*

Αποστολέας Θέμα: Αναθέσεις μαθημάτων (varia)  (Αναγνώστηκε 328585 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αναθέσεις μαθημάτων (varia)
« Απάντηση #140 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 02:45:31 pm »
από το ΠΔ 50/96 και 100/97 καθώς και τα περι αναθέσεων στις εγκυκλίους όσον αφορά
τη δημιουργία/άρση υπεραριθμίας προκύπτει και πολύ ξεκάθαρα αν διαβάσετε προσεκτικά.
Συμφέρει δε συμφέρει έτσι είναι και πρέπει να το δεχθούμε. Ασχετα αν κάνει κάποιος
άσχετα μαθήματα και πάλι αναφέρεται ότι στις λειτουργικές υπεραριθμίες προηγούνται οι οργανικά τοποθετημένοι
και παλαιότερα αφού αυτές ρυθμίζονται όπως οι οργανικές.
τα  "κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται!!" εγώ δε θα τα έλεγα αν δε διάβαζα λίγο πριν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:43:45 »

Αποσυνδεδεμένος efi1771970

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 03:58:24 pm »
καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μία έρωτηση.στο σχολειο που πηγα με προσωρινή τοποθετηση μου υπολειπονται εννια ώρες.είμαι θεολογος και έχω 21 ώρες.γίνεται β΄αναθεση ιστοριας και παιρνουν τις ώρες συνάδελφοι ξένων γλώσσων.ποιος προηγειται σ΄αυτες τις περιπτωσεις οι θεολογοι,οι των ξένων γλώσσων?παιζει ρολο η αρχαιοτητα?ολοι ειναι παλιοι και εγώ ειμαι καινουρια.μπορω να διεκδικησω τις εννια ώρες να κανω ιστορια,προηγουμαι δηλαδη,ή να το αφήσω και ό,τι γίνει.ευχαριστω εκ των προτερων.

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 04:17:00 pm »
Μεταξύ περισσότερων της 1 ειδικότητα ςπου έχουν β ανάθεση, σαφώς προηγούνται οι έχοντες οργανική.
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 05:25:37 pm »
Eγώ δεν έχω πρόθεση ν' αντιπαρατεθώ μαζί σου, αλλά τα διάβασα όλα και δε βλέπω από που προκύπτει αυτό που λες για τις αναθέσεις, ότι προηγείται αυτός που έχει οργανική θέση (έστω και αν έχει β' ανάθεση το μάθημα) έναντι του μόνιμου εκπαιδευτικού που δεν έχει οργανική θέση και έχει ως ά' ανάθεση το μάθημα. Διάλογο κάνουμε και πραγματικά, επιμένω σε αυτό το θέμα, γιατί μας αφορά όλους μας.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:43:45 »

Αποσυνδεδεμένος

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02 Κοιτάω πάντα μπροστά!
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 06:21:26 pm »
η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοια πρέπει να τα μαθαίνουμε, ακόμα κ όσοι δεν είμαστε μόνιμοι...εγώ από πέρσι ακούω από φίλους σε διάφορα σχολεία της Αττικής, ότι έχει παραγίνει το θέμα με β'αναθέσεις σε ξενόγλωσσους...σε 4 σχολεία φέτος κανονίστηκε με κάλυψη των διευθυντών το εξής:ξενόγλωσσοι έχοντες οργανική, οι οποίοι έμεναν με 8 και 10 ώρες λόγω συγχωνεύσεων,πήραν όλες τις ιστορίες πρώτης κ δευτέρας γυμνασίου..στα 2 είχαν έρθει νέοι φιλόλογοι από διάθεση...αυτοί προφανώς θα πάρουν της τρίτης, και μετά το πυσδε θα τους στείλει κι αλλού για συμπλήρωση....
φταίνε όμως κι οι παλιοί οι μόνιμοι που μια ζωή αποφεύγουν τις ιστορίες, διότι τις βαριούνται....
τι ωραία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >:(

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 06:29:17 pm »
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι ξενόγλωσσοι βρέθηκαν σε αυτή τη δεινή θέση όταν είδαν το 1/3 του ωραρίου τους ανά τμήμα να δίνεται επί Γιαννάκου στους ΠΕ02...  >:(
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος polysot

