*

Αποστολέας Θέμα: Από την αίτηση ως την έγκριση και λήψη του ταμείου ανεργίας  (Αναγνώστηκε 271969 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Από την αίτηση ως την έγκριση και λήψη του ταμείου ανεργίας
« Απάντηση #112 στις: Ιουλίου 13, 2011, 10:54:54 am »
Εγώ πρώτη φορά φέτος δικαιούμαι ταμείο ανεργίας και θα ήθελα να ρωτήσω όποιος γνωρίζει αν όσο διάστημα θα παίρνω το ταμείο θα πρέπει να πηγαίνω να ανανεώνω και την κάρτα ανεργίας.Γιατί δεν μου είπαν τίποτα τέτοιο στον ΟΑΕΔ και αναρωτιέμαι μήπως έγινε κανένα λάθος και χάσω το ταμείο μετά.
Εμένα δε μου είπαν καμιά χρονιά να πηγαίνω και να ανανεώνω την κάρτα μου κάθε μήνα όσο επιδοτούμαι,
πόσο μάλλον ότι πρέπει να ανανεώσω την κάρτα ανεργίας ένα μήνα μετά την αίτησή μου και 10 μέρες πριν ξαναπάω στον ΟΑΕΔ για την απόφαση. Προτείνω να επικοινωνήσεις με τον ΟΑΕΔ γιατί σε κάθε υποκατάστημα λένε τα δικά τους, οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τις ευαισθησίες τους για να ευχαριστούμε τα παιδιά!  >:(
Και κατ' επέκταση να μην βρίσκουμε το μπελά μας!!!  ;D ;D ;D

προφανως ο καθε οαεδ εχει την δικη του τακτικη. αυτο που περιγραφει ο lasid εκανα φετος κ κανενα προβλημα με το ταμειο. πηγα 1 ιουνιου κατεθεσα τα χαρτια κ εβγαλα καρτα ανεργιας. μου ειπε να παω 30/6 να την θεωρησω κ στις 11/7 θα εβγαινε η αποφαση για το ταμειο. την θεωρησα στις 30/6 κ μου ειπε (αφου ειδε μεσα στον υπολογιστη οτι ειχε εγκριθει το επιδομα) οτι δεν θα την ξαναθεωρησω. στις 11/7 πηγα μονο για την εγκριση κ να δωθει η εντολη να μπουν τα χρηματα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος amer

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • πε03
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιουλίου 13, 2011, 05:28:00 pm »
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Πριν λίγες μέρες έκανα τα χαρτιά μου για επίδομα ανεργίας και μου είπαν αν πάω στις 12/08 για την απόφαση και την πρώτη δόση. Για θεώρηση ούτε λόγος.Τους είπα λοιπόν ότι 12/08 θα λείπω και ρώτησα τι χρονικό περιθώριο έχω.Μέχρι 31/08 μου είπε η υπάλληλος. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκα να ρωτήσω και κάποιο προιστάμενο.Στη συνέχεια όμως με έζωσαν τα φίδια..μήπως μου είπε σαχλαμάρα..γιατί είναι πολύ μεγάλο το περιθώριο..ξέρετε μήπως τι ισχύει ή τι κάνετε όταν λείπετε (το να επιστρέψω δεν το κόβω..θα είμαι 15 ώρες μακρυά!)

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιουλίου 13, 2011, 05:32:15 pm »
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Πριν λίγες μέρες έκανα τα χαρτιά μου για επίδομα ανεργίας και μου είπαν αν πάω στις 12/08 για την απόφαση και την πρώτη δόση. Για θεώρηση ούτε λόγος.Τους είπα λοιπόν ότι 12/08 θα λείπω και ρώτησα τι χρονικό περιθώριο έχω.Μέχρι 31/08 μου είπε η υπάλληλος. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκα να ρωτήσω και κάποιο προιστάμενο.Στη συνέχεια όμως με έζωσαν τα φίδια..μήπως μου είπε σαχλαμάρα..γιατί είναι πολύ μεγάλο το περιθώριο..ξέρετε μήπως τι ισχύει ή τι κάνετε όταν λείπετε (το να επιστρέψω δεν το κόβω..θα είμαι 15 ώρες μακρυά!)

