0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να πω κι εγώ τον πόνο μου που ίσως φανεί υπερβολή αλλά εμένα μου χτυπάει.Με παίρνει τηλέφωνο γονιός που συνεργαστήκαμε πρώτη φορά πέρσι.Φέτος το παιδί θα δώσει Α1.Μιλάμε για ώρες,μέρες και δε με ρωτά την τιμή.Δηλαδή θεωρούν δεδομένο ότι δε θα ανεβεί η τιμή;Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;Πέρσι που ξαναέγινε παρόμοιο σκηνικό με άλλους,το είπα από μόνη μου,αλλά σε αυτή την περίπτωση μου έκανε εντύπωση,γιατί είναι και εκπαιδευτικοί και οι δύο γονείς και με οικονομική άνεση και μόνο με ένα παιδί.Εσάς σας ρωτάνε για τη φετινή τιμή;
Θυμάμαι έναν γκουρού της εκπαίδευσης που έλεγε ότι αν θέλεις να μάθεις να γράφεις, πρέπει να γράφεις κάτι (όχι απαραίτητα ολόκληρη έκθεση) κάθε μέρα. Ίσως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα...
.. αρνούμαι πεισματικά να ρίξω τιμές στα 5
...Αν δεν τον έπεισε, με ποιο δικαιωμα αυτός ο εκπαιδευτικός επιμένει σε ιδιαιτερα σε εναν μαθητή ο οποίος απεχθάνεται το άνοιγμα του βιβλίου;Εκτός πια και αν "η χαρά του δάσκαλου" είναι να έχει έναν μαθητή που θα είναι μόνιμα εξαρτημένος από το δάσκαλο ή που θα αισθάνεται περήφανος (ο δάσκαλος) επειδή "έπιασε" τα θέματα στις εξετάσεις.Φροντιστήρια αυτοδιαφημίζονται επειδή"επιασαν τα θέματα", δηλαδη η πεμπτουσία της εκπαιδευσης ειναι το φροντιστήριο να πιασει το θεμα!!!! Αδιάφορο του τι δυνατοτητα εχει ο μαθητης αρκει το φροντιστηριο να πιασει το θεμα!!!ΑΝ ηταν δυνατον δηλαδη το φροντιστήριο να του μάθει μονο ενα θεμα, να το μαθει το παιδι απεξω και να παει να το γραψει πριν το ξεχασει!! Αυτο λέγεται φροντιστηριακή εκπαίδευση, αυτό θελουν τα φροντιστηρια στα οποία στριμώχνονται τα [παιδια μας, που οι περι την παραπαιδεία το ονομάζουν παροχή γνώσης!!Αυτοί οι γονείς -ειδικά στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς-δεν γνωρίζουν ότι είναι σπατάλη χρήματος αλλά κυρίως είναι επιζήμιο για την μετέπειτα εξελιξη και ενταξη του παιδιου στον κοινωνικό και εργασιακό χωρο, αν επιμενουν σε κατι που το παιδι δεν " το εχει" και που εν τέλει δεν μπορεί να καταφέρεi;Να το πω λίγο λαικά: Ειναι δυνατον να μαθεις ενα αλογο κουρσας ( η γαιδαρο) να πετά;Αντιθετα με καλη προσπαθεια θα μπορουσε καποιος να του αυξησει την φυσικη και ξεχωριστη ικανοτητα του να τρεχει ( η να μεταφερει φορτια στην περιπτωση του γαιδαρου).Οι γονείς πιθανόν να μη σκέφτονται όλα αυτά και απλά για να αποποιηθούν αργότερα ευθύνης, για την ενδεχόμενα κακή επίδοση του παιδιου τους στο σχολείο, αποφασίζουν και "αγοράζουν" 200 ευρώ φροντιστήρια ή 300 ευρω ιδιαίτερα, ό,τι τέλος πάντων τους λένε και ανάλογα με τη δυνατότητα τους. Επειδή "ολοι ετσι κανουν" , επειδή " το παιδί έχει ένα προβληματάκι στην έκθεση" και επειδή ισως δεν θέλουν ή δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι οι δυνατότητες του κάθε παιδιού είναι διαφορετικές και οι οποίες προκειμένου να αναδειχθούν θα πρέπει το παιδί να μεγαλώσει σε κατάλληλο περιβάλον..Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι το γειτονόπουλο και συμμαθητής της δικής τους Μαρίας, πέρα από το ότι δαπανά ώρες σωστής μελέτης στο σπίτι του-σε αντίθεση με το δικό τους που "μελετά" με τις ώρες PS4, εχει και τετοιο βαθμό ευφυίας που του επιτρέπει και έχει καλές επιδόσεις.Τα έχουμε πει αυτά πάλι, είμαι βέβαιος ότι οι περισσόετροι συνάδελφοι αν είχαν σταθερή εργασία δεν θα έτρεχαν από εδώ και από εκεί για ιδιαίτερα.Κατανοώ και συμμερίζομαι απόλυτα την ανάγκη τους για εργασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν στοιχειωδως τα προς το ζην, κατανοώ επίσης την ανάγκη κάποιων να διατηρήσουν τα πολύ περισσότερα που τους προσφερει η ενασχόληση με τα ιδιαιτερα- σε σχεση με τα 840 ευρω της δικής μου μονιμης εργασιας, αλλά αυτές οι ανάγκες, κατά την άποψή μου, "με την καμία' δεν μπορούν να συντηρούν την κύρια πληγή της Παιδείας που είναι η παραπαιδεία.
Αυτήν όφειλε να την κάνει το κράτος και όχι εμείς. Αν ανοίγεις τον ασκό του αιόλου ως κράτος-όντας υποτίθεται υπεύθυνο να κυβερνήσεις-τότε οι πολίτες τι να κάνουν; Αλλά φυσικά δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών διότι οι επιλογές ήταν δικές μας.
Δεν με κατάλαβες. Μιλάω για τα παιδιά που, σύμφωνα με τα λεγόμενα αρκετών μπήκαν στα πανεπιστήμια επειδή αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων, άρα δεν θα έπρεπε να είναι αυτή τη στιγμή απόφοιτοι. Θα έπρεπε λοιπόν να είναι τεχνίτες ή κάτι άλλο, πάντως όχι φιλόλογοι ή μαθηματικοί ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα. Μήπως είμαστε εμείς αυτά τα παιδιά; Γιατί είναι εύκολο να μιλάμε για τα παιδιά των άλλων. Για εμάς;
Δεν νομίζω καλή μου. Όταν έδινα εγώ εξετάσεις η θεολογία είχε 17 και η φιλολογία όσο η νομική, δηλαδή ο τελευταίος 18 και.... Χα χα.Εάν έγραφε κάποιος 18,5 λατινικά ήταν αποτυχημένος.Άσε στα υπόλοιπα.Το χάος.
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ζητείται για καθημερινή 2ωρη μελέτη μαθητή Γ' γυμνασίου, τιμή 6