0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
από το ΠΔ 50/96 και 100/97 καθώς και τα περι αναθέσεων στις εγκυκλίους όσον αφοράτη δημιουργία/άρση υπεραριθμίας προκύπτει και πολύ ξεκάθαρα αν διαβάσετε προσεκτικά.Συμφέρει δε συμφέρει έτσι είναι και πρέπει να το δεχθούμε. Ασχετα αν κάνει κάποιοςάσχετα μαθήματα και πάλι αναφέρεται ότι στις λειτουργικές υπεραριθμίες προηγούνται οι οργανικά τοποθετημένοι και παλαιότερα αφού αυτές ρυθμίζονται όπως οι οργανικές.τα "κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται!!" εγώ δε θα τα έλεγα αν δε διάβαζα λίγο πριν.
Οι διατάξεις και οι νόμοι στους οποίους αναφέρεστε αφορούν τους οργανικά τοποθετημένους σε μία σχολική μονάδα. Οι μη οργανικά τοποθετημένοι (αποσπασμένοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, κτλ) που καλύπτουν λειτουργικά κενά, εκ των πραγμάτων δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της μονάδας, αλλά στο προσωρινό, όσο δηλαδή υφίσταται το λειτουργικό κενό και μόνο για την διανυόμενη σχολική χρονιά. Είναι λοιπόν ανά πάσα στιγμή "μετακινήσιμοι" και σίγουρα είναι εξ'ορισμού υπεράριθμοι στην μονάδα.Είναι παράλογο να συμπληρώνει πρώτα ωράριο ο φιλοξενούμενος στην μονάδα κι έπειτα ο οικοδεσπότης. Δηλαδή τον βάζουμε στο σπίτι μας προσωρινά για να μας βοηθήσει και στο τέλος να κινδυνεύουμε να μας ξεσπιτώσει; Στην παραπάνω λογική λοιπόν στηρίζεται και το άρθρο 14 του Π.Δ. 100/97 (που τροποποιεί το Π.Δ. 50/96) και μιλάει για τις υπεραριθμίες και τις αναθέσεις μαθημάτων για τους οργανικά τοποθετημένους συναδέλφους. Γιατί αυτοί είναι το μόνιμο προσωπικό της μονάδας και προηγούνται, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που είναι εκ των πραγμάτων υπεράριθμοι πρέπει να έπονται.Πάντως στις περιπτώσεις όπου ένας οργανικά τοποθετημένος δεν έχει πλέον πολλές ώρες μαθημάτων α' ανάθεσης σε μία μονάδα, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να επανεξετάζεται αν έχει λόγο ύπαρξης η ίδια η οργανική θέση! Αν δηλαδή έχει τα τελευταία χρόνια μόνο 8-10 ώρες για μαθήματα α' ανάθεσης, τότε τι σόι οργανική είναι αυτή;
Παράθεση από: akoufou στις Σεπτεμβρίου 09, 2010, 02:45:31 pmαπό το ΠΔ 50/96 και 100/97 καθώς και τα περι αναθέσεων στις εγκυκλίους όσον αφοράτη δημιουργία/άρση υπεραριθμίας προκύπτει και πολύ ξεκάθαρα αν διαβάσετε προσεκτικά.Συμφέρει δε συμφέρει έτσι είναι και πρέπει να το δεχθούμε. Ασχετα αν κάνει κάποιοςάσχετα μαθήματα και πάλι αναφέρεται ότι στις λειτουργικές υπεραριθμίες προηγούνται οι οργανικά τοποθετημένοι και παλαιότερα αφού αυτές ρυθμίζονται όπως οι οργανικές.τα "κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται!!" εγώ δε θα τα έλεγα αν δε διάβαζα λίγο πριν.Πες εσύ που ξέρεις να διαβάζεις και είναι και πολύ ξεκάθαρο από ποια γραμμή των ΠΔ προκύπτει αυτό που λες να τα δούμε, γιατί εμείς δεν ξέρουμε να διαβάζουμε ξεκάθαρα...Οι λειτουργικές υπεραριθμίες αφορούν την α΄ανάθεση εκτός και αν αναφέρει αλλού κάτι άλλο και δεν το είδα...