Εφόσον στο είπε η υπάλληλος, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Άλλωστε όταν με το καλό εγκριθεί το επίδομα σου και σου δώσουν το χαρτί με τις μέρες που θα παρουσιάζεσαι για να πιστώνεται το επίδομα στο λογαριασμό σου, θα διαπιστώσεις πως έχει μεγάλο χρονικό περιθώριο..Τώρα για την πρώτη δόση δε θυμάμαι τι ακριβώς ισχύει αλλά είμαι σίγουρη πως κι άλλοι καλοί συνάδελφοι θα σου απαντήσουν σχετικά  ;)
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιουλίου 13, 2011, 05:49:02 pm »
Μην αγχώνεσαι άδικα στην ιερή περίοδο των διακοπών! Το περιθώριο δεν είναι μεγάλο...θα μπορούσε να σου δώσει κι έναν ολόκληρο μήνα, αλλά ήξερε ότι πιθανότατα όπου και να βρισκόσουν μέχρι 31/8 θα είχες επιστρέψει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος karas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιουλίου 19, 2011, 11:47:45 am »
Καλημέρα σε όλους! Φέτος έκανα αίτηση για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας και μου είπαν να περάσω μέσα Αυγούστου για ενημέρωση. Και ρωτώ: αν εγκριθεί η αίτηση αυτό σημαίνει ότι θα πληρωθώ τέλη Αυγούστου και τους δύο μήνες ή μόνο τον Ιούλιο; Παράξενο σύστημα πάντως... Να περιμένεις δύο μήνες άνεργος για να πληρωθείς.... Αν ξέρετε κάτι περισσότερο θα χαρώ να με ενημερώσετε συνάδελφοι. Καλή μέρα και καλή ξεκούραση. ;)

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιουλίου 19, 2011, 05:10:59 pm »
Καλημέρα σε όλους! Φέτος έκανα αίτηση για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας και μου είπαν να περάσω μέσα Αυγούστου για ενημέρωση. Και ρωτώ: αν εγκριθεί η αίτηση αυτό σημαίνει ότι θα πληρωθώ τέλη Αυγούστου και τους δύο μήνες ή μόνο τον Ιούλιο; Παράξενο σύστημα πάντως... Να περιμένεις δύο μήνες άνεργος για να πληρωθείς.... Αν ξέρετε κάτι περισσότερο θα χαρώ να με ενημερώσετε συνάδελφοι. Καλή μέρα και καλή ξεκούραση. ;)
Συνήθως μέχρι να ελεγχθεί η αίτησή σου από τον ΟΑΕΔ απαιτούνται 40 μέρες, εκτός αν έχει πολλές αιτήσεις να εξυπηρετήσει η υπηρεσία οπότε μπορεί να φτάσει και πάνω από τις 40 μέρες. Εσύ δε μας αναφέρεις την ημερομηνία της αίτησης. Αν υποθέσουμε ότι ήσουν αναπληρωτής με απόλυση 30/6 και δεν πρόλαβες να κάνεις την αίτηση Παρασκευή 1/7, έστω ότι την έκανες Δευτέρα 4/7. Μετά από 40 μέρες στις 14/7 είναι Κυριακή και τη Δευτέρα Δεκαπενταύγουστος. Πιθανώς σου είπαν να πας στις 16/7 Τρίτη. Τότε θα πληρωθείς τον πρώτο μήνα που αφορά την περίοδο 11/7-10/8 επειδή οι πρώτες 7 μέρες τις ανεργίας δεν επιδοτούνται. Για την περίοδο 11/8-10/9 λογικά θα σε καλέσουν να πληρωθείς 10/9. Όταν πας εκεί θα σου δώσουν και μια λίστα με τις ημερομηνίες που πρέπει να πηγαίνεις στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του κάθε μήνα επιδότησης.

Αν ήξερα και τη μέρα απόλυσης πιθανώς θα ήμουν ακριβής στους υπολογισμούς. Προσάρμοσε το σενάριο στις πραγματικές ημερομηνίες σου για να δεις πότε θα πάρεις το δεύτερο μηνιάτικο. Τη λογική τους πάντως ελπίζω να την αντιλήφθηκες από το παράδειγμά μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2011, 01:06:15 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Touristakos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιουλίου 19, 2011, 05:20:03 pm »
Μια ερωτηση. Εκανα τα χαρτια μου 5 Ιουλη και εκκρεμει ακομη να παω εκαθαριστικο εφοριας. Θα το παω λογικα στο επομενο 10ημερο. Παιζει να εχω προβλημα? Η μισθοδοσια μου κανονικα δε θα ξεκινησει απο τις 7 Ιουλη (30 Ιουνη απολυθηκα)? Ακομη και αν το παω 25 Ιουλη π.χ. ε?

Αποσυνδεδεμένος MortalMan

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 20
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Ιουλίου 19, 2011, 05:37:04 pm »
Μια ερωτηση. Εκανα τα χαρτια μου 5 Ιουλη και εκκρεμει ακομη να παω εκαθαριστικο εφοριας. Θα το παω λογικα στο επομενο 10ημερο. Παιζει να εχω προβλημα? Η μισθοδοσια μου κανονικα δε θα ξεκινησει απο τις 7 Ιουλη (30 Ιουνη απολυθηκα)? Ακομη και αν το παω 25 Ιουλη π.χ. ε?

Γιατί δεν τους πηγαίνεις φωτοτυπία του Ε1;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Ιουλίου 19, 2011, 05:46:23 pm »
Θεωρώ ότι αν τους το πας 7-10 μέρες πριν από την ημερομηνία που σου είπαν ότι θα είναι έτοιμη η απόφαση της υπηρεσίας, θα είσαι εμπρόθεσμος. Με αίτηση 5 Ιουλίου λογικά θα σου είπαν να περάσεις από τον ΟΑΕΔ μέσα Αυγούστου. Άρα το να τους πας το εκκαθαριστικό μέχρι τέλος Ιουλίου δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος gregmam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιουλίου 19, 2011, 05:56:17 pm »
Θεωρώ ότι αν τους το πας 7-10 μέρες πριν από την ημερομηνία που σου είπαν ότι θα είναι έτοιμη η απόφαση της υπηρεσίας, θα είσαι εμπρόθεσμος. Με αίτηση 5 Ιουλίου λογικά θα σου είπαν να περάσεις από τον ΟΑΕΔ μέσα Αυγούστου. Άρα το να τους πας το εκκαθαριστικό μέχρι τέλος Ιουλίου δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα.
Εμένα μου είπανε να περάσω στις 8 Αυγούστου ,αλλά τότε θα λείπω διακοπές..Υπάρχει πρόβλημα να πάω αργότερα??Αν ξέρει καποιος ας μου απαντήσει..Ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων..
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2013, 01:52:57 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Touristakos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιουλίου 19, 2011, 05:59:30 pm »
Εμενα μου είπαν πως θα περασω 13 Σεπτεμβρίου για την πρωτη πληρωμη. Ενω περσι μου 'χαν πει για πληρωμη καπου 18 Αυγουστου. Λογικο ειναι; Μηπως κατι δεν καταλαβα εγω ή ειπε λαθος αυτη? Πολυ μακρια δεν ειναι η ημερομηνια αυτη?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2013, 01:54:52 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος gregmam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 19, 2011, 06:04:13 pm »
Εμένα μου είπανε να περάσω στις 8 Αυγούστου ,αλλά τότε θα λείπω διακοπές..Υπάρχει πρόβλημα να πάω αργότερα??Αν ξέρει καποιος ας μου απαντήσει..Ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων..

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιουλίου 19, 2011, 06:09:30 pm »
Εμενα μου είπαν πως θα περασω 13 Σεπτεμβρίου για την πρωτη πληρωμη. Ενω περσι μου 'χαν πει για πληρωμη καπου 18 Αυγουστου. Λογικο ειναι; Μηπως κατι δεν καταλαβα εγω ή ειπε λαθος αυτη? Πολυ μακρια δεν ειναι η ημερομηνια αυτη?
Θα είχαν πολλές αιτήσεις για επιδότηση. Όπως καταλαβαίνεις οι άνεργοι έχουν αυξηθεί και δεν προλαβαίνουν!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2013, 01:55:47 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιουλίου 19, 2011, 06:11:52 pm »
Εντάξει δε χάθηκε ο κόσμος αν πας μια εβδομάδα αργότερα. Εγώ το είχα κάνει πέρυσι και απλά ψιλογκρίνιαξε η υπάλληλος. Καμία συνέπεια για την καθυστέρηση. Πες τους ο γιατρός μου συνέστησε θαλασσινά μπάνια. Σιγά μην πάνε και κόντρα στην ιατρική επιστήμη!  8)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)