0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΔΙΔΕ /ΔΙΠΕ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΥΠΟΠΑΙΘ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ.
Και επί τη ευκαιρία, να πω ότι κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να απαγορευθούν ( "δια ροπάλου") οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σε οτιδήποτε δεν αφορά τα καθήκοντα για τα οποία έχει προσληφθεί ( δηλαδή την διδασκαλία).Κοινώς, πιστεύω ότι θα πρέπει να καταργηθούν ΟΡΙΣΤΙΚΑ οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς.Μπορώ να αιτιολογήσω πλήρως αυτή την τοποθέτηση, όμως αφενός δεν θέλω να κουράσω, αφετέρου νομίζω ότι οι περισσότεροι εδώ καταλαβαίνουν.Υ.Γ1. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να καταργηθούν ΚΑΙ οι μετατάξεις εκπαιδευτικών προς φορείς.Υ.Γ.2 Τα παραπάνω πιστεύω ότι πρέπει να αφορούν ΟΛΟΥΣ τους απασχολούμενους στο δημόσιο και όχι μόνον τους εκπαιδευτικούς ( αυτό, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων μια και το μεγάλο "πάρτυ" γινόταν και γίνεται εκτός εκπαίδευσης).
Στα ΑΕΙ, ΤΕΙ διδάσκουν ("λέει"....δες την απόφαση). Άλλο που δεν τηρείται και γίνονται για "άλλους λόγους".Δεν πιστεύω με το ΠΦΑ από 25/1/2015 να περιμένει κανείς κάτι άλλο: Έστω την τήρηση των "νόμων"!Που ζητάτε και να κοπούν οι αποσπάσεις!!!Που ζείτε;Εδώ δεν τηρούνται ΑΠΛΑ ότι λένε οι αποφάσεις.
Πάντως 25 ώρες/βδομάδα δεν θα ήταν και τόσες πολλές.. 5 ώρες την ημέρα κατά μ.ο. Αν βάλεις και 2 6ωρα, βγαινουν 2 μέρες 4ωρες δηλαδή.. χλιδή!
Ενημερωτικά: Αν κοπούν τελείως οι αποσπάσεις σε Διευθύνσεις μάλλον θα μείνετε απλήρωτοι για 2-3 μήνες.
Ουδείς αναντικατάστατος.....Εκπαιδευτικοί είμαστε και όχι λογιστές........Από την στιγμή που αναζητούν τρόπο κάλυψης των κενών, ένας δρόμος υπάρχει....όλοι στης σχολικές αίθουσες.
Νομίζω θα το έχεις δει:Unesco – 21 ώρες διδασκαλίας είναι ίσες με 84 ώρες γραφείου Οι 25;
Ζητούμενο για τους δανειστές είναι το ποσό που θα εξοικονομηθεί από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς να χρησιμοποιηθεί για τη διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ κατώτατου και ανώτατου μισθού στο Δημόσιο, προκειμένου να υπάρξει μισθολογική κλιμάκωση, δηλαδή οι υπάλληλοι να αμείβονται ανάλογα με τη θέση ευθύνης τους και τα προσόντα τους. Μέρος από το ποσό που θα εξοικονομηθεί, σύμφωνα με τα όσα συζητούνται, προορίζεται παράλληλα και για την επιβράβευση των ικανών.Καλάααα....Απλά "δεν γίνεται".Ειδικά με Π.Δ. "αξιολόγησης", όπως τα προηγούμενα ala Danielson, δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα ("επιβράβευση των ικανών").
Ιδίως όταν αυτοί που θα μας αξιολογήσουν (πχ Δ/ντες σχολείων) ελέγχονται στο κριτήριο του τρόπου υλοποίησης του νομοθετικού πλαισίου για την κατηγορία I - Άσκηση διοικητικού και οργανωτικού έργου στο κατά ποσόν "εισηγείται καινοτομικές ή άλλων προσεγγίσεις που θεωρεί ότι μπορούν να βελτιώσουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την καλύτερη εφαρμογή των εγκυκλίων" (εξαιρετικός) και κρίνονται ελλιπείς όταν "αρκείται στην τήρηση του ισχύοντος νομοθετικού και ευρύτερου κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των σχολικών μονάδων χωρίς να αξιοποιεί ούτε κατ' ελάχιστον τις δυνατότητες αποδοτικής οργάνωσης και διοίκησης".Αλίμονο ελλιπής όταν εφαρμόζουν τους νόμους. Φανταστείτε πως θα "δικαιολογούν" οι Δ/ντες τις κάθε παρατυπίες (παρανομίες) που γίνονται κατά κόρον στα σχολεία για βόλεμα των ημετέρων: "Εγώ;;;;;;; Εισηγούμαι καινοτομικές ή άλλων προσεγγίσεις που θεωρώ ότι μπορούν να βελτιώσουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την καλύτερη εφαρμογή των εγκυκλίων για αυτό δεν εφαρμόζω τους Νόμους".
Μια απορια αγαπητε συναδελφε th1:Όσοι δεν εχουν οργανική που θα είναι;Παντως θα προσεθετα και τα παρακατω.1.Απαγορευση των μεταθεσεων2.Απαγορευση της απομακρυνσης απο την οργανικη (επεκταση του ηδη υφισταμενου πλαισιου)Παντως θα εχει πολυ γελιο οταν ερθουν μονο διοικητικοι στα γραφεια... Τοτε να δω μουτρακια και κριτικη. Τοτε που θα εφαρμοζονται νομοι (πχ συμπληρωση ωραριου σε εως 5 σχολεια) που νομιζουμε οτι δε μας πιανουν διανθισμενοι με νεους (καταργηση οδοιπορικων).Αλλα νομιζουμε οτι δε μας πιανει γιατι ειμαστε βασικη ειδικοτητα κ οι αλλοι παρακατιανη... Μαζι σας λοιπον κι εγω. Οξω ολοι απο τα γραφεια κ καμια αποσπαση για κανεναν καρκινοπαθη.