0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θέμα είναι ότι έχει ψηφιστεί διάταξη, όπου αναφέρει ότι το υπουργείο θα μπορεί να κάνει προσλήψεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων. Πιστεύετε ότι το Α.Σ.Ε.Π. θα είναι σε θέση χρονικά, να ελέγξει όλες τις προϋπηρεσίες των υποψήφιων αναπληρωτών;
Η εποχή που πιστεύαμε ότι κάθε διάταξη που ψηφίζεται είναι οκ, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι προσφυγές να είναι καλά. Και δε ξέρουμε αν θα το αποδειχτεί αυτό ο ΑΣΕΠ. Δε ξέρω αν έχετε διαβάσει το άρθρο που επικαλείται για να δικαιολογήσει τις προσλήψεις πριν τις ενστάσεις. Εγώ θεωρώ ότι το τραβάει από τα μαλλιά. Αρκετά διασταλτική ερμηνεία του νόμου.
portokali εσύ μπορείς να συνεχίσεις τις αποσπασματικές παραθέσεις άρθρων του 3848 και εξώδικων που έστειλαν στον Υπουργό όσοι έχουν προϋπηρεσία, χωρίς να τα συσχετίζεις με τις αποφάσεις του ΣτΕ και το Σύνταγμα. Στο τέλος, όμως, θα γίνει αυτό που είναι να γίνει και όλα θα τελειώσουν σαν ένα κακό όνειρο μαζί με την μεταβατική!
portokali έχεις άλλη οπτική γωνία για να βλέπεις τα πράγματα. Έχεις ονομάσει τους διοριστέους ΑΣΕΠ που προσέφυγαν στεαδίτες και αναβάθμισες τους "επιτυχόντες" ΑΣΕΠ σε ασεπίτες! Άστο σου λέω...ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Σύντομα θα ξέρουμε!
….8. Επειδή, σύμφωνα με την προσβαλλόμενη απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ’ επίκληση, μεταξύ άλλων, του άρθρου 6 παρ. 5 του ν. 3255/2004 (Α΄ 138),οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων τους, το οποίο προκύπτει με τον ακόλουθο τρόπο: α) Ένα μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομισθίου εκπαιδευτικού, εξαιρουμένων των σχολικών ετών 2010-2011 και 2011-2012. Η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία υπολογίζεται στο διπλάσιο. β) Ένα μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο, προ της συντάξεως του πίνακα, διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. Και γ) μισό μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. Όσοι υποψήφιοι υπάγονται σε περισσότερες της μιας από τις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνουν αθροιστικά τα μόρια αυτών.9. Επειδή ο ισχύων ν. 3848/2010 «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού-καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις» (Α΄ 71/19.5.2010) εισήγαγε με το άρθρο 1 την αρχή ότι οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών και οι λειτουργικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως καλύπτονται από όσους συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από τη βάση σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., όπως ειδικότερα ορίζεται στις επόμενες διατάξεις του ίδιου νόμου. Σε αρμονία προς την αρχή αυτήν προβλέφθηκε η ανά τριετία διεξαγωγή διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. για την κατάρτιση πίνακα κατατάξεως, με βάση την οποία (κατάταξη) θα γίνονται τόσο οι διορισμοί των μονίμων, όσο και οι προσλήψεις των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών για ορισμένο χρόνο (άρθρα 2, 3, 4 και 5 ν. 3848/2010, όπως ισχύουν). Ειδικότερα, με το εισαχθέν πάγιο σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών προβλέπεται ότι, αν για οποιαδήποτε αιτία απουσιάζουν εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως ή δημιουργηθούν έκτακτα λειτουργικά κενά κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, προσλαμβάνονται με αίτησή τους προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (άρθρο 5 παρ. 1 ν. 3848/2010). Οι προσλήψεις αυτές γίνονται με βάση πίνακες κατατάξεως συντασσομένους κατά κλάδο και ειδικότητα για κάθε σχολικό έτος από το Υπουργείο Παιδείας, στους οποίους τηρείται η σειρά που έχουν οι εκπαιδευτικοί στους τελικούς πίνακες που καταρτίζονται από το Α.Σ.Ε.Π., μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του εκάστοτε διενεργουμένου διαγωνισμού, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 3 του ν. 3848/2010 (άρθρο 5 παρ. 2 ν. 3848/2010). Στους εν λόγω τελικούς πίνακες του άρθρου 3 εντάσσονται όσοι συγκεντρώνουν τη βαθμολογική βάση στο διαγωνισμό ή σε έναν τουλάχιστον από τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. Αν οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών για προσωρινούς αναπληρωτές, ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα να γίνονται προσλήψεις και από συμπληρωματικούς πίνακες, ετησίως συντασσομένους, στους οποίους κατατάσσονται εκπαιδευτικοί που δεν συγκέντρωσαν την προαναφερθείσα βαθμολογική βάση (άρθρο 5 παρ. 3 ν. 3848/2010).10. Επειδή, παραλλήλως με το ανωτέρω πάγιο σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και έως ότου αυτό εφαρμοσθεί, πράγμα που προϋποθέτει τη διεξαγωγή διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. κατά το ν. 3848/2010, θεσπίσθηκαν με το άρθρο 9 του ίδιου νόμου μεταβατικές διατάξεις. Με τις διατάξεις αυτές (άρθρο 9 παρ. 2 και 3 ν. 3848/2010) προβλέφθηκε ότι κατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος 2011-2012 οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών θα γίνονταν από τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών οι οποίοι ίσχυαν κατά τη δημοσίευση του ως άνω νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (19.5.2010). Οι πίνακες αυτοί θα έπαυαν να τροφοδοτούνται με στοιχεία νέας προϋπηρεσίας από 1.7.2010 και θα ίσχυαν έως την κατάρτιση των τελικών πινάκων, κατόπιν διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., του άρθρου 3 του ν. 3848/2010. Κατά την έννοια των ανωτέρω διατάξεων, οι προσλήψεις αναπληρωτών από τους προαναφερθέντες πίνακες θα γίνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου (σχολ. έτη 2010-11, 2011-12), συμπεριλαμβανομένων των τυχόν παρατάσεών της δυνάμει υπουργικών αποφάσεων εκδιδομένων κατά το άρθρο 9 παρ. 1, εδ. δεύτερο του ν. 3848/2010 (τέτοιες παρατάσεις χορηγήθηκαν ήδη έως και το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016 με Υ.Α. – Φ.Ε.Κ.
μιλάω συγκεκριμένα, δεν βλέπω να αντιπαραθέτεις κάτι συγκεκριμένο...ο 3848 προβλέπει τι πρέπεινα ισχύει όσο διαρκεί η μεταβατική περιόδος; μπορεί να κάνει ασεπ το κράτος ή δεν θέλει...η επίκληση του δημοσιονομικού περιορισμού είναι σοβαρός λόγος για να μην γίνει ασεπ και τον δέχθηκε το Στε; μην μιλάς ερήμην των νόμων (3848) και του κειμένου του 4303....
Κι εγώ συγκεκριμένα μιλάω, αλλά δεν τοποθετήθηκα πάνω στα άρθρα του 3848 και του εξώδικου που παρέθεσες.Το έχεις παραθέσει και ξαναπαραθέσει. Είναι φαύλος κύκλος, γιατί δε θες να δεις όλα όσα βλέπουμε οι υπόλοιποι.
Εντάξει portokali. Εγώ δεν βλέπω την πραγματικότητα κι εσύ είσαι ασεπίτης. Έλα να διοριστείς στη θέση μου!
Δεν έχει και για τους δυο μας θέσεις. Εγώ διορίστηκα ήδη. Μόνο για τους διοριστέους με ΦΕΚ του ΑΣΕΠ έχει θέσεις.Πάλι κατάφερες να συμπεριλάβεις και τον εαυτό σου μέσα στους ασεπίτες! Πώς το καταφέρνεις αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω!!!Ξέρω το είπε ο Φίλης στην Καλλιθέα. Το έχω έχεις γράψει τόσες φορές που το έχω εμπεδώσει. Γιατί επαναλαμβάνεσαι;Από χθες προσπαθώ να διαβάσω τόσα μηνύματα που έχουν δημοσιευθεί, για να διαπιστώσω ότι είναι τα ίδια και τα ίδια!Δεν ξέρω πώς θα πάρει αναπληρωτές, γιατί ο Υπουργός μας είναι όλο εκπλήξεις. Αλλά και το ΣτΕ δε μας αφήνει να βαριόμαστε!