*

Αποστολέας Θέμα: Άρση Μονιμότητας  (Αναγνώστηκε 219080 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #812 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 06:58:03 pm »
Παρακαλούμε, όχι παράθεση μηνύματος που είναι στην ίδια ακριβώς σελίδα. Αν χρειαστεί όμως να  κάνετε, τότε να επιλέγετε ΜΟΝΟ το προς απάντηση εδάφιο.
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας.

Ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη.Είναι κουραστική για τον αναγνώστη η επανάληψη τόσων quote.
Έχει δίκιο ο Μάρκος!
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:50:25 »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #813 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 07:12:22 pm »

Ο μηχανικός που θα σου φτιάξει το σπίτι ή ο γιατρός που θα αναλάβει τη θεραπεία σου θα πρέπει να πληρωθούν με βάση τους τίτλους σπουδών τους και όχι το αποτέλεσμα της εργασίας τους;

Ο μηχανικός που θα σου φτιάξει το σπίτι θα σου πάρει ήδη το μισό της αμοιβής του σχεδόν με το καλημέρα.
Τα υπόλοιπα πριν βάλεις ρεύμα.Έχουν και αυτοί τις ασφαλιστικές δικλείδες τους, γιατί αν περίμεναν να πληρωθούν με βάση το αποτέλεσμα της εργασία τους, αλίμονό τους.
Επίσης επειδή δεν μπορώ να αναφερθώ σε όλες τις ειδικότητες γιατρών θα πω μόνο για 2, μιας και πάνε πακέτο.
Ο γιατρός και ο αναισθησιολόγος, πριν σου κάνουν την εγχείριση σε βάζουν και υπογράφεις, ότι δεν ευθύνονται για ό, τι πιθανό συμβεί.Και έχουν δίκιο.Άνθρωποι είναι, δεν είναι ρομπότ.
Επομένως ούτε αυτοί,όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν πληρώνονται με βάση το αποτέλεσμα της εργασίας τους.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #814 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 07:15:36 pm »
To μέτρο σύγκρισης θα είναι συνεχώς το ποιός είναι περισσότερος καβατζωμένος στο δημόσιο; Στον ιδιωτικό τομέας αν ο επαγγελματίας δεν είναι καλός, απλά θα μείνει χωρίς πελάτες ή χωρίς εργοδότη.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 23, 2012, 07:19:43 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #815 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 07:32:53 pm »
Τα παραδείγματα που σου ανέφερα είναι από τον ιδιωτικό τομέα.
Προσωπικά έχω μείνει αμέτρητες φορές δυσαρεστημένη από διάφορες υπηρεσίες που μου παρέχονται ιδιωτικά, αλλά δεν κάνω κι έτσι!!
Θα μπορούσα να σου αναφέρω χιλιάδες παραδείγματα.
Άντε να σου πω ένα κραυγαλέο.
Ιανουάριος 2009.Με πάει σούμπιτι ο ιδιώτης γυναικολόγος  για αμνιοπαρακέντηση-ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ-στο ΙΑΣΩ.
Πήγα 7:30 το πρωί.Με εξυπηρέτησαν 2 το μεσημέρι.Πλήρωσα τότε 700 ευρώ.
Ο κόσμος να διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση.
Δες τα έσοδα του ΙΑΣΩ και αν αυτά έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:50:25 »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #816 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 07:43:02 pm »
Επίσης εγώ πέρασα ΠΑνελλήνιες, έδωσα αμέτρητες φορές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο,έδωσα ΑΣΕΠ,ταλαιπωρήθηκα εγώ και η οικογένειά μου και εξακολουθώ να αιμορραγώ οικονομικά μέχρι ένας Θεός ξέρει πότε θα βρεθώ στο σπίτι μου,κινδύνεψα να σκοτωθώ πηγαίνοντας στη δουλειά μου.
Ας αξιολογήσουν τους γνωστούς μου, που τελειώνοντας ένα Λύκειο έπιασαν θέσεις σε ΔΕΗ και άλλες υπηρεσίες.
Ας αξιολογήσουν όσους είναι στα ΚΕΠ, όσους με 24μηνες συμβάσεις έγιναν μόνιμοι στο Δημόσιο μέσα από το νόμο Παυλόπουλου.Πώς τους πήραν συμβασιούχους?Με ποια κριτήρια?
Ας ξεκινήσουν από αυτούς και παίρνουμε και μεις σειρά πάλι.Όχι όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Και δεν έχω πρόβλημα με την αξιολόγηση.Όπως πολύ εύστοχα είπε μία συνάδελφος:Μολών Λαβέ!
Απλά δεν μπορώ τις εμμονές!