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 06:30:23 pm »
από το ΠΔ 50/96 και 100/97 καθώς και τα περι αναθέσεων στις εγκυκλίους όσον αφορά
τη δημιουργία/άρση υπεραριθμίας προκύπτει και πολύ ξεκάθαρα αν διαβάσετε προσεκτικά.
Συμφέρει δε συμφέρει έτσι είναι και πρέπει να το δεχθούμε. Ασχετα αν κάνει κάποιος
άσχετα μαθήματα και πάλι αναφέρεται ότι στις λειτουργικές υπεραριθμίες προηγούνται οι οργανικά τοποθετημένοι και παλαιότερα αφού αυτές ρυθμίζονται όπως οι οργανικές.

Πες εσύ που ξέρεις να διαβάζεις και είναι και πολύ ξεκάθαρο από ποια γραμμή των ΠΔ προκύπτει αυτό που λες να τα δούμε, γιατί εμείς δεν ξέρουμε να διαβάζουμε ξεκάθαρα...Οι λειτουργικές υπεραριθμίες αφορούν την α΄ανάθεση εκτός και αν αναφέρει αλλού κάτι άλλο και δεν το είδα...

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 07:18:52 pm »
Οι διατάξεις και οι νόμοι στους οποίους αναφέρεστε αφορούν τους οργανικά τοποθετημένους σε μία σχολική μονάδα. Οι μη οργανικά τοποθετημένοι (αποσπασμένοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, κτλ) που καλύπτουν λειτουργικά κενά, εκ των πραγμάτων δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της μονάδας, αλλά στο προσωρινό, όσο δηλαδή υφίσταται το λειτουργικό κενό και μόνο για την διανυόμενη σχολική χρονιά. Είναι λοιπόν ανά πάσα στιγμή "μετακινήσιμοι" και σίγουρα είναι εξ'ορισμού υπεράριθμοι στην μονάδα.
Είναι παράλογο να συμπληρώνει πρώτα ωράριο ο φιλοξενούμενος στην μονάδα κι έπειτα ο οικοδεσπότης. Δηλαδή τον βάζουμε στο σπίτι μας προσωρινά για να μας βοηθήσει και στο τέλος να κινδυνεύουμε να μας ξεσπιτώσει;
Στην παραπάνω λογική λοιπόν στηρίζεται και το άρθρο 14 του Π.Δ. 100/97 (που τροποποιεί το Π.Δ. 50/96) και μιλάει για τις υπεραριθμίες και τις αναθέσεις μαθημάτων για τους οργανικά τοποθετημένους συναδέλφους. Γιατί αυτοί είναι το μόνιμο προσωπικό της μονάδας και προηγούνται, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που είναι εκ των πραγμάτων υπεράριθμοι πρέπει να έπονται.
Πάντως στις περιπτώσεις όπου ένας οργανικά τοποθετημένος δεν έχει πλέον πολλές ώρες μαθημάτων α' ανάθεσης σε μία μονάδα, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να επανεξετάζεται αν έχει λόγο ύπαρξης η ίδια η οργανική θέση! Αν δηλαδή έχει τα τελευταία χρόνια μόνο 8-10 ώρες για μαθήματα α' ανάθεσης, τότε τι σόι οργανική είναι αυτή;

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 07:53:52 pm »
ελα ντε, τι σόι οργανική ειναι αυτή, ας κλείσει και το ρημάδι το σχολείο, τι σόι σχολείο είναι αυτό, ε???

