0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κατά τη γνώμη το σύστημα επιλογής αναπληρωτών μαι ωρομισθίων είναι απαράδεκτο και απαρχαιωμένο. Κανονικά θα έπρεπε να α) μοριοδοτεί μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επιμορφώσεις κα β) Διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και στον ΟΑΕΔγ) Επαγγελματική εμπειρίαΘα έπρεπε να καταργηθούν τα κοινωνικά κριτήρια παντού, διότι δημιουργούν τεράστιες αδικίες με εξαίρεση αυτό της ανεργίας που δεν προσμετράται δυστυχώς...Ας κάνουμε μια κίνηση να μαζέψουμε υπογραφές, δε νομίζω ότι είναι δύσκολο...
Θεωρώ απαράδεκτο (μιλώντας για φέτος τουλάχιστον) να υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 κενά, να γίνονται 15.000 διορισμοί αναπληρωτών, από τις οποίες πάνω από 14.000 να είναι στην Α/βαθμια εκπαίδευση, 1000 στην
Πάνω σε αυτό τον άξονα θεωρώ ότι στην Ελλάδα των μνημονίων, εν έτη 2017, ο μόνος τρόπος να διεκδικήσεις κάτι είναι αποκλειστικά μέσω δικαστικής οδού.
Νομίζω ξεφεύγουμε λίγο από την ουσία του θέματος. Η ουσία κατά τη γνώμη μου δεν είναι με ποια κριτήρια θα έπρεπε να γίνονται οι προσλήψεις των αναπληρωτών αλλά το πως θα αλλάξει το υπάρχον σύστημα καταργώντας σε πρώτη φάση τα κοινωνικά κριτήρια προσλήψεων (μοριοδότηση τεκνών, τριτεκνία, πολυτεκνία) που δημιουργούν αδικίες και χωρίζουν τους εκπαιδευτικούς σε ομάδες δύο ταχυτήτων. Πάνω σε αυτό τον άξονα θεωρώ ότι στην Ελλάδα των μνημονίων, εν έτη 2017, ο μόνος τρόπος να διεκδικήσεις κάτι είναι αποκλειστικά μέσω δικαστικής οδού. Αν κάποιος έχει κάτι υπόψιν του, κάποια ιδέα για το πως θα μπορούσαμε συλλογικά, και με βοήθεια δικηγόρου, να διεκδικήσουμε οτιδήποτε ας το αναφέρει.
wotanmetal και may16, εγω δημιουργησα εξαρχής αυτό το θέμα γιατί και φέτος μετα απο 13 χρόνια δουλειας (ωρομίσθια και αναπληρώτρια) παλι κάποια με περισσότερα κοινωνικά κριτήρια (φέτος ήταν τρίτεκνη) μου πήρε τη θέση. Ενώ δημιουργησα το θέμα μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι ,στις τελευταίες σελίδες διαβάζω πράγματα εκτος θέματος. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε, αλλωστε ήταν εξαρχής η μοναδική ερωτηση προς το forum.Αν γνωρίζετε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εγώ είμαι μαζί σας
Κι εμένα με ενδιαφέρει το αρχικό ερώτημα και επειδή γνωρίζω αρκετούς συναδέλφους που θίγονται από τη συγκεκριμένη συνθήκη, θα πρότεινα να κάνουμε ένα γραπτό κείμενο αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους ζητούμε την κατάργηση αυτών των κριτηρίων και μετά μπορούμε να το υπογράψουμε ατομικά ή εκπροσωπώντας ειδικότητες μέσω συλλόγων. Τι λέτε;
Είναι απλά τα πράγματα...Ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι ο πιο μίζερος όλων στην Ελλάδα. Γκρίνια κ γραφικότητες.Τα πράγματα είναι απλά. Ανοίγεις την εγκύκλιο και διαβάζεις τις προϋποθέσεις, αν δεν σε ικανοποιούν δεν κάνεις τα χαρτιά σου. Τους όρους τους ξέρεις από πριν. Το ίδιο συμβαίνει κ όταν ψάχνεις για δουλειά σε οποιοδήποτε τομέα. Και στον ιδιωτικό φυσικά.