0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υποσχομαι οτι ειναι το τελευταιο μηνυμα. Η φραση:"Και φυσικά θελεις εσύ την αύξηση αλλά ο άλλος να μην πάρει επειδη είναι παλαιότερος και εσύ εχεις ιδεοληψίες." δειχνει πως ακομα και μετα οσα ειπα, και προφανως ο,τι και να πω ακομα δεν καταλαβαινεις τι λεω. Γιατι πολυ απλα ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.
Μέχρι το 1998 στην Ελλάδα μοναδικό κριτήριο για την πρόσληψη τουεκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν το πτυχίο και ηεγγραφή στην επετηρίδα για διορισμό. Με τον Ν. 2525/97 καθιερώθηκεδιαγωνισμός, κάθε 2 έτη, στον οποίο οι πτυχιούχοι εξετάζονται σε δύο ενότητες, στογνωστικό αντικείμενο και στη διδακτική μεθοδολογία. Η εξαγγελία που έγινε το1997 για τη θέσπιση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας(Π.Π.Δ.Ε) (Ν.2525/97), που μετά το 2002 θα ήταν κριτήριο για την πρόσληψη τωνπτυχιούχων, έμεινε στα χαρτιά. Ο διαγωνισμός υποστηρίχτηκε ως διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτικών γιατί:⎯ κριτήριο διορισμού είναι οι γνώσεις και οι ικανότητες των διαγωνιζομένων,⎯ δημιουργούνται θετικές προϋποθέσεις για την αναβάθμιση των σπουδών,⎯ παρέχεται ισότητα ευκαιριών για όλες τις ηλικίες,⎯ ενισχύεται το κύρος του κλάδου των εκπαιδευτικών,⎯ και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν εξετάσεις χωρίς αυτό να υποτιμά τοπτυχίο,⎯ μπορεί ο διαγωνισμός να διασφαλίσει το αδιάβλητο.Μελετητές, όμως, φρονούν ότι η κατάργηση της επετηρίδας και η καθιέρωση τουγραπτού διαγωνισμού δεν πρόσφερε τα εχέγγυα της επιλογής των καλώνεκπαιδευτικών. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι: α) Επειδή δεν παύει να είναι μιαστιγμιαία εξεταστική διαδικασία και μάλιστα μόνο γραπτή. Είναι, επίσης,περιορισμένη όσον αφορά τη διερεύνηση της παιδαγωγικής επάρκειας καιεκπαιδευτικής ετοιμότητας του εκπαιδευτικού, καθώς ο διαγωνισμός ελέγχει μόνοτις γνώσεις και όχι τη διδακτική ικανότητα. Ακόμη και όσοι εργάστηκαν ωςαναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθηγητές και μοριοδοτούνται στο διαγωνισμό δεν έχουνκαμία αξιολογική έκθεση της διδακτικής τους επάρκειας. β) Επειδή δεν εξετάζεται ουποψήφιος σε συνθήκες τάξης, ούτε καν εικονικής, αν και αμέσως μετά το διορισμότου αναλαμβάνει διδακτικά καθήκοντα, θεωρείται δηλαδή επαρκής και σε πλήρηετοιμότητα (Χατζηδήμου, 2000). Επιπρόσθετα, κλήθηκαν να εξεταστούν στη διδακτική μεθοδολογία πτυχιούχοιπου δεν είχαν διδαχτεί στις σχολές τους σχετικά μαθήματα, που μόλις τα τελευταίαέτη άρχισαν να διδάσκονται (Ζαφειριάδης κ.ά., 2004). Στις παραγωγικές σχολές,ιδίως των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η παιδαγωγικήκατάρτιση ή είναι ανύπαρκτη ή περιορίζεται σε θεωρητικό επίπεδο (Κασσωτάκης &Κουτούζης, 2002· Χαρίσης, 2005· Στελλάκου κ.ά., 2005).
Εγώ θα 'λεγα να προσέξομε πολύ ποιος ευθύνεται για την κατάσταση στην εκπαίδευση. Με τους αντισυνταγματικούς νόμους, το πελατειακό σύστημα και την απαξίωση του γραπτού. Ο ίδιος όπου προέβη σ' απολύσεις μονίμων, που σφαγίασε τους μισθούς και που αύξησε τις ώρες και πετσόκοψε τους αναπληρωτές. Μην ξεχνάμε τόσο εύκολα. Γιατί θ' ακολουθήσουν χειρότερα.
Από αύριο,λόγω της προκήρυξης εκλογών,παγώνουν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές στο δημόσιο(προσλήψεις, αποσπάσεις,μετατάξεις κλπ).
Tωρα που βρισκομαστε ειναι το ερωτημα. Πινακες νεοι θα βγουν για αναπληρωτες; και η δηλωση περιοχων για ποτε πηγαινει;
Διότι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν κατάργησε ΕΝΤΕΛΩΣ τον γραπτό διαγωνισμό, δεν βόλεψε δικά της πελατάκια, δεν έκανε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, δεν πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις, δεν έκανε συγχωνεύσεις σχολείων; Τα πιστεύεις πραγματικά αυτά που λες;
Μολις τώρα η Ντόρα ειπε στην ΕΡΤ οτι οι 15.000 διορισμοί στην εκπαίδευση εχουν εγκριθεί και η ΝΔ θα τους πραγματοποιήσει.