0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
<<Είχε το ήθος να μην εποφθαλμιά θέση συναδέλφου>>Για αυτό υπάρχει 10 χρόνια αδιοριστία ε;Για αυτό σε όλες τις προσλήψεις αναλαμβάνει το Σ.τ.Ε. και δεν σας διορίζει με ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ;Για να καταλάβεις πως όσα λες ΕΣΕΝΑ εκθέτουν.
Οκ ενημερωθηκες πιστευω
Ε, είναι πολύ γενικό αυτό που γράφεις, ότι ανακοινώθηκαν οι 10500 προσλήψεις από την ΕΡΤ. Είπε κάτι για συγκεκριμένα για το ΣτΕ ότι έβγαλε απόφαση εξαίρεσης;
Κάθε φορά που εμφανίζεται καινούριο σύστημα προσλήψεων έρχονται τα πάνω κάτω για κάποιους ανθρώπους. Το πάθαμε αρκετοί με τον 3848, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Και για να είμαστε ειλικρινείς, το σύστημα που ισχύει από το 2010, μέχρι και καλά να εφαρμοστεί ο 3848, ευνόησε δυσανάλογα τις ειδικές κατηγορίες και τους τρίτεκνους, οι οποίοι ανέβαιναν στους πίνακες και οι υπόλοιποι πέφταμε ενώ δουλεύαμε κανονικότατα. Και μην ξεχνάς ότι τα μεταβατικά συστήματα είναι αυτά που έφεραν τα 30μηνα, τα 40% και διάφορα τέτοια χαριτωμένα τα οποία έχουν κριθεί πλέον αντισυνταγματικά.
Ειπε οτι θα βγει η αποφαση σε λιγες μερες απο την τριμελη επιτροπη του ΣΤΕ
Με τον 3848 θα είχαμε τη δυνατότητηα, όλοι, να ξεκινάμε από το ίδιο σημείο κάθε δύο χρόνια. Οπότε ακόμα και να σου έφερνε τα πάνω κάτω, είχες πάντα την ευκαιρία μεσω του γραπτού να διεκδικήσεις μια θέση. Με το νόμο Γαβρόγλου, στις πολυπληθείς ειδικότητες, αν δεν εργαστείς εξαρχής δε θα εργαστείς ποτέ ξανά. Τεράστια διαφορά!
Με το 3848, οι επιτυχόντες των προηγούμενων ΑΣΕΠ ξεκινούσαν με τεράστια διαφορά, ειδικά όσοι είχαν γράψει ψηλά, γιατί είχαν προσληφθεί ως αναπληρωτές και είχαν και προϋπηρεσία. Αν εφαρμοζόταν, είναι σίγουρο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διοριστέων θα ήταν οι παλιοί επιτυχόντες, οι οποίοι δε θα χρειαζόταν καν να πάνε να γράψουν. Αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι. Τίποτα δεν εμπόδιζε καποιον μη-επιτυχόντα να παει να γράψει στον επόμενο διαγωνισμό. Και η προσαύξηση της προυπηρεσίας ήταν πενιχρή σε σχέση με το βαθμό στο γραπτό. Οπότε κάποιος χωρίς προυπηρεσία, γράφοντας καλά είχε τη δυνατότητα να ανέβει στον πίνακα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει με το νόμο Γαβρόγλου.