Σύνολο ψηφοφόρων: 77
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Απλά στο φόρουμ κατέθεσες κάποια άχρηστα προσόντα παραπονούμενη ότι δεν σου εξασφαλίζουν την δικαιούμενη θέση εργασίας. Με βάση αυτό σχολίασα.Οπότε προσπάθησε να παραθέσεις τα όποια προσόντα σε κάποιον εργοδότη. Αυτό που παραθέτεις εδώ είναι ένα παράπονο βασισμένο σε μηδενικά προσόντα. Να είσαι έτοιμη να ακούς και να βλέπεις την πραγματικότητα ακόμη και αν σε ενοχλεί.Προφανώς δεν πέφτει λόγος σε κανένα το τι κάνεις ή τι έχεις κάνει. Εσύ το παρουσίασες.Επίσης πιστεύω να καταλαβαίνεις το ότι υποβιβάζεις και την εργασία ως εκπαιδευτικός με τον σχολιασμό στο τέλος, υπονοώντας ότι δεν χρειάζονται και ιδιαίτερα προσόντα για να το κάνει κάποιος.......Οπότε προς τι παραπονιέσαι πάλι? Αφού οι σπουδές σου δεν είναι απαραίτητες στο κάτω κάτω....... και κάποιος με λιγότερες μπορεί να το κάνει. Τσάμπα η σχολή του 18-20, Αγαθή.Δικά σου λόγια.
Καλή χρονια και πάλι ☺.Δυστυχώς, πέρα από την κρίση που οδήγησε σε μηδενικές προσλήψεις στο δημόσιο, αυτό που έχω καταλάβει μετά από συζητήσεις και με άλλα άτομα είναι ότι γενικώς η προσφορά και η ζήτηση στην αγορα εργασίας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν αναφέρομαι σε θέσεις που είναι προκαθορισμένες πού θα δοθούν. Ας πάρουμε για παράδειγμα τους φιλολογους,είμαστε πραγματικά άπειροι και όσο περνούν τα χρόνια το καταλαβαίνω και από νέες γνωριμίες που κάνω: γνωρίζω είτε παιδιά με πτυχίο φιλολογου είτε παιδιά που έχουν κάποιο συγγενή (αδερφό, αδερφή, ξάδερφο, ξαδέρφη) πτυχιούχο φιλόλογο ή και πολλούς συγγενείς .Νομίζω άλλωστε ότι κάθε έτος αποφοιτούν 1500 περίπου φιλόλογοι (είχα κοιτάξει και τους πίνακες μηδενικής προυπηρεσιας πριν λίγα χρόνια και κάτι τέτοιο είχα δει - οι πίνακες δείχνουν μια εικόνα της κατάστασης -) .Προσωπικά, θεωρώ ότι κάποια επαγγέλματα είχαν κρίση πριν την κρίση (βάζω και τη φιλολογία μέσα σε αυτά) και δυστυχώς δεν υπήρχε επαγγελματικός προσανατολισμός όταν έδινα πανελλήνιες ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση. Δεν το έψαξα και εγώ όσο θα έπρεπε. Τεσπα, για μένα όσοι μπορούν να σπουδάσουν κάτι άλλο με προοπτικές, όσο γίνεται στην Ελλάδα, και κυρίως στο εξωτερικό, να το κάνουν. Το ξέρω δεν είναι ότι καλύτερο, πάλι από την αρχή (4 τουλάχιστον έτη σπουδών αν μιλάμε για δεύτερο πτυχίο) αλλά μπροστά στα άλλα 35-40 χρόνια εργασίας αξίζει.Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου άποψη. Διαφορετικά, υπάρχει και η διέξοδος του μεταπτυχιακού που διευρύνει τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.
Είναι μεγάλη η αποκάλυψη ότι το πτυχίο είναι ένα άχρηστο προσόν. Πιο σιγά όμως μην το πάρουν χαμπάρι όλοι. Γιατί θα καταρρεύσει το σύστημα.
Επετηρίδα σημαίνει απλότητα και προβλεψιμότητα. Λες στα 25 σου κάτι σα 'αν θέλω να πάω καθηγητής, με τους ρυθμούς που παίρνουν εκτιμώ ότι θα με πάρουν στα Χ μου χρόνια'. Άρα επιλέγω να πάω ή να μη πάω απ'τα 25 μου. Κανονίζω τη ζωή μου και μέχρι τα Χ μου χρόνια μπορεί να'χω απορρίψει ολότελα την εκπαίδευση. Χωρίς άγχος. Αλλιώς δίχως ένα σταθερό και προβλέψιμο σύστημα κανείς ενδιαφερόμενος δε μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Η εισαγωγή διάφορων 'αναδευτήρων' υποψηφίων, όπως διαγωνισμοί, εναλλασσόμενες φόρμουλες υπολογισμού 'μορίων', δικαστικές (και μάλιστα βάσιμες) προσφυγές, κάνουν κακό στη προβλεψιμότητα και κρατά τους ενδιαφερόμενους σε διαρκή εγρήγορση ή/και ένταση.Το χειρότερο είναι να έχουμε αυτό που στα αμάξια λέγεται ως 'πολλαπλή εισαγωγή' και δεύτερο χειρότερο η λογική του 'λίγο απ όλα' (ειδικά όταν κάθε λίγο επανακαθορίζονται οι συντελεστές). Διότι δημιουργεί εύλογα παράπονα και προσφυγές.Αλλά κι οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν παρκάρουν 10000 αμάξια σε ένα πάρκιν των 50, είτε μιλούμε για στάση (αναπλ), είτε για στάθμευση (μονιμ). Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, γι'αυτό κι η εμπορευματική της αξία είναι υψηλή. Να το διαβάσετε ξανά, αργά αυτό. Προσοχή λοιπόν.(Προς θεού μη παρεξηγηθώ ή μη θεωρηθεί πως απευθύνομαι σε κανέναν προσωπικά. Ειλικρινά δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση ή διάθεση. Καλά Φώτα κι είθε να φωτιστεί καλύτερα αυτή η χρονιά.)
Απλά...πολύ απλά.Όταν χανεις το ονειρο σου ...ψαχνεις για άλλο.Μαθαίνεις πως αυτα εχει η ζωή.