*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου  (Αναγνώστηκε 124931 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 11:56:06 am »
μιας και επαναφέραμε λίγο το θέμα, επαναφέρω κάτι που το έχω ρωτήσει στις προηγούμενες σελίδες.

Τι γίνεται όσον αφορά την εφορία;
Ο 2ος εργοδότης θα με δηλώσει κάπου;
Η αμοιβή πως θα φαίνεται;
Πρέπει εγώ να ανοίξω δελτίο παροχής υπηρεσιών;

Πως δηλαδή γίνεται με το οικονομικό;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:56:27 »

Αποσυνδεδεμένος Zafiris

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 04:15:22 pm »
μιας και επαναφέραμε λίγο το θέμα, επαναφέρω κάτι που το έχω ρωτήσει στις προηγούμενες σελίδες.

Τι γίνεται όσον αφορά την εφορία;
Ο 2ος εργοδότης θα με δηλώσει κάπου;
Η αμοιβή πως θα φαίνεται;
Πρέπει εγώ να ανοίξω δελτίο παροχής υπηρεσιών;

Πως δηλαδή γίνεται με το οικονομικό;

Ο 2ος εργοδότης θα σε δηλώσει κανονικά και θα σου γίνει και παρακράτηση 20%.
Θα πάρεις βεβαίωση αποδοχών και θα δηλώσεις τα ποσά κανονικά στους απαραίτητους κωδικούς ("Αμοιβές από λοιπά ελευθέρια επαγγέλματα" αν θυμάμαι καλά). Η σούμα στο τέλος θα δείξει τι θα πληρώσεις :-)

Δελτίο παροχής υπηρεσιών δε χρειάζεται.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 04:27:33 pm »
Θα με δηλώσει στο ΙΚΑ; παρόλου που είμαι δημόσιος υπάλληλος;
Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές για μένα; δηλαδή να πληρώνει και ένσημα; ή αυτό δεν έχει νόημα αφού είμαι ήδη ασφαλισμένος του ΟΠΑΔ?
Αν είναι έτσι τότε συμφέρει έναν εργοδότη να προσλάβει έναν δημόσιο υπάλληλο αφού θα του κοστίζει λιγότερο (δεν θα έχει να του πληρώνει ασφάλεια) και θα είναι και νομικά εντάξει!

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 07:11:25 pm »
Όποιος βρει διάταξη που να θέτει το πλαφόν των 10 ωρών στην άσκηση ιδιωτικού έργου κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:56:27 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 07:23:01 pm »
χρυσό ρολογάκι μάρκας ROLEX με ημεροδεικτη και ταχύμετρο παρακαλώ.... :P :P

Δ2/7199/12-01-2001 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Ασκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Σε απάντηση του αριθμ. Φ.1.1/292/25.1.2000 εγγράφου σας, που αφορούσε το παραπάνω θέμα, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα άρθρα 31 και 32 του ν.2683/99 και την αριθμ. 291/2000 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, αν με σαφήνεια δηλώσει το φορέα εργασίας του και το ακριβές ωράριο απασχόλησης του, δεδομένου ότι η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία με αμοιβή και μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο, πάντα με την προϋπόθεση ότι συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του υπαλλήλου και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του και εν γένει δεν εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις των ανωτέρω διατάξεων.
Η σχετική άδεια χορηγείται από την υπηρεσία σας, γιατί εμπίπτει πλέον στην αρμοδιότητά σας, βάσει της αριθμ. ΣΤ5/56/13.11.2000 απόφασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά «Μεταβίβαση δικαιώματος υπογραφής με «εντολή Υπουργού» στους Προϊσταμένους των Δ/νσεων και Γραφείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης των Νομών και Νομαρχιών» (ΦΕΚ 1409/17.11.2000 τ.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 01:59:53 am »
χρυσό ρολογάκι μάρκας ROLEX με ημεροδεικτη και ταχύμετρο παρακαλώ.... :P :P

Μη βιάζεσαι! Πριν καν παραθέσεις τη διάταξη ζητάς το ROLEX. Έτσι εύκολα δίνονται τα ROLEX; Πρέπει να ιδρώσεις για να το αποκτήσεις.

Πάμε τώρα ένα στοίχημα, ότι αν σου αποδείξω ότι υπάρχει κάτι νεότερο από αυτό που παρέθεσες που αναιρεί αυτό το "δήθεν" περιορισμό (δηλ. ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κανένας περιορισμός, είναι στην ευχέρεια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου οι ώρες που θα σου δώσουν) θα το παραδεχτείς δημοσίως στο thread αυτό; Χωρίς όμως να δημοσιοποιήσεις το αποδεικτικό στοιχείο!

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 01:27:40 pm »
δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω δημοσίως συγνώμη - ωστόσο έθεσες το εξής ζήτημα:

Όποιος βρει διάταξη που να θέτει το πλαφόν των 10 ωρών στην άσκηση ιδιωτικού έργου κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον...

