0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα!!Θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει τι χαρτιά χρειάζεται να προσκομίσω στον εργοδότη για να μου κάνει πρόσληψη σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης. Είναι ο πρώτος χρoνος που ξεκινάω δουλειά και δεν έχω ιδέα για το τι γίνεται. Ο εργοδότης μου είπε ότι χρειάζεται 1. φωτοτυπία ταυτότητας 2. να συμπληρώσω μια υπεύθυνη δήλωση στοιχείων εργαζονένου που μου έδωσε ο ίδιος. Μου είπε κάτι και για βιβλιάριο υγείας. Άδεια διδασκαλίας χρειάζεται; Γιατί εγώ δεν έχω βγάλει (δεν το ήξερα και σήμερα ανακάλυψα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο από αυτό το forum) Aς με ενημερώσει κάποιος γιατί έχω αγχωθεί. Έχω κάνει ήδη δύο μαθήματα στο φροντιστήριο και ο εργοδότης περιμένει να του προσκομίζω τα έγγραφα που μου ζήτησε, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς. ούτε, βέβαια, κι αυτός μου έκανε λόγο για άδεια διδασκαλίας....κι ούτε ξέρει και καλά τι χρειάζεται..
Τι θα διαλέγατε; Μαύρη εργασία, καλές συνθήκες, αλλά χωρίς ένσημα ή απόδειξη προϋπηρεσίας; Ή να διεκδικήσω την επίσημη προϋπηρεσία και τα ένσημα με (έστω και μικρό) ρίσκο να σταματήσει η συνεργασία μας;
Κανένας εργοδότης σε αυτή τη χώρα δεν είναι εντάξει στο οικονομικό-νομικό; Όλοι -και μικρά συνοικιακά και μεγάλες αλυσίδες- πρέπει να εκμεταλλεύονται τον καθηγητή; Δηλαδή εγώ να μην μπορέσω ούτε φέτος το καλοκαίρι να πάρω επίδομα ανεργίας; Να τρέμω να αρρωστήσω;
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Εργάζομαι από τον σεπτέμβριο σε 1 φροντιστήριο Μ.Ε. του
Το θέμα είναι πως μπήκα στο συστημα atlas για να δω τα ένσημα και είδα ότι έχουν περαστεί μόνο του Σεπτεμβρίου κ Οκτωβρίου.
Το ότι δεν υπέγραψες σύμβαση δεν λέει κάτι. Κάπου υπάρχει η σύμβασή σου καταχωρημένη στο σύστημα με μια υπογραφή-μουτζούρα που ίσως να μοιάζει με τη δική σου, ίσως και όχι