*

Αποστολέας Θέμα: Συμπεριφορά των μαθητών  (Αναγνώστηκε 12046 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Συμπεριφορά των μαθητών
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 04:16:35 pm »
Καλά αυτό με τις απουσίες είναι άλλη πονεμενη ιστορία! Οι υπεύθυνοι καθηγητές τηρούνε ευλαβικά το απουσιολογιο, μην και παραπέσει καμιά απουσία, σωρηδόν στέλνονται τα ενημερωτικά σημειώματα στους γονείς, και στο τέλος γίνεται ένας ωραιότατος σύλλογος καθηγητών όπου σβήνονται οι μισες απουσίες ώστε κανείς να μη μείνει στο τέλος απ αυτές! Ε, τετοιο σχολείο που μας δουλεύει όλους και μαθητές και καθηγητές γιατί να μην απαξιωθεί στο τέλος; γιατί;
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:19:27 »

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 04:20:47 pm »
fainareti φυσικά και γνωρίζω ότι αυτό είναι παρανομο, όλος ο κόσμος το γνωρίζει, όταν όμως γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή κι αυτός είναι μονιμος κι εσύ αναπληρωτής τι κάνεις εκτός από το να μαλλιοτραβηχτείς και να σε ακούσει όλο το τετράγωνο; Εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα, ευτυχώς δε μου έτυχε αλλά συνεβη σε γνωστό μου.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 04:26:26 pm »
panos2 εννοείται ότι όλοι μας είχαμε και θα έχουμε κι άλλες ιστορίες αποτυχίας! Όποιος ισχυρίζεται το αντιθετο απλώς μην τον πιστεύεις! Καταθετουμε τις εμπειρίες από πρακτικές που έπιασαν χωρίς αυτό να σημαινει ότι θα πιάνουν παντού και πάντα! Κι εγώ όπως εσύ, θυμαμαι μια χρόνια σε Γυμνάσιο με μαθητές αγρίμια που μετά το Πάσχα, σε δύο τμηματα, πραγματικά μετρούσα τα λεπτά με το ρολόι για να τελειώσει η ωρα και να φύγω. Πήρα το μαθημά μου και ελπίζω να τα καταφερω καλύτερα την επόμενη φορά (φέτος είμαι πάλι σε Γυμνάσιο, για να δούμε λοιπόν). Και αν πρόσεξες, λέω ε λ π ί ζ ω! Δεν είμαι και βέβαιη! ;)

Αποσυνδεδεμένος gvardal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 04:38:52 pm »

Το γεγονός πάντως ότι τα συγκεκριμένα μαθήματα είναι υποβαθμισμένα, αφήνει πολλά περιθώρια ελευθερίας στο διδάσκοντα. Εγώ φετός στην Κοινωνιολογία π.χ. αποφάσισα να μην τηρησω κανένα απολύτως αναλυτικό πρόγραμμα και καμία απολύτως οδηγία πάνω στη διδισκαλία του μαθήματος. Διαλέξαμε μια σειρά απο θέματα που θα θέλαν τα παιδιά να ασχοληθούμε: Ανεργία, Φτώχεια, Ναρκωτικά,

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:19:27 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 04:48:00 pm »
Στο θέμα της συμπεριφοράς και της ευγένειας τους κάνω ενίοτε και ξεχωριστά μαθήματα που πιάνουν στο γυμνάσιο και αισθάνομαι πως ανταποκρίνομαι και στον παιδαγωγικό μου ρόλο...  8)
Αποτέλεσμα:
 Παιδάκι της Γ' γυμνασίου θέλει να πάει τουαλέτα και μου λέει:
" Κύριε έχετε την ευγενική καλοσύνη να μου επιτρέψετε να πάω για λίγο στην τουαλέτα; Σας υπόσχομαι πως θα κάνω γρήγορα και δεν θα ξαναξεχαστώ σε επόμενο διάλειμμα..."   
 :D

@Olgalia, έχεις δικιο. Να πω τώρα πως δεν αναφερόμουν και σ' εσένα σε προηγούμενο μήνυμα... ::)

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 05:05:41 pm »
Στο θέμα της συμπεριφοράς και της ευγένειας τους κάνω ενίοτε και ξεχωριστά μαθήματα που πιάνουν στο γυμνάσιο και αισθάνομαι πως ανταποκρίνομαι και στον παιδαγωγικό μου ρόλο...  8)
Αποτέλεσμα:
 Παιδάκι της Γ' γυμνασίου θέλει να πάει τουαλέτα και μου λέει:
" Κύριε έχετε την ευγενική καλοσύνη να μου επιτρέψετε να πάω για λίγο στην τουαλέτα; Σας υπόσχομαι πως θα κάνω γρήγορα και δεν θα ξαναξεχαστώ σε επόμενο διάλειμμα..."   
 :D

