0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είπα ότι δουλεύει σερβιτόρος, δουλεύει σε κάτι σχετικό με το πτυχιο του αλλά μη συναφές με την εκπαίδευση. Ίσα ίσα που απαγορεύεται σε εμάς τους εκπαιδευτικούς η διδασκαλία (πλην δημοσίων ΙΕΚ και πανεπιστημίων). Αν επιτρεπόταν, θα δουλεύαμε τα απογεύματα στα φροντιστήρια….
Συνάδελφε διάβασε και πιο πάνω για να μη γράφουμε τα ίδια. Κανονικά το ΠΥΣΔΕ έχει αρμοδιότητα να δίνει άδειες μόνο για επαγγέλματα συναφή με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Για οτιδήποτε άλλο δεν δίνει άδεια. Αν ζητήσεις για κάτι άλλο άδεια την απορρίπτουν. Για κάτι άσχετο τους γνωστοποιείς απλώς οτι θα κάνεις την τάδε εργασία.και να σε πιάσουν τι γίνεται; Θα σε καλύψουν επειδή το γνωστοποίησες;
Το να σε πιάσει κλιμάκιο ελέγχου εννοώ (εφορία, ΕΦΚΑ). Τι γίνεται αν είσαι δημόσιος υπάλληλος;
Η εφορία και το ΕΦΚΑ δεν τους αφορά αν εσύ είσαι Δ.Υ. Τους αφορά να είσαι δηλωμένος και ασφαλισμένος απο την εργασία σιου και να δηλώνεις αυτά που βγάζεις. Αυτός που έχει θέμα είναι η υπηρεσία που είσαι διορισμένος. Η υπηρεσία αν κάνεις κάτι παράνομο θα επιβάλλει τις πρέπουσες κυρώσεις. Αν πχ είσαι Δ.Υ. και παρανόμως δουλεύεις σε φροντιστήριο (με ένσημα) σε έλεγχο της εφορίας είσαι οκ. Αν σε πάρει χαμπάρι η υπηρεσία σε απολύουν.
Απ' ότι καταλαβαίνω, αν είσαι μόνιμος διορισμένος μουσικός, μπορείς να αποκτήσεις άδεια να εργαστείς ως μουσικός σε ξενοδοχεία. Αν όμως είσαι φιλόλογος και θέλεις να εργαστείς επίσης ως μουσικός σε ξενοδοχεία, δεν γίνεται γιατί δεν είναι συναφές με την ειδικότητά σου!
Νομιζω οτι το πιο ασφαλες που μπορει να κανει καποιος ειναι να ρωτησει τη διευθυνση που ανηκει, γιατι εδω μεσα γραφουμε ολοι οτι γνωρίζουμε (ανέφερα ήδη γυμναστη που δουλευει γυψοσανιδες και δασκαλο που ειναι οδηγός ταξι). Ετσι κι αλλιως οταν καταθεσει κάποιος τα απαιτούμενα εγγραφα, η διευθυνση αποφασιζει τη χορηγηση ή μη της αδειας ασκησης ιδιωτικού έργου.
Ισχύει ο περιορισμός ακόμα των 10 ωρών για απογευματινή απασχόληση; Ή εχει καταργηθεί; Γνωρίζει κάποιος;