0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σεβάστες οι απόψεις σας αλλά ο τρόπος σκέψης είναι λάθος. Το ότι κάποιος από μεράκι η αγάπη για το προγραμματισμό ασχολήθηκε και έμαθε να γράφει κώδικα σε μερικές γλώσσες και να διατείνεται ότι κατέχει την επιστήμη της πληροφορικής το ελάχιστο είναι ύβρης. Η πληροφορική είναι μια επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται και τα δεδομένα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Άλλο ΞΕΡΩ να γράφω κώδικά σε 2-3 γλώσσες και να καταλαβαίνω τη δομή τους και άλλο ΞΕΡΩ να διδάσκω αλγοριθμική, ή τεχνολογίες πλ/κης και επικ/νιων,δείτε μαθήματα ειδικότητας ΕΠΑΛ ... (όποιοι ξέρουν καταλαβαίνω τι εννοώ). Επίσης λάθος και η βάση σκέψης ότι όλα ξεκινούν από τη χημεία η τη φυσική. ΝΑΙ και οι 2 πολύ βασικές επιστήμες στην κατανόηση του κόσμου αλλά μη συσχετίζουμε άσχετα πράγματα (το ότι τα τσιπάκια δημιουργήθηκαν λόγο γνώσεων χημείας-φυσικής και πάνω σε αυτά πάτησε η επιστήμη της πληροφορικής σαν επιχείρημα είναι απλά για παιδιά νηπίου) τότε και ένας θεολόγος θα έπρεπε να πει ότι και χωρίς τη δική του "επιστήμη" δεν θα υπήρχε ο κόσμος.Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και έχουν γραφτεί-συζητηθεί εδώ και πολύ καιρό. Η κάθε επιστήμη είναι σημαντική ο καθένας θα πρέπει να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε (γιατί πως να το κάνουμε το κατέχει καλύτερα- έχει πιο γενικές και ειδικές γνώσεις του αντικειμένου του), το ότι στο παρελθόν λόγο ειδικών αναγκών βρέθηκαν συνάδελφοι με σεμινάριο να παίρνουν και 2η ειδικότητα δεν νομίζω ότι θα πρέπει να επικροτείται από κανένα. Το υπουργείο πρόκειται να επαναφέρει ως εξεταζόμενο μάθημα την ανάπτυξη εφαρμογών στην Γ΄Λυκείου για τους μαθητές που πρόκειται να εισαχθούν σε σχολές πληροφορικής είναι κάτι το κοινώς λογικό. Δεν στρέφεται εναντίων κανενός συναδέλφου χημικού ούτε απειλείται η χημεία από εξεταζόμενο μάθημα στις πανελλήνιες , απλά διευκολύνει τους μαθητές να ασχοληθούν και να δώσουν εξετάσεις σε ένα μάθημα το οποίο θα είναι από τα πιο βασικά όταν εισαχθούν σε σχολές πληροφορικής, όπως τα αρχαία σε σχολές φιλοσοφικής. Ελπίζω να είμαι κατανοητός μη έχοντας πρόθεση να θίξω συναδέλφους .
Σαφώς και Πληροφορική δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός...Και μιας και αναφέραμε και τα ΕΠΑΛ, να δούμε αν θα κάνουν ποτέ πραγματική αναβάθμιση. Τα ίδια άθλια βιβλία θα έχουμε και στο Νέο ΕΠΑΛ...
Δεν νομίζω παντως να υπάρχει επιστήμη που να είναι "
To κυριότερο κομμάτι της Πληροφορικής είναι η θεωρία Πληροφοριών και τα μαθηματικά, όχι το υλικό...
Σημειώνεται ότι οι επαγγελματικές δυνατότητες των αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής εκτείνονται στο ακόλουθο ευρύ φάσμα της έρευνας και της αγοράς εργασίας: τη διδασκαλία και την έρευνα σε θεωρητικό, τεχνολογικό και εφαρμοσμένο επίπεδο καθώς και τη μελέτη, την επίβλεψη, την αξιολόγηση, τη συντήρηση, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και την πιστοποίηση τήρησης προτύπων σε εγκαταστάσεις και σε πάσης φύσεως εφαρμογές στους επιστημονικούς τομείς:I.του Υλικού και Λογισμικού των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών,II.της Πληροφορικής και των Πληροφοριακών Συστημάτων,III.των Δικτύων Επικοινωνιών και των Εφαρμογών Διαδικτύου,IV.των Συστημάτων και Εφαρμογών Επεξεργασίας Σημάτων, Εικόνας και Ομιλίας. Τελειώνοντας θα έπρεπε να τονισθεί ότι η συνεχής ανάπτυξη ερευνητικής και τεχνολογικής υποδομής, καθώς και η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και επαγγελματικής καθοδήγησης στους φοιτητές μας αποτελούν βασικές προτεραιότητες όλου του Τμήματος.
Κάνεις λάθος,δες τον οδηγό σπουδών:http://www.csd.auth.gr/files/odigos-spoudwn-2013-2014.pdfΕπαναλαμβάνω ο αέιμνηστος Ανδρέας Πομπορτησης το 1992 όταν δημιουργήθηκαν τα Τμήματα Πληροφορικής αυτολεξεί ανέφερε:"αποφασίσαμε να τα ονομάσουμε τμήματα Πληροφορικής και όχι Επιστήμης Υπολογιστών για να συμπεριλάβουμε και την Επεξεργασία Πληροφορίας".Ο όρος είναι Informatics.Καλύπτουν δε, αρκετά αντικείμενα όπως οι Αλγόριθμοι(Ανάλυση-Σχεδίαση),οι Επικοινωνίες Δεδομένων (ενσύρματες-ασύρματες),τα ψηφιακά συστήματα και η Αρχιτεκτονική Υπολογιστικών Συστημάτων κ.α.
Από το πρόγραμμα σπουδών του ΑΠΘ εσύ δηλαδή κατάλαβες το ανάποδο από αυτό που λέω;