0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο ΑΣΕΠ ΔΕΝ πρέπει να καταργηθεί. Δε γίνεται να μην δίνεις τη δυνατότητα ( ίσες ευκαιρίες ) σε νέους να αποκτήσουν με κάποιο τρόπο τα πολυπόθητα μόρια που το έχω πει και θα το ξαναπώ ΟΛΟΙ εμείς εδώ είχαμε αυτή την δυνατότητα να τα αποκτήσουμε για να μπορούμε να μιλάμε πλέον με μεγάλο στόμα.Ή δυστυχώς να επαναφέρουν τους ωρομίσθιους που ήταν και αυτή μια δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν πρώτα τους μόρια.Το να κατακρίνουμε πρόσωπα , απόψεις , προτάσεις είναι το ποιο εύκολο και ακίνδυνο. Το να προτείνουμε όμως κάτι σωστό και ολοκληρωμένο είναι εκεί που θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε υποχωρήσεις.
Υπάρχουν νέοι που κοντεύουν τα 30 και δεν πρόλαβαν ΑΣΕΠ, ενώ άλλοι στην ίδια ηλικία πρόλαβαν 2 διαγωνισμούς. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν.Σε κάθε περίπτωση όπως προανέφερα, αν και οι υπόλοιπες δομές του κρατούς υποστήριζαν την λογική του υπ. Παιδείας (παίρνω περισσότερους από όσους έχω ανάγκη), θα είχαμε απόφοιτους της αστυνομίας να ψάχνονται σε εταιρίες security, ή στη νυχτα για πορτιέρηδες, στρατιωτικούς σε επιχειρήσεις paintball κτλ. Πιστεύω πως ένα σύστημα "ανακατεύω την τράπουλα αναπληρωτών" μέσω γραπτού ΑΣΕΠ σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας αντί να λύσει προβλήματα θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα.
Σεβαστώ το να διαφωνείς μαζί μου, όμως δεν δέχομαι ότι δεν υπάρχουν λεφτά όχι μόνο για αναπληρωτές και διορισμούς αλλά και διαγωνισμό ΑΣΕΠ , δηλαδή τα 200 εκατομμύρια ευρώ δώρο στο μέγαρο μουσικής πώς τα βρήκαν ? έχουνε ηλεκτροδότηση με κυψέλες υδρογόνου και τους έδωσαν τόσα λεφτά?
Ο γραπτός διαγωνισμός είναι ό,τι πιο νεοφιλελεύθερο έχει να επιδείξει η εκπαίδευση τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλοί αρνούνται να κατανοήσουν ότι είναι ένας διαγωνισμός καζίνο που όλοι τα παίζουν όλα για όλα απορυθμίζοντας τις ζωές τους για μήνες ή ξεροσταλιάζουν περιμένοντας για χρόνια για ένα αδειανό πουκάμισο. Φοράει τον μανδύα της αξιοκρατίας, ενώ είναι ό,τι πιο άδικο αφού ισοπεδώνει τα πάντα από τους καλούς βαθμούς, τις υψηλόβαθμες σχολές, τα υπόλοιπα πτυχία και επομένως ευνοεί όσους δεν έχουν τίποτα από αυτά. Είναι τόσο δίκαιος, όσο και η μονομαχία στην αρένα. Ευνοεί τις ηγεσίες περνώντας προς τα έξω ότι οι εκπαιδευτικοί είναι χαμηλού επιπέδου και αιτιολογεί πολιτικές μηδενικών προσλήψεων.Είμαι ενάντια στον γραπτό διαγωνισμό, όπως οι συνδικαλιστικοί μου φορείς γιατί ακυρώνει αυτό που το πτυχίο γράφει επάνω. Ποτέ όμως δεν θα ήθελα να χάσει κάποιος τον βαθμό του γιατί οι προσπάθειες όλων είναι ιερές. Αυτοί που πρόδωσαν ακόμη και τους ομοίους τους ξέρετε ποιοι είναι και σκοπός τους είναι αφού τρυπώσουν οι ίδιοι να εγκλωβίσουν τους υπόλοιπους σε μια αέναη διαδικασία διαγωνισμών όποτε και αν. Κανείς δεν θα κατοχυρώνει τίποτα και η τράπουλα θα ανακατεύεται ανά λίγα έτη χωρίς καμία εργασιακή ασφάλεια.Μια προοδευτική κυβέρνηση θα σεβαστεί πρώτα και πάνω από όλα τους κόπους των φοιτητών, των επιστημόνων και κυρίως των εργαζομένων. Οι περισσότεροι από εμάς θα βρισκόμαστε παντού και πάντα απέναντι από νεοφιλελεύθερους Ιούδες. Οι περισσότεροι ακόμη και εδώ μέσα πιστεύω ότι είναι ανοιχτοί σε σοβαρή συζήτηση για αναθεώρηση όλων αλλά και κατοχύρωση όσων έχουν αποκτηθεί τα προηγούμενα έτη μεταξύ των οποίων και οι προηγούμενοι διαγωνισμοί. Αποφάσεις του τύπου βγείτε εσείς να μπούμε εμείς δεν θα περάσουν με αυτή την κυβέρνηση. Πλησιάζει η ώρα όμως που ο καθένας θα διαλέξει τις συμμαχίες του. Όσο για τους νέους ίσα ίσα ένα νέο σύστημα με βαθμούς και προσόντα τους βάζει στο κάδρο αν προσπαθήσουν. Αν δεν τα έχουν όμως ας φύγουν από τη νοοτροπία να μηδενιστούν των άλλων για να μπουν αυτοί. Άλλωστε αυτή η νοοτροπία είναι καταδικαστέα και ονομάζεται νομίζω ρουφιανιλίκι. Τέλος ζητώ συγγνώμη για τη γλώσσα αλλά σε κάποιους αρέσει να μιλάμε και έτσι.
εδω μεσα αυτοι που δεν θελουν τον διαγωνισμο ΑΣΕΠ ειναι οι ιδιοι επιτυχοντες απο τους προηγουμενους διαγωνισμους, τωρα που απεκτησαν προυπηρεσια και τους κακοφαινεται που θα εμφανιστει ενας νεοτερος που πιθανον (παρολο που ειναι πολυ δυσκολο να συμβει με την εξτρα μοριοδοτηση που σωστα δινεται),θα τους παρει την θεση, αλλα ουτε την δυνατοτητα θελουν να του την δωσουν. Με αλλα λογια ισους ορους ναι αλλα μονο για μενα. Αυτοι παλι που δεν εχουν επιτυχια, αλλα μεγαλη προυπηρεσια εαν γινει προυποθεση για διορισμο η επιτυχια σε διαγωνισμο, θα αρχισουν να πιεζουν για διεξαγωγη του
Υπάρχουν νέοι που κοντεύουν τα 30 και δεν πρόλαβαν ΑΣΕΠ,