δεν ανέφερες αν η διάταξη είναι εν ισχύ ή όχι... :P :P :P :P :P 

άρα, δικαιούμαι να ζητάω το χρυσό ρολεξάκι....Ωστόσο, για δώσε τη διάταξη στην οποια αναφέρεσαι...'εχει ενδιαφέρον... ( αλλά γιατί να μη τη δημοσιοποιήσω άραγε; ... ::) ::) ::)   )
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 02:01:40 pm »
δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω δημοσίως συγνώμη - ωστόσο έθεσες το εξής ζήτημα:

δεν ανέφερες αν η διάταξη είναι εν ισχύ ή όχι... :P :P :P :P :P 

άρα, δικαιούμαι να ζητάω το χρυσό ρολεξάκι....Ωστόσο, για δώσε τη διάταξη στην οποια αναφέρεσαι...'εχει ενδιαφέρον... ( αλλά γιατί να μη τη δημοσιοποιήσω άραγε; ... ::) ::) ::)   )

Δε σου ζήτησα βρε να ζητήσεις δημοσίως συγγνώμη. Απλώς ως πρόσωπο κοινής (θέλω να πιστεύω) αποδοχής στο pde.gr σε θέτω θεματοφύλακα του συγκεκριμένου θέματος (θα καταλάβεις τι εννοώ).

Για το ρολογάκι πρέπει να συμβιβαστείς με κάποιο imitation, αφού όντως δεν ανέφερα "εν ισχύ". Παρόλα αυτά θα διαπιστώσεις ότι ποτέ δεν υπήρξε περιορισμός στις ώρες, ανεξαρτήτως του τι λέει αυτή η διάταξη του 2001 (θα έπρεπε να σε παραξενέψει ότι η εγκύκλιος για όλα τα υπόλοιπα θέματα αναφέρει "σύμφωνα με..." και παραθέτει Νόμους και Γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ, όμως το συγκεκριμένο με τις 10 ώρες το πετάει χωρίς να ερείδεται πουθενά).

Όσο για το αποδεικτικό στοιχείο, αν το δημοσιοποιήσεις μάλλον θα έχει ως αποτέλεσμα να ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ το πλαφόν.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 05:54:21 pm »
όπως σου εξήγησα και ιδιαιτέρως πάντως  Patreas, το αποδεικτικό στοιχειο στο οποιο αναφέρεσαι μπάζει απο πολλές μεριές και προσωπικά δε με έχει πείσει ... Δεν παύει ωστόσο να έιναι ένα κάποιο επισημο έγγραφο.

Για το λόγο αυτο, ευχαρίστως να τεθώ θεματοφύλακας αλλά φοβάμαι ότι δε θα μπορέσω να στηριξω με τη νομοθεσία τη θέση μου αυτή αφου δε γίνεται να δημοσιοποιήσω το έγγραφο...

Και φυσικά, αφού υπάρχει και το εναλλακτικό "  δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα (10) ώρες εκτός αν στους φορείς που προσφέρεται η εργασία ορίζεται διαφορετικά με ειδικές διατάξεις." μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι η περίπτωση που έχεις κατά νού, είναι απο αυτές που ορίζονται διαφορετικά με ειδικές διατάξεις... ;) ;)

όσο για το ρολογάκι....κλαψ.... ιμιτασιον πάντως δε θέλω... Προς το παρόν έχω βολευτεί με ένα άλλο ελβετικό και δεν το βγάζω από πάνω μου. ένα παλιό ρολεξάκι που έχω το κρατάω πιο πολύ σα συλλεκτικό παρά γιατί πλέον μου αρέσει. Άσε που είναι πια πασέ τα ρόλεξ... ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 02:40:04 pm »
αν κάποιος γνωρίζει αυτή η άδεια θέλει ανανέωση;
ή ισχύει μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο δηλώνω με αίτησή μου;
Αν δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει η εργασία που θα απασχοληθώ, μέχρι πότε θα ισχύει η άδεια; υπάρχει όριο; (πχ μέχρι λήξεως του σχολικού έτους;)

ή μήπως βγαίνει μια φορά και την έχεις για πάντα;

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 02:48:38 pm »
Η άδεια ισχύει για όσο χρονικό διάστημα είχες δηλώσει στην αίτηση και ταυτόχρονα συμπίπτει με τη σύμβαση που θα υπογράψεις και θα επισυνάψεις στην αίτηση.
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 04:01:23 pm »

o εργοδότης που με δηλώνει; στο ΙΚΑ? είναι υποχρεωμένος να κολλήσει ένσημα αφού είμαι δημόσιος υπάλληλος;

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 11:30:40 pm »

o εργοδότης που με δηλώνει; στο ΙΚΑ? είναι υποχρεωμένος να κολλήσει ένσημα αφού είμαι δημόσιος υπάλληλος;

παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς τι πρέπει να γίνει από πλευράς εργοδότη;

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 06:04:37 pm »
ΟΚ. πρέπει να ενημερώσω την εφορία από τώρα για την άσκηση του ιδιωτικού έργου; ή αρκεί μόνο όταν θά κάνω την φορολογική μου δήλωση;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182525
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)