0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν έχω διαβάσει τα μηνύματα, θα σχολιάσω μόνο αυτό από το πρώτο ποστΑν είσαι κομματόσκυλο έχεις εξασφαλισμένο το 9αράκι ίσως και 10αράκι. Αν έχεις λεφτά να βοηθήσεις τους καθηγητές σου να αντεπεξέλθουν της οικονομικής κρίσης, επίσης. Αν επίσης ο βαθμός πτυχίου καταστεί τόσο σημαντικός θα αλλάξουν νοοτροπία και τα πανεπιστήμια. Δεν θα θέλουν να παράγουν πτυχιούχους που θα βρίσκουν τις πόρτες του δημόσιου σχολείου κλειστές. Οπότε οι βαθμοί στα πτυχία θα πάρουν την ανιούσα. Τέλος οι τρελοί καθηγητές των οποίων το μάθημα για να το περάσεις με 5 έπρεπε να κάνεις τάμα σε όλους τους αγίους. Επιπλέον ωθούνται όλοι στο να μαζεύουν πτυχία. Θέλεις να ελπίζεις να πας να διδάξεις στα παιδιά του δημοσίου πως να προσθέτουν και να αφαιρούν πραγματικούς αριθμούς; Θα χρειαστείς 8 μεταπτυχιακά και 7 διδακτορικά για να είσαι αρκετά ψηλά στον πίνακα. Γενικά τα ακαδημαϊκά κριτήρια και μόνο όπως προτείνονται στο παραπάνω quote, πετάνε σε βάθος δεκαετίας όλους όσους έχουν πάρει πτυχίο ήδη και δεν είναι σε θέση να πάνε πίσω στην σχολή τους να ξανά δώσουν όλα τα μαθήματα ώστε να βελτιώσουν τον βαθμό τους, εκτός δημοσίων σχολείων.
Στις 8/4/2016 ο υπουργός παιδείας κύριος Φίλης με πρόταση που δημοσιοποιεί σχετικά με την αλλαγή του μηχανισμού προσλήψεων αναπληρωτών 2016-2017, επιχειρεί παρά το πνεύμα των παραπάνω δικαστικών αποφάσεων να καταφέρει το αδύνατο. Προσπαθεί να ευνοήσει μικρό μέρος των αδικηθέντων εκπαιδευτικών με επιτυχία ΑΣΕΠ υποστηρίζοντας παράλληλα σημαντικό μέρος των κεκτημένων όσων ευνοήθηκαν από τις χρόνιες καταστρατηγήσεις των νόμων. Η πρότασή του ωστόσο άρετε κακήν κακώς λόγω της σφοδρής αντίδρασης των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ της ΔΟΕ και των θιγόμενων και ευνοημένων από τις παραπάνω καταστρατηγήσεις μη αξιολογημένων από το ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, που απαιτούσαν χωρίς καμία άλλη περαιτέρω συζήτηση την πλήρη αποκατάσταση των δικών τους κεκτημένων και μόνο...................................Συνδικαλιστές που σφύριζαν αδιάφορα για χρόνια στις δεκάδες των παρατυπιών και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων χιλιάδων θιγμένων από τις παρατυπίες εκπαιδευτικών, που ξημεροβραδιάζονταν στο υπουργείο για να διασφαλίσουν την συνέχιση των παρατυπιών αυτών, που συνδιαλέγονταν με βουλευτές τάζοντάς τους τις ψήφους των χιλιάδων βολεμένων από τις παρατυπίες εκπαιδευτικών, που πουλούσαν την ανοχή τους για να αυξήσουν την κομματική επιρροή των πολιτικών συνδυασμών και να ανέλθουν σε ακόμα υψηλότερες θέσεις στο εσωτερικό τους. Υπουργοί που έβαζαν κατά δεκάδες τις υπογραφές τους σε προσχηματικές υπουργικές αποφάσεις στηρίζοντας νομιμοφανώς τις παρατυπίες, που λογάριαζαν τις αποφάσεις τους όχι με το δίκαιο και το νόμιμο αλλά με το πόσο φασαρία μπορούσαν να προκαλέσουν οι διάφορες ομάδες των εκπαιδευτικών, που συνδιαλέγονταν με συνδικαλιστές βελτιώνοντας την κομματική και εκλογική τους απήχηση, που άνοιγαν δεκάδες παραθυράκια προκειμένου να βολέψουν το ευαίσθητο κομματικό τους ακροατήριο. Ηττημένοι του δεσμού πολιτικής και συνδικαλισμού στην περίπτωσή μας η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, η νομιμότητα, η ηθική και πολλές άλλες βασικές αξίες, αναγκαίες για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους ως ομάδα και όχι ως μεμονωμένο άτομο.