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:03:45 pm »
Οι διατάξεις και οι νόμοι στους οποίους αναφέρεστε αφορούν τους οργανικά τοποθετημένους σε μία σχολική μονάδα. Οι μη οργανικά τοποθετημένοι (αποσπασμένοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, κτλ) που καλύπτουν λειτουργικά κενά, εκ των πραγμάτων δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της μονάδας, αλλά στο προσωρινό, όσο δηλαδή υφίσταται το λειτουργικό κενό και μόνο για την διανυόμενη σχολική χρονιά. Είναι λοιπόν ανά πάσα στιγμή "μετακινήσιμοι" και σίγουρα είναι εξ'ορισμού υπεράριθμοι στην μονάδα.
Είναι παράλογο να συμπληρώνει πρώτα ωράριο ο φιλοξενούμενος στην μονάδα κι έπειτα ο οικοδεσπότης. Δηλαδή τον βάζουμε στο σπίτι μας προσωρινά για να μας βοηθήσει και στο τέλος να κινδυνεύουμε να μας ξεσπιτώσει;
Στην παραπάνω λογική λοιπόν στηρίζεται και το άρθρο 14 του Π.Δ. 100/97 (που τροποποιεί το Π.Δ. 50/96) και μιλάει για τις υπεραριθμίες και τις αναθέσεις μαθημάτων για τους οργανικά τοποθετημένους συναδέλφους. Γιατί αυτοί είναι το μόνιμο προσωπικό της μονάδας και προηγούνται, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που είναι εκ των πραγμάτων υπεράριθμοι πρέπει να έπονται.
Πάντως στις περιπτώσεις όπου ένας οργανικά τοποθετημένος δεν έχει πλέον πολλές ώρες μαθημάτων α' ανάθεσης σε μία μονάδα, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να επανεξετάζεται αν έχει λόγο ύπαρξης η ίδια η οργανική θέση! Αν δηλαδή έχει τα τελευταία χρόνια μόνο 8-10 ώρες για μαθήματα α' ανάθεσης, τότε τι σόι οργανική είναι αυτή;
Δηλαδή, ο ΠΕ02 είναι το άγριο που ήρθε να κάνει ιστορία και θα διώξει το ήμερο, δηλαδή τον ξενόγλωσσο ή το νομικάριο που θέλει να πάρει το μάθημα της α' ανάθεσή του. Μάλλον, λίγο λάθος τοποθετήθηκες. Τελοσπάντων, εγώ διαβάζοντας τις εγκυκλίους δεν είδα πουθενά να λέγεται κάτι τέτοιο. Γι αυτό λέω να μας το ξεκαθαρίσει ο συνάδελφος akoufou. Πολύ φοβάμαι ότι τις περισσότερες φορές είναι τερτίπια των διευθυντών για να βολέψουν κάποιους παλιούς  και, όπως είπε και άλλη συνάδελφος, έχουμε μεγάλη ευθύνη και οι ΠΕ02 που τ' ανεχόμαστε.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:20:33 pm »
άσχετα μαθήματα και πάλι αναφέρεται ότι στις λειτουργικές υπεραριθμίες προηγούνται οι οργανικά τοποθετημένοι και παλαιότερα αφού αυτές ρυθμίζονται όπως οι οργανικές.

Πες εσύ που ξέρεις να διαβάζεις και είναι και πολύ ξεκάθαρο από ποια γραμμή των ΠΔ προκύπτει αυτό που λες να τα δούμε, γιατί εμείς δεν ξέρουμε να διαβάζουμε ξεκάθαρα...Οι λειτουργικές υπεραριθμίες αφορούν την α΄ανάθεση εκτός και αν αναφέρει αλλού κάτι άλλο και δεν το είδα...

Πίστεψέ με μπορώ να σου απαντήσω με κάθε λεπτομέρεια και να επιβεβαιώσω τα γραφόμενά μου μέσω σχετικών νόμων και διατάξεων,
και τα έχω και πολύ έυκαιρα.
Αλλά το ύφος της ειρωνείας με χαλάει ...
Δεν το είδες λοιπόν εκεί που διάβασες, διάβασε καλά καλά να μάθεις και εσύ polysot, :)

Το θέμα δεν με αφορά προσωπικά, εγώ συμπληρώνω ωράριο, απλά το άνοιξα και συνεχίζω να απαντώ λόγω ενδιαφέροντος φίλου (και τα έχουμε όλα έτοιμα και ξεκάθαρα) και διάθεσης να βοηθήσω όποιο συνάδελφο το ψάχνει . 

Και τέλος, δεν είμαι φιλόλογος για να με απασχολεί το ζήτημα των Γαλλικών και των Αγγλικών, αλλά έτσι είναι όπως το έγραψα,
ο οργανικά συμπληρώνει πρώτος και με β΄ ανάθεση, όσο παράλογο κ αν είναι αυτό.
Το νόμο αναφέρουμε δεν λέμε πως θα θέλαμε να είναι τα πράγματα εδώ. Στο κάτω κάτω κ εμένα ίσως θίγονται
από τον πίνακα αναθέσεων συμφέροντά μου, αλλά δεν το σχολιάζω εδώ γιατί είναι εκτός θέματος.

