίδευση και τα βάζεις με τους αποφοίτους των ΤΕΙ που μπορούν να διδάξουν κιόλας.

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 03:05:39 am »
Ρε σεις, ας προσπαθήσουμε να φωνάξουμε ταυτόχρονα, ΤΕΙ και ΑΕΙ, ώστε να μας ακούσουν και να όχι να βουλώνουμε ο ένας το στόμα του άλλου.
Στόχος μας πλέον είναι να μπουν και άλλες ώρες στα σχολεία. Κοιτάξτε μόνο μπροστά!
Σε μια μάχη ο ένας δε λέει στον άλλο ότι έχει καλύτερο όπλο...  ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)