0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να αγιάσει το στόμα σου! Αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση (ΝΔ να μην ξεχνιόμαστε) είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: Στο νέο πειθαρχικό η εργασία χωρίς άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου είναι πειθαρχικό παράπτωμα που επιφέρει μέχρι και απόλυση.
Καλησπέρα στην ομάδα. Ως μόνιμος εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86, μπορώ να ζητήσω «άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή» από την Υπηρεσία Προσωπικού του σχολείου μου για να ιδρύσω νόμιμα ατομική επιχείρηση παράλληλα με τα διδακτικά μου καθήκοντα, χωρίς να κινδυνεύσω να χασω τη θέση μου; Εννοειται οτι δεν θα παρακωλύονται τα διδακτικά μου καθήκοντα, εννοειται οτι θα ειναι εκτος ωραριου (πχ μετά τις 16.00 το απογευμα ή τα ΣΚ), οτι δεν θα ξεπερνάει τον μισθο του σχολείου μου κλπ. Θα ειναι ΚΑΘΑΡΑ παροχη υπηρεσιών κατασκευής ιστοσελίδων και δεν θα έχει εμπορική δραστηριότητα (πώληση προιοντων). ΠΡΟΣΟΧΗ! Οχι να πάρω άδεια ασκησης ιδιωτικου έργου για να εργαστώ σε άλλον εργοδοτη. Θέλω να έχω την δική μου ατομική επιχειρηση παροχης υπηρεσιών. Γινεται κάτι τέτοιο? ξέρει κάποιος Το chatgpt γράφει οτι μπορεις... αλλά δεν ξερω αν ισχύει ή αν εγκρίνουν κάτι τέτοιο... Γνωριζει καποιος να βοηθήσει ?
Νομιζω οτι δεν μπορεις να εχεις ή να εισαι μετοχος σε επιχειρηση
Σε εταιρεία.. Ατομική επιχείρηση μπορείς να έχεις..όπως ουσιαστικά έχουν όλοι αμοίβονται με μπλοκακι..Ναι μπορείς να πάρεις άδεια αν η ατομική σου επιχείρηση δεν έχει σχέση με παροχή υπηρεσιών διδασκαλίας φροντιστηρίου ή κατ οίκον και δεν είναι εμπορία.. Προφανώς δεν πρέπει να παρακωλύεται το έργο σου στο σχολείο.. τα εισοδήματα σου δεν θα ελεγχθούν ποτέ όσο προέρχονται από ιδιώτες..
OK!Ερωτηση γιατι προφανως εχεις παραπανω γνωσεις….Γνωστος μου, ειχε βενζιναδικο. Προφανως ειναι επιχειρηση και ολοτελα διαφορετικη απο το αντικειμενο του σχολειου. Διοριστηκε αναπληρωτης. Εκανε αιτηση για αδεια και δεν του την εδωσαν. Αναγκαστηκε να το κλεισει και σ δεν υπηρχε καποιος να το παρει στο ονομα του…Ομοιως και με φιλο που ειχε καφετερεια (αυτος την εγραψε αλλου).Θπαρχει διαφορα με αυτο που ρωτα ο/η θεματοθετης/τρια;
Είναι εμπορεία προϊόντων που απαγορεύεται. Προσωπικά θεωρώ ότι και η κατασκευή ιστοσελίδων είναι εμπορεία προιοντος, αλλά όπως λένε όλοι, είναι καθαρά στην κρίση του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ
Το τι δεν είναι εμπορική δραστηριότητα υπάρχει στο φεκ 2292/β/2024, για όποιον θέλει να το ψάξει.