@Olgalia, έχεις δικιο. Να πω τώρα πως δεν αναφερόμουν και σ' εσένα σε προηγούμενο μήνυμα... ::)

Καλά, τέρας ευγένειας ;D ;D ;D

πέραν της πλάκας όμως εγώ θεωρώ ότι τα πάντα αρχίζουν από τους γονείς, και τα καλά και τα κακά.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Πολύ συχνά συναντάμε παραβατικές συμπεριφορές και αργότερα, όταν μαθαίνουμε το οικογενειακό ιστορικό του παιδιού καταλαβαίνουμε και δικαιολογούμε τη συμπεριφορά του :-\
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 07:44:20 pm »
Αντί να καυτηριάζουμε το σύστημα που βγάζει αμόρφωτους πολίτες (και πολλοί απ΄αυτούς μελλοντικοί καθηγητές),λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων,καθόμαστε και διαφημίζουμε το έργο μας,λες και εξαρτάται αποκλειστικά από τους καθηγητές ο σεβασμός απέναντι στα μαθήματα γενικής παιδείας.
Οταν τα παιδιά από το δημοτικό ακόμα στοχεύουν στην τριτοβάθμια εκπ/ση για να βρουν δουλειά (απολύτως σεβαστό),μαθαίνουν να απαξιώνουν την παιδεία,την πνευματική καλλιέργεια και να μην αγαπούν πραγματικά τη γνώση,αλλά να αποκτούν δεξιότητες (π.χ.λύσιμο μαθηματικών ή γλωσσικών ασκήσεων) για χρησιμοθηρικούς λόγους.Γι΄αυτό και το λύκειο στην ουσία έχει καταργηθεί από το φροντιστήριο,αφού τα παιδιά βλέπουν το σχολείο και τη γνώση ως καταναγκασμό.Εχουμε ξεχάσει ότι ο εγγράμματος δεν είναι απαραίτητα και μορφωμένος.Επίσης ξεχάσαμε ότι πρωταρχικός σκοπός των σπουδών δεν είναι το να βρεις εργασία.

Δυστυχώς,χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης (καθώς εννοείται πως δεν γενικεύω),βλέπω αρκετούς συναδέλφους να έχουν πέσει στην παγίδα της διάκρισης των ειδικοτήτων σε "βασικές"και "δευτερεύουσες" βασιζόμενοι στις στρεβλώσεις του ελληνικού εκπ/κού συστήματος.Δηλαδή,επειδή θεωρούν ότι τα μαθήματά τους, ως πανελλαδικώς εξεταζόμενα, είναι πιο σημαντικά από κάποια άλλα,ξαφνικά "εκπλήσσονται δυσάρεστα "από το "χαμό"που γίνεται όταν διδάσκουν μαθήματα γενικής παιδείας!Οταν τα παιδιά βλέπουν ότι οι ίδιοι οι καθηγητές,οι γονείς,το υπουργείο υποβιβάζουν μαθήματα όπως ο Επιτάφιος,τα Θρησκευτικά,η Κοινωνιολογία,η Ιστορία κ.α.,μαθήματα που κατεξοχήν αποσκοπούν στην δια-μόρφωση ώριμων πολιτών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων πώς περιμένετε να συμπεριφερθούν;

Οι πανελλαδικές έπρεπε να είχαν καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια (θα συμφωνήσω ότι αρκετοί συνάδελφοι έχουν βολευτεί με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση),το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα θα έπρεπε να διεξάγει τις δικές του εξετάσεις,αφού πρώτα το κράτος διασφάλιζε τη διαφάνειά τους.Δεν φταίει σε τίποτα η ελληνική παιδεία και κατ'επέκταση η ελληνική κοινωνία,επειδή το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει τους πανεπιστημιακούς.Επίσης,είναι επιτακτική ανάγκη  η παροχή αληθινής επαγγελματικής εκπ/σης,γιατί πολλά παιδιά και γονείς εγκλωβίζονται σε 3 χρόνια γενικού λυκείου,φροντιστήρια και ίσως και είσοδο σε τμήμα που δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά,απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχει γι'αυτά ουσιαστική εναλλακτική διέξοδος.Το αποτέλεσμα είναι να μη γίνεται σωστή δουλειά ούτε στο γενικό λύκειο,αλλά και να διαιωνίζεται το ψώνιο του νεοέλληνα γονέα για νομική,ιατρική,πολυτεχνείο κτλ.,με όλες τις καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική παραγωγή της χώρας και στην παιδεία-μόρφωση του νεοέλληνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 18, 2012, 08:19:44 pm από rublev »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 10:26:42 pm »
Όπως πολύ σωστά λες, αν δεν ξεμπερδέψουμε με τη γάγγραινα που λέγεται Πανελλαδικές, προκοπή να μην περιμένουμε.

