0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα ! Δεν πρέπει όμως διότι μέχρι να αρχίσουν να το εφαρμόζουν και ώσπου να ολοκληρωθεί η εφαρμογή πολλά θα αλλάξουν...
Προσπαθησε να καταλαβεις τι ακριβως γραφω. Λεω:'' στη Γ εχουν καποιο ωφελος (ειδικα οσο πιο μικρο ειναι το σχολειο εφοσο φυσικα υπαρξει τμημα για να κανουν το 8 ωρο τους)! Μην ξεχναμε οτι χανεται το μονοωρο της Γ γενικης '' Που ειναι το λαθος και διαφωνεις?
Είμαι πληροφορικός και σίγουρα υποκειμενικός στην άποψή μου. Έδωσα Πανελλήνιες το 1996με δέσμες και την πληροφορική τη γνώρισα στο Πανεπιστήμιο μιας και δεν υπήρχε μάθημαΠληροφορικής στο σχολείο. 17 χρόνια μετά, το 2013 (!), στο Ψηφιακό Σχολείο της νέας εποχής, ο μαθητής δε θα έχει τη δυνατότητα να πάρει γνώσεις της επιστήμης των υπολογιστών παρότι υπάρχουν μόλις 54 (!) σχολέςπληροφορικής στο μηχανογραφικό ενώ ταυτόχρονα καταργείται και η απ' ότι φαίνεται άχρηστηειδικότητα Πληροφορικής στο τεχνολογικό λύκειο. Επάγγελμα του μέλλοντος και κουραφέξαλα,του παρόντος πάντως σίγουρα δεν είναι. Ξέρω, θα πείτε ότι τα λέω αυτά γιατί θίγονται τα συμφέροντά μου και δε 8α διαφωνήσω, απλά ρε παιδιά έχω μείνει άναυδος από το σκεπτικό τους. Το σχολείο του 21ου αιώνα δεν έχει πληροφορική,αλλά είναι ψηφιακό. Τί να πώ.. Απίστευτο!!!
Παράθεση από: Touristakos στις Αυγούστου 02, 2013, 12:50:11 amΠροσπαθησε να καταλαβεις τι ακριβως γραφω. Λεω:'' στη Γ εχουν καποιο ωφελος (ειδικα οσο πιο μικρο ειναι το σχολειο εφοσο φυσικα υπαρξει τμημα για να κανουν το 8 ωρο τους)! Μην ξεχναμε οτι χανεται το μονοωρο της Γ γενικης '' Που ειναι το λαθος και διαφωνεις? Διαφωνησα στ'οτι ειμαστε στο συνολο κερδισμενοι "αρκετα". Κερδισμενοι θα ειμαστε μονο αν μπορεσει να δημιουργηθει τμημα κατευθυνσης, οπως ειπες. Αλλά στα μικρα λυκεια με 2-3 τμηματα δεν προκειται να δημιουργηθει, συνεπως θα εχουν μηδεν ωρες στη Γ', ενω τωρα υπαρχουν τουλαχιστον οι 2-3 ωρες Γ.Π.Κοιτα: αν τωρα ενα μεγαλο λυκειο εχει 5-6 τμηματα, αυτο μας κανει 5-6 ωρες Γ.Π. συν 2 κατευθυνση = 7-8. Ιδιο με το νεο σχεδιο. (ασε που πιστευω οτι αυτο το 8* στο νεο σχεδιο ειναι λαθος) Αν ομως ενα μικρο λυκειο εχει 2-3 τμηματα, αυτο μας κανει 2-3 ωρες Γ.Π. συν 2 κατευθυνση = 4-5, που χανονται ολες με το νεο σχεδιο!!! Διοτι το οριο ειναι 15 μαθητες για το τμημα κι αποκλειεται να βρεθουν 15 μαθητες σε 2-3 τμηματα της Γ' για να δημιουργηθει τμημα. Εκτος κι αν νομοθετηθει νεος αριθμος μαθητων ανα τμημα κατευθυνσης και το οριο των "15" παραμεινει μονο για το μαθημα επιλογης της Α' λυκειου. Εγω φετος σε λυκειο με 3 τμηματα ειχα μονο 6 μαθητες στην κατευθυνση!!! Το "15" ειναι απλησιαστο! (Μεχρι σημερα, ακομη και με λιγους μαθητες ο διευθυντης δημιουργουσε τμημα κατευθυνσης για να τους εξυπηρετησει και να μην αναγκαζονται ν'αλλαζουν σχολειο. Πλεον με τα μνημονια και το συνεχη ελεγχο μεσω survey και τα λοιπα, δεν υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει!)
Παράθεση από: biov στις Αυγούστου 02, 2013, 01:11:55 amΠαράθεση από: Touristakos στις Αυγούστου 02, 2013, 12:50:11 amΠροσπαθησε να καταλαβεις τι ακριβως γραφω. Λεω:'' στη Γ εχουν καποιο ωφελος (ειδικα οσο πιο μικρο ειναι το σχολειο εφοσο φυσικα υπαρξει τμημα για να κανουν το 8 ωρο τους)! Μην ξεχναμε οτι χανεται το μονοωρο της Γ γενικης '' Που ειναι το λαθος και διαφωνεις? Διαφωνησα στ'οτι ειμαστε στο συνολο κερδισμενοι "αρκετα". Κερδισμενοι θα ειμαστε μονο αν μπορεσει να δημιουργηθει τμημα κατευθυνσης, οπως ειπες. Αλλά στα μικρα λυκεια με 2-3 τμηματα δεν προκειται να δημιουργηθει, συνεπως θα εχουν μηδεν ωρες στη Γ', ενω τωρα υπαρχουν τουλαχιστον οι 2-3 ωρες Γ.Π.Κοιτα: αν τωρα ενα μεγαλο λυκειο εχει 5-6 τμηματα, αυτο μας κανει 5-6 ωρες Γ.Π. συν 2 κατευθυνση = 7-8. Ιδιο με το νεο σχεδιο. (ασε που πιστευω οτι αυτο το 8* στο νεο σχεδιο ειναι λαθος) Αν ομως ενα μικρο λυκειο εχει 2-3 τμηματα, αυτο μας κανει 2-3 ωρες Γ.Π. συν 2 κατευθυνση = 4-5, που χανονται ολες με το νεο σχεδιο!!! Διοτι το οριο ειναι 15 μαθητες για το τμημα κι αποκλειεται να βρεθουν 15 μαθητες σε 2-3 τμηματα της Γ' για να δημιουργηθει τμημα. Εκτος κι αν νομοθετηθει νεος αριθμος μαθητων ανα τμημα κατευθυνσης και το οριο των "15" παραμεινει μονο για το μαθημα επιλογης της Α' λυκειου. Εγω φετος σε λυκειο με 3 τμηματα ειχα μονο 6 μαθητες στην κατευθυνση!!! Το "15" ειναι απλησιαστο! (Μεχρι σημερα, ακομη και με λιγους μαθητες ο διευθυντης δημιουργουσε τμημα κατευθυνσης για να τους εξυπηρετησει και να μην αναγκαζονται ν'αλλαζουν σχολειο. Πλεον με τα μνημονια και το συνεχη ελεγχο μεσω survey και τα λοιπα, δεν υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει!)Ακριβώς, η
Όμως, αν λάβουμε υπόψιν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ακόμα και αυτή η σταθερότητα είναι ενθαρρυντική. Μάλιστα δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα παραμείνει έτσι
Έχουν δώσει στην τελευταία κατεύθυνση 5 μαθήματα για να επιλέξουν οι μαθητές 3 ανάλογα με τις σχολές τουςΓιατί έδωσαν 4 μαθήματα στην Θετική και άφησαν την Επιστήμη Υπολογιστών έξω;Θα μπορούσαν με την ίδια λογική να είναι 5 και να επιλέγεται η Πληροφορική για τις σχολές Πληροφορικής και τα Πολυτεχνεία.Οι σχολές αυτές πλησιάζουν τις 100!!!
στο χημικό, γεωλογικό, γεωπονία, επιστημών της θάλασσας, γυμναστική ακαδημία, τει φυτικής και ζωικής παραγωγής, δασολογίας, περιβαλλοντική κ.α. από ποια κατεύθυνση θα μπαίνουν; Παιδαγωγικού, πολυτεχνείου ή επιστημών υγείας;