Αυτός είναι λοιπόν κατά πολλούς ο πραγματικός γόρδιος δεσμός που έχει να «λύσει» ο υπουργός το επόμενο χρονικό διάστημα. Αδιαμφισβήτητο όπλο του οι αποφάσεις της δικαιοσύνης τις οποίες ως αριστερός και δει ως αριστερός με ηθικό ακόμη πλεονέκτημα (έως της αποδείξεως του εναντίου), πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ωστόσο η βαρύτητα των αποφάσεων αυτών είναι πραγματικό μαχαίρι κατά της αναξιοκρατίας και χρησιμοποιώντας τες αντί να «λύσει» τον παραπάνω δεσμό όπως άλλωστε δήλωσε ότι επιθυμεί, κινδυνεύει κατά λάθος να τον «κόψει». Ωστόσο δεν θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα από μία τέτοια κατάληξη διότι κατά την δική μας άποψη:οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται, κόβονται και σπαθί για αυτό η δικαιοσύνη. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημαΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠhttp://www.ipaideia.gr/panelinia-enosi-ekpaideutikon-epitixonton-asep-to-xroniko-tis-anaksiokratias-kai-o-gordios-desmos.htm
Φίλε portokali, πολύ ωραία αποκωδικοποιείς/ερμηνεύεις τις δικαστικές αποφάσεις που προκάλεσαν άλλοι.Επειδή δε γνωρίζεις τις νομικές κινήσεις που θα κάνουν οι άλλοι, κατανοώ το ότι δεν εφησυχάζεις...Ανυπομονώ να δω τη φετινή εγκύκλιο αναπληρωτών του υπουργείου και την εξέλιξη που θα έχουν τα ασφαλιστικά μέτρα!Αυτό το καλοκαίρι θα είναι επίσης θερμό εκπαιδευτικά! Θα είμαστε στην παραλία με κινητά ή τάμπλετ συνδεδεμένοι στο pde!
Τι να σου πω...εγώ δεν ανήκω στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που διεκδικούν θέση αναπληρωτή.Αυτοί όμως, μαζί με τον δικηγόρο τους, ξέρουν ποιους λόγους θα επικαλεστούν στα ασφαλιστικά μέτρα.Νομίζω ότι είναι γνωστό σε όλους ότι θα γίνουν ασφαλιστικά...και δεν πιστεύω ότι θα είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως πέρσι.Πέρυσι το ΣτΕ δεν ήθελε να διαταράξει τη λειτουργία της εκπαίδευσης εν μέσω της σχολικής χρονιάς.Αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Το υπουργείο ξέρει ότι δεν έχει περιθώρια για σύνταξη των παλιών πινάκων.Υποχώρησε λέγοντας ότι δε θα αλλάξει τίποτα, αλλά στο τέλος μπορεί να υποχρεωθεί να αλλάξει τους πίνακες δικαστικά.Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει και την πίεση από αυτούς που έχουν προϋπηρεσία και το πολιτικό κόστος!Αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν... Αν δεν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα και γίνουν όπως λες, τότε μπορείς να είσαι ήσυχος!
Ξέρω ότι έχεις δύο επιτυχίες ΑΣΕΠ το 2006 και το 2008. Αυτό δεν το αμφισβήτησα ποτέ!Αυτό που αμφισβητώ είναι το να ερμηνεύουν άλλοι, τις δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν προκαλέσει.Ναι, όλοι ξέρουμε να διαβάζουμε ελληνικά, αλλά σίγουρα πολλά παραπάνω γνωρίζουν εκείνοι που έχουν προσφύγει!Το καλοκαίρι είναι κοντά και η εγκύκλιος, όπως λέει το υπουργείο, θα βγει στα μέσα Ιουνίου. Εδώ θα είμαστε να τα δούμε όλα!
μα έτσι , όπως στο λέω εγώ, τις ερμηνεύουν αυτοί που τις προκάλεσαν δεν τις ερμηνέυουν καλά αυτοί που ζημιώθηκαν από την απόφαση 4303 δηλαδή όσοι αξιώνουν να βγουν από τους πίνακες οι μη έχοντες ασεπ....αυτοί που προσέφυγαν , θα σου θυμίσω δεν ήταν μόνο οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ αλλά και οι μη έχοντες ασεπ....και οι τελευταίοι δικαιώθηκαν με την απόφαση αυτή του ΣτΕ,....είναι κι αυτοί μέσα σε αυτούς που την προκάλεσαν μόνο που οι ασεπιτες πρέπει να τη διαβάσουν ολόκληρη....επαναλμβάνω πως έννομο συμφέρον έχουν και ανάλογες προσφυγές θα κάνουν και οι μη έχοντες ασεπ
Μου αρέσει που χαίρεσαι με τη χαρά όσων δεν έχουν ΑΣΕΠ. Παράξενο να έχεις δύο επιτυχίες και να είσαι με την άλλη πλευρά!Όποιοι και να δικαιωθούν, εσύ θα είσαι κερδισμένος!