0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεσηπότε πρόλαβε να σπουδάσει και σε "εκπαιδευτική" σχολή, και στην ιατρική 6 χρόνια και άλλα 5+ για ειδικότητα ψυχιάτρου κλπ; Για να κάνεις διδακτορικό στην Ιατρική είναι απαραίτητο το πτυχίο ιατρικής; Νομίζω πως όχι.
πότε πρόλαβε να σπουδάσει και σε "εκπαιδευτική" σχολή, και στην ιατρική 6 χρόνια και άλλα 5+ για ειδικότητα ψυχιάτρου κλπ;
Παράθεση από: erietta στις Μαρτίου 02, 2013, 08:27:41 pmΠαράθεσηπότε πρόλαβε να σπουδάσει και σε "εκπαιδευτική" σχολή, και στην ιατρική 6 χρόνια και άλλα 5+ για ειδικότητα ψυχιάτρου κλπ; Για να κάνεις διδακτορικό στην Ιατρική είναι απαραίτητο το πτυχίο ιατρικής; Νομίζω πως όχι. Όχι δεν είναι απαραίτητο. Ξέρω περίπτωση φιλολόγου με μεταπτυχιακό στην κλασική φιλολογία που κάνει τώρα διδακτορικό σε τμήμα ιατρικής. Ιδέες να έχει κανείς.
H εν λόγω λοιπον εκτός των λοιπών προσόντων και του γεμάτου βιογραφικου της έχει διδακτορικό στην ψυχιατρική!!!!!!!!! [...] είναι δηλ. γιατρός!!! ) . Επομένως, αν μη τι άλλο, στα αντικειμενικά προσόντα είναι πολύ πιθανόν να ήταν και πρώτη στην κατάταξη και καλώς. [...] η εν λόγω μαθήτρια ωστόσο, έφτασε στην Α γυμνασίου, με απολυτήριο Δημοτικού ενώ ουσιαστικά δεν ξέρει να διαβάζει και να γράφει στα Ελληνικά. Να τα λέμε κι αυτά, διότι καλό ειναι να βοηθάμε όσο μπορούμε τους μαθητές αλλά κάτι τέτοια ειναι κραυγαλέα.
Υπάρχει, σε κάποιους χώρους η νοοτροπία του "δώστο μωρέ το διδακτορικό, τι το παιδεύεις το κορίτσι; έτσι κι αλλιώς, δασκάλα θα γίνει...". Και κάπως έτσι στελεχώνεται η εκπαίδευση με ανεπαρκείς και κομπλεξικούς.
Dura lex,sed lex!!!
Παράθεση από: surviving innovation στις Μαρτίου 03, 2013, 12:08:42 pmΥπάρχει, σε κάποιους χώρους η νοοτροπία του "δώστο μωρέ το διδακτορικό, τι το παιδεύεις το κορίτσι; έτσι κι αλλιώς, δασκάλα θα γίνει...". Και κάπως έτσι στελεχώνεται η εκπαίδευση με ανεπαρκείς και κομπλεξικούς.Δεν πάει έτσι. Υπάρχει νομοθεσία που καθορίζει τον τρόπο απόκτησης ενός διδακτορικού. Π.χ. στον τελευταίο νόμο έχει καθοριστεί ότι πρέπει να προηγηθεί μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην αντίστοιχη ειδικότητα (με ορισμένες εξαιρέσεις νομίζω). Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει συνάφεια με τον προπτυχιακό τίτλο.