Όπως μας είπε και ένας εξαιρετικός εκπαιδευτής που είχαμε στα ΠΕΚ, σύμβουλος ΠΕ70, η ελληνίδα μάνα ( και δη και εκπαιδευτικός) είναι η χειρότερη κατηγορία γονιού. Από τη μέρα που θα γενηθεί το παιδί της σκέφτεται τις πανελλαδικές εξετάσεις. ;)

Αποσυνδεδεμένος EmmaB

• Έμπειρο μέλος
  • 'Ο,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 10:55:53 pm »
Δεν εχω παρακολουθησει το θεμα απο την αρχη αλλα θεωρω πως το προβλημα ειναι βαθυτερο.Αναλογη συμπεριφορα εχουν μαθητες της πεμπτης και εκτης δημοτικου δηλ. παιδια 10-11 χρονων σε οποιον καθηγητη/δασκαλο μπαινει στην ταξη τους περα απο το βασικο τους δασκαλο.Και επειδη σ'αυτη την περιπτωση δε φταινε οι πανελλαδικες πρεπει να δουμε ολοι τι φταιει και πως θα διορθωθει.
On ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux.

Le petit prince

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 11:10:27 pm »
Και όμως, και αυτά προγραμματισμένα ήδη για τις πανελλαδικές είναι. :(

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 11:31:03 pm »

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 12:09:17 am »
@konstantinos30
βασικά θα πρέπει όλοι (γονείς, μαθητές, συνάδελφοι κλπ) να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ο "σάκος του μπόξ" όπου ο καθένας ξεσπάει για να βγάλει τα απωθημένα του.
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 12:32:32 am »
αυτήν ακριβώς την κουβέντα είχα με την κόρη μου σήμερα: μου έλεγε ότι στα γενικής παιδείας - χωρίς να γίνεται χαμός ακριβώς - πάντως δε επικρατεί  και η σιωπή που πέφτει στα μαθήματα κατεύθυνσης.
Τη ρώτησα τι φταίει και μου είπε το εξής : οι καθηγητές έχουν υπερβολικές απαιτήσεις. Οκ, οι συμμαθητές μου είναι κάπως, από τα πιο ζωηρά παιδιά του σχολείου, όμως είναι παιδιά που άμα τα ρίξεις στο φιλοτιμο θα πέσουν να τα πατήσεις. Οι καθηγητές όμως είναι στην τσίτα με το που θα ακούσουν το παραμικρό να τους πετάξουν έξω με ωριαία αποβολή.
Της είπα πως όμως, φταίνε και τα ίδια τα παιδιά που φέρνουν τον καθηγητή στα όριά του και μου απάντησε πως όχι, ο ίδιος ο καθηγητής με το που μπήκε μέσα τους είπε " οκ, ξέρω πως είναι γενικής παιδείας και δε σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά προσπαθήστε".

όταν όμως ήδη έχεις περιγράψει ως καθηγητής το μάθημά σου ως ένα μάθημα "που δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα" έχεις ήδη καταδικάσει το μάθημα αυτό σε μαρασμό.
Θα συμφωνήσω πως υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών πέραν κάθε λογικής αλλά ως επί το πλείστον το αφεντικό στην τάξη είναι ο καθηγητής, αυτός περνάει το μήνυμα, αυτός δίνει τον ρυθμό, αυτός επιβάλει την τάξη, αυτός εμπνέει τον σεβασμό. Αν σέβεσαι αυτό που κάνεις και είναι προφανές ότι και το κατέχεις και το αγαπάς οι μαθητές απλά ακολουθούν.

Συμφωνώ πως οι νέες γενιές μαθητών είναι πιο ..."εξελιγμένα" και "αγενή" μοντέλα αλλά εξίσου μεγάλη ευθύνη φέρει και ο όποιος εκπαιδευτικός δουλεύει ακόμα σε "περιβάλλον MS-DOS..."

ΥΓ.Τα περισσότερα χρόνια μου ως εκπαιδευτικός ήμουν σε Λύκειο και άρα δεν μιλάω θεωρητικά για το θέμα.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 12:36:17 am »
Μα το ότι εχει ευθύνη και ο εκπαιδευτικός είναι το μόνο σίγουρο! Δε φταίνε μόνο τα παιδιά! Αυτός είναι ο μαέστρος της ορχήστρας που λέγεται τάξη!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)