Πέρα από διαμάχες υπάρχουν και τα πρακτικά ζητήματα, εκεί αναφέρεται αυτό το θέμα και στην αντιμετώπιση τους.
Καλή χώνεψη.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:27:02 pm »
Και εγώ συμπληρώνω ωράριο και μας περισσεύουν ώρες, αλλά με χαλάει η όλη κατάσταση, γι αυτό και το ψάχνω. Μπορείς να μας παραθέσεις συγκεκριμένα το απόσπασμα της εγκυκλίου που λέει κάτι τέτοιο;

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:33:38 pm »
Ν.1566/1985
"Άρθρο 14
Εκπαιδευτικό προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

14. Διδασκαλία με μειωμένο ωράριο δεν επιτρέπεται, εκτός εάν η συμπλήρωσή του δεν είναι αντικειμενικά δυνατή. Αν οι διδάσκοντες δε συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας στο σχολείο που υπηρετούν, διατίθενται, μερικά ή ολικά, σε άλλα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σε τμήματα πρόσθετης διδακτικής βοήθειας, καθώς και σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη διδασκαλία των μαθημάτων που προβλέπονται στην παράγραφο 12 του άρθρου 4, τα οποία λειτουργούν στον ίδιο ή γειτονικό δήμο ή κοινότητα, με απόφαση του νομάρχη, ύστερα από πρόταση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου. Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός πλεονάζει εξ ολοκλήρου μπορεί να αποσπασθεί σε άλλο σχολείο του ίδιου νομού ή νομαρχιακού διαμερίσματος, με απόφαση του νομάρχη, ύστερα από πρόταση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου ή σε σχολείο άλλου νομού ή νομαρχιακού διαμερίσματος, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση του κεντρικού υπηρεσιακού συμβουλίου. Οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου που πλεονάζουν σε ορισμένο κλάδο, εξαιτίας μεταβολών στα προγράμματα διδασκαλίας ή για άλλους λόγους, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν μαθήματα συγγενούς ειδικότητας στην ίδια σχολική μονάδα."

με βάση την τελευταία πρόταση  και τα περί άρσης υπεραριθμίας (λειτουργικής) τα ΠΥΣΔΕ υπολογίζουν τα λειτουργικά κενά αφού καλύψουν με α και β αναθέσεις οι οργανικοί και μετά τοποθετούν αποσπασμένους από άλλη περιοχή και εκπαιδευτικούς στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.
Άρα αν τοποθετηθεί καθηγητής αποσπασμένος πχ, τότε με βάση αυτή τη διάταξη έχει δικαίωμα να ζητήσει τη μετακίνησή του ο οργανικός αφού έχει υπολογιστεί στο ωράριο του νεοτοποθετημένου ότι οι ώρες του οργανικού καλύπτονται πρώτες.

Θα καταντήσει βαρετό να παραθέτω εγκυκλίους και δεν το κάνω. Το ΠΥΣΔΕ πχ υπολογίζει
ότι στο ΓΕΛ Α έχει ένα Γαλλικό με ωράριο 19 ώρες εκ τωμ οποίων έχει 10 ώρες γαλλικά στο σχολείο Α. Αν οι φιλόλογοι
που ανήκουν οργανικά έχουν καλύψει το υποχρεωτικό τους ωράριο με μαθήματα Α ανάθεσης ελέγχει αν μένουν ώρες να συμπληρώσει το ωράριό του ο τοποθετημένος οργανικά γαλλικός με ιστορίες πχ.
ΜΕΤΑ κάνει με βάση τα εναπομείναντα κενά σε ώρες τοποθετήσεις, άρα δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων. Τα ΠΥΣΔΕ ξέρουν ακριβώς το ωράριο που θα έχει κάθε τοποθετηθείς εκεί που πάει, αλλιώς πράττουν εσφαλμένα τοποθετώντας παραπάνω εκπαιδευτικούς τους οποίους οφείλουν να μετακίνήσουν για
να γίνει άρση της λειτουργικής υπεραριθμίας με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και της οργανικής.

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:34:39 pm »
όπου το "συμπληρώνουν" κρύβει απο πίσω και τα μαθήματα β' ανάθεσης με βάση την εγκύκλιο αναθέσεων που ισχύει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)