0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: svouras στις Οκτωβρίου 18, 2012, 03:54:47 pmΤο γεγονός πάντως ότι τα συγκεκριμένα μαθήματα είναι υποβαθμισμένα, αφήνει πολλά περιθώρια ελευθερίας στο διδάσκοντα. Εγώ φετός στην Κοινωνιολογία π.χ. αποφάσισα να μην τηρησω κανένα απολύτως αναλυτικό πρόγραμμα και καμία απολύτως οδηγία πάνω στη διδισκαλία του μαθήματος. Διαλέξαμε μια σειρά απο θέματα που θα θέλαν τα παιδιά να ασχοληθούμε: Ανεργία, Φτώχεια, Ναρκωτικά,
Το γεγονός πάντως ότι τα συγκεκριμένα μαθήματα είναι υποβαθμισμένα, αφήνει πολλά περιθώρια ελευθερίας στο διδάσκοντα. Εγώ φετός στην Κοινωνιολογία π.χ. αποφάσισα να μην τηρησω κανένα απολύτως αναλυτικό πρόγραμμα και καμία απολύτως οδηγία πάνω στη διδισκαλία του μαθήματος. Διαλέξαμε μια σειρά απο θέματα που θα θέλαν τα παιδιά να ασχοληθούμε: Ανεργία, Φτώχεια, Ναρκωτικά,
Στο θέμα της συμπεριφοράς και της ευγένειας τους κάνω ενίοτε και ξεχωριστά μαθήματα που πιάνουν στο γυμνάσιο και αισθάνομαι πως ανταποκρίνομαι και στον παιδαγωγικό μου ρόλο... Αποτέλεσμα: Παιδάκι της Γ' γυμνασίου θέλει να πάει τουαλέτα και μου λέει:" Κύριε έχετε την ευγενική καλοσύνη να μου επιτρέψετε να πάω για λίγο στην τουαλέτα; Σας υπόσχομαι πως θα κάνω γρήγορα και δεν θα ξαναξεχαστώ σε επόμενο διάλειμμα..." @Olgalia, έχεις δικιο. Να πω τώρα πως δεν αναφερόμουν και σ' εσένα σε προηγούμενο μήνυμα...