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #817 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 07:51:41 pm »
Τα παραδείγματα που σου ανέφερα είναι από τον ιδιωτικό τομέα.
Προσωπικά έχω μείνει αμέτρητες φορές δυσαρεστημένη από διάφορες υπηρεσίες που μου παρέχονται ιδιωτικά, αλλά δεν κάνω κι έτσι!!
Θα μπορούσα να σου αναφέρω χιλιάδες παραδείγματα.
Άντε να σου πω ένα κραυγαλέο.
Ιανουάριος 2009.Με πάει σούμπιτι ο ιδιώτης γυναικολόγος  για αμνιοπαρακέντηση-ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ-στο ΙΑΣΩ.
Πήγα 7:30 το πρωί.Με εξυπηρέτησαν 2 το μεσημέρι.Πλήρωσα τότε 700 ευρώ.
Ο κόσμος να διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση.
Δες τα έσοδα του ΙΑΣΩ και αν αυτά έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.
Σε κάθε περίπτωση έχεις το δικαίωμα να μην ξαναπάς. Το αν πάνε άλλοι ανόητοι είναι δικό τους λάθος και δική τους χασούρα. Το δημόσιο υπάλληλο που δεν κάνει τη δουλειά του θα τον πληρώνεις θες, δε θες...

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #818 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:04:49 pm »
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι στόχος τους η παροχή καλών υπηρεσιών, ούτε η εξυπηρέτηση.
Πρωτίστως τους ενδιαφέρει το κέρδος.Συχνά μη έχοντας κανέναν ηθικό φραγμό και ενδοιασμό  σε κοροϊδεύουν και από πάνω.
Γραμμή της εργοδοσίας.

ps:Υπάρχουν φορές που σκέφτομαι ότι θα ήθελα να ιδιωτικοποιηθούν για ένα διάστημα τα δημόσια νηπιαγωγεία.Να δουν οι γονείς και αυτή την πλευρά.Να πληρώνουν οι ίδιοι.Αν μπορούσε να συμβεί αυτό είμαι σίγουρη ότι θα τα εκτιμούσαν διαφορετικά τα πράγματα.Θα νοσταλγούσαν τον προηγούμενο καιρό.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:09:43 pm από alexel »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #819 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:30:54 pm »
Γνωρίζεις καλά ότι σε πολλές επίσης περιπτώσεις ο ιδιωτικός τομέας παρέχει πολύ καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες από το δημόσιο, και έχει και πολύ καλύτερα συμπεριφορά προς τον "πελάτη". Απόδειξη και στο παράδειγμα που ανέφερες, ότι καμία γυναίκα δεν πάει να γεννήσει σε δημόσιο μαιευτήριο.
Εν τέλει όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Και δεν είναι και το θέμα των απολύσεων. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί στο δημόσιο θα πρέπει ακόμα να παίρνουν όλοι τα ίδια χρήματα ανεξάρτητα από την ποιότητα της δουλειάς τους, με αποτέλεσμα οι μέτριοι να αφομοιώνουν βαθμιαία τους καλούς.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #820 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:43:29 pm »
Απόδειξη ότι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα είναι ότι μετά την αμνιοπαρακέντηση δεν ξαναπέρασα ούτε απ'έξω από το ΙΑΣΩ και ο ιδιώτης γιατρός με είδε μία ακόμη φορά, όπου τσεκάροντάς τον-γιατί δεν είμαστε και χαϊβάνια όπως νομίζουν- για τελευταία φορά, πήγα και γέννησα στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης μου.
Και όταν γεννήσω με το καλό πάλι, δημόσιο νοσοκομείο θα επιλέξω.
Και ξέρεις γιατί?
Γιατί εκεί δε θα με κοροϊδέψουν.

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #821 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:49:04 pm »
Green, δε βλέπω να είσαι καλά πληροφορημένος γύρω από το θέμα των μαιευτηρίων :)
Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν τα ιδιωτικά μαιευτήρια γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικολόγων συνεργάζεται αποκλειστικά με ιδιωτικά μαιευτήρια. Πολύ γνωστός γυναικολόγος της Αθήνας με τεράστια "πελατεία" συνεργάζεται με τα μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια της Αθήνας και με το -δημόσιο- Αρεταίειο. Σε βεβαιώνω ότι κάνουν ουρά οι γυναίκες "πελάτισσές του" για να γεννήσουν στο Αρεταίειο. Σε τέτοιο βαθμό που δεν ικανοποιούνται όλες λόγω ανεπάρκειας κλινών. Και όλα αυτά εδώ και χρόνια, όχι μόνο τους τελευταίους μήνες λόγω κρίσης.
Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι τα ιδιωτικά μαιευτήρια ναι μεν εντυπωσιάζουν από τους χώρους τους που θυμίζουν ξενοδοχεία πολυτελείας, αν όμως συμβεί κάποια στραβή και το νεογέννητο διατρέχει σοβαρό κίνδυνο αποφασίζουν αμέσως τη διακομιδή του σε δημόσιο νοσοκομείο. Τα παραπάνω τα είχα μεν ακούσει, έτυχε όμως και να τα ζήσει συγγενικό μου πρόσωπο οπότε μπορώ να έχω άποψη.
Τι θέλω να πω: έχουμε την τάση να καταλήγουμε σε εύκολα συμπεράσματα. Το "κακό" δημόσιο, ο "καλός" ιδιωτικός τομέας. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο νοσοκομείο έχουν ρόλο να επιτελέσουν και πρέπει να αντισταθούμε στη διάλυσή τους. Ζητώ συγγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #822 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:49:50 pm »
Απόδειξη ότι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα είναι ότι μετά την αμνιοπαρακέντηση δεν ξαναπέρασα ούτε απ'έξω από το ΙΑΣΩ και ο ιδιώτης γιατρός με είδε μία ακόμη φορά, όπου τσεκάροντάς τον-γιατί δεν είμαστε και χαϊβάνια όπως νομίζουν- για τελευταία φορά, πήγα και γέννησα στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης μου.
Και όταν γεννήσω με το καλό πάλι, δημόσιο νοσοκομείο θα επιλέξω.
Και ξέρεις γιατί?
Γιατί εκεί δε θα με κοροϊδέψουν.
Δεν αμφιβάλλω, αλλά υποθέτω ότι η περίπτωση σου δεν είναι ο μέσος όρος στην Ελλάδα. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω καμία γνωστή ή φίλη που να γέννησε σε δημόσιο νοσοκομείο, καλώς ή κακώς. Ξαναλέω όμως δεν είναι το θέμα η σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά η εσωτερική διάκριση του καλού με το μέτριο στον δημόσιο.

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #823 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 06:25:51 pm »
Επίσης, τα προηγούμενα χρόνια το θέμα της γέννας -όπως και του γάμου ή της βάφτισης- ήταν συνυφασμένο με μια αδικαιολόγητη υπερβολή. Πιθανολογώ ότι πολλές από τις μαμάδες που επέλεξαν συνειδητά το ιδιωτικό μαιευτήριο (συνειδητά, όχι επειδή αναγκαστικά ακολούθησαν το γιατρό τους), αντίστοιχα θα σπατάλησαν ένα σωρό λεφτά σε άπειρα ρουχαλάκια που το μωρό τους δεν πρόλαβε καν να φορέσει. Και θα έδωσαν μετά χαράς τα 25 ευρώ (!) που ζητάει το Ιασώ για την πρώτη φωτογραφία (!) του μωρού τους. Και θα πλήρωσαν αδιαμαρτύρητα τα 300 ευρώ (!) που χρεώνουν τα μαιευτήρια για τη λήψη βλαστοκυττάρων, παρόλο που η συγκεκριμένη χρέωση έχει κριθεί παράνομη από τον Άρειο Πάγο. Το δέχομαι φυσικά, Green, το ότι όλες οι γνωστές σου έχουν γεννήσει σε ιδιωτικό. Συμβαίνει όμως το ίδιο και με όλους τους γνωστούς σου που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση π.χ. σκωληκοειδίτιδας;

Στο θέμα μας τώρα. Στη θεωρία όντως είναι αναγκαία η αξιολόγηση. Ωστόσο, πιστεύω ότι στην Ελλάδα πέρα από τις πανελλαδικές εξετάσεις και το ΑΣΕΠ δεν έχει υπάρξει άλλη αδιάβλητη μορφή αξιολόγησης -μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Και η αδιαβλητότητα των παραπάνω οφείλεται φυσικά στο ότι τα ονόματα των αξιολογούμενων είναι καλυμμένα, και δεν υπάρχει προφορική συνέντευξη. Εδώ και χρόνια εφαρμόζεται σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες μια μορφή αξιολόγησης, η οποία είναι σκέτη παρωδία. Οι υπέρμαχοι της αξιολόγησης στην εκπαίδευση τι ακριβώς μορφή θεωρείτε ότι πρέπει να έχει; Ποιος θα αξιολογήσει αν είμαστε καλοί εκπαιδευτικοί; Ο -συχνά κομματικά διορισμένος- σχολικός σύμβουλος; (Τον δικό μου δεν τον έχω δει ποτέ 7 χρόνια που είμαι διορισμένη, μάλλον αποφεύγει να πηγαίνει σε απομακρυσμένα μέρη:)) Να "συνάγεται" η ποιότητα της δουλειάς μας από την απόδοση των μαθητών; Και πώς θα κριθεί η απόδοσή τους στο γυμνάσιο όπου δεν υπάρχουν οι -αδιάβλητες- πανελλαδικές; Δεν αντιτίθεμαι στην άποψη κανενός, απορίες εκφράζω.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #824 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 09:20:43 pm »
Γνωρίζεις καλά ότι σε πολλές επίσης περιπτώσεις ο ιδιωτικός τομέας παρέχει πολύ καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες από το δημόσιο, και έχει και πολύ καλύτερα συμπεριφορά προς τον "πελάτη". Απόδειξη και στο παράδειγμα που ανέφερες, ότι καμία γυναίκα δεν πάει να γεννήσει σε δημόσιο μαιευτήριο.
...

Αν και σου απάντησαν ήδη, και παραβλέποντας τα συνεχή και προκλητικά άλματα λογικής που διαπράττεις, να σε πληροφορήσω από την πλευρά μου (με βάση τα όσα ξέρω από φίλους και γνωστούς, ακόμα και γιατρούς) ότι όποια θέλει ασφαλή γέννα θα πάει σε δημόσιο. Μπορεί μερικά μεγάλα ιδιωτικά να είναι καλά.. ξενοδοχεία, αλλά αν προκύψει σοβαρό πρόβλημα το στέλνουν κατευθείαν σε δημόσιο, γιατί δεν έχουν το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό για έκτακτες καταστάσεις.
Τι να λέμε τώρα.. τα αυτονόητα;
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #825 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 09:52:36 pm »
Επανέλθετε ΑΜΕΣΩΣ στο θέμα: "Αρση